Втори път не бих ....

• 75 759
  • 533
  •   1
Отговори
# 195
споделете за кухните заедно с дневните - предимства и недостатъци - кой доволен и кой не и защо?
че ми предстои вземане на подобно решение - имам възможност да отделя кухнята, ам ога да я оставя и към общото пространство - да уточня, в едно пространство са, но тази част с мивката и печката могат да са ми скрити в една ниша - да не са баш в общото пространство

та сега съм в чудене - да има ли изолиране на кухнята или не

# 196
аз моята целенасочено съм я отделила
няма врати, само с преградни стени, много съм доволна
холът ми винаги е подреден, липсва кочината по време на готвене, вечеряме когато сме 3-мата в кухнята,
така или иначе холът ни е доста голям, ако бях добавила и кухнята, щеше да е доста тъпо.

имаше няколко (3-5) неща на които държах, когато правехме апартамента, едно от тях беше, кухнята да е отделно Peace Peace Peace Peace Peace Peace

# 197
  • София

Като функционалност - мога да взема първа награда за най-НЕфункционален апартамент.

Можеш верно   Laughing

# 198
как си отдели кухнята само с преградни - т.е. огради я с отвор към дневната или? с някакви плъзгащи?

т.е. дали миризмата отива към хола или не?
имам възможност да я направя с преградни така , че от хола да не се вижда директно кухненската ниша, с готвенето, точно прегради, обаче друга част където може да се сложи маса неглиже - кухненска, и бар плот - т.е. бар плота да е на мястото на преградата към хола - и той да сепарира пространството

и седейки в дневната ще се вижда един бар плот, отзад кухненска маса /иначе отделно ще си има фръц трапезна маса в хола/ и една преграда - зад която ще е същинската кухненска коничка

ако имаш снимки дай някоя да хвърля едно очо  #Crazy

# 199
как си отдели кухнята само с преградни - т.е. огради я с отвор към дневната или? с някакви плъзгащи?

т.е. дали миризмата отива към хола или не?
имам възможност да я направя с преградни така , че от хола да не се вижда директно кухненската ниша, с готвенето, точно прегради, обаче друга част където може да се сложи маса неглиже - кухненска, и бар плот - т.е. бар плота да е на мястото на преградата към хола - и той да сепарира пространството

и седейки в дневната ще се вижда един бар плот, отзад кухненска маса /иначе отделно ще си има фръц трапезна маса в хола/ и една преграда - зад която ще е същинската кухненска коничка

ако имаш снимки дай някоя да хвърля едно очо  #Crazy

ето така, като светлата стена не стига до горе, а е на 2метра, не че има особено значение, просто няма врата м/у двете помещения, но от едното не се вижда в другото

# 200
  • София /Абсурдистан
споделете за кухните заедно с дневните - предимства и недостатъци - кой доволен и кой не и защо?
че ми предстои вземане на подобно решение - имам възможност да отделя кухнята, ам ога да я оставя и към общото пространство - да уточня, в едно пространство са, но тази част с мивката и печката могат да са ми скрити в една ниша - да не са баш в общото пространство
та сега съм в чудене - да има ли изолиране на кухнята или не

Ами то Malenna го е обяснила доста точно Simple Smile
Аз мога да добавя и друго. Ако са в едно помещение и ти правиш нещо в кухнята и пуснеш абсорбатора (за да не се усмърди всичко на манджи), а по същото време мъжът ти например иска да си гледа новините по телевизията, шумът от абсорбатора пречи.
Също така, представи си, че приятелки ти идват на гости и сядате в хола на кафе. Малко след това обаче се прибира домочадието  умряло от глад ... Какво следва? Да чакат приятелките да си отидат или да ядат пред тях в кухнята - хол. И едните, и другите ще се чувстват неудобно.
Чистенето става два пъти повече. Докато готвиш, все ще се намери някой (съпруг, дете, куче, коте и пр.), който да разнесе боклук из цялото помещение.
Избягват се да се готвят някои неща, след които всичко се вмирисва на селска кръчма, въпреки абсорбатора.
Винаги, когато си почиваш ще гледаш разни кухненски принадлежности, които както и да ги прибираш, все са си на показ. Това е неприятно и когато те изненадат неочаквани гости, защото и те ще ги гледат.  
Сетих се да добавя и друго - ако компютъра ти е в хола-кухня и един иска да го ползва, друг иска да гледа телевизия, а третия да готви - сама си прецени какво става ooooh! Всеки пречи на всекиго.
Ако тези аргументи са малко, може да се сетя и за още Simple Smile
Аз направих това, защото просто нямах друг избор - така спечелих едно самостоятелно помещение за спалня. Иначе никога не бих го направила. Крайно неудобно е. Надявам се скоро да се преместя.

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 00:47 от Unknown_lady

# 201
Напълно съм съгласна с Unknown lady, със следната добавка- даже и гостите да са очаквани пак е трудничко. Представи си че си направила 2-3 салати, една тава, току що извадена от фурната с нещичко и десерт в хладилника примерно. Значи за да сервираш трябва да тракаш по шкафовете, вадиш чинии, отваряш хладилника, мяташ в мивката вече изцапаните чинии...и всичко това пред очите на гостите..
Привържениците на хол+кухня заедно обикновено изтъкват аргумента че когато готвиш си си пак със семейството, а не се чувстваш изолиран. Е да, ама аз в кухнята прекарвам по около половин час на ден в делничните дни, и тогава шурти вода, тракат чинии, пуска се миксер и т.н. шумящи неща. Как съм със семейството си? Предпочитам отделна кухня, където да се затворя за известно време, да си свърша бъро каквото имам да върша и да седна на спокойствие и уют да си ям , пия , гледам ТВ или каквото там ми се иска.

# 202
Напълно съм съгласна с Unknown lady, със следната добавка- даже и гостите да са очаквани пак е трудничко. Представи си че си направила 2-3 салати, една тава, току що извадена от фурната с нещичко и десерт в хладилника примерно. Значи за да сервираш трябва да тракаш по шкафовете, вадиш чинии, отваряш хладилника, мяташ в мивката вече изцапаните чинии...и всичко това пред очите на гостите..
Привържениците на хол+кухня заедно обикновено изтъкват аргумента че когато готвиш си си пак със семейството, а не се чувстваш изолиран. Е да, ама аз в кухнята прекарвам по около половин час на ден в делничните дни, и тогава шурти вода, тракат чинии, пуска се миксер и т.н. шумящи неща. Как съм със семейството си? Предпочитам отделна кухня, където да се затворя за известно време, да си свърша бъро каквото имам да върша и да седна на спокойствие и уют да си ям , пия , гледам ТВ или каквото там ми се иска.
[/b]

202uu  202uu  202uu

# 203
  • София
А пък аз съм от привържениците на кухня и хол заедно. Посочените по-горе аргументи са абсолютно верни, но просто не ми пречат. Не знам, може би е по-скоро въпрос на лично отношение, няма обективни критерии... Не мога да кажа защо именно така ми харесва, просто е факт - харесва ми Grinning

# 204
  • В сърцето на любимите мъже!
А пък аз съм от привържениците на кухня и хол заедно. Посочените по-горе аргументи са абсолютно верни, но просто не ми пречат. Не знам, може би е по-скоро въпрос на лично отношение, няма обективни критерии... Не мога да кажа защо именно така ми харесва, просто е факт - харесва ми Grinning

newsm10

И на мен така. В добавка мога да кажа, че е ужасно да пренасяш чинии от кухнята през коридора в хола, когато имаш гости там... Все пак е добре кухнята да ти е малко идейно отделена от хола с барплот например - така не всичко се вижда....

# 205
  • България-Швейцария
И моята, все още проекто, кухня е в едно помещение с хола.
Има възможност за отделяне, обаче апартаментът ще стане като катакомба Tired, такъв вариант беше по проект, видях го и изпълнен на по-долните етажи и казах твърдо нЬе Naughty.
Елиминирах съответно и антрето, няма нужда от безсмислено коридорче няма и 80 см широко, което да се чудя как да осветявам и да не си блъскам ръцете в стените, а холът да е колкото малка стая... Комшиите, след направен оглед, естествено изкопираха Mr. Green. В момента обмислям революционната идея да махна и половината стена, която ми оставиха с идеята да е бар-плот и да я заменя с подвижен кухненски остров - благодаря ви, момичета, за идеята  bouquet. Единственият проблем е, че в дясната част има радиатор и ще трябва или да го махна или да го местя, което е не е кой знае какъв проблем, при мен обаче за по-интересно подовите настилки са готови и не искам да ги сменям...
Та, отново - никога вече не пипвам да правя нещо, преди да имам идея как окончателно трябва да изглежда всичко Thinking.

# 206
................................
Та, отново - никога вече не пипвам да правя нещо, преди да имам идея как окончателно трябва да изглежда всичко Thinking.
е много ясно

# 207
И моята, все още проекто, кухня е в едно помещение с хола.
Има възможност за отделяне, обаче апартаментът ще стане като катакомба Tired, такъв вариант беше по проект, видях го и изпълнен на по-долните етажи и казах твърдо нЬе Naughty.
Елиминирах съответно и антрето, няма нужда от безсмислено коридорче няма и 80 см широко, което да се чудя как да осветявам и да не си блъскам ръцете в стените, а холът да е колкото малка стая... Комшиите, след направен оглед, естествено изкопираха Mr. Green. В момента обмислям революционната идея да махна и половината стена, която ми оставиха с идеята да е бар-плот и да я заменя с подвижен кухненски остров - благодаря ви, момичета, за идеята  bouquet. Единственият проблем е, че в дясната част има радиатор и ще трябва или да го махна или да го местя, което е не е кой знае какъв проблем, при мен обаче за по-интересно подовите настилки са готови и не искам да ги сменям...

Може би ще е добре преди да приложиш революционната идея, да провериш дали не е носеща въпросната стена Simple Smile

# 208
  • България-Швейцария
Не е Peace.
Даже и шайба няма там, в това отношение поне имам късмет, мога да правя каквито си искам преобразувания Simple Smile.
Тя сградата нова, на няма и 10 години, първоначалният проект и особено изпълнението му бъркат нещата.

# 209
По-скоро отговорът ми е за темата:  Най-добрите неща, които направихме в жилището  , но съм изключително доволна от обща кухня, трапезария и хол. Не ме притесняват всички изказани до сега доводи против това. Удобството при мен е над всичко.

Общи условия

Активация на акаунт