Втори път не бих ....

• 74 447
  • 533
  •   1
Отговори
# 150
Бихте ли ми препоръчали добър  интериорен дизайнер/архитект в София, и ако може да споделите някакви цени, ще съм ви много благодарна.

# 151
  • На небето
Бихте ли ми препоръчали добър  интериорен дизайнер/архитект в София, и ако може да споделите някакви цени, ще съм ви много благодарна.

И на мен ми е интересно колко взимат, да разбера дали ще мога да си го позволя за нашия апартамент. Предполагам, че навсякъде взимат еднакво, едва ли във Варна ще е по скъпо, но пък от др. страна жилищата тук били по скъпи от София!? newsm78

# 152
аз не бих послушала мъжо да сложим навсякъде хоризонтални щори сив металик. сега ми се струва, че придават студенина на стаята и се опитвам да ги скрия с пердета. бих избрала просто някакви други цветове, различни за всяка стая.
също не бих решила в движение да сложа от най-обикновените дръжки на секцията в хола, за да си спестя едно разкарване до мебелната фирма  ooooh!

# 153
MadGirl с какви бои е нарисувана детската стая? Супер е!  Grinning

# 154
Тъй като сме на квартира (още нямаме собствено жилище, но предстои), не правихме сериозен ремонт. А само нещо като леко освежаване. Тъй като стените на стаите са доста криви, решихме да "замаскираме" недостатъка с тапети. Моят мъж, нали си ми е малко отвеян Laughing (добре, че не чете тук Joy), залепи тапетите в спалнята обратно. Те са светлосини на семпли букетчета цветя. На едната стена, всички цветя са  с дръжките на горе hahaha, докато се усети какво прави и работата свършила. ooooh! Та в този ред на мисли, ако следващият път лепи тапети, ще се "лепна" и аз за него, за да избегнем гафа.  hahaha

# 155
Тъй като сме на квартира (още нямаме собствено жилище, но предстои), не правихме сериозен ремонт. А само нещо като леко освежаване. Тъй като стените на стаите са доста криви, решихме да "замаскираме" недостатъка с тапети. Моят мъж, нали си ми е малко отвеян Laughing (добре, че не чете тук Joy), залепи тапетите в спалнята обратно. Те са светлосини на семпли букетчета цветя. На едната стена, всички цветя са  с дръжките на горе hahaha, докато се усети какво прави и работата свършила. ooooh! Та в този ред на мисли, ако следващият път лепи тапети, ще се "лепна" и аз за него, за да избегнем гафа.  hahaha

e това вече е много яко  Joy

# 156
  • София
MadGirl с какви бои е нарисувана детската стая? Супер е!  Grinning

Мисля ,че са акрилни. Но не съм съвсем сигурна.....Момчето което я прави си ги носеше

# 157
аз се сетих за още нещо: правихме преди време изолация на уширената ни кухня (към която е приобщена терасата) и не се сетих да поискам первази за сандъчета с цветя!  #Cussing out #Cussing out сега могат да се направят, естествено, но ще се наруши изолацията, за която дадохме толкова пари....  #2gunfire #2gunfire #Cussing out

# 158
  • България-Швейцария
Включвам се и аз, без да съм изчела всичко, но после задължително ще го направя - никога вече няма започвам довършителни работи, преди да съм наясно как и дали строителят си е изпълнил основните, за да не ми се налага едно и също нещо после да го правя 2 пъти Twisted Evil.

# 159
  • Sofia

Не съм съгласна относно консултацията с архитект. Той разбира от дизайн не повече от съседа.

Е, това вече го приемам като лична обида!

И, защо, ако не е тайна, мислиш така? А?

# 160
  • Sofia
Такааа, sorry, горното го написах първосигнално, преди да изчета темата.

Определено имам мнение по въпроса, само не знам дали тук му е мястото.

Xenia, бъркаш основни понятия, момиче!
Има голяма разлика между дизайн и интериорно оформление на пространството - грешката ти е в понятията.

Между другото, чувала съм за доста недоволни клиенти от някой "дизайнЕр"-художник, но никога от архитект, който се е намесил при изработване на интериор.
Поинтересувай се за програмата в УАСГ - има си и катедра "Интериор и дизайн" в Архитектурния факултет - нали не мислиш, че е така, само за да се натриват носовете на подобните в художествените училища???

# 161
 Какво се сетих, като прочетох за тапетите на mari_anka .  Когато правихме детската  / много набързо,  че  детето  наближи,.../
    Исках стените, огрени от прозореца , да са в светло синьо,  а " тъмните"  стени да са в  по - тъмен нюанс./
   1.  И понеже   говоря за тапети... , докато си паснат цветовете, оле.. ooooh! ooooh!обикаляне си беше
    с две думи... внимавайте с различния вид тапети...  някои се лепят с  Наше лепило...  другите се накъдрят  и изобщо.. веселба.
   Тъмните ми тапети  ,  много по- скъпи,  изискваха друго лепило / не, че в магазина някой ми го каза това/  сега стоят като френски пердета.. направо...  нагънати.  Ще ги махна. Обещавам.

2.  Ако ползвате самозалепващо фолио/   в момента си довършвам много старата кухня с такова/ качествено е и е чудесно, когато  искате временно  или по- дълго да ползвате нещо.   Но когато ролката не е нова... вадена - слагана-- вадена.. в рафта,  крайчетата се разлепят  и там вече не държи.  Тоест , купувайки го,   кроете си нещата на  поне 0.5  от края на ролката.
    Моята ролка беше от нов модел и съвсем нова.  Но имам опит  със застоели неща.    Не държи.. точно там, където  не бива.

# 162
Много не ми се искаше да се намесвам, но не мога да се сдържа.  Дизайнера не е художник, а още по-малко е архитект по обзавеждането. Лошото е, че в България дори и т.н професионалисти  не са наясно за какво става въпрос. Дизайн се учи в Академиите по дизайн и изкуство, в Б-я такова образование няма, затова няма и дизайнери. Има архитекти, които изучават  т.н вътрешна архитектура или интериор много повърхностно. 
Да ме извинява госпожата "тотал еректед" или както й беше ника, ама след като си архитект да кажеш, че дизайнер звучи подигравателно е най-малкото жалко, че си е губила времето да учи архитектура./нищо лично, не я познавам/
За съжаление  в Б.я и архитектура няма, има копи-пейст, което е жалко. И като няма работа за архитекти, те какво да правят  друго освен да се насочат към обзавеждането?, да ама по български- вместо да учим , да гледаме списания и да ходим на изложения/цитирам същата госпожа/ - е резултат е налице, 80 процента от подобно проекти   не стават за друго, освен за бордей.

Ами има много недоволни от проекти за обзавеждане, направени от архитекти, дето нито това им е работата, нито са наясно за какво става въпрос. Може би просто не пишат в този форум.
Иначе за цените, последно мои познати платиха по 40 евро/кв.м за проект, който замина в коша. Доста известно име в бг архитектурата между другото,  цената им беше малко преференциална/с връзки и срещу услуга/, та може и доста по-различна да е за "обикновена поръчка."

# 163
Много не ми се искаше да се намесвам, но не мога да се сдържа.  Дизайнера не е художник, а още по-малко е архитект по обзавеждането. Лошото е, че в България дори и т.н професионалисти  не са наясно за какво става въпрос. Дизайн се учи в Академиите по дизайн и изкуство, в Б-я такова образование няма, затова няма и дизайнери. Има архитекти, които изучават  т.н вътрешна архитектура или интериор много повърхностно. 
Да ме извинява госпожата "тотал еректед" или както й беше ника, ама след като си архитект да кажеш, че дизайнер звучи подигравателно е най-малкото жалко, че си е губила времето да учи архитектура./нищо лично, не я познавам/
За съжаление  в Б.я и архитектура няма, има копи-пейст, което е жалко. И като няма работа за архитекти, те какво да правят  друго освен да се насочат към обзавеждането?, да ама по български- вместо да учим , да гледаме списания и да ходим на изложения/цитирам същата госпожа/ - е резултат е налице, 80 процента от подобно проекти   не стават за друго, освен за бордей.

Ами има много недоволни от проекти за обзавеждане, направени от архитекти, дето нито това им е работата, нито са наясно за какво става въпрос. Може би просто не пишат в този форум.
Иначе за цените, последно мои познати платиха по 40 евро/кв.м за проект, който замина в коша. Доста известно име в бг архитектурата между другото,  цената им беше малко преференциална/с връзки и срещу услуга/, та може и доста по-различна да е за "обикновена поръчка."

1.да, на мен ако ми кажат дизайнер, наистина се обиждам, защото повечето дизайнери, които познавам са самозвани. Добри са, но никога не са учили за това.
2. ходенето на изложения е задължително, списанията, които си купувам, изобщо не се предлагат на пазара. те а строго професионални и се сдобивам с тях чрез абонамент.
3, казах на xenia да си купи Брава Каза, защото там има интериорен проект на архитект. Аз лично не си купувам списания от бг, освен ако не пише там за мен или за някой познат.
4. много си в грешка за катедрата Интериор и дизайн в УАСГ. обучението е 2 годишно /след основното образование по архитектура/ и мисля че за 2 години няма нищо повърхностно.
5. ти откъде така добре познаваш БГ архитектура. Архитекти в БГ има много, ама много добри. Доказателство за това е, че мои колеги работят при сър Норман Фостер, и Заха Хадит. Все пак са българи , с образование от УАСГ, не спират да проектират и в БГ.
Разбира се, че има, слаби, добри, много добри и зверски добри архитекти. Аз познавам всякакви.

За жалост, не познавам дипломирани дизайнери, които да са ми направили впечатление. Затва пък познавам такива, които просто имат невероятен усет за колорит и пропорции.
за пояснение - съпругът ми е завършил дизайн, но никога не се е наричал дизайнер Mr. Green Mr. Green Mr. Green

цена от 40евро м се струва прекалено висока. Цените във Варна са съвсем други. Да не говорим, че цената не се определя от квадратурата.

# 164
И за кой брой на Brava casa точно става въпрос?
Доколкото разбрах за новия - юлски брой!

За нетърпеливите - може да си купите днешния брой на Капитал  Wink
Бих пуснала линк, но нека има елемент на изненада  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт