Втори път не бих ....

• 75 759
  • 533
  •   1
Отговори
# 210
за мен не удобствата, а естетиката е над всичко, останалото е въпрос на навици.
така или иначе кухнята ми винаги е подредена, и дори са ме питали дали я ползвам, но моментите в който се готви и маже по нея, ме ужасяват.
плюс това , гостите ми не могат да видят, как като изтърва краставицата на земята пак я слагам в салатата hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha

# 211
  • Варна
Не бих оставила и неотваряеми крила на  прозорците. Всичко трябва да се отваря и да е удобно за почистване, за да не се чекне човек после при миенето им.

Ох, да! Дни, след като сложихме алуминиевата дограма, съжалих, че в кухнята не направихме и двете крила отварящи се. Отвратително се мие неотварящото се крило и вече се чудя какво да си взема, за да мога да измия стъклото и нагоре...

А при нас като от 6 прозореца, негледащи към тераса, се отварят само 2 Whistling Исках, исках да се отварят повече, ама нъц - гадните строители не възприемат! Щяла да се развали фасадата! Сега те да идват да ми ги мият!

п.п. Маленна, не си ли ги маркираш краставиците после, като в едно филмче дето момичето като изтърве кренвирша на земята, му реже крайчето, да знае кой от всичките да сервира после на баща си  hahaha hahaha

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 15:46 от Месечинка виторога

# 212
за мен не удобствата, а естетиката е над всичко, останалото е въпрос на навици.
така или иначе кухнята ми винаги е подредена, и дори са ме питали дали я ползвам, но моментите в който се готви и маже по нея, ме ужасяват.
плюс това , гостите ми не могат да видят, как като изтърва краставицата на земята пак я слагам в салатата hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha

Е, аз затова нарязвам салатата преди да са дошли гостите.

А колкото до кухня и хол заедно мога да кажа следното: имахме отделна кухня, но това не спираше миризмите на готвено. Сега всичко е в общо помещение и ми е много по-лесно. Аспиратори има и по-тихи, така че да не заглушават звука на телевизора. Аз много си харесвам кухненските шкафове и за нищо на света не искам да ги крия в отделна стая. И явно зависи от домакинята - която готви повече и с по-голям замах предпочита отделна кухня, която, като мен, през седмицата прави само кафе и по някой аламинут, не й пречи съчетанието между кухня и хол. А мръсните съдове ги бутам директно в съдомиялната и никога се се мотат по плота.

# 213
  • София
Ако имам жилище над 180 кв. м бих отделила кухнята, защото децата ми отраснаха. В други случаи предпочитам всичко накуп. Живеем без баби и дядовци и след работа не бих могла да се затворя в кухнята, а децата да са някъде си другаде. Знам, че всичко е до време, но две деца по три-четири години и то си станаха 8 години, в които не е гот да са сами в съседната стая докато майка им върши нещо в кухнята. Аз по принцип обичам отворени, свободни, прости и макс обширни пространства. В къщи идват на гости много близки хора, готвя преди да дойдат или поръчваме готова храна  Simple Smile

# 214
Да вярно е всичко, което изброихте, но отвореното пространство  за мен лично е друго-простор и това за децата също е вярно а и сега гостите не седят намаса и не мърдат-те си ходят нагоре надолу...Не че съм имала избор но тук все  още не съм виждала отделна кухня.

# 215
  • Вече в моята си приказка...
Да, и аз бих си сложила кухнята в хола. Има варианти за нашето малко апартаментче, ама... Money
Аз небих си сложила много мебели, както едно време!  #Crazy Задължително имаше секция от земята до тавана, фотьойли /ох, с губерчета  #Crazy/, дивани, табуретки... В спалнята задължителния трикрилен гардероб, с надстройка... Отвратителни мебели!

# 216
  • в моя свят на мир и любов
По повода на кухнята - отделна или не.

Живяла съм в къща, където кухничката беше отделена в едно помещенийце, наречено бокс, именно поради причината, да не мирише и ако дойдат неканени гости. Ами вярвайте ми и до днес нямам по-противен спомен. Майка ми цяла вечер затворена там, да готви и да мие, а в трапезарията-дневна, да стоя сама, или пък гостите да стоята сами.

Днес съм категорична - кухнята винаги ще бъде част от нашето общо семейно пространство. Докато приготвям вечерята, гледаме заедно телевизия, говорим си, целуваме се и се радваме на взаимното присъствие. И най-важното - широко и просторно ми е.
Спокойно мога да обръщам внимание на гостите, докато им приготвям кафето.

А барплота винаги може да бъде така разположен, че да скрива неразборията от другата страна.

Дори и огромна къща да имах, пак бих съединила кухня и трапезария в едно, че даже и с дневната.

# 217
  • в моя свят на мир и любов
Да, и аз бих си сложила кухнята в хола. Има варианти за нашето малко апартаментче, ама... Money
Аз небих си сложила много мебели, както едно време!  #Crazy Задължително имаше секция от земята до тавана, фотьойли /ох, с губерчета  #Crazy/, дивани, табуретки... В спалнята задължителния трикрилен гардероб, с надстройка... Отвратителни мебели!

Интересно като не би сложила много мебели къде ще спите и къде ще си прибирате дрехите. Дори да си сложиш само най-насъщните мебели ще ти трябва гардероб, легло, стол, и това за всеки член от семейството. Отделно все пак място за обувките, палтата, а защо не и диванче, на което да гледате ТВ с любимия. И ето, че малкият ти апартамент се напълни с "много" мебели. Просто са различни по форма и доста по-красиви от навремето.

# 218
Ако някой ден имам голяма къща с огромна, ама наистина огромна кухня, тогава ще е отделно. Ще се минава през голяма трапезария, а тогава ще е хола  Mr. Green
Така или иначе, сега всички сме накуп, лудницата е пълна и никой не кипи от желание за изолация... Къщата ми може или да е абсолютно подредена, или разхвърляна до неузнаваемост и то навсякъде...

# 219
какво значи огромна?

# 220
малка или голяма, всичко зависи от разпределението
нашия апартамент го взехме само на плоча с една единствена колона, и вертикални щрангове. От там нататък всичко сме си рзполагали според вкуса и потребностите.

истина е ,че апартаментът ни е голям, но вилата ни е също толкова голяма, там сгреших и свързах кухнята с хола - е не ме кефи... и това си е

# 221
  • Вече в моята си приказка...

Интересно като не би сложила много мебели къде ще спите и къде ще си прибирате дрехите. Дори да си сложиш само най-насъщните мебели ще ти трябва гардероб, легло, стол, и това за всеки член от семейството. Отделно все пак място за обувките, палтата, а защо не и диванче, на което да гледате ТВ с любимия. И ето, че малкият ти апартамент се напълни с "много" мебели. Просто са различни по форма и доста по-красиви от навремето.

Ето това е проблемът - колкото и да ограничаваш мебелите, винаги не ти стигат.
Ние махнахме гардеробът от детската/спалнята, а на негово място сложихме част от секцията, която пък "разфасовахме", така че да не е поне висока до тавана. За съжаление разполагаме със старите мебели, наследство от майка ми, но все пак поразместихме тук-там, за да се поразширим. Когато порастне Ивайло или пък ако имаме второ дете, ще се "разместваме" отново - аз и съпруга ми отиваме в хола... Какво да се прави!

# 222
 тема- Най-добрите неща, които направихме в жилището] Най-добрите неща, които направихме в жилището

има ли такава? или да вземем да пуснем??

Маленна, много ми харесва решението ти - много хитро!!

CTramell, какво имаш предвид "подвижен" остров? Нещо като мебел, маса, шкафове, които се местят на колелца ли?!

newsm78

Сега да питам като съм почнала - най-добри и вечни и красиви и функционални настилки??
За дневна ми харесва паркет или дюшеме - дори и за коридор - но се чудя в коридора ще издържи ли на засилената експлоатация??!
ЗА спални - съм между паркет, корк, в краен слуачай ламинат /не съм привърженик на мокети и тежки килими/ - искам чистота и лесна поддръжка.

Баните - теракот
В кухнята - само при печка и мивка - теракот, иначе дърво - особено ако е общо с дневната по някакъв начин.

Хайде споменавайте!
Също недостатъци от слягане и махане на влагата от строежа - при поставяне на настилките?

# 223
  • София
малка или голяма, всичко зависи от разпределението
нашия апартамент го взехме само на плоча с една единствена колона, и вертикални щрангове. От там нататък всичко сме си рзполагали според вкуса и потребностите.
Съгласна съм, но от ~ 150 кв.м нагоре. До 150 - като отделиш 2 или 3 спални според нуждите, 2 бани, килер, тераси и то не останаха много за кухня-трапезария-хол-коридори.

# 224
  • София
Втори път не бих живяла в жилище с разположение на основните стаи юг-югоизток.
Нанесохме се есента и се оказа, че през зимата е винаги тъмно и студено. Е нищо, лятото ще е супер, успокоявахме се ние. Сега (през лятото) се оказа, че слънцето се измества и пече от рано на обед поне до 21 ч. - ужасно е!!!

Общи условия

Активация на акаунт