Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 412
  • 600
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна, морето и сините вълни!
Mimito, ха сега се върни и ме прочети без излишни нерви ( пийни два хапа, ако трябва). Имам претенции, че мисля с главата си и не търпя някой да ме овиква с големи червени букви. Чувството ми за собственост към децата е особено силно, това ми помага да не ги смятам за общински.

Моля за извинение!  bouquet  bouquet

Може ако искате да питаме в чужбинските мами как се определят таксите им за градини и ясли!

# 316
  • Варна, морето и сините вълни!
http://www.chernomore.bg/pdf/CM_24.pdf

Ще е добре да има наши представители там - поне ще призовем всички варненски родители да ни подкрепят на 26 от 10 часа!

Аз чух по БТВ че и сутрешния блок ще излъчва от Варна не знам кога.
Можем да им пратим мейлове на двете предавания и може да им се сторим подходящи ...

# 317
Mimito, мир. Peace

# 318
Момичета току що ми се обади г-н Бакалов от дирекция "Обществен ред и контрол", каза че няма проблеми за провеждането на протеста. Утре би трябвало да имаме Разрешение на хартия!

# 319
  • Откъм Варната
...Аз чух по БТВ че и сутрешния блок ще излъчва от Варна не знам кога.
Можем да им пратим мейлове на двете предавания и може да им се сторим подходящи ...

Сутрешния блок излъчва днес, кмета говори обичайните глупости да замаже очите на хората

# 320
Ето какво намерих от последното заседание на постояннато комисия по "Обрзование" към Общински съвет гр. Варна
http://www.vlastta.com/izlagaha_1_1.php?id=525

В последната трета точка от днешното заседание, общинските съветници изслушаха една информация поднесена им от дирекция “Образование”, която се отнасяше до приема на деца в общинските детски градини и заведения за деца.

Информацията бе изнесена от г-н Илия Тасков, който е началник на един от отделите в образователната дирекция. Г-н Тасков подчерта, че приема в детските заведения се осъществява стриктно и само по утвърдения от ОбС – Варна регистър. В тази връзка, директорът поясни, че въпросният регистър е “качен” на интернет страницата на Общината, откъдето всички родители могат да получат нужната им информация за състоянието и местата в детските заведения в града.

В изложението си пред общинските съветници и медиите, г-н Тасков заяви, че тази година, до момента има подадени общо 3860 заявления за прием в общинските детски градини, като само 2054 от тях са били “действителни”, а 1806 са били дублирани – уточни специалистът.

От изказването на директора стана ясно, че до момента са приети общо 2016 деца за 1-ва група в детските градини във Варна, а 473 са чакащите.

Г-н Тасков поясни, че с активната политиката, която Общината води в тази насока, до края на годината ще бъдат разкрити нови 7 групи. “Така към септември месец ще можем да приемем още 250 деца” – коментира директорът на стопанския отдел към дирекция “Образование”.

В заключение специалистът заяви: “Към момента ние покриваме 90% от нуждите за детски градини в града, но тенденцията във Варна е тази необходимост от детски градини да нараства с всяка изминала година, защото се раждат все повече и повече бебета!”.

Общинският съветник от демократическата партия направи едно предложение, което цели осигуряването на ефективна защита на правата на ощетените родители, чиито деца не са били приети в детските градини. “Задължително трябва да се материализира отказа, за да може ощетените страни да си търсят правата по някакъв начин” – коментира юристът. В крайна сметка, предложението на г-н Железов отекна, като глас в пустинния.

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 21:43 от JuliaP

# 321
Между другото, откъде пари за плакати? не съм била на среща, събрана ли е някаква сума?щото аз в момента съм на ръба и не мога да инвестирам.
Някой разлепвал ли е вече? щото мъжа ми разпечата няколко (въпреки некачествената снимка в този вариант, изглеждат добре) и се чудя къде да ги лепя.

# 322
Всеки май си инвестира собствени средства. Някъде напред в темата беше споменато за събрани пари, но не внимавах много като го четох. Плакатите ги разлепяме по детски кухни и площадки предимно.

# 323
  • Варна
Мисля, че събраните пари са в JuliaP.
Да ви питам има ли някой от Виница, за да знам дали да дам един плакат на майка ми да сложи там? Мисля да сложа един в Макаото зад техникумите, ако някой вече е решил да пита там да ми пише на лс, за да не се разхождам.

# 324
  • Варна
Аз съм касата, събрахме по 2 лв и имам 12 лъва.

# 325
Ето два файла.............черно балото е флаер А6, а цветното е плакат А4, но ако се разпечата на черно/бял принтер няма да има проблем.
http://iproduct.info/detski-gradini/protest-A4-color.jpg
http://iproduct.info/detski-gradini/protest-A6-BW.jpg

# 326
Вчера на работната среща решихме парите да събира Кали - защото тя е най-често из морската и е най-сериозна досега. Вчера от присъстващите събрахме по пет лева. общо имаме 40от вчера плюс тези в Небесна - 52лв. 

Небесна,  Кали ми обеща да ти се обади - за да и дадеш паричките, които са в теб.

Имаме до тук 50 балона! Ще купя още 100! Някой да има помпа?

На 26 - всички обещали да помагат за организацията, моля да се стегнат и да се опитат да дойдат още в 9.30 на мястото!

Трябва ни въже за простиране и щипки - Идеята ми е да накичим листите с подписката един до друг плюс някой цветен плакат по - между им! Ще стане много атрактивна за журналистите!
И красиво на всичкото отгоре!

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 09:29 от JuliaP

# 327
Иве супер са!

Моля те пусни ми ги на пощата в резолюция за копиране

roditeli_varna(at)abv.bg

Благодаря!

# 328
цена за плакатите:
45 ст на бройка А4 на хубав принтер 1200 точки. За 200 бр - 90 лева. Но нейното мнение е, че тъй като картинката е мътна, не е необходимо да се търси възможно най-качествения принтер, можем да размножаваме и на ксерокс за по 10 ст (ако се навият де)
Да поръчам ли да ни разпечатат 10тина листа, а останалото сами на ксерокс? или нищо? или всеки сам? или?...
Предполагам, че ако искаме флаери, цената ще е 45ст за 4 бр.
За тия пари с две седмици аванс можеше да се напечати цветно в печатница, но това е друг въпрос.

# 329
  • Варна
За флаери, аз лично мисля, че няма нужда от разпечатването им на друго място. Там където Калина е разпечатала са и взели 4,5ст на лист с 4 флаера. Вършат си чудесно работа.
За разпечатването на плакатите на ксерокс първо трябва да се пробва дали ще излязат така добре, защото например плаката на Кали при пускането му на ксерокса му губят картинката с детенцето.

Общи условия

Активация на акаунт