"Септемврийчето се готви за море, там ще топне сладкото дупе"

• 11 420
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро! Днес станахме в 10 - отдавна не се беше случвало, но въпреки това се чувствам уморена. Но като гледам слънчевото време навън настроението ми става еуфорично. Крайно време беше!
Ави, честити ви нови придобивки - ново столче , първо зъбче и нова още по-чаровна усмивка. Heart Eyes
За черешките- Рая доста ги обича. ПРавя ги като сокче, пасирани, а напоследък вечер няколко череши пасирани с две бисквити и кисело мляко - изсмуква го за секунди.
За пъпчето - още си стои в къщи...
Омни, дано всичко лошо да е вече зад гърба ви, а неприятните емоции с майсторите по монтажа на мебелите ще се компенсират много скоро, като се нанесете в новото жилище. Много искаме да ви видим на следващата среща! Hug
Скорошно оздравяване на всички болнички бебчета.
Накрая да се отчетем и ние, вчера бяхме на консултация и ни направиха противохепатитната ваксина, която отлагахме доста време. Рая е наддала 270гр и 1см и вече е 8 500 и 73см. Прави ми впечатление, че вече предпочита по-твърда храна - пюрета, които не са добре пасирани, има цели оризчета например. Опитахме вече и риба и много съм щастлива, че й хареса

# 106
Здравейте и от мен,тук наистина беше потоп,два дни не спря да вали,даже вчера си отменихме и консултацията,защото трябваше да тръгнем в най-големия дъжд,днес обаче е слънчице. Вчера и нета ни бяха спряли даже.
Пъпчетата и на моите бебоци още са си в къщи и се чудим къде да ги хвърлим,давайте идеи Hug
Черешки също и ние хапваме,махам костилките и така им ги давам на парченца и те ги хапват.Днес сутринта им правих за първи път за закуска кус-кус със сиренце и масълце-хареса им много.Опитвам се да им разнообразявам закуската,че тая попара Дари нещо не я удобрява  newsm78
Купих им и  елда,но се чудех по колко супени лъжици да варя на порция,ако някой е правил,моля да ми каже Crossing Arms
Иначе извън бебешката тема да се похваля,че си купихме кола,много ми е мъчно,че трябва да се разделим със старата,много си ми харесва,но.......нужно ни е комби,нали се сещате защо hahaha и затова я сменихме.
Желая на всички много весел ден и целувки на бебоците,а болничките бързо да оздравяват! Hug

# 107
Два пъти пиша постинга си и компа ми се самоизключва #Cussing out. Да, ама аз съм тъпа и упорита и продължавам да пиша отново. hahaha И така, от Добро утро, взе, че стана Добър ден. Laughing
Добър ден, сладурани-мацурани!
Днес е 7-ми, а това ми е любимото число. Grinning
Честита 9-та месечинка на Християн на Доника и Дария на lillka! Да ви растат живи и здрави мъниците и мнооого да ви радват.

Мимката от днес е на градинка. Милото, още с отварянето на очите започна да прави пазарлъци да я водя на кафе. Като разбра, че първо отива на градина, му удари един рев. Confused
Веселушката в момента спи. Като се събуди, отиваме на кухнята и после цял ден разходки. Ама това време е луднало. Вчера с жилетки, днес с рокли. Crazy
bebe_dundi, хайде оздравявайте бързичко. Praynig
kaleia, браво на теб, май само ти си хвърлила пъпчето на бебката.
omnipresent, радвам се заедно с теб, че обривите на Марти  вече са изчезнали. Grinning И ремонта е към края, супер! При теб само хубави новини. Дай Боже да е все така! Praynig Има време, ще ни изчетеш. Grinning
steli-ssd днес е най ранобудна и вече ни е сервирала кафето. Мен ме търсете на терасата. hahaha
e.t., дано бързичко отмине "киселият" период на Калина (ех, че красиво име), че да си починеш мъничко. Една позната все казваше "Да си птичка е чудесно, да си мама не е лесно". Laughing
stes, браво за чудесните мерки на Рая. Аз череши още не съм давала, но всички казвате, че на бебковците им харесват, така че ще пробвам.
yoana77, честито за новата кола! Безаварийно каране и незабравими пътешествия с нея. Елда не съм правила и не мога да ти кажа нищо по въпроса. Но другите мами ще ти помогнат.
Ставам да се облека и гримирам, докато дребната спи. Grinning
Прегръщам ви! Hug

# 108
  • София
Хайде по случай месечинката ни и слънчицето да хапнем по една сладоледена торта   smile3508 Аз лично обожавам сладолед Simple Smile
Забелязах една странна тенденция при скъпия ми син-в дните около 7-мо число той отказва да яде и е така поне от около 5 месеца.Понеже тогава ходим и на консултация, та явно пази фигура за кантарчето...Днес дори му казах, че няма да си играя с него и ще стои самичък, а той ми се хили все едно-приказвай си, кой ли те слуша...
И нашето пъпче все още е вкъщи. Бях решила да го хвърля на аерогарата, за да пътува много, но да връща пак у дома...

# 109
  • София
Привет от нас! Не съм писала от много време и вече ме е срам. За извинение - бях сама няколко седмици с моята лудетина и нямах време да пиша. (Иначе майка ми помага много.)

И Мия яде череши от вчера. Почнах със сокчето на 3 череши, а днес изяде вече 17 череши, обелени (дали трябва?) и пюрирани. Станаха почти на сокче и лакомо си ги изяде.

Цвети, и аз съм на диета. Имам да свалям минимум 10 килограма, но твоята диета ми се вижда доста свирепа. Аз се вталявам със суровоядство, като Деми Мур  Simple Smile, но не се придържам към някакви схеми. Наблягам повечко на здравословните храни - плодове, зеленчуци, кисело мляко, риба, пилешко и избягвам тестени и сладки неща. Карам я бавно, но трайно  Simple Smile (дано!) Сега мисля да мина на черешова диета, според която черешите не са основна храна, а само за закуска сутрин и следобед.

Йоана, аз слагам две супени лъжици зърна от елда в гореща вода и ги варя 20 минути. Ти умножаваш по две. Simple Smile Като се сварят стават повече, разбира се, но може да не слагаш всичкото количество. После смесвам с пресен плод. В "Бон Апети" готвиха 1/2 кафена чаша елда с 50 г. обезсолено сирене и 1/2 ч.л.краве масло.

Ирини, отдавна се каня да честитя на новото християнче и най-накрая и аз да го поздравя Спаси за това вълнуващо начало в неговия живот! Да бъде здрав и умен! Ние ще кръщаваме Мия на Богородица.

За буденето нощем - така сме от два месеца сигурно. Вече взех да свиквам. Точно така е както го описва Денис - буди се с рев и тръгва да ходи. През деня също постоянно шава, катери се по мебелите и т.н.

Айде че много стана. Приятни разходки и честито месечинки на празнуващите!

# 110
Нас много ни мъчат зъбките. Снощи така плака бебко, че направо само го гледам и с нищо не мога да го облекча. Как успя да заспи просто не си спомням вече? Дано вече да пробият - за двата горни зъба става въпрос. Много са се надули и скоро ще ни подлудят....

За черешите - още не съм давала и смятам да поизчакам. Пише след годинка да се дават, защото имат кисела жилка. Това важи за всички леко кисели плодове - като ягоди, лимон, ананас и т.н.

Днес му направих за закуска - фини овесени ядки с обезсолено сирене и масло и плодово пюре, ама нещо много не му хареса. Изяде около 50 г и като видях, че няма да стане взех и си му направих обичайната порция попара, която омете за секунди.

За елдата - купила съм му такава каша, близо вече от 1 месец и все се каня да му дам, ама още не съм успяла. Доколкото знам тя е на прах и няма да се налага да я варя, а само ще я попарвам.

Някой знае ли докога се получават майчинските - 180 лв? Имам предвид докога не е необходимо да се ходи на работа?

# 111

Някой знае ли докога се получават майчинските - 180 лв? Имам предвид докога не е необходимо да се ходи на работа?
До навършване на 2г. възраст. После имаш право на платен отпуск за двете години, т.е. още към 2 месеца.

# 112
Здравейте и от нас след ултратежка нощ! Направо вече не знам къде се намирам и сама на себе си се учудвам как през деня издържам, пък и се чувствам бодра на моменти,особено с диетата,  това е то , децата си искат своето и нямам време да се отпускам и оплаквам/пък и кой ли ще ме чуе?! ooooh!.Алекс ни държа будни до към 4, след което спа 4-5 часа на пресекулки, направо се чудя как успя мъжа ми да стане рано сутринта за работа; то не беше рев, не бе чудо. Отдаваме всички неразположения на зъбите, но мисля че тази и миналата нощ го болеше и коремчето, не искаше нищо да хапне, имаше газове, като добавим към това и че кашля и има лека хрема-може да си представите картинката!Да ви питам, мами, мислите ли че коремните болки може да се дължат на това че двата дни като правих зеленчуковото пюренце му сложих и ориз, това е единствената нова храна за него тези 2 дни, и точно двете нощи след това бяха кошмарни newsm78?
За пъпчетата- и на двамата още не съм решила къде да ги хвърля-умувайки на вероятните места си мислех, че където и да ги хвърля, може да има двуяк смисъл-например ако е върху болница, да не вземе вместо лекар да  е чест пациент там, или върху съда-вместо адвокат да е често обвиняем и т.н newsm53
За папкането-черешки и други сурови плодове още не давам, нашето меню е много оскъдно, вярно че сме на схемата на късното захранване, но сега ,когато приключихме с кърменето, трябва да почнем по-интензивно новите храни; и елда, попара, овесени ядки още не сме включили, откъде ли да започнем newsm12?
omnipresent, радвам се че сте добре и гадните обриви да са зад гърба ви, сподели как е и майка ти?
Ави, честито първо зъбче и ново столче, да наредите безпроблемно бисерите в устичката и много разходки със столчето!
Марианка, браво че Мими вече е здравичка и на градина, при нас Ивето бързо се оправи,сега й остана лека хрема, но пък бебко..., ти успя ли да опазиш Весито този път, като си помисля че искам каката да тръгне на градина от есента, и ми се изправят косите/е, те са си прави newsm03/ от тези болести!
yoana77 , честита придобивка, безаварийно каране и много пътешествия с новата кола!

Честит празник на месечинките ни днес! newsm51

# 113
  • София

До навършване на 2г. възраст. После имаш право на платен отпуск за двете години, т.е. още към 2 месеца.
Абе по закон е така, ама поне във фирмата, където работя са на принципа-духаш супата...пише се, че си бил, а де факто не в отпуск...

# 114
Привет от мен - този път сама!

Сашко е при баба си, а аз току що се излюпих от сладък двучасов сън. Преди да отида да си го взема - да се разпиша и аз.

Честита месечинка на Дари и Хриси!

Мама Лили все още няма интернет в новия си апартамент и се чувства изолирана!

Благодаря на всички за поздравленията! Досега колкото пъти се опитвах да проверя дали Сашко има зъбче, той все се плезеше и трябваше само да опипвам венците, но днес ми пя сума време нещо и видях цялата чертичка на първото ни зъбче над венеца. Това до него също е подутичко и явно го боли, защото като се опитах да го намажа през нощта, той ми буташе ръцете, но след като го намазах, моментално се успокои.

Братовчедка ми ми каза, че имало обичай, който пръв види първото зъбче да купи на детето нещо бяло порцеланово. В нашия случай тази чест се пада на майка ми.

Е.Т., много е рано още да изказвам мнение за столчето. Мога да споделя обаче, че заведох Сашко в магазина на место да видя как ще седне в него. Той си седна все едно, че цял живот  Laughing така се е возил. Момчето от магазина ми сложи столчето в колата и така и потеглихме. Сашко не се оплака от новото си място - досега го возих отпред, но сега е на задната дясна седалка, която по принцип е най-безопасна. В събота ще идем на по-дълъг път и ще споделя отново впечатления. Надявам се, че ще се возим винаги безпроблемно - откакто се е родил - все в столче се вози!

Йоана, честита ви нова кола! Леко и безаварийно да се возите!

Омни, радвам се, че звучиш по-оптимистично и, че бебка се е отървала от обривите. Надявам се, че и майка ти се е закрепила и скоро ще се нанесете в новото си жилище и ще ни станете съседки!

Цвети, пожелавам ти много още сили да се преборите с неразположенията на Адашчето! Дано бързо оздравее, миличкият!

Марианка, радвам се, че Мими е здравичка вече!

Да, преди време обсъждахме какво се прави с пъпчето. Пъпчето на Сашко още седи в бижутерката ми. Бяха ми казвали, че пъп се хвърля нависоко - на покрив или някой връх - за да постига детето висини с каквото и да се захване. От вас научих, че се хвърля във вода - река, море, за да му върви по вода. И съответно реших да хвърлим пъпчето в някоя високопланинска река. Тати одобрява идеята ми, но искаме да го направим заедно и за целта трябва да почакаме...

Пак писах много. Отивам да си прибера вече зъбатото съкровище.

Лека вечер на всички!

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 17:21 от Ави

# 115
  • София
Ехоо! Имаме си второ зъбче! Днес го видях случайно, долу вляво. Честито първо зъбче на Сашко!

# 116
Привет моми4ета!  Hug

На6ето пъп4е падна в болницата на 3я ден, когато сестрата събли4а6е Филип да го къпе. И аз без да се усетя, тя го изхвърли. После го търсих, но  го няма6е в кофата за боклук, не 4е рових много ....  Embarassed
И Филип се буди 4есто, заспива само ако е гу6нат при нас на леглото или на ръце. Ина4е иска да става, да ходи, да играе. Абсолутно както при другите набор4ета. Дали е период, аз търпеливо из4аквам да премине. Имаме 2 зъба отдолу, а отгоре венеца е подут. 
Голяма ми е лудетина, колената му са сини, и брадата си е ударил някъде. Ве4е успя да падне от колелото. Аз като ви слу6ам, как бебковците падат от леглата, все го пазех и не го оставям сам на леглото ни. Той падна от колелото. То е с ко6ни4ка за бебенца и дръжка за бутане , които впоследствие се свалят и става детско колелца с 3 гуми. И както си го разхождах насам натам тук из апартамента, оставих го само за момент, и той стъпи и се оттласна и го преобърна. И не мърда. Ауууууу как се изпла6их, но за 6тастие ни6то му няма... Даже не се разплака, но на мен ми призля...  Crazy

Ина4е за умората и виенето на свят, доки ми предписа хап4ета за ниско кръвно...  100 - 60
И така ... лека ве4ер и целувки   bouquet

# 117
Добър вечер  bowuu
Омни, радвам се да "те видя" в по-добра кондиция! Дано повече никога не видиш тези обриви п отялото на Марти и стискам палци за майка ти и за хармоничен личен живот.
Стес, чудесни размери!!! Спаси не съм го водила на док от 3 месеца - за едното мерене не виждам особен смисъл. Следващата седмица ще го заведа контролно, но знам, че килзата ни са 9.
Ави, честит зъб!Ама голям бизнесмен ще става Сашко, като гледам какви вестници чете /между другото точно този не е от най-обективните, но ще порастне детето - ще се научи  Wink/
Цвети Русимова, дано тази нощ ви е по-лека, защото така добре т еразбирам  ooooh! Най-важното е малкият да е здрав, а относно ориза - съмнявам се от него да има реакция - все пак той е най-щадящ за захранване на алергични деца. По-скоро е от грипа или настинката...
Диман, благодаря ти и честито ви второ зъбче.
МарияФ, честито "кръщене" в областта на паданията. Дано всички предстоящи са така нетравмиращи за Филип и по-спокойни за теб! Hug
При нас да не казвам голяма дума, но вече две нощи действаме по системата на Дилипили - не кърмя през нощта и само мъжът ми успокоява Спаси без да го вади от кошарата. Резултат 1 будене, бързо заспиване, в 6ч кърмене и доспиване при нас докъм 8-9. Така ме устройва и дано продължи  Praynig
Пъпчето - още си е в къщи. Мисля да го качим или на Айфеловата кула /с риск да живее извън БГ, поне ще съм спокойна, че кръстникът му е там/, или в Монако - кралска класа, престиж, изисканост, сладък живот  и... футбол /вече получихме оригинална топка от там с пожелание да играе в този отбор, а  това да е повод за фамилията често да се отбива до там  Simple Smile И досега това е любимата му топка/

# 118
Здравейте момичета  Hug
Ирини дано продължите така с нощите и постепенно спрете с кърменията нощем. Аз все още кърмя и през ноща, но не му ли дам и почва да реве  Sad  Може би трябва да пробвам все пак  Thinking
Да ви се похваля имаме си зъбче  Grinning Heart Eyes Grinning долу вдясно  Grinning Сутринта след проверка на венчето установих, че най-накрая е пробило  Grinning Много съм щастлива  Heart Eyes
пъпчето е в нас все още, не сме решили къде да го изхвърлим  Thinking
Това е от нас за сега  Peace Лека вечер и много целувки   bouquet

# 119
  • Munich
Сладуранки, отдавна не съм се включвала, простете, но не можах да изчета две цели теми. При нас всичко е ок, след 4 дни летим към Бургас. Не знам колко свободно време ще имам там, защото майка ми не е много добре и ще гледам да съм максимално време до нея, но съм на линия за среща! А след 20и юли и в София, ако не забегнете в обратна посока - към морето Simple Smile
Честити зъбчета на Мия , Светли и Сашко! Виктор още няма, но не бързам Simple Smile Обожавам беззъбата му усмивка, искам още малко да и се порадвам.
За пъпчето: мисля да го хвърля в Техническия университет в Мюнхен: мъжът ми го е завършил, както и много наши приятели, брат ми учи там, а аз, макар че съм филолог, много уважавам и харесвам техническите специалности. Та ще си го хвърля там, а пък Виктор да става какъвто реши Simple Smile
Ирини, много се радвам, че имате първи успехи с терапията! Трудно е, особено за таткото, който влиза и успокоява детето, но при нас методът даде страхотни резултати и сега Виктор спи много спокойно и без нито едно будене. Далеч съм от мисълта, че действа при всички безотказно, но процентът на успеваемост е прекалено висок, за да не изкуши отчаяни родители като нас двамата. Само че имахме рецидив след двумесечно безпроблемно спане: просто допуснах пак да го приспивам по старите начини, докато в един момент те пак спряха да действат (на гърда, на ръце, наведени над него в креватчето, галейки го, при нас в леглото), събуждаше се и не успявах да го приспя по три часа и се наложи преди месец да повторим терапията, но тогава се получи още от втората вечер. И оттогава живот си живеем Simple Smile Та постоянство му е майката, не бива да се връща те към старите навици, освен в екстрени ситуации - болест (чук чук), ваканция, начало на ясла... Нещо ценно научих от една акушерка, от педиатъра ми и от една книга: че зъбки мъчат истински, така че да се развали спокойният сън, не повече от 4-5 дни и нощи; когато детето спи лошо седмици, месеци наред, това са просто усвоени навици. Пожелавам от сърце на всички бебенца и на вас спокойни нощи!
tzvety roussimova, съжалявам за неразположенията, дано преминат и да можеш да си починеш! За ориза и аз не мисля, че може той да е предизвикал реакция, но ако продължи така се консултирай за твое успокоение с лекар.
МарияФ, голям палавник е Филип! Много се радвам, че падането е все пак без сериозни последствия!
Пожелавам на всички ви хубав ден и да сте здрави!

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 00:50 от дилИпилИ

Общи условия

Активация на акаунт