Втори път не бих ....

• 74 419
  • 533
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Нещо важно - не оставяйте непокрити пода, вратите, прозорците с найлон или вестници след като ги сложите, после следремонтното търкане е най-вбесяващото. Целите врати и прозорци са ми в купища латекс, боя и какво ли не. Опитвах се снощи да си изчистя гранитогреса - нищо - е хубава работа, чисто нов гранитогрес е целия на петна, а ползвах най-силния препарат  ooooh! Т.е. трябва да търкам дни наред сигурно  #Cussing out Ако бях облепила повечето неща нямаше да е така.
Една идейка - пробвай с разредител за блажна боя, няма значение кой. Колкото и да е чудно, че латекса е водоразтворим, засъхналите петна се чистят най-добре с органичен разтворител.

# 256
Темата е разкош   bouquet  bouquet  bouquet
с мъжа ми правим ремонт и ще открадна някои съвети  Wink
Понеже живея в къща да си кажа
Никога вече външна баня  #Cussing out Naughty
това е най-голяма грешка,която може да се допусне.
Това да тичаш до банята на пребежки и припълзявания в снега зимата
или в калта по време на дъжд е равносилно на китайско мъчение с вода

# 257
Темата е разкош   ::  bouquet  bouquet
Ох, милата! Направо си е глупост това. Те баните вече се правят направо в спалните.....вие силни преживявания ли търсите?!

# 258
  • в моя свят на мир и любов
Темата е разкош   bouquet  bouquet  bouquet

С тая външна баня направо ме уби. На село имаме външене к***ф в другия край на двора и знам какво е "да тичаш  на пребежки и припълзявания в снега зимата "

# 259
А на нас до миналата година банята на вилата също ни беше външна - в самата къща, но се минаваше отвън /нямам идея защо е била така решена - май на мястото на някакъв килер или нещо такова/.
Наистина беше силно преживяване, защото вилата е в планината и пада сняг до колене - хич не е приятно загрят след баня да прегазиш през преспите.
Миналото лято мъжът ми поправи грешката - отделихм една голяма част от антрето, доизградихме отвън и сега си е вътре на единия етаж и точно над мястото на старата баня, та нямаше проблем с направата на канализацията, а в момента на мястото на старата баня правим котелно и до зимата се надявам да си имаме парно.

# 260
Не бих си купила нищо на Горение Stop И най-вече миялна.
Не бих си сложила мивката далече от котлоните, в момента котлоните са зад мивката и като мия зеленчук, който е за готвене, по пода капе вода.
Не бих си сложила фурната ниско, а като в предаването "Бон апети".
Не бих си сложила пералнята далече от домакинството(в момента ми е в мазето, аз съм на втория етаж и е едно влачене на корита, тежащи 100 кила Tired).
Не бих си сложила цветна мивка и тоалетна, много ме дразнят засъхналите капки вода. И за един ден се цапа(мивката)
Не бих си сложила ламинат на пода. Да живее естественото дърво Grinning Аз нямам де, етървяа ми има и като ходиш бос остават отпечатъци.

Никога повече плъзгащи се прозорци на терасата. Живея на шести етаж и няма как да ги изчистя, първо защото не достигам навсякъде и второ, защото се застъпват и все някъде си стоят мръсни.
Знаеш ли колко хора имат неотваряеми прозорци с цел спестяване на някой лев, прозорци, които не са към тераса и няма миене, освен ако не висиш през отваряемия ooooh! Предполагам е ужасно.

# 261
Не бих си сложила пералнята далече от домакинството(в момента ми е в мазето, аз съм на втория етаж и е едно влачене на корита, тежащи 100 кила Tired).
Аз пък се чудех дали не направих грешка с мястото, което оставих за пералня, а година по- късно още не сме я сложили- стои си на долния етаж вече 5 години. Вече обмислях вариант да я смъкнем в мазето, защото заема страшно много място, което иначе бихме могли да оборудваме с рафтове (никога не ни стига мястото).

# 262
  • София
Не бих си купила нищо на Горение Stop И най-вече миялна.

За първи път чета/чувам някой да се оплаква от тази марка.

# 263
chiges, за мен лично е страшно неудобно. Пера често, дрехи се трупат, отврат просто.
Ali&Meli, наистина е ужасна. ДОста често остава препарат по чашите, още от както сме я купили (не е от неизмит филтър ми е мисълта), понякога не иска да тръгне като я пускам, не мие никак добре, случвало ми се е да пускам два пъти едно и също зареждане Sick

# 264
  • Бургас
Аз на Горенье май само миялна нямам  Laughing 
Доволна съм.

# 265
  • България-Швейцария
А на нас до миналата година банята на вилата също ни беше външна - в самата къща, но се минаваше отвън /нямам идея защо е била така решена - май на мястото на някакъв килер или нещо такова/.
Всички, чиито вили са по-старо строителство сме така - навремето не са предвиждали такова помещение в къщата, веднъж седмично на градска баня се е ходело ooooh!, съответно в нашата нямаше изобщо. Големи гимнастики направих, докато измисля как да стане и пак се получи една клаустрофобична кабинка метър на метър, а по-висок човек трябва да се къпе наведен. Големи циркове бяха.
Отделно и друга недомислица - кухнята е на втория етаж, познайте откъде се минава - отвън, естествено Mr. Green, с помощта на познатите ни прибежки и припълзявания.
Тотално ще се преправя всичко и там, да видим обаче коя петилетка Whistling

# 266
Оххх, лошото е при нас, че не е толкова старо строителството - едната къща е правена 89-а, а другата 98-а година, ама архитектурнит решения са на свекър ми /лека му пръст/ и на мъжа ми и има абсолютни безумства - писах вече как на едната къща 3-те тажа са абсолютно самостоятелни /с въпросното минаване или през двора, или през едни вътрешни "капандури", през които откакто съм с повече килца не смея да се пъхам/.
Зарекла съм с, че ако правим 3-тата къща - има една стара сграда и искаме да я осъвремняваме, ще наема архитект /нищо, че половинката ми е строителн инженер и уж разбира Rolling Eyes/ и ще набутам вътре всичко - баня, тоалетна, кухня и т.н.
Още повече, че на едната къща кухнята е като вашата баня - метър на метър и има точно 1 малка печка и 1 шкаф, а огромна "лятна" кухня има в двора, ама наистина може да се ползва само лятото - зимата е клинч.
Не знам вие коя петилетка ще преправяте  Crazy, ама ние вече започваме втора петилетка, в която все още оправяме архитектурните решения  Cry. Дошло ми е до гуша и вече съм намразила ремонти, строителства и майстори /а за майсторите мога направо да пусна цяла отделна тема - ще е пълна с доста емотикони - с разни от типа на  #Cussing out #2gunfire Sick #Crazy.../.

# 267
  • Монреал
аз се сетих за още нещо: правихме преди време изолация на уширената ни кухня (към която е приобщена терасата) и не се сетих да поискам первази за сандъчета с цветя!  #Cussing out #Cussing out сега могат да се направят, естествено, но ще се наруши изолацията, за която дадохме толкова пари....  #2gunfire #2gunfire #Cussing out
Ще ми се да сложа и аз сандъчета. Но мислех, че няма да стане. Имаш ли снимки, за да видя как изглеждат сандъчетата /нали са отвън/? Още не сме започнали с ремонта на терасата и смяната на дограма.

# 268
Да си кажа за външната баня-свекър ми и свекърва ми са решили,
че ако я сложат в другия край на двора ще им е по-удобно  ooooh!
да,ама не и нямам търпение да си направим отделна наша баня в къщата  Crazy

# 269
............
Не бих си сложила мивката далече от котлоните, в момента котлоните са зад мивката и като мия зеленчук, който е за готвене, по пода капе вода.
..........

не схванах, нали за това се правят раздалечени, за да няма риск да те удари ток newsm78

Общи условия

Активация на акаунт