Декупаж (салфетна техника)-3 част

• 50 064
  • 373
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сладурски са   bouquet

# 241
Момичета, големи красоти правите. От време на време надничам в темата, за да разгледам и .... така ми се приисква да пробвам, ама все нещо не ми е ясно. Явно първо ще трябва по-внимателно да прочета кое как се прави и тогава.

Обаче сега пиша, ако може набързо да ми дадете няколко насоки.

Една приятелка има рожден ден тия дни. 
И ми се прииска да й подаря нещо като кутия за бижута, направена от мен.

Нещо подобно на тази:

Всъщност бях виждала преди време една кутия с едни цветя, но сега не мога да  намеря снимката. Беше направен декупаж върху метална кутия.
Страшно много ми хареса.

Тази също ми харесва, но нямам идея от къде да намеря овална кутия.
http://decoupage1.multiply.com/photos/photo/9/2

Нямам много време за да изпълня идеята си. Само няколко дни - ако не успея, ще избирам друг подарък.
Затова, ако може да ми дадете няколко кратки насоки как да се справя.
Кутията - може би картонена, или пък метална (от тези за бисквитите) Препоръчайте с каква кутия ще стане най-добре.
Салфетки - имам едни с много хубави червени цветя. Но може и други, ще избера според формата и размера на кутията.

? Въпроса ми е как да ги залепя ( с какво лепило) ?
И  какъв лак да сложа от горе?

Имам  подръка един лак за паркет (на водна основа, образува нещо като ПВЦ филм отгоре) Дали може да стане с него?
За да осъществя идеята си - трябва набързо да осигуря всички необходими неща, затова разчитам на вашата помощ. От къде да купя лепилата и покритието?

Благодаря предварително на тези които ще се отзоват със съвети.  bouquet

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 17:14 от Rommi

# 242
А цялата кутия ли искаШ да облепиШ със салфетка, или да използваШ отделни мотиви от нея?
Паркетния лак на водна основа е идеален, аз използвам само такъв, заЩото е и много устой4ив. Peace

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 17:49 от Гая

# 243
А цялата кутия ли искаШ да облепиШ със салфетка, или да използваШ отделни мотиви от нея?
Паркетния лак на водна основа е идеален, аз използвам само такъв, заЩото е и много устой4ив. Peace

Ами, нямам съвсем идея.... Май искам цялата да облепя.
Май по-лесно  ще е да комбинирам опаковъчна хартия, и само отгоре например да се лепи салфетка.

Това ще ми е първи опит за декупаж и може и да ви изглеждат странни въпросите, ама е така в началото.
Имам един опит преди време, облепих с опаковъчна хартия на рози, една кутия за обувки и си държа разни джунджурии в нея. Тогава използвах лепило за тапети.  Стана красива.

Ако "картинката" е хубава може да стане страхотно, но ми се струва че в момента е по-лесно да се намери хубава салфетка, отколкото опаковъчна хартия със красиви цветя.

Сега ми се ще да е нещо ПО-така.... Wink

Паркетния лак - хубаво че ще свърши работа, защото ми е "златен". Остана доста от лакирането на паркета, а 2.5л струваше "само" 80лв... Направо ми се къса сърцето че толкова лак ни остана.
Е, поне ще му намеря красиво приложение.
Пък като се запаля и аз по декупажа - сигурно няма да имам спирка.

А с какво лепило да залепя салфетката за кутията?
Най-трудно ми се струват ъгълчетата. Сигурно си има някъкъв трик, а?

Открих снимката на това което горе-долу искам:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=93497&photo=48
Браво, Радина, страхонти неща си сътворила.
От какво е тази кутия, която си използвала? Много искам да направя такава.

Това също ми харесва   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=93497&photo=47
Но, кутята с маковете направо ми легна на сърцето.
Като гледам тази червената кутия, и се чудя -
Необходимо ли е да се лакира откоре с лак?
Няма ли да е достатъчно само да се облепи с хартията и да се залепи мотива с цветето?

Много въпроси задавам, но съм в чуденка.
Много ще се радвам да ми дадете някои насоки. Simple Smile

# 244
Моля някои да обясни стъпка по стъпка как да си направя бурканчета за подправки.От къде мога да си намеря подходящи мотиви в Сф.Материали също?Обяснете ми моля  baby_neutral  Мисля,че ще е полезно и на други като мен.Ако може и снимки на ваши бурканчета,ако сте правили такива.

# 245
  • Варна
Много съжалявам,оказа се,че съм сбъркала адреса на Дъждец newsm45
Нямах възможност да влизам в "нет-а" и чак сега разбрах за проблема.Ще участвам по-сериозно следващия път,а сега ще се радвам да гласувам за вашите творби.
Само ,много моля,кажете ми пак как точно ще ги видим конкурсните работи!
Извинявайте ако ми е тъп въпроса,но напоследък не ми стига времето и чета "през куп за грош" newsm53

# 246
ria, много жалко, че се е получило така! Темата за гласуването е тук

# 247
  • Бургас
Rommi , добре дошла в клуба  bouquet
А сега за кутиите - тази с маковете е от МДФ и си я купих от Мираж 72.  Боядисана е с акрилна боя, а маковете са от салфетка - лепени са с Ц-200 - малко разредено и отгоре с акрилен лак.
Лепени са части от салфетката и нямаше ъгълчета.
А червената кутия е от обувки - боядисана отново с акрил, а картинката е принтирана и дорисувана.
Ако те интересува нещо конкретно - питай

# 248
  • София
Много съжалявам,оказа се,че съм сбъркала адреса на Дъждец newsm45
Нямах възможност да влизам в "нет-а" и чак сега разбрах за проблема.Ще участвам по-сериозно следващия път,а сега ще се радвам да гласувам за вашите творби.

Ама няма ли все пак да покажеш с какво щеше да участваш? Hug

# 249

Ама няма ли все пак да покажеш с какво щеше да участваш? Hug
Да покажи, де-е-е-е! Praynig

# 250
Rommi , добре дошла в клуба  bouquet
А сега за кутиите - тази с маковете е от МДФ и си я купих от Мираж 72.  Боядисана е с акрилна боя, а маковете са от салфетка - лепени са с Ц-200 - малко разредено и отгоре с акрилен лак.
Лепени са части от салфетката и нямаше ъгълчета.
А червената кутия е от обувки - боядисана отново с акрил, а картинката е принтирана и дорисувана.
Ако те интересува нещо конкретно - питай

Радина, благодаря ти че се включи.
Вече се притесних че никой не отговаря на въпросите ми. 
Наистина много ми хареса кутията с маковете, но явно за това което съм намислила сега няма да стане - защото нямам време да обикалям.  Обаче сигурно след време ще пробвам да си направя нещо подобно за себе си. Не разбрах от къде точно може да се купи такава кутия.

Ще пробвам вариант подобен на червената ти кутия.
И понеже сега не съм наясно с тези акрилни бои - от къде и т.н,.... та
Мисля - една кутия от обувки (смятам да намеря от детски обувки или някаква такава по-малка) да я облепя с опаковъчна хартия и отгоре да сложа части от салфетка (гледах едни пеперуди или пък цветя)
Ако направя този вариант - може ли да не се лакира отгоре. Какво ще стане ако го пропусна лака?
Ти кутиите облепяш  ли ги отвътре с нещо? Аз мисля и отвътре да я облепя със същата хартия.

И последни въпроси (за сега  Wink )
 - акрилните бои само в "Слънчоглед" ли се продават или може да намеря нещо в Бриколаж поне той ми по наблизо?
- ако кутията е метална, с какво лепило е най-добре да се лепи опаковъчната хартия върху метала? С-200 дали става или друго се ползва?
Ако успея да сътворя каквото съм намислила ще пусна снимки.

# 251
здравейте, момичета! Преди месец попаднах случайно на вашата тема и така научих, че има декупаж Embarassed...а после луднах по него.Изчела съм всичките ви теми, после се прехвърлих на руските-clu.ossinka.ru,kuking.net, форум Мелиссы...Полека-лека започнах да събирам материали и да пробвам- засега и двете неща ги правя малко хаотично.Иска ми се да направя всичко изведнъж Simple Smile Абе направо ме побъркахте

# 252
Е, Rommi, това е идея- имам една много стабилна кутия от маратонки на дъщеря ми, в която си държа гоблена и може да я опаковам.
Акрилни бои има навсякъде, където се продават художествени материали. А за лепилото не знам, но ако някой може да каже със сигурност дали не се бели или лющи акрилната боя от метал. Или пък дали трябва да се обезмасли добре  newsm78

# 253
  • Варна
ria, много жалко, че се е получило така! Темата за гласуването е тук
Ати,благодаря reverance
Момичета като видях какви невероятни красоти сте създали,просто се радвам,че не участвам yesyes
Невероятно творчество и размах  smile3501
Истината е,че бях забравила за лятната тематика и направих набързо  "вечните" си цветя,които можете да видите
тук

# 254
Rommi, аз ти предлагам следният примерен бърз и евтин вариант.
Ако имаШ вкъЩи метална кутия от бисквити, боядисай я с акрилна боя, която да потърсиШ в Бриколаж след като ти е близо. (може оба4е да е в по_големи разфасовки, което малко оскъпява положението). Вземи си бял, или някакъв много светъл тон. Боядисай я и отвън и отвътре, и след като изсъхне залепи с Ц 200  изрязаните от салфетка макове и пеперуди(или каквото си избрала). Залепи и вътре малко от тях в някаква композиция. Като изсъхне и залепеното, удари 1 или 2 ръце от паркетният лак.  Hug

Риа, истината е, 4е лятото е основно цветя, и другата истина е 4е бутилката ти е страхотна и много свежа.  Жалко наистина.

Общи условия

Активация на акаунт