Втори път не бих ....

• 74 465
  • 533
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Фибрана е за външна изолация на бетонни конструкции.
А може би имаш мухъл от общата влага в жилището в резултат на хубави дограми и изолацията.
Решението което ние открихме е вентилатори на отдушниците и в банята задължително.

# 241
- тъмно синя мивка в банята - иска миене след всяко миене Wink  (Поне съм спокойна, че е чиста, като мия дупето на бебчо в нея  Laughing )
- някаква смотана мазилка, която майстора сложи на балкона и която постоянно се ронеше (замазахме положението с фасадна боя отгоре - вече нямаме проблем)
- душ кабина  Naughty голяма грешка! Слагахме, запълвахме, мазахме със силикон - не става! Водата си намира начин да се стича, напълва се отдолу и мухлясва. Дори счупихме едно корито по този начин  Shocked Подозирам, че всичко е въпрос на цена (това беше евтино душ-корито) и следващия път няма да спестя от това!!!! Като се замисля, че всеки ден ползвам банята, а сега с дете и по два пъти Wink, определено ще инвестирам в хубава душ кабина, със самопочистване, аромо- терапия, хидромасаж и т.н. екстри.... Пък да видим! Някой има ли опит с такива? Препоръчайте ми нещо  newsm78
- поставяне на ламиниран паркет, без да е направена замазка, за да се изравни пода на прекрасното ни бетонно жилище! Всъщност не е толкова зле и ламината се държи доста прилично след 3 годишна експлоатация.  Сега за другото жилище пак се чудя, че тази замазка много трябва да се чака да съхне бееее.....
- малко плътнички пердета в мрачна стая
- лъскав теракот, на който дори след като се измие личат капките
Абе сигурна съм, че дори всяка година да си правя ново жилище, ще правя нещата различно, ще откривам нови грешки и ще експериментирам с нови неща  Crazy  Нали това му е хубавото Wink

# 242
...
1. мокет в детска стая - за няма и 2 г. заприлича на нищо - колкото и да се чисти, само се захабява; до дни трябва да ни сложат паркет;
...

Да се похваля, че тази грешка вече е поправена почти. В момента майсторите изравняват пода и до края на седмицата ще наредят и паркета. Grinning
Ще сложа снимки, когато стане.

# 243
  • София
Много полезна тема! Сигурно се повтарям с доста от вас, но моите грешки са:

- Кофти майстор за банята - напукаха ми се плочките от външната страна на ваната и на ръба отстрани зее дупка!
- Много ми е красива, но много нефункционална мивката в кухнята - кръгла и малка;
- Всичко трябва да се довърши наведнъж - все още имам неща, които чакат вече 2 години;
- Стъклените маси са кошмар;
- Латексът е целия в драскотини, лошото е, че никак не обичам тапети и не знам какъв вариант да измисля.

# 244

- Латексът е целия в драскотини, лошото е, че никак не обичам тапети и не знам какъв вариант да измисля.
елиминирай причините за драскотините Laughingако ги прави някои или просто лоша боя

# 245
Стигнах до убеждението,че колкото и ремонти да ми минат през ръцете,никога няма да съм готова да посрещна изненадите...

# 246
повече не бих си купила килим от изкуствена материя. хубаво ми приказваше мъжът ми, ама аз не, нали много ги хвалят. отвратителен е, цапа се, пълни се с какви ли не боклуци в релефите Sick
само вълнени сливенски килими Peace

# 247
  • София
ако знаете как ми олекна като видях, че не съм единствената, която две години прави ремонт и обзавежда  Laughing а сега по темата:
никога не бих спестила от или оставила за по-късно основните неща - дограма, под, замазка на стените, плочки в банята дори никакви пари да не ми останат за мебели и ремонтът ми да се проточи.
никога не бих сложила бели фуги на пода в банята (плочките ми са светло сини).
никога не бих се доверила на непознати/непрепоръчани майстори.
успех  Peace

# 248
  • София
Нещо важно - не оставяйте непокрити пода, вратите, прозорците с найлон или вестници след като ги сложите, после следремонтното търкане е най-вбесяващото. Целите врати и прозорци са ми в купища латекс, боя и какво ли не. Опитвах се снощи да си изчистя гранитогреса - нищо - е хубава работа, чисто нов гранитогрес е целия на петна, а ползвах най-силния препарат  ooooh! Т.е. трябва да търкам дни наред сигурно  #Cussing out Ако бях облепила повечето неща нямаше да е така.

# 249
  • София /Абсурдистан
Опитвах се снощи да си изчистя гранитогреса - нищо - е хубава работа, чисто нов гранитогрес е целия на петна, а ползвах най-силния препарат  ooooh! Т.е. трябва да търкам дни наред сигурно  #Cussing out Ако бях облепила повечето неща нямаше да е така.

ПробваЙ да го намажеш с препарат, а от горе да минеш с парочистачка. Горещата пара много добре чисти в подобни случаи.

# 250
Никога повече плъзгащи се прозорци на терасата. Живея на шести етаж и няма как да ги изчистя, първо защото не достигам навсякъде и второ, защото се застъпват и все някъде си стоят мръсни.

# 251
  • София
Никога повече вълнен килим на Декотекс  - Сливен. Особено в детската стая. Скубе се като за световно вече 2-а година. "Успокоиха" ме, че ще е така още 10-на години.

# 252
ако знаете как ми олекна като видях, че не съм единствената, която две години прави ремонт и обзавежда 
виж сега колко успокоително ще ти подейства- ние все нещо ремонтираме от 6 години насам...  Laughing

# 253
Никога повече седяща вана. Няма по-ужасно нещо на света - дори не може да седнеш като хората, за лягане да не говорим.

# 254
Направих си предварителен проект,и знаех всичко как ще изглежда(според парите,които можех да отделя).Сега нещата изглеждат както си ги представях.Не бих си сложила такава фурна като в момента(не е за вграждане),и бих я вдигнала малко по-високо.Знаех че това ще ме дразни,но накрая се изчерпаха средствата LaughingСъпруга ми отчита като грешка,че стаите са с латекс.Само едната я направихме с тапети,и много му хареса(ама хубавите тапети са хубави цени Laughing)На мен и така си ми харесва

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 15:39 от zloba

Общи условия

Активация на акаунт