Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 402
  • 600
  •   1
Отговори
# 330
цена за плакатите:
45 ст на бройка А4 на хубав принтер 1200 точки. За 200 бр - 90 лева. Но нейното мнение е, че тъй като картинката е мътна, не е необходимо да се търси възможно най-качествения принтер, можем да размножаваме и на ксерокс за по 10 ст (ако се навият де)
Да поръчам ли да ни разпечатат 10тина листа, а останалото сами на ксерокс? или нищо? или всеки сам? или?...
Предполагам, че ако искаме флаери, цената ще е 45ст за 4 бр.
За тия пари с две седмици аванс можеше да се напечати цветно в печатница, но това е друг въпрос.

Значи от този плакат ни трябват цветни 10-тина броя А2 за протеста! Именно за тях разчитам на теб! Кажи цена за цветно А2! Ивето ще има задача да ти прати файл с подходяща резолюция за качествен печат.

A4 - черно бял - всеки си го размножава и закача на подходящи места -
същото важи и за флаерите!
Между другото на цветни листи - става супер!

Пак питам няма ли откъде да намерим озвучаване?

# 331
добрата новина - разпечатка на винил - 8 евро/кв.м. Винила е дебел изкуствен материал, нещо като гума, идеален за плакати. Може да се направи нещо широко и ниско, което да привлича очите. Май наистина е по-добре по-малко, но по-големи плакати. Сега само трябва да се измислят, можеби да не са в шествието еднакви плакатите.
една цена за цветна разпечатка 44х30 см - 2 лева, на хартия. Но след ден-два ще си оправят кабелите и ще могат дани разпечатат и други формати.
Значи - да не поръчвам черно-бели принтерски разпечатки А4 за разлепяне? Така е и по-разумно, парите ще отидат за цветните неща,които са по-малко и по-скъпи.

# 332
  • Откъм Варната
....общо имаме 40от вчера плюс тези в Небесна - 52лв.....

Вчера ти нали взе 10 за балони, в мен останаха 30, значи общо в момента разполагаме с 42 броя пари

# 333
слушам в момента по радио Фокус някакъв, много ми приличаше гласа на К.Йорданов, ама после разбрах, че не е той, май че Гуцанов казаха, репортерката го пита "и какво ще кажете на майките, които ще протестират на 26", каза, че реално проблема с градините ще се реши догодина, за септември ще пуснат новите групи за разширените градини, и до края на годината новата детска градина на Гладстоун с нови 150 места, а дефицита бил 450-500места
уф, че объркано съм го написала, ама много бързам

# 334
На мен лично ми е омръзнало да слушам предизборни обещания! Тези деца , които в момента чакат за ДГ са родени преди три години! Три години чакаха и сега предизборно се строи, ама Малко, колкото да не е без хич....

А върху простата статистика, че догодина наплива ще е са с около 800 деца повече, който ще кандидатстват за ясли и ДГ няма кой да се замисли!

Истината е че Варна има нужда от поне три НОВИ градини с капацитет по 200 деца.

Докато общинарите се ослушват и гледат откъде да приберът по голяма комисионна, ние се чудим как да си гледеме децата и да работим едновременно!

Те ни се подиграват!

# 335
Точно така!
Не трябва да се връзваме на предизборни обещания, трябва да се покажат действия, защото положението не е променено от преди 40 години!!!
Трябва непрестанно да им дишаме във врата, не само за изграждане на нови градини, ами и за подобряването базата на съществуващите (Дива е изредила част от проблемите), храната и преустановяване непрекъснатия доброзорен рекет към родителите....

# 336
.... храната и преустановяване непрекъснатия доброзорен рекет към родителите....
Въпроса с рекета не го поставяйте така директно! Защото господата в Общината реално не ни рекетират. Отнасят го директорките и учителките, който се чудят как да изкрънкат от някъде пари за НАШИТЕ деца. Кършат пръсти и се оправдават, сякаш за джоба си ги искат. А ония в Общината крещят - Не давайте пари. Ами да не даваме, ама положението в много градини е на ръба на мизерията.
Та така де, радвам се, че възприехте идеята ми. Но пред тях не го наричайте рекет, ще си измият ръцете  Confused

# 337
Та така де, радвам се, че възприехте идеята ми. Но пред тях не го наричайте рекет, ще си измият ръцете  Confused
Що да не го поставяме ребром?
Директорите са принудени да просят точно заради бездействието на община и държава!
Съгласна съм да плащам по-висока месечна такса, а не в началото и края на всяка учебна година да се изръсвам с допълнителни 100 лева за ремонти, материали и прочие неща за дг.
Да не говорим, че имената на децата, чиито родители по някакъв начин спонсорират дг се изписват публично....хъх на мен лично малко подтискащо ми действа. Добре че хлапетата още не могат да четат.
Щом като пари има, значи общината е добре да пренареди бюджета, а не да се помайва...

# 338
# 339
  • Варна, морето и сините вълни!
Сайта е супер, както и плакатите!  bouquet  bouquet

Само не разбрах ние "За децата " ли се казваме newsm78 newsm78

# 340
  • Варна, морето и сините вълни!
Малко не съм активна, имам ангажименти просто но ви следя!

# 341
  • Варна
Фют! Ще се уговоря с КалиМа да й прехвърля касата, щото много съм натоварен, хич няма време.  Confused

# 342
JuliaP каза, че в последствие ще се ползва и за други инициятиви към общината, затова и саита е кръстен просто за децата.

# 343
Сайта е супер! Започвам разпращането му към всички от адресната си книга в мейла.
Искам само да попитам защо няма (а ако има къде е, може би съм окьоравяла тия дни) линк към онлайн петицията?

# 344
Така...

Поздравявам всички за добрата организация!

Благодаря на iva-bebe за страхотните плакати и чудесния сайт! Наистина идеята е на него да качваме материали за всички наболели проблеми, с които се сблъскваме ние родетелите при отглеждането на децата ни. Идеята е в крайна сметка  да живеем в един по-добър град!

Утре в 17.20, който може и иска да дойде на входа на Морската!

Моля, всички които са съпричастни с организацията  и все още не са дали 5лв. на Кали да се свържат с нея и да намерят начин да и оставят.... важно е да можем да отпечатаме плакати за протеста и след това.

Бъдете много активни в събирането на подписи и раздаването на флаери! Личният контакт с хората е много важен! Канете ги да дойдат във Вторник!

Общи условия

Активация на акаунт