"Септемврийчето се готви за море, там ще топне сладкото дупе"

• 11 415
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Честит мини празник на месечинките ни днес!

От днес за съжаление и Алекс е болничък, започна да кашля от снощи, цялата нощ с него почти не сме спали, а пък рано сутринта като премерих в дупето -имаше и температура-38.7 . Съответно преди обяд бяхме на лекар, но и имахме консултацията, която отменихме миналата седмица зарази дъжда,а то пък днес.....такъв дъжд. Иначе мерките са ни : 8100 кг и 72 см, мисля че сме в нормата , макар че като гледам някои бебоци много ни водят  в кг
Сега сме на сироп, капки и панадол! smile3518, добре че поне Ивето се пооправя бързичко!
Пожелавам на всички други болни дечица-моментално оздравяване! newsm17

# 91
Привет бонбони,

Ние днес сме малко по - добре - но сме обринати  Wink В тази връзка Чочи въобще не се притеснявай - така ще е, както каза Ави, тепърва има да се заразяват едно от друго, всичко е в реда на нещата - не е възможно да ги държим в стерилна среда  Hug  Hug И при нас потвърдиха диагнозата - Шеста болест (така я нарече педиатърката). А всъщност не е ясно дали се е заразила от вас...
Веселка, картината е супер. Честито!
Ирини, за слузта - при нас като беше по - малка Стефи често се случваше да има слуз и после си отминаваше от само себе си..педиатърката ни беше на мнение че няма нищо притеснително от това. Иначе по време на болестта Стефи си беше в тонус, с изключение на моментите на много висока температура, когато ставаше като парцал..отпусната и сънлива,но не можеше да заспи.
tzvety roussimova, бързо оздравяване и на вас! То в това ужасно време трудно можем да ги опазим.
И ние се присъединяваме към любителите на цицата.нищо че сме девойки  Crazy
Ние друата седмица ще пътуваме за Варна - да се готвят ДВВ и Сладурче, че пристигамееее. Нямам търпение вече.
Благодаря на всички за пожеланията за бързо оздравяване и дано няма повече болнички бебешори  Hug

# 92
Здравейте мили мами.
От няколко дни Ивета е невероятно кисела и плачлива, преди седмица й избиха първите зъбки - долните два и явно още са болезнени. Не мога да си обясня по друг начин раздразнителността й. Плюс това отказва да яде твърди храни - пюрета, каши, попара и реве докато не й дам да суче. В този смисъл напълно разбирам всички кърмещи майки относно притесненията им, защото и аз имам чувството, че само сутиена ми не може да разкопчее, за да се обслужи сама   Rolling Eyes. В тази връзка и аз прочетох с интерес всички съвети относно отбиването, въпреки че искам да я кърмя до годинка, ама само сутрин и вечер, а не както е в момента - по всяко време.
Иначе е доста щура и имам чувството, че описвайки Арен, Денис е описала много точно и Ивета, включително спането при нас на спалнята и падането от спалнята на сън и изправянето в кошарата, събуждайки се, преди да си е отворила още очите. Общо взето шоуто е пълно.
Чочи и ние минахме през нещо подобно, педито дори ни метна диагноза рубиола, но се оказа вирус. Тогава и аз четох в книгата на д-р Спок, където са описани тези болести и доста се зачудих дали не караме розацеа  newsm78, така и си останах с чуденката. Надявам се, че Ян вече е добре и пожелавам и Стефи бързо да се възстановява.
Е.т. 2 - 3 изхождания на ден може да са в рамките на нормалното, ако не са воднисти, разбира се. Но ако акото е рядко по-добре се консултирай с педито, има разни прахчета за разстройство при кърмачета, защото е опасно да не се обезводни. Стискам палци принцесата ти бързо да се оправя.
Ирини радвам се, че си се отърсила от негативните емоции. Относно слузта в изпражненията ние също имаме и на нас ни казаха, че е алергична реакция. Въпреки, че досега Спаси не е имал алергични реакции и е малко вероятно при вас това да е причината, помисли дали си му давала нещо ново предния ден или дали ти не си яла нещо ново. Ако е това трябва само да изключиш новата храна и слузта сама ще изчезне.
Щастливка - да се стягаш и бързо да се оправяш.
Марианка - пожелавам ти бързо оздравяване на Мими.
На всички, чийто болни бебчета пропускам пожелавам бързо възстановяване Hug.

Прегръщам ви силно и извинявайте, че стана толкова дълго.

# 93
Ле-леее, момичета, при нас е истински потоп. ooooh! Единият от кварталите е изцяло наводнен и е някакъв ужас! Учудвам се, че още имам нет. Laughing

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 17:21 от mari_anka

# 94
  • Пловдив
Марианка и в Пловдив е така!!! Ууууужасно време! #Cussing out
Чудя се какви занимания да измисля на моя малък разрушител............. Shocked
Дано утре да спре да вали, че не знам.............днес е спал само 1ч от 8сутринта!

# 95
Здравейте и от нас! Да ви се похвалим - проби ни първото зъбче! Сашко ака по 7 пъти на ден вчера и днес, но не беше разстройство. Една две нощи преди това бе малко по-неспокоен от обикновено, но нищо чак толкова стресиращо не беше. Сега знаем защо!

И днес дъждът не ни уплаши и се разнообразихме в приятната компания на мама Меги и Лаци! Даже успяхме да се разходим!

Вече си имаме столче за кола - спрях се на Чико - Key 1! Доставили са ни го в магазина и утре ще си го вземем.

Сладки болни бебоци - оздравявайте!!!

Лека нощ и зъбати целувки на всички от нас със Сашко!

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 21:32 от Ави

# 96
Здравейте малки и големи момичета и момчета!

Лелеее като гледам и по ТВ какви потопи, какво нещо в цялата страна - при нас капнаха снощи 2 капки и туй беше. На преди малко пак се прибрахме от жешка разходка....
Ави   - тенкю вери мъч! HugА! И честито ви 1во зъбче!
steli-ssd - аз редовно давам черешки - каквито купи Димитър от пазара. Само им махам костилките и ги пасирам с нещо друго. Тук-що примерно с банан и ябълка. Сега чакам малката сладурана да се събуди и ще и го дам с 2-3 бисквитки.
Момичета, много съм доволна днес! Предстои ни и на нас гооолям, основен ремонт на апартамента в който ще се местим уж на есен, но при нас е проблем, че няма кой да се занимава с това. На Димитър работата му е изцяло извън града, пък мен хич ма няма за подобни работи. Та ни трябват хора, които хем да правят всичко от-до, хем да не трябва да им се стои на главата.... Тъкмо се чудехме къде на немерим такива - чудо, при това лятото,и на морето и свекъра ми намери един техен роднина - майстор от Сливен, който ще дойде с бригада юли месец и ще свършат цялата тази работа. Направо страхотно! Така, че ще се стягаме и ние за тази не лека задача... Въпреки, че аз не съм много въодушевена. Хич не ми се живее в апартамент. Какъвто и да стнане - все ще е кутийка. А така искам да живея в къща с двор... Crazy Ако питате Димитър - щяхме да живеем в малка къща в гората, до реката. Grinning Аз съм с по-ърбън душа, ама пак искам да ми е просторно, цветно и с чист въздух. Ех, мечти ... Нищо чудно след някоя друга година да продадем апартамента и да се преместим да живеем на село - хич няма да ни е зле!На такива работи около нас...
На всички болни бебчета и мами - бързо оздравяване и много весели слънчеви дни!

# 97
  • София
От 2 дни само зареждам страницата на форума и дотам.Едва сега успях да ви изчета Simple Smile
Първо да честитя рождените дни на всички рожденици newsm51 smile3525, както и на мини рождениците Simple Smile
Честито столче за кола и зъбче на Сашко Simple Smile Ние май скоро няма да се озъбим, а вече не се търпи-само като му мазна венеца и се успокоява...Вече се моля поне да се подуят венците, а не да се чудя само защо реве...Абе такъв е живота Simple Smile
Цвети, и аз мисля да се включа в слабеенето. Но имам проблем-не мога да стоя гладна-става ми лошо и ми се вие свят. Досега никога не съм пазила диети-не ми се е и налагало. Но сега имам8 кг за сваляне...Тия дни както е тръгнало ще приключваме с кърменето...Хриси не иска от няколко дни да суче като хората-дръпне два пъти и толкова. В резултат и кърмата ми намаля. Чудя се обаче дали да пия хапчета, за да спре или да чакам сама?
Хриси череши яде. А днес дори и вишни-то кисело, та се не трае, но като засмука биберона докато не пресуши шишето, не се спря....Днес му беше възпитателен ден-поговорихме на високо равнище, че не може да има всичко, което пожелае и все на неговата да става. Аз му говоря със сериозен тон и уж сърдита. Той ме слуша замислен и накрая се ухили и вдигнал ръце да го гушна...е, как да му се "скараш" та да има респект...Цял ден се гушим, иска да ходи и аз като Марианка останах без кръст, а дори не може да се изправя като хората...
Фибичка, не ти завиждам с ремонта, то и ДВВ е така, и Ирини...бе доста сме-имам чувство, че край няма...а това време само ни бави Sad Писна ми с тия дъждове вече #Cussing out #Cussing out
Явно и ние сме били болни от тази 6-та болест, като ви чета...бе много народ се е заразил от нея покрай нас-дори и възрастни.
Веселка, страхотна картина.Като ни стане готов хола са ни обещали картина, но има време...
Лека вечер Simple Smile Отиваме да се подготвяме с Лимончо за баня Joy

# 98
  • Пловдив
Здравейте, мами на заспали и будни бебоци!

Разбойника заспа тази вечер както играеше в кошарата и като го преместих........рев...! Ама сега най-накрая заспа!
Странно, но от 2 дни бебо се обръща и спи по корем, аз малко се притеснявам да не се задуши и го обръщам, а той ми се сърди..... newsm78 Вие оставате ли вашите бебета да спят така по-продължително време?! Rolling Eyes
И ние днес сме с някакъв обрив, но не зная дали е от топло, или нещо друго. Утре ще ходим при педито май!
bebe_dundi - какво представлява вашия обрив?!
марианка - как сте след потопа?!

П.С. Имам към всички въпросче:
Какво направихте с пъпчетата на вашите бебковци?!
Ако сте разисквали тази тема преди моля да ме извините, но аз съм сравнително нова във вашите редици!

# 99
И аз преспах мадамите. Мими, нали отказва да спи на обяд, заспа почти моментално, нещо супер нетипично за нея Shocked. Веската, след като я изкъпахме, веднага заспа. Ние с мъжа ми си пийнахме на спокойствие. Mr. Green
Стели, интересен въпрос за пъпчетата. Не си спомням да сме го коментирали. Ами аз съм пълна излагация в това отношение. Embarassed И на двете са си още у дома. Мимката е вече на 5г, а аз още не съм го хвърлила. Embarassed Май още не съм решила къде да ги хвърля. newsm78
След потопа ние сме живи Laughing, добре, че сме сравнително далечко от реката. Ама квартала, който е на близо не му се размина, та обявиха бедствено положение. Добре, че според прогнозата, дъждовете ще спират още тази нощ.
Доника, аз мисля, че няма да има нужда от хапчета за спиране на кърма. Щом малкият суче малко, тя ще си намалее от само себе си и няма да имаш проблеми.
фибичка, радвам се, че ще си правите ремонт на апартамента, ама като знам какво ви ака... Търпение му е майката. Laughing А моят мъж е същият. Той си мечтае да си живеем някъде на балкана, сами и спокойно. Обещала съм му това да стане, ако ми открие бутик за дрехи там hahaha. Абе, всеки с манията си.
Така де, пазаруването е голямо удоволствие. Wink
Ави, естито столче! Страхотно е! Честито ви и зъбче! Grinning Нашата усмивка още е беззъба. Laughing Затова пък е чаровна. Joy
Днес не успях да изведа децата на разходка, такъв порой беше ooooh! И те така пощуряха у дома, че ми се кръстоса погледа. Crazy И двете ми се бяха накачили отгоре като някакви кърлежчета Laughing. В 19ч. тръгнах за магазина и взех Мимката с мен да подиша въздух детето, та и едно кафе ни огря. Mr. Green
Лека нощ, сладурки! Дано бебетата да са спокойни, та да се наспим поне една нощ. Grinning

# 100
steli-ssd, нашият обрив е по - скоро червени петна отколкото пъпки - най - вече по лицето и по гръбчето и по - малко по - корема, по крайниците няма. По лицето са по - едри като лишеи, а по гръбчето и коремчето са ситни. Но все пак най - добре е да ви види лекар. При нас обрива е следствие на продължителната и висока температура.
А за пъпчетата говорихме преди време, но тогава беше на етап идеи -  кой какво мисли да ги прави - та сега е време за равносметката  Wink Аз на Стефито още го нося в чантата си.. не съм решила още къде да го хвърля  Embarassed

Хайде лека

# 101
  • София - Бургас
Привет, сладурки! Heart Eyes
 Благодаря ви за пожеланията па случей навършването на 9 месеца на Каринка! Hug

Хич обаче днес не ми беше да празник.С тези зъбки, Кари е страшна киселанка и така  ме друса нервата от нейното "мрън, мрън", тук от няколко дни, че...абе нямам думи.Нещо страшно.Постоянно ме търси и иска определено моето внимание и в момен в който вече не ме вижда се започва рев, рев...И така, падат едни игри, кисело настроение от нейна страна и т.н., т.н....Нещо не мога да си свърша вкъщи, макар и лошото време....

Нашето пъпче, вече писах преди време е в морто.Дадохме го на баба и и тя го е хвърлила м/у пясъка на плажа и прибоя на вълните.Това беше моето желание.Много ми се иска Кари да обича моренцето така както и аз го обичам.....Красотата на природата винаги свързвам с море, океани, езеро, абе вода има ли, аз съм на първа линия..........

# 102
Здравейте мами и сладки беборани!
Отдавна не съм се разписвала, но сега дойде момента.
доста имам да доизчета /в предишната тема 5 и тук още толкова странички/ Така е, при многото допълнителни ангажименти.

При нас :
Марти е много социално бебче. Няма нито помен от обривите. Продължавам да я мажя с предписаните мазила.  Много съм щастлива, че гадните обриви изчезнаха и не я тормозят.

От два дни ходя на новия ни апартамент, монтират ни кухня и гардероб, и вече ми дотегна...

Хубавото е, че му се вижда края.

Съжалявам, че пропускаме срещичките с вас, но хубавото вереме тепърва предстои.  Sunglasses

Със захранването сме пичти до никъде - не й харесва ЗЕЛЕНЧУК С МЕСО  newsm78
Вода не пие, нито сок...

надявам се да се включа скоро  Hug

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 09:40 от omnipresent

# 103
  • Пловдив
Добро утро на всички!
Да ви почерпя кафе за разсънване!

Тази сутрин всички много спят и темичката е пуста!
Най-накрая дъжда спря и тази сутрин небето е синьо и слънцето се е показало в цялата си прелест!
Ще се ходи на разходки!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ СЛАДКИ ПРАЗНУВАЩИ МЪНИЦИ!

П.С. Пъпчето на Стенли още отлежава в една кутийка и с баща му не можем да стигнем до единодушно решение къде да бъде хвърлен............ newsm78

# 104
Добро утро и от нас! Днес рано-рано се събуди девойката и както е в чувала дойде да съобщи с "нежен" глас, че й е скучно. Съответно трябваше да стана и да започнем с разходките из апартамента и забавленията Hug
Честита месечинка на днешните мини-рожденици! Да растат здрави и усмихнати, да радват много мама и тати! Hug
kaleia, и Калина е ужасно кисела и аз вече "немам нерви" - просто каквото и да направя, дребната е все недоволна и веднага започва да иска друго... ooooh! Ще мине и този период, но затова предполагам, както mari_anka каза, че разстройството може да е и от зъбите. И вчера ака 2 пъти по-рядко, но не чак воднисто, слуз не забелязвам newsm78, бе много се чудя каква ли може да е причината. Днес пак се събудихме с пълен памперс.
Vergin, консултирах се с педиатърката още на първия ден, в който Калина беше с разстройство, то този ден беше и единственият, в който не можах да преброя колко пъти беше акала дребната - на всяка смяна памперсът беше пълен. Тогава лекарката й ми препоръча да минем на диета и Ентерол (който всъщност възстановява чревната флора) и Хидра...-нещо си, което е срещу обезводняване, но тя пие доста течности и сега като че ли се закрепи на режим акане 2 пъти на ден, та ми се струва, че няма опасност да се обезводни Hug
Имаше наскоро въпрос за никовете - моят е от едноименния филм на Спилбърг - "Извънземното", което на английски е Е.T. [Ити], та затова и титлата ми е alien Simple Smile Избрах го съвсем случайно, когато се чудех какъв да ми е ника в ICQ и видях някакви детски несесери и чанти с Ити и тъй като това е един от любимите ми филми, така и си остана Hug
Пъпчето на Калина е все още в чантата ми и аз не знам къде да го "хвърля"...
Малката заспа след 2 часа щуреене и дозата мляко, та аз започвам със задачите за деня.
Всички болни малчовци да оздравяват и много весели мами им пожелавам!
Хубав ден пожелавам на всички! Hug
P.S.  И аз трябва да избирам столче за кола, че нашто ни е късичко вече, Ави, сподели дали си доволна от Чикото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт