Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 381
  • 600
  •   1
Отговори
# 435
Маса наистина ни е нужна! Кой се нагърбва със тази тежжжжка задача?
Някой с кола. Аз живея на Цанко Дюстабанов, уличката под (пред) техникумите, квартала срещу пожарната. Лесно е за намиране, ако някой има път насам, утре сутринта пак ще погледна тук, хем може да вземе и плаката. Телефона ми е 0878/317566 - Александра.
Нали ще носите габърчета и пръчки?

# 436
Ние с Елица ще дойдем утре пред Общината, ако успея да навия ще доведа и дружка.

# 437
Сребърен облак, аз мога да помоля едни мои приятели да те вземат с масата/нали е разглобяема?/
Ако до 8.30 никой не е казал, че ще може да помогне - звънни ми! - Ще пратя спасителния отряд  Wink

Дано всичко да е OK! Praynig

# 438
Коооолко мило ми стана  Hug
На тази снимка е сгъваемата ни масичка от първия протест пред Парламента , на нея номерирахме 15 000 -те (май толкова бяха) подписа от недоволни родители и съпричастни , еееееееех

Успех момичета утре , дано се съберете повечко  Praynig

# 439
  • Варна,Младост
УСПЕХ МОМИЧЕТА!!!Толкова ме е яд,че неможем да дойдем с дъщеря ми SadНе съм спирала да говоря и да обеснявам за протеста.Съжалявам,че неможах да събирам подписи до края.Толкова хора срешнах още които искаха да ни подкрепят...Ще следя развитието от Чехия(там отивам).
Надявам се,че поне малко съм помогнала за успеха(който за мен е сигурен) Hug

# 440
Благодарим ти Нев за подкрепата и помощта!

Дано усилията ни не останат напразни!

Ще се видим на фонтана!

# 441
Няма как да дойда с бебето. Надявам се исканията ни да стигнат до кметските уши.
Успех!!!

# 442
Сега се връщам от поликлинаката, бяхме на изследвания.................съответно не можахме да дойдем, за което съжалявам.

# 443
аз съм само духом с вас, на работа съм
въпреки че моето дете е в ДГ, съм съпричастна
чакаме инфо от протестиращите

# 444
Аз май съм първата, която е във форума от присъствалите на протеста.
Накратко, защото съм на работа:
Имаше доста родители с деца. Можеше и повече, разбира се.
ПРЕДИ да се чуят нашите искания, излязоха кмета Кирил Йорданов и Коста Базитов-директор дирекция  "Образование" и разясниха на групички майки, че проблем де факто няма, че градини и ясли се строят и децата ще бъдат приети.
След прочитането на нашите искания (писмото, което бе подписано от повече от 1500 човека), общинарите поканиха родителите с проблеми в пленарна зала. Записваха всеки родител с неприето дете.
На обясненията ми (лично), че не така се решава проблем, получих следните отговори:
От Коста Базитов:
"С вас не разговарям, разбрах чия поръчка изпълнявате. Ние говорихме с вас (той си мисли, че 5 минутния раговор около предаването в ТВ Варна е разговор сериозен Tired), а вие си мелите едно и също" Shocked Честно казано, аз не зная чия политическа поръчка изпълняваме Tired Вие знаете ли?
Същия Базитов ОТКАЗВА да разговаря по проблемите, при условие, че доста мазно в ефира на ТВ Варна съобщи, че има желание за кръгла маса и прочие...за ДИАЛОГ! Що за отношение е това??? Що за лицемерно и късогледо поведение?
От общинските служители:
"Работим много, пари има, но не всичко може да стане с магическа пръчка"
Ние:
"Повече от пет години не се построи нито една ясла/детска градина. Това не е магическа пръчка."
Общинари:
"Ама бъдете толерантни! Ние работим, кмета прави всичко възможно"
Въпрос:
"Имате ли статистически данни за раждаемостта и механичния прираст?"
Общинари:
"Да, всеки ден са ни пред очите цифрите"
Е, добре, какво правите тогава....?
Кмета ни нарече махленски организатори, и си направи извод, че от така проведената анкета (кога е провеждал анкета не разбрахме) се установило, че проблем няма.
А също, Базитов каза, че датите за прием на документи могат да бъдат променени след 10-то число, но това няма да намали опашките (бе съобщено с ехидна усмивка).... ooooh!

Имаше много голямо медийно присъствие, БТВ, Нова ТВ, СКАТ, радиостанции и вестници...Не съм пред телевизор, гледайте какво и как ще отразят, вземаха много интервюта, снимаха.

Една журналистка от Народно дело влезе в пререкание с група майки, обяснявайки им, че който има деца, трябва да си ги гледа, и че техните деца не били грижа на кмета! И който не можел тук да живее, да ходи в по-малките градове, където го няма този проблем...Нямам думи! Не се представи, не й рабрах името.
Но цинизма от страна на общинарите беше пълен. И голяма грешка от тяхна страна, разбира се.

Хора, трябва да им дишаме във врата на тия хора, които си мислят все още, че сме рая някаква си, и че основната работа на управниците, избрани с нашите гласове е да вземат тлъстите комисиони от продажба на общински имоти, и други далавери, но не и да служат на обществото.

Може би съм малко разхвърляна, но такива са ми първите емоционални впечатления.

# 445
На какво основание е този цинизъм и ехидност, не мога да разбера.

# 446
  • Варна, морето и сините вълни!
И аз съм у дома. Нямам думи!
Кмета с мен не желае да разговаря. Дори нямам елементарни знания за водене на диалог.
Имаше хора в пленаерна зала които записваха имената на неприетите деца, за да им се реши проблема. Не коментирам...
Каза се че само 40% от присъстващите имат проблем.60%само си чешем езиците,изпълнявме политически поръчки и площадни изпълнения...
Не ми се говори. Потресена съм!
Това е гавра с нас. Лошото е че нямае сили и средсва и власт!

На въпрос защо се раздуват изкуствено групи и се вземат салони отговора бе - статистиката сочи че около 20% от записаните деца не посещават градина.Салони не се вземат а се строят!
Е как като в градината на сина ми взеха и музикалния и физкултурния."Вие в коя градина ходите" "В ОДЗ......" "ми вие нямате проблеми, вие ст в най добрата градина с най - добрата директорка" Разговора приключи!

# 447
На какво основание е този цинизъм и ехидност, не мога да разбера.
В смисъл?

# 448
Aми казваш, че са се държали цинично кмета и зам. кмета, журналистка ...
Та се чудя защо, след като места така или иначе няма и всеки го вижда. Какво е тяхното основание, че са така силни-вилни.

# 449
  • Варна
Общо взето кмета се набута журналистите и умело си направи кампания на наш гръб. Говореше на доста висок глас, съответно надвика всички. Държа се грубо и цинично, реплики от сорта" с вас вече говорих, с вас няма да говоря, да не съм паркирал аз колите по тротоарите, на всички не им достигат парите(или нещо от сорта)..."
Явно моето дете е извън статистиката, след-като е Nо146,  а местат били много и т.н. Явно ние искаме да седим в къщи и да кретаме, а не да работим и да живеем нормално Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт