Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 597
  • 600
  •   1
Отговори
# 285
Цитат на: Mimito link=topic=195851.msg4254894#msg4254894 date=1182274922З
загубили се много места поради реституция и отлив на децата от ДГ - родителите не искали да ги дават на градина.

Реституцията вероятно е истина, но родители да откажат да дадат детето си на градина не вярвам. Моят син чака 3 години да се освободи място и си посещаваше полудневна група, чакайки. Място не се освободи. Това беше преди 5 години, той беше на 4 тогава. Какъв отлив? Aх, ах, кмете!

# 286
Имам едно питане.. страниците в петицията трябва ли да са номерирани? Всяка следваща страница от петицията е последната от файла нали..Не се ли вписва ЕГН на подписалият се.. ако му е малко мястото за коментар да пише на долните редове нали..
Другото ми питане е свързано с ДГ и ясли в квартал владиславово.. как да убедя родителите в квартала че след нашите протести ще се увеличат местата, като искане се прави само за ДГ в центъра и Бризовете..тук местата са крайно недостатъчни.. Да ги убеждавам че идеята е да не висят на опашки на 1-ви януари, а на 15-ти ми се струва недостатъчна мотивация..

# 287
  • Варна
на мен ми харесват и двата плаката,нека има разнообразие  Peace
идеята (за плаката на Ива) да се поставят надписите на едноцветен фон е добра  Thinking
и ще изглежда страхотно ако е шарена, но как ще ги разпечатаме? 1.20-1.50лв на страница е принтирането  Confused
а ако са черно-бели...принтираш едно и после xerox до припадък  Mr. Green

# 288

Другото ми питане е свързано с ДГ и ясли в квартал владиславово.. как да убедя родителите в квартала че след нашите протести ще се увеличат местата, като искане се прави само за ДГ в центъра и Бризовете..тук местата са крайно недостатъчни.. Да ги убеждавам че идеята е да не висят на опашки на 1-ви януари, а на 15-ти ми се струва недостатъчна мотивация..

Аз мисля, че тези неща трябва да се обсъдят именно на днешната среща в 10 ч.

# 289
  • Варна
Момичета, много съжелявам но не мога да дойда. Имам 1 лв. до утре, колата е в мъжа ми, а е твърде горещо, за да дойдем пеша от Победа с малкия. Още повече, че в неделя го видяхте моя звер, нямаше никаква полза от мен, бях звероукротител. Ще се опитам да разпечатам плакат и да го сложа в Победа, ще говоря и с майките. Тук децата се гледат предимно от бабите.
Много се извинявам, ще дойдем на протеста и ще докараме още хора с нас!

# 290
  • Варна
И аз няма да мога да дойда. Снощи ми съобщиха новината, че ще сменят дограма и трябва да съм у дома  Confused. Но ще разлепя плакати в А-во.

# 291
И аз няма да дойда днес, луднала съм.
За голямата печатница е твърде късно, но след малко ще говоря с друга, докъм 10 трябва да знам ще го направят ли. Ако не друго, поне на черно-бял принтер да е, че хубавия плакат ще се съсипе на ксерокс. Между другото, наистина много ми хареса Simple Smile
Ще звънна на Юлия като разбера.

# 292
  • Варна
Сребърен облак, пиши ми на лс, моляте, искам да помогна поне малко

# 293
A някой ще отиде ли изобщо? Confused
С Юлия се договорихме да направим още една, последна среща преди митинга в НЕДЕЛЯ, може да е следобедно време, по-хладничко, към 18-19ч. (после всеки може да ходи нанякъде с домочадието). Надявах се днес на срещата да се разискат още малко въпроси, както и да се обсъди евентуалната среща в неделя.
Довечера ще пиша повече, имам конкретни предложения за някои промени и допълнения към писмото.
Тази сутрин в предаването на ТВ Варна участва и Коста Базитов. Иска официално да му връчим писмото. Затова давайте още предложения и идеи, за да го изпипаме както трябва!
Вземете активно участие. Става дума за НАШИТЕ деца!!!

# 294
  • Варна
Дами, ако ви трябвам за нещо, пишете ми смс, защото съм в адски хангажмонт и не сядам на компютюра или пък съм твърде отдалечен от цивилизацията. Каквото мога ще направя! Hug
Трябва единство и силна воля! Грух!!

# 295
  • Варна, морето и сините вълни!
Дами, моля за извинение, не дойдох. Сега ида от зъбар. Нема да се оправдавам, нервозна съм, поемам вината.

Това че Базитов е дошъл е било много добре!
Имам едно малко предложение- да си направим в Скайп чат където да обсъдим нещата.
Пратете ми на лични Имената си, а който няма, да си го изтегли скапа и да инсталира. Не е сложно!
Така ще можем да кажем много неща. Аз лично тук внимавам какво ще напиша, защото не знам кой ще го прочете... а така там сме затворен кръг.

Имам разрешение да сложа плакат в стоматологичен кабинет, където влизат много ама много млади хора, дори мед. сестра е пряко засегната и научи от мен за инициативата. Мога да сложа и пред кабинет на детски лекар. Мястото е доста посещавано, но не мога да кажа тук къде е, но ще научат много хора!
Мога и в магазин да сложа.Така че аз вземам за сега 3 плаката и от там могат да научат адски много хора за нас!

# 296
Съобщих на Радио Варна за събитието. Ще дойдат да го отразят. Ще искат коментари както на живо, така и преди протеста.
Ще ми се обадят допълнително.

# 297
  • Варна
Ха така! И ние ще дойдем!

# 298
Момичета, аз много пъти съм размишлявала над проблема с ДГ, но се опитвам да го мисля и като икономист.
Моето мнение е, че докато таксата е левче и 20 на ден, нещата ще са си все така. ПРедполагам, че ще подскочите, но помислете ... кое плащаме с тия 1, 20 на ден?? Всички знаете, че детската кухня е толкова, за едно хране на ден. А в градината има ... да изброявам ли разходите? Като се почне от материалната база, мине се през ежедневните разходи по изхранване, препарати, ток, нафта .... та до заплати на персонала. С тази такса, ние не плащаме дори изхранването на децата си, нито пък консумативите за ежедневните им нужди.
Не ме разбирайте грешно! Подкрепям протеста, но мисля че това което трябва да се иска е не места в градините, а промяна в законите и нормативната уредба на местно ниво. Наистина не може да чакаме държавата да ни отглежда децата, свърши се с това време /и слава Богу/, децата са си наша грижа. Мисля, че ако си плащаме поне изхранването на децата, нещата ще са съвсем различни и тия бюджети ще стигат за много повече неща.
Пак казвам - абсолютно съм ЗА това да се диша във врата на кмета по тези въпроси. Не се включвам активно, защото заминаваме другия понеделник.
То да бяха само местата ... ами те като открият нова група я откриват с едни голи стени и леглата покрай тях. Ами от там нататък се започва - столчета, маси, чаршафи, балатум ... списъка няма край и това се поема от родителите.
Така че, нека се регламентира законово факта, че така или иначе плащаме повече от определената такса, тия пари да си влизат в касите на градините, та да си отиват и за нуждите им. Начина да се регламентира е по-високи такси.

# 299
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета, аз много пъти съм размишлявала над проблема с ДГ, но се опитвам да го мисля и като икономист.
Моето мнение е, че докато таксата е левче и 20 на ден, нещата ще са си все така. ПРедполагам, че ще подскочите, но помислете ... кое плащаме с тия 1, 20 на ден?? Всички знаете, че детската кухня е толкова, за едно хране на ден. А в градината има ... да изброявам ли разходите? Като се почне от материалната база, мине се през ежедневните разходи по изхранване, препарати, ток, нафта .... та до заплати на персонала. С тази такса, ние не плащаме дори изхранването на децата си, нито пък консумативите за ежедневните им нужди.
Не ме разбирайте грешно! Подкрепям протеста, но мисля че това което трябва да се иска е не места в градините, а промяна в законите и нормативната уредба на местно ниво. Наистина не може да чакаме държавата да ни отглежда децата, свърши се с това време /и слава Богу/, децата са си наша грижа. Мисля, че ако си плащаме поне изхранването на децата, нещата ще са съвсем различни и тия бюджети ще стигат за много повече неща.
Пак казвам - абсолютно съм ЗА това да се диша във врата на кмета по тези въпроси. Не се включвам активно, защото заминаваме другия понеделник.
То да бяха само местата ... ами те като открият нова група я откриват с едни голи стени и леглата покрай тях. Ами от там нататък се започва - столчета, маси, чаршафи, балатум ... списъка няма край и това се поема от родителите.
Така че, нека се регламентира законово факта, че така или иначе плащаме повече от определената такса, тия пари да си влизат в касите на градините, та да си отиват и за нуждите им. Начина да се регламентира е по-високи такси.

DiVa, подкрепям те напълно! Винаги си се включвала с много ценни насоки в тази област!
Но, мисля че към този момент едва ли някпй ще тръгне да вдига таксата за ДГ, поради факта че идат избори!
Аз съм съгласна да увеличат таксата, няма да казвам с колко, та да не ми оскубят косата и да не ме погнат с камъни!
Но нека някой каже колко е таксата в частна ДГ. И да я сравним колко пъти е по - висока от 30 лв и да разнищом що така....

Общи условия

Активация на акаунт