Декупаж (салфетна техника)-3 част

• 50 062
  • 373
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Риа, получило се е много свежо и нежно - още повече ме е яд, че не успя да участваш   bouquet

# 256

Риа, истината е, 4е лятото е основно цветя, и другата истина е 4е бутилката ти е страхотна и много свежа.  Жалко наистина.

Риа, получило се е много свежо и нежно - още повече ме е яд, че не успя да участваш   bouquet

Няма как да не се съглася с тези две изказвания. Ria ,много съжалявам!Но! Не унивай! Naughty Ще има и следващ конкурс! Hug

# 257
  • Бургас
Pиа, много ти е хубава бутилката, много жалко че не успя да участваш Sad
Rommi, подкрепям обясненото от Гая. Можеш да боядисаш и картонената кутия от обувки или пък да я облепиш. След като залепиш салфетките отгоре може да пропуснеш лака ако минеш варху цялата кутия с Ц-200 - пак става блестящо. Лака общо взето е не само да запази от влага, но и да изравни фона, защото около залепеното става по-блестящо. Внимавай като си купуваш Ц-200 защото това на Вектор не става прозрачно като изсъхне

# 258
Здравейте! Направилисте страхотни неща, а сега да попитам - имам големи кутии от нес кафе - иска ми се да ги облепя със салфетки на плодчета, понеже във тях слагам разни подправки. Понеже не съм съвсем наясно с техниката на декупажа искам да ви попитам как точно да го направя, какви лепила да ползвам. благодаря предварително, ако се получи добре ще пратя снимка.

# 259
  • BG
Ивчо, малко по- нагоре на страницата Гая е описала как се работи върху метал /метална кутия от бисквити или от нес кафе, все тая/
Успех и да покажеш какво си направила   bouquet

# 260
ivcho моята кутия от бонбони я налепих с малки парченца домакинска бяла хартия ,със същото лепило, по този начин се загубиха релефните надписи и тъмната боя на кутията, т.е. без да я боядисвам салфетката изпъкна идеално.

# 261
Здравейте,
аз отдавна не съм писала, ама времето както обикновено не ми стига. Не успях и да участвам в конкурса, но следващия път задължително  Whistling
И аз искам да питам - за декупажа върху стъкло, необходимо ли е специално лепило  newsm78 Или може да се залепи с Ц200 и после отгоре да се сложи специален лак за стъкло и да се пече?

# 262
Wel, аз вчера правих една бутилка и използвах универсалното лепило за декупаж ART POTCH,но то не се пече.
По принцип мисля, че и с Ц 200 ще стане, но ако ще се ползва след това задължително трябва да се мине поне два пъти с водоустойчив лак.Аз ползвам акрилен, защото е водоразтворим и съхне много бързо.Пробвала съм и с ферниз (или фирниз, не знам кое е по-правилно Rolling Eyes) ,но съхне по-бавно от лака.Ако лакираш с акрилен лак, обаче, после не се пече.А мисля, че и с другите лакове е така.

Резултата от пробите ми за декупаж върху стъкло можеш да видиш тук .

И за следващия конкурс те искам на лице. Wink

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 16:06 от Анонимен

# 263
Caprari да разбирам ли, че този акрилен лак се продава и в железариите  newsm78
Виждам че ти си правила шише и чаша - с акрилен лак, така ли? Няма проблем при миене!
А за чиниите пак ли не е необходимо печене, ако се лепи откъм долната страна?
Аз пак направих столче  Mr. Green
След малко ще пусна снимки

# 264
Акрилния лак си го купих от "Бриколаж".
Всичко, което ще се мие лакирам с него.В началото правих няколко неща с медиум за стъкло и порцелан (печащ)Но като се замислих не ми е изгодно да пускам фурната за една чаша примерно да работи по час и половина. А и не мога да чакам да се съберат достатъчно неща, за да си струва.Пробвах се веднъж да не печа, а само да лакирам и се получи.И сега я карам само така.Ако ползвам печащия медиум -не лакирам, защото той се води лепило и лак едновременно.

Хайде, покажи столчето. Hug

# 265
столче
Ивето има червено столче, но не дава на никой да сяда на него. А пък мъжа ми му е много удобно, та затова направих още едно. После ще остане за Влади, като порасне.
Caprari благодаря за съветите   bouquet
Някой питаше за акрилна боя - аз купувам от Бриколаж разфасовка 750 мл цената беше около 8 лв.  newsm78 мисля
Също така последния път питах - има една българска боя на която пише акрилаТна. Това пак е акрилна боя, но по българския стардарт се води акрилатна, а вносната е акрилна. Поне така ми разясниха в отдела за бои.

# 266
Wel ,много е готино столчето.

Голяма част от нещата аз също правя с тази акрилатна боя от Бриколаж.По-изгодно е да си купиш такава, отколкото акрилна в тубичка.Разликата в цената е много малка и е в полза на акрилатната.А разлика в качеството няма.Поне според мен.

# 267
wel , откъде купи столчето?
Търся такова от доста време.. Намерих едно в "Слънчоглед", но не ми наресва като дизайн.

# 268
Не съм wel ,но мога да заява на 100%, че в Бриколаж ги гледах. Цената им беше някъде около 8-9 лева, ако не се лъжа.

# 269
Не съм wel ,но мога да заява на 100%, че в Бриколаж ги гледах. Цената им беше някъде около 8-9 лева, ако не се лъжа.
Благодаря ти.  GrinningНатам ще се ориентирам.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт