Oбърнете внимание на това!

  • 26 167
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 73
Цитат на: Laura

Никъде не съм твърдяла, че аспартама е безвреден! Казах, че изнесената информация е недостоверна, защото се базира само на ЕДНА публикация, която е цитирана и цитирана отново в превод на български.
...това, че някой възприема способността ми да се защитавам с факти за агресивност си остава за негова сметка!

  202uu    202uu    202uu

Страшно се шокирах, като про4етох в началото, тази статия #Shocked - като си помисля само колко дъвки дъвче на ден дъщеря ми..............., но като потърсих инфо, открих, че има същата статия(почти дословно) на немски, както и доста други статии, които разясняват дали и доколко е вреден аспартама.
http://www.eufic.org/de/food/pag/food15/food152.htm

Не е лошо да се вслушваме и в хора, които разбират от такава тематика, а не само да си подхвърляме бомби  #Bad Talk и да спорим за неща, от които не разбираме много....

# 61
Леле мамииии,  мами! 4ета ви форума и се 4удя 4удя 4удя !!!

Скъпа Лаура, ако още не си се отказала от дискусията искам да споделя с теб и другите някои свои мисли.

Редно е именно ти като лице с мединско образование, което твърди 4е
Цитат
В продължение на последните 10 години работата ми е била да чета и преценявам достоверността на информация, публикувана в медицински и немедицински издания
да приведе6 истинските аргументи 4е:
а - тази статия е достоверна за6тото ...
б - тази статиа е недостоверна и защо,
както ая чинно постна още няколко линка за да си защити позицията.
а не да мине6 с лафа бе я не се връзвайте на глупости...

"конспирацията срещу здравето" мисля 4е на повечето тук им е ясно, 4е е израз за нездравите икономи4ески интереси, които позволяват пускането и утвърждаването на пазара на някои недотам полезни за човешкия организъм продукти.
Като МедЛице трябва да си про4ела достатъ4но за различни лекарства и хранителни добавки които са с по-ясно изразени негативни последици и затова се забраняват по-бързо и категорично.

Вси4ки инкриминирани в момента наркотици някога са били легални и в медицинските бази данни не е имало инфо за отрицателните им последствиа  Twisted Evil  Twisted Evil  Imp

3. Като МедЛице трябва ТИ ДА СИ НАЯСНО до какво води системната консумация на хими4еските коктеили за масово потребление (малина например хихи .. малинкаааа Crazy  ) и именно хора като теб да просветляват останалите по темата.

4. Относно завършването ти:
Цитат

За да завърша, имам достатъчно висока медицинска култура, за да мога да отсея достоверната информация от опитите за манипулация на хората; освен това източниците на информация, които ползвам далеч не се изчерпват с никому неизвестни списания по религиозни проблеми!


аз пък имам доста наблюденя върху хора с висока медицинска култура, които според мен са толкова съсредото4ени (да не казвам ограни4ени...) в директивите на конкретната наука, 4е са загубили способност за логи4еско мислене, въобще не могат да правят при4инно-следствени връзки и да взимат предвид вън6ни обстоятелства. Които никога не са се замисляли по въпроса здрвословното хранене. Които вярват 4е са всичко си има хап4е и ако о6те няма - скоро 6те има. Които са специалисти. И май точно те пи6ат пове4ето "публикувани медицински списания" ... каквото и да зна4и това...
Доколкото имам инфо от приятели студенти в МА (отпреди 5-6 гоини, сега не знам как е интереси към всякакви алтернативни начини на диагностика и ле4ение са табу. Дори замислиането по вапроса ...

Освен това вси4ки подобни разработки са плод именно на медицината и сродни науки. Да не запо4вам за генети4ните храни 4е там ве4е става стра6но!
Та за какво говорим...

Това 4е в алтернативните т.нар. "никому неизвестни списания по религиозни проблеми" някой достатъ4но компетентен 4овек се е сетил 4е Тука Не6то Не е Наред, Я Да Видим Какво ... видял е и е ре6ил да светне и останалите. Мисля 4е е похвално... кой ако не те? Монсанто ли (или останалите иот финансивата верига) 6те си признаят: Абе последните 30-40 години ви продавахме една гадост... не я яжте, вредна е ...
булшедд ...

и аз да завър6а:
От около 10на години се старая да се храня здравословно, което признавам, в активното ни ърбан-ежедневие е малко трудно но се свиква бързо. Шарените напитки, хлябът с ПОДОБРИТЕЛИ, всякаквите бонбони, 4ипсове и снаксове, турските бисквити ФАВОРИ (в тях май има вси4ки Е-та) ... всеки 6те се сети за още много шарени храни ... Живее се 4удесно и без тях. Вси4ко е въпрос на осъзнаване, дисциплина и организация.
А когато организма запо4не да се възвръща инстинкта за здрава храна, вси4ки тези маркетингови продукти запо4ват да изглеждат непривлекателни и никому ненужни. в края на карищата - всичко е реклама...

мами възпитавайте децата си и не им разваляйте инстинкта за истинска храна те си го имат по рождение!

1000 ди благодарности на Ая... хората трябва да знаят и да се пазят ... досега не се бях замисляла за дъвките ...  Rolling Eyes
тъжното е за останалите много процента които нямат нет...

# 62
http://www.macdonaldz.narod.ru/pidob/aboutprod.htm

ето какво е положението при братскиа руски народ.

Нправи ми впе4атление, че консервантът Е-282, който фугурира в/у опаковката на ЗДРАВОСЛОВНИЯ хляб БОНУС не е особено на по4ит там  Rolling Eyes

# 63
Какви дъвки давате на децата си?Защото ние сме на Орбит, с какво да го заменя?????????

# 64
Случайно попаднах на статия във "Вестник за здравето" озаглавена "Геноцидът, наречен Аспартам", от д-р Димитър Георгиев. Останах силно впечатлена от фактите и заключенията, които прави докторът, и макар статията да звучи едностранно и непълно, се замислих сериозно за изкуствените подсладители. Без да правя повече коментари, ще си позволя да препиша статията (с много съкращения).

"Аспартамът е синтетичен подсладител, 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин, в комбинация с алкохола метанол. Абсорбира се в тънките черва под въздействието на ензима хомотрипсин, а свободният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид (смъртоносен невротоксин). Смята се, че това е комулативна отрова, поради слабото ниво на изхвърляне от организма. Безвредният дневен лимит е 7,8 мг, а в 1л подсладена безалк. напитка се съдържат ок. 560 лг метанол. Аспартамът влиза в състава на повече от 5000 диетични продукта-безалкохолни напитки с представка "лайт", някои видове боза, дъвки "Орбит", шоколади, конфитюри, разтворими витамини и др.

Наскоро Националната американска асоциация на производителите на безалкохолни напитки се обяви против употребата на аспартам. До 1981 г Американската комисия за контрол на храните и лекарствата (FDA) многократно забранява използването на аспартама като хранителна добавка, заради доказаното му гърчово и мозъчно-туморно действие. След идването си на власт Рейгън назначава д-р А. Хайес за председател на FDA, който се противопоставя на останалите и разрешава употребата на аспартам.

90% от многобройните проучвания на влиянието на аспартама доказват пагубното му влияние върху здравето (хронично главоболие, преумора, световъртеж, депресия, страхово безпокойство, забравяне). Пораженията му са дълготрайни и "тихи" и може да отнемат 1,5,10 дори 20 години, докато се натрупат необходимите патологични проблеми и се проявят първите симптоми. Действието му се усилва, ако съдържащите го продукти се консумират на гладно, ако са били съхранявани при високи температури и под пряка слънчева светлина. Компонентите му проникват директно в мозъка и предизвикват главоболие, загуба на съзнание, обърканост, гърчове. Затова на пилотите и капитаните на кораби е забранена употребата на всякакви продукти, съдържащи химически подсладители. Независимо от множесттвото изследвания Международната здравна асоциация не е забранила на бременните и кърмещите жени да ги употребяват. По време на бременността в плацентата се натрупват фенилаланин и аспартам от 4 до 6 пъти повече от нормалното. Вследствие, децата, които се раждат са 4 пъти по-сензитивни към тази отрова и са предразположени към затлъстяване. Острото и бързо отделяне на инсулин, което се получава при консумацията на подсладител, изтегля глюкозата от кръвта и я превръща в мазнини. Това води до глад за сладки храни и увеличаване на теглото.

Според Американския национален институт на рака, след въвеждането на химическите подсладители в масовото производство след 1984 г, има 10 % увеличение на злокачествените тумори на мозъка.
Многобройните потребители на аспартам, проявили странни патологични симптоми, не могат да бъдат диагностицирани, поради липса на функционални изменения.

Прикриването на истината е удобна за много производители и търговци. Болните хора купуват повече лекарства, което затваря порочния цикъл и носи огромни печалби на компаниите-гиганти. Опасността от появата н силен конкурент на пазара кара висшите държавни служители да прибягват до непочтени мерки, за да защитят интересите си. Ето защо през 1991 FDA забрани вноса на използваната от векове като подсладител в Япония и Южна Америка билка STEVIA, която е 200-300 пъти по-сладка от захарта и я обяви за опасна. Нещо повече, всички книги, описващи я, бяха конфискувани и унищожени, вкл. и сборниците с рецепти, а производството й беше забранено."


По въпроса за STEVIA-в Гугъл излязоха доста впечатляващи резултати, та последното изречение в статията звучи пресилено.
Ако ви се чете още, например тук http://www.holisticmed.com/sweet/stv-faq.txt -FDА наистина брани със зъби и нокти американците от STEVIA, без да се аргументира. Интересно, защо ли...

# 65
Аз бях с повишена захар през бремеността. Имах няколко консултации с диетолог/в Израел/, който категорично ми каза да не ползвам продукти с аспартаим.

# 66
  • Мнения: 2 596
Ето, още една статия за Аспартама:

Извадка е от статията на д-р. Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето"

НУТРАСУИТ (АСПАРТАМ) - Чий живот подслажда?

200 пъти по-сладък от захарта.
Състав: фенилаланин (50%) + аспергинова киселина (40%) + метанол (10%) = химична отрова, най-опасната добавка към храните.
"Осигурява" 75% от страничните реакции от хранителните добавки = 92 симптома: главобол, мигрена, проблеми с паметта, гадене, пълнеене, обриви, депресия, безсъние, зрение, слух, сърцебиене, затруднено дишане,загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност, виене на свят, ставни болки, склероза, епилепсия, тумори в мозъка, хронична умора, Паркинсон, диабет, Алцхаймер, понижено внимание, аутизъм, дори и смърт. Симптомите могат да се проявят и чак след няколко години.
(Докато от захарин за 100 години има само 10 оплаквания.)

Екситоксини (exite = възбуждам) (аспергиновата киселина) - реагират със специфични рецептори в мозъка  ендокринни и дегенеративни неврологични заболявания. Аспартат и глутамин са си едни от невромедиаторите в мозъка, улесняващи провеждането на информацията между невроните, но когато количеството им нарасне  смърт на невроните, поради навлизане на голямо количество Са в тях = екситоксини - стимулират прекалено невроните, което води до смърт на невроните.
Съществува кръвно-мозъчна бариера от капилярни структури, защитаваща мозъка от прекален приток на екситоксини, но под влияние на много фактори може да се пропука  концентрацията на тези вещества в мозъка нараства и това може да предизвика объркване, загуба на памет, а при диабетици се променя и нивото на невромедиатора допамин.
Когато човек е на диета, най-често той има хипогликемия, и ако се приема аспартам чрез "диетична" напитка - той става още по-зле  епилептичен припадък, замайване, загуба на ориентация. Така 5 пилота са умряли от нутрасуит.
А ако човекът е поел и други токсини, всички те действат синергетично.
Екситоксините действат на хипоталамуса и може да предизвикат и смърт.
Фенилаланинът е аминокиселина, която нормално се среща в мозъка, но количеството й рязко се повишава при приемане на аспартам, особено ако е съчетано и с голямо количество въглехидрати.  Рязко намалява серотонина, което води до депресии, колебания в настроението, изблици на гняв.
Метанолът (метилов алкохол, дървен алкохол) е силна отрова, уврежда зрителния нерв и може да доведе до слепота дори и при малки дози. (Алкохолът "менте" е богат на метилов алкохол.)
Пределното количество метанол, което успешно се обезврежда от организма, е 7.8 мг/ден, а в           1 литър безалкохолна напитка с нутрасуит се съдържат 56 мг метанол, дори и повече.
Освен очите, аспартамът дава и следните други поражения: уши (пищене), гадене, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е силно токсичен за плода.
Метанолът, попаднал в кръвта  разпад до формалдехид  окисляване до мравчена киселина, която е: невротоксично съединение, алерген, мутаген, тератоген и канцероген.
 Мравчената киселина е силно корозивна, използва се за сваляне на покрития от блажна боя.
 Формалдехидът е основна суровина за получаване на: формалин (служещ за консервиране на тъкани и трупове), инсектициди, багрила, експлозиви, лепила, бои ...
При консумиране на аспартам нивото на формалдехидите нараства във всички тъкани, включително и в мозъка и ретината на окото, и трайно ги уврежда.
Формалдехидът е силно реактивен спрямо белтъците, той е токсичен за протеините и за ДНК, като води до генетични дефекти.
В някои плодове и зеленчуци също се съдържат фенилаланин, аспергинова киселина и метанол, но те не са в свободно състояние, а са свързани с балансиращи ги и антидотиращи ги аминокиселини.
В несвързан с белтък вид фенилаланинът бързо се абсорбира и преминава кръвно-мозъчната бариера.
Метанолът в плодовете е свързан с етилов алкохол, който е негов естествен антидот.
Страничен продукт при метаболизма на аспартама е дикетопиперазинът, водещ до: мозъчни тумори, тумори в матка, яйчници, тестиси; хипофиза, рак на гърдата.
Аспартамът е открит през 1970 г. От 1974 г. е одобрен за напитки, дъвки и зърнени закуски, въпреки няколкото изследвания, доказали токсичността му. Дават се 500 000$ за да се "установи годността му". Уволняват се неудобни членове от експертните комисии, така че да има с 1 глас повече "за". Един от купените (д-р Хейс) получава хонорар 1000$/ден.
Нутрасуитът уврежда очния нерв  тунелно виждане, кръвоизлив в ретината, ослепяване. Той води също до: лоша ориентация, нарушено равновесие, шум в ушите, нарушение на менструалния цикъл, депресия, имунни проблеми.
На туй отгоре Monsanto - производителят на нутрасуит, е  един от най-големите замърсители на околната среда - само 1 от неговите заводи изхвърля 16 млн.тона токсини в река Мисисипи.
При операция "Пустинна буря" в залива на Ирак, американците са пиели напитки с нутрасуит (по няколко литра/ден)  "синдром на залива" = "аспартамна болест".
Разтворимите напитки в пликчета (прахчета) (например Tang), kакто и диетичната пепси-кола без кофеин съдържат aspartame. Всички реномирани дъвки съдържат аспартам (нутрасуит).
След масовото излизане на аспартама на пазара само за 1 година (1984) туморите в мозъка са нараснали с 10%.
През 1987 г. е основана  "Мисията възможна" = движение за разясняване  истината за аспартама.

Стевия е вечно зелен храст, чийто листа са естествен и безвреден подсладител (Парагвай, Бразилия). Тя е полезна за диабетици.  Но FDA забранява използването й като подсладител поради конкуренцията, и унищожава готварските книги на Stevia Co.
FDA престъпва сама законите които създава., например закона че не трябва да се използват хранителни добавки, предизвикващи рак.
Изкуствените подсладители уж помагат за отслабване, но след 1985 г. затлъстелите американци са 54% = 2 пъти повече. Аспартамът силно повишава апетита за сладки неща, наверно поради спадане  нивото на серотонина в кръвта.  Спирането на консумацията на аспартам води до отслабване с 8-9 кг.
Аспартамът води и до проблеми с опознавателната дейност на интелекта и намалява интелигентността.  Ако мразите хората, може да започнете да работите за компанията Monsanto - производителят на нутрасуит.
Аспартамът влошава диабета.
Аспартамът води до пристрастяване в по-голяма степен, отколкото алкохола.
Аспартамът взаимодейства непредсказуемо с медикаменти, особено с антидепресанти.
Понастоящем аспартамът се добавя в 10 000 храни и се продава в 100 страни. У нас го има в таблетки "Кенди" за подслаждане, в напитките на прах "Степ" и "Танг", в безалкохолните напитки Cola Light, Pepsi Light и в някои медикаменти. (Всички дъвки на нашия пазар, с изключение на Hubba Bubba, съдържат аспартам - забележка на изготвилия извадката от книгата.)

Ацесулфам К (с търговски имена Sunette и Sweet One) е подсладител, добавян често заедно с аспартама, одобрен от FDA през 1988 г. Добавя се в диетичните храни, напитки на прах, дъвки.  Чрез разпадния си продукт ацетоацетамид води до тумори на белите дробове, млечни жлези, тимусна жлеза, левкемия.
Цикламат - подсладител, забранен през 1970 г., но отново се употребява в безалкохолни напитки.

MSG - МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ - "вкусът който убива"
(МonoSodium Glutamate, еднонатриев глутамат)
(Accent - търговско име на подправка, съдържаща MSG)

MSG (Мононатриевият глутамат) = 78% глутаминова киселина (глутамат) + 22% натрий (Na)
MSG е екситоксин. От 1908 г. японците го извличат от водорасли (Ajinomoto Co.).
MSG придава вкус на невкусни храни и кара човека да яде още.
Количеството използван MSG се удвоява на всеки 10 години.
Глутаматът като подправка е в свободно състояние, за разлика от природните продукти (например водораслите), където той е свързан с антидоти (противоотрови). Доматите и гъбите съдържат много малко свободна глутаминова киселина. Глутаматът в свободно състояние е опасен за здравето.
"Синдром на китайския ресторант" = след ядене на храна с MSG възникват изтръпвания, мравучкания, стягания в гръдния кош, сърцебиене, слабост, безсъние, главобол, спазми и болки в корема, промени в зрението.
MSG е особено опасен за бебета и малки деца. Едва през 70-те го махат от бебешките храни. Но той е скрит в толкова много хранителни продукти, че майките без да знаят/без да искат го дават на децата си.
MSG убива невроните в мозъка и причинява невроендокринни разтройства, симптоми подобни на болестта на Алцхаймер, при която има и разрушаване на ганглийните клетки на ретината.
Но всички изследвания, доказващи вредата на MSG са укрити. Ajinomoto се опитва даже да докаже, че съществува още един основен специфичен вкус (както сладко, кисело, горчиво ...) и че това е вкусът на глутамата. През последните 20 години асоциация "Глутамат", създадена от Ajinomoto, чрез влиянието си успява да премахне задължението за обозначаване на наличието на MSG върху етикетите на голям брой хранителни продукти. И така, без да знаем, той се слага в големи количества за да стимулира апетита. Сега се произвеждат стотици хиляди тонове MSG. Маркира се върху етикета само ако е в свободно състояние, но ако е като част от други подправки - не, макар че той представлява около 60% от техния състав.
Глутаминът е най-разпространеният невромедиатор в мозъка. Това поражда следния аргумент "за" за MSG: "Как може вещество, което нормално се използва от мозъка, да причинява вреда?" Но нормалната концентрация на глутамат в мозъка е нищожна. Ако количеството му се повиши, дейността на невроните се нарушава, а при по-висока концентрация - невроните дори умират (,както и при аспартама). Кръвно-мозъчната бариера защитава мозъка от малки количества глутамат, каквито са в естествените продукти, но не можа да елиминира големи количества глутамат и аспартам. Освен това има области от мозъка, за които тази бариера не действа = хипоталамус, епифиза, ареа пострема и субкомисуриалната област.
Хипоталамусът е невроендокринен контролен център (управлява всички жлези), свързан е със сън, бодърстване, емоции, регулация на имунната система и на автономната нервна система.
MSG е силно разрушителен за една от областите на хипоталамуса - нуклеус аркуатус, която е много важна контролна област.
MSG и аспартам навлизат лесно в мозъка на плода.
А кръвно-мозъчната бариера може да не е в ред поради: високо кръвно, травми в главата, диабет, дефицит на витамини и минерали, електро-магнитни излъчвания, йонизираща радиация, инфекции. Оказва се, че и самите екситоксини могат да отворят тази бариера.
При обезвреждането на голямо количество глутамат чрез свързването му (в мозъка) с определени молекули, води до изчерпването и на тази възможност и до генериране на голямо количество свободни радикали - остатъци от обезвреждащите химически реакции, които директно увреждат невроните, както и при процеса на липидна пероксидация на клетъчните мембрани, изградени от полиненаситени мастни киселини. Липидна пероксидация = окисление на мембранните липиди, провокирано от хидроксилния радикал (НО-)  освобождава се вещество, което пречи на транспортиращите глутамата молекули и така той се натрупва в мозъка. Подобни процеси протичат и в други органи и тъкани на тялото.  Развитие на болестни процеси. Известно е, че дегенеративните заболявания на нервната система се свързват с увреждането й от свободни радикали. Тези процеси обикновено се развиват постепенно и коварно, само при много чувствителни организми възникват незабавни реакции.
MSG причинява Алцхаймер, Паркинсон, АЛС, МС. АЛС е резултат от значителни натрупвания: на продукти от липидната пероксидация в гръбначния стълб при взаимодействия със свободни радикали, и на желязо (Fe).
Свободното Fe е един от най-сериозните ендогенни генератори на свободни радикали. Но то също се добавя в много храни и редовно присъства в комплексните витамини.
Fe  свободни радикали  отваряне на кръвно-мозъчната бариера.
С напредването на възрастта този елемент се натрупва в мозъка. Храни, богати на глутен - тестени/зърнени храни, при болни водят до хипогликемия и понеже съдържат много Fe  водят до влошаване на болестта (бариерата се отваря).
MSG се съдържа в сухите супи, в безалкохолни напитки и в сосове.
MSG се съдържа в хидролизирания (растителен и зеленчуков) протеин, в хидролизираното овесено брашно и във всичко което е хидролизирано, в растителния протеинов екстракт, в натриевия казеинат, калциевия казеинат, в подправки за ястия.
Хидролизираните продукти се извличат от растения с високо съдържание на глутамат. Процесът е следният: Варят ги няколко часа в казани с добавена HCl (солна киселина) и после, за да я неутрализират, добавят сода каустик (NaOH), която е една от най-силните основи, разяждаща тъкани, хартия, кожи ... Получената каша на повърхността се обира и изсушава за да стане на прах. Тя е с високо съдържание на екситоксини + канцерогени (странични, нежелани химични съединения на NaOH). После добиват и чист MSG. Тази токсична смес се набутва в най-различни "храни".
Често в соевия протеинов концентрат и в соевите продукти, и във всички други алтернативи на месото има скрит MSG, неизписан на етикета.
Хранителни добавки често с неотбелязан MSG са: малцов екстракт (в някои видове хляб), бульони, есенции, "натурални есенции", подправки.

L-цистеин и Хомоцистеин са мощни екситоксини. Вторият води до сърдечносъдови и инсулт.

# 67
  • Мнения: 73
Добре, тогава какво мога да направя, когато на детето ми се налага да пие лекарсво, в което има аспартам???? Може ли да е толкова пагубно щом е разрешено да е съставка в лекарства, предназначени за деца??????? #Crazy
Всичко това ми звучи доста влудяващо #Shocked , не споменавам количеството дъвки, което детето ми или аз дъвчем.............. #Shocked  #Shocked  #Shocked  #Shocked

# 68
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 356
ЕЕ,и аз съм без думи!Наскоро мъжът ми чете една книга точно за такива конспирации.В нея пишеше,че още в началото на 20-ти век е открит лек с/у рака и много други уж нелечими болести.Някакъв учен(не му помня името)изобретил лампа,която според нагласянето на волтовете(или нещо друго беше)лекувала успешно тези"нелечими" болести.Но този професор не бил удобен на големите фармацефтични компании(нали няма да имат нужда хората повече от лекарства) и го докарали до просешка тояга от процеси с/у него.Всичко се потулило и хората продължават и до ден днешен да си мислят,че някой го грее дали умираме или не.Това не е измислена история.

# 69
# 70
  • Мнения: 1 289
Потресена съм Sign Exclamation  Confused:
Някой пита каква е алтернативата. Продават фруктова захар-фруктоза, по скъпа е, но може би е по-полезна. Колкото до напитките лаит. На военното учение в Ново село миналото лято, американците са пиели само обикновени безалкохолни напитки. Когато мой приятел-преводач си е вземал лайт, са му казали че в САЩ на тези напитки пише че са канцерогенни. Ние опитни зайци ли сме Confused:

# 71
не сме опитни зайци, ами сме невежи и точно с това се спекулира.
Цитат
Може ли да е толкова пагубно щом е разрешено да е съставка в лекарства, предназначени за деца???????

незнам какво е за децата и какво не, но наскоро си в 6татите ниакакво лекарство бяха пуснали, което директно си докарва инфаркт. след една година го спряли ... но доста хора са пояли жито през това време...

едно време и от гентамицина се оглушаваше, а пак ни го боцкаха в дупетата ..  ooooh!

Факт е че тук набиваме всиакакви боклуци, защото нямаме здрава култура на хранене .. като гледам мамите по градинките с какви шитс си тъп4ат децата, ло6о ми е... и едва ли се се6тат да про4етат гърба на опаковката.
В тази връзка: каква е тази тргедия ЖИВОТ БЕЗ ДЪВКИ не мога да разбера ... без това влияят отрицателно на храносмилането ... с аспартам или без... все едно 6те трябва цигарите да спирате ?!?!?!?
Имам 4увството, че нарко форум 4ета: Ами как без газиранко...  ами как без дъвки?  Imp
един познат до 2 литра кола на ден е стигнал и не може да я намали ... и това ако не е зависимост незнам ...

по разкази на о4евидци мога да споделя 4е Всичко, което излиза от БЕНАКС, с изключение на кока кола класик е с ИЗКУСТВЕНИ ПОДСАЛДИТЕЛИ. бъдете внимателни.

# 72
  • Мнения: 3 200
Цитат на: ghostut

Ами как без газиранко...  а


ако си прочел внимателно съм написала, че пия газирана вода, а не кока кола, нито други безалкохолни, така че можеш да си запазиш обидите за себе си

# 73
  • Варна
  • Мнения: 791
Всеки си е в една или друга степен "зависим" от нещо,така,че моля ,не ми слагайте етикет "наркоман" само защото обичам кола,чипс,швепс ,луканки,кремвирши и пр."отровни" храни.За каква зависимост говорим?Това,че някои имаме вредни навици,не ядем коренчета,треви и не пием билкови чайове,не означава,че не ни е грижа за здравето!Мога и без "отровите" и гледам да ги избягвам,разбира се.Но не мисля да откажа абсолютно всичко вредно,защото то ще ми образува безпокойство,а безпокойството нерви,а нервите могат да ме убият и преди аспартама Wink Шегичка!И аз съм ужасена от аспартама,МНГ и всичките производни .Радвам се че тук се информирах и сега ще си отварям очите на "4" преди да се натъпча с поредната "вкусотия".Забележете!НАТЪПЧА!Но да не си и опитвам-не мисля! Naughty

# 74
  • Мнения: 9 095
Най-тъпото е че нищо не гарантира дълъг живот...ей на,ядеш коренчета,пиеш чайчета,пазиш се и живееш здравословно и изведнъж-пак някаква болест,кой знае от какво породена...или пък те блъсва кола...нелепа работа,но все някак трябва да полагаме грижи за себе си-най малко за да знаем,че правим всичко възможно Laughing
Благодаря на всички които пуснаха линкове и статии-наистина не подозирах за всичко това Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт