Проблеми с бъбреците и пикочните пътища-7

• 58 256
  • 247
  •   1
Отговори
# 60
Доколкото знам д-р Буева е добър специалист, но аз винаги правя  консултация и с друг специалист. В темата има мнооого координати, но майките биха ти препоръчали д-р Гайдаров. Направи си и една допълнителна консултация, чуй още едно мнение.

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 00:00 от marychery

# 61
Калина е на Фуролин почти 2 години вече, с малко прекъсване, но мисля вече да го спираме. Когато говорих с Буева, тя каза, че лекарството е щадящо, пък и дозата е съвсем малка и няма проблеми да се приема продължително време. Имаме и други познати, чиито дечица са го приемали по 2 години след операция.

# 62
здравейте,
Моята дъщеря беше оперирана март 2005 от ВУР. След операцията бяхме на инфектотримет , а след това на нитрофурантион и го пихме до март 2007 г., т.е. 2 години след операцията. Сега сме на уростим и ако още 6 месеца няма бактерии ще спрем всички лекарства. Това ни го назначиха като профилактика след операцията, която я правихме в Правителствена болница. Аз съм доволна, защото няма бактериий и на тази база няма да правим засега нова микционна снимка. Втори месец сме на уростим и засега бактерии няма и дано да няма.

# 63
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.

Бори-в, аз давам само една проба стерилна урина. Ако е стерилна ми казват още на следващия ден, ако не е изчакваме още един ден да видим какви бактерии има и колко са. Ако има съмнения че пробата е замърсена тогава давам още една.

Тонито111, аз ходя при д-р Гайдаров и съм доволна. Разбира си от работата и я върши много прецизно. За мобилния телефон, понеже аз го дадох тук, преди това изрично го попитах има ли проблем да му дам телефона на други майки и той каза да го давам. Не съм чула досега да е отказал преглед или да се е отнесъл непрофесионално.

Вова, на мен също ми казаха че много дълго време ще давам цефаклор. Предполагам че при нас ще е и повече от две години защото чакаме да мине година след операцията на бъбреците и ще правим операция на пишока. Самия д-р Гайдаров ми каза обаче че е добре като мине година да направим сцинтиграфия за да видим точно на колко % работят бъбреците. Иначе ни гледа всеки месец на ехограф дали задръжката на урина е в нормата и дали е здрав паренхима на бъбреците.
Вас следят ли ви на ехограф? Виждат ли дали има все още задръжка на урина?
Що се отнася до яслата и морето според Гайдаров няма проблем да ходят децата. Антибиотика ги пази от бактерии. Ние досега две години поред водим Марти на по две морета и тази година пак така мислим да правим.

Каталина, кога спря при вас задръжката на урина?

# 64
Здравейте,
martisun - незнам дали трябва специално изследване да се провери дали задържа урина, но след операцията на всеки три месеца сме ходили на профилактични прегледи в Правителствена болница. Т.е следят ни месечните стерилни урини. Давала съм всеки месец по три поредни дни стерилна урина. До март месец когато станаха две години след операцията й бяха чисти урините затова ни казаха да спрем нитрофурантиона и да започнем уростим като даваме всеки месец стерилна урина и ако няма септември да я спрем. Аз питах дали не трябва да правим микционна снимка поне , но се въздържат с обяснението , че като няма проблеми, т.е бактерии да не тормозим детето допълнително.
Ако знаеш нещо  пиши? Но Емилия пие доста течности, което ме успокоява. Мисля си, че по тоя начин като пишка по често се прочиства. Явно и действието на нитрофурантиона е такова. Да ги кара да поемат повече течностти, за да се прочистват.
Доколкото за морето и мен ме беше много страх да я вода - да не би да  я дразни пясъка и т.н. Но след консултация ми казаха, че даже напротив трябва да я заведа., но предприехме двойна защита , т.е. 10 дни преди да отидем почнахме сутрин уростим по една таблетка на гладно, а вечер нитрофурантиона по 1 таблетка от 20 мг. Да чукам на дърво никакви проблеми, като се върнахме урината беше чиста , а на морето не спря да се рови в пясъка. Даже постоянно си махаше банския като че ли на инат, защото аз държах да е с долнище.

# 65
  • София
Ава чак сега влязох пак в темата, аз водих Лъчко в Цибалаб, там му взеха кръв и то от пръстчето, доста успяха да вземат. Даже ми обясниха, че обикновено вземат от вената, защото не могат от пръста да съберат толкова кръв колкото им е необходимо за изследването, но тази лаборантка успя да събере две напръстничета или както там им се казва и съм много доволна, иначе бебочетата нали знаете колко са трудни да им се намерят вените и милите после са изпободени и стресирани много!
Аз още не съм се обадила на Буева, за бой съм!  Embarassed

# 66
Обади се, обади се, Mama Igi и после пиши какво ти е казала, че и мен ме интерусува.  Hug

# 67
  • София
Тонито111: според мен Буева не е лош лекар но смятам че много си вдигнала перките, това го чух от доста места в мед. средите. Що се отнася до моя опит с нея- останах точно с впечатлението че много се надува, първо прие ни за 2 мин. в болница без въобще да направи ехографски преглед, на другия ден в болницата направи само един преглед, а в последствие разбрах че е още по-важно да се погледне детето след като се е изпишкало и най-важното не ни смени аб, въпреки че на 4-ден от приема му бактериите бяха 10х3, и след всичките тези грешки ни изписа с бактерии 10х5 като ме обвиняваше че не съм киснала детето достатъчно дълго в смрадлика. Месеци след това направих на друго място необходимите изследвания, и изчетох доста книги така че сама стигнах до заключението че е добър лекар, но обезателно трябва да вземеш и друго мнение защото тя прави пропуски.

# 68
martisu, EVVA благодаря Ви за мненията и съветите, пак ми се сви корема.... ще звъня на Гайдаров непременно и ще докладвам - дай Боже добри вести.
Чао за сега и ВСИЧКИ МАЛЧОВЦИ ДА ОЗДРАВЯВАТ ВЕДНАГААА Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 69
martisun извинявай че съм ти сбъркала ника, не е нарочно  Wink

Сега звъннах на др. Гайдарски - в отпуска е до петък. Разбрахме се да се чуем пак в четвъртък за да се разберем дали ще стане прегледа в петък или в понеделник.
martisun той по кое време преглежда, за да знам да ориентираме нашия тате да си взима ли почивен ден или не?

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 15:27 от tonito111

# 70
  • в мъжки прегръдки
Каталина, благодаря за оговора.

Тонито, знам че в понеделник предиобяд по принцип не преглежда защото тогава правят някои от операциите. Иначе обикновено ни вика по обяд да отидем. Сутрин обикновено правят операции, ходят по визитации и ще трябва да го чакате. А чакането може да се проточи и до 12-13 ч. Но обикновено като ни извика към 11-12 идва. Като влезете в болницата завивате наляво и влизате през една врата към детската клиника (не отделението). Там ще кажете на сестрите за кого сте и те ще го викнат а вие ще отидете на гишетата да си извадите лист за преглед. Това го направете преди прегледа за да може той като прегледа детето веднага да напише какво е правил и вие после само да платите. Иначе трябва след това да тичате да си вадите лист и после да ходите пак при него да попълва а той ще се е отнесъл по етажите някъде. Прегледа е 20 лв като ехографа е включен. Поне при нас е така.
Успех и кажи какво е казал.
Аха и да знаеш че е д-р Гайдаров а не Гайдарски. Онзи е министъра. Wink
Аз между другото му звънях снощи да питам дали да водим Марти на море и каза че няма никакъв проблем. Може да се валя в пясъка и да се плацика в морето. Така че заминаваме newsm44 newsm44 newsm44

# 71
Мартисън, приятно изкарване на морето, не се притеснявай изобщо, ние също не сме изпускали море откакто се е родил, първият път го заведохме 6 месеца след операцията и му се отрази много добре! Утре сме на контролна ехография при Лилова, но ако нещо ме притесни веднага ще търся Гайдаров. Поздрави на всички!

# 72
Здравейте,
Благодаря за мненията за плажа.  HugСлед тези отговори на другите лекари, че не е проблем морската вода, може би и аз ще я водя на плаж. Освен това ние ще сме на поддържащи лекарства през цялото лято и не би трябвало да се появяват бактерии. Наистина се успокоих. Иначе живеем на 200м. от плажа, но още не съм ходила заради малката. Само я водя вечер да копае в пясъка с кофичките.
Martisun, ние идвахме след операцията на контролен преглед, но не можахме да се видим с д-р Гайдаров и решихме да ни следят във Варна. Ходихме тук при двама лекари - единият е много добър ехографист и ренгенолог - доц.Балев и при доц.Близнакова - детски нефролог. И според двамата не се вижда задръжка на урина и операцията според тях е била отлична. Но последно бяхме на лекар м.март и тогава Близнакова каза да и се обадим и да отидем на преглед чак към октомври, за да насрочим кога ще правим микционна цистография. Според нея е задължително да я направим една година след операцията. А в Правителствена болница ми казаха, че ако няма бактерии, да не мъчим детето. Не знам какво да реша, но засега има време да помисля. Като чета как Ви минават прегледите при Гайдаров и се чудя дали да не идваме пак до София. Сега реално никой не следи състоянието и. Пием си лекарствата и чакаме октомври.
Това е от мен. Поздрави на всички и приятно изкарване на морето на всички, които ще ходят.  bouquet

# 73
  • София
Някой да знае нещо за д-р Буева, никаква не я откривам, все на изключен телефон попадам, да не би да е пак извън България?

# 74
Др Буева в моментанта е във Франция.

Общи условия

Активация на акаунт