Април 2006

• 12 162
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
Слънцезащитен мажа с 30 фактор, донесоха ми го от Германия
Точно такива памперс бански има до нас в Пигихауса и се чудех, да не станат като на рекламата на Молфикс  Joy

# 76
Филипка, всичко ще е наред - бъди уверена! Peace

Янче, ами удобни са лодките, ако детето стои мирно и не шава. Но чудесно могат, да служат и като басейн на плажа или на терасата у дома - пълни се значително по-бързо и водата се затопля по-бързо, отколкото в надуваем басейн. Служи също и вместо корито в банята, когато не си у дома, разбира се. Peace

Памперс - банските - доколкото разбрах, целта им била, да не остава ако във водата, евентуално.  Mr. Green Но не мисля, че Велина чак толкова ще кисне във водата... Поне така си мисля, де! Thinking

Ей, Кате, липсваш!  Hug Отби ли Пламен окончателно? Как е бати Митко?

# 77
  • София
Енвичка, ако плажа е чист като на аватара ти, шефчо ще спацира дибидюс, но като си представя голямата вероятност да си прави кулички от фасчета като цяло май ще е с бански/гащи/памперс.

Янче, какво прави Цвети (непишещата ни Априлка) ?

# 78
Иво го мажем с Клоран фактор 50. Действа! Все още е снежно бял.
На плажа ще е по бельо, без памперс  Mr. Green Много готини сини гащи съм му купила. Ще го изпишваме от време на време и така.

# 79
Енви, благодаря за инфото, но аз тъпо и упорито продължавам с въпросите. Нали имат дупки, как се ползва за басейн. Или те се запушват.

Слънцезащитен полвам на Авен - 50 фактор. Харесва ми, но понякога забравям и Симона си има тен вече.

Фил, стискам палци да мине леко Hug
Данче, Цвети и Дани са добре. Той расте и хубавее, пък тя му се радва Simple Smile

Благодаря на всички за мненията по нашата дилема. Все още нищо не сме решили , но до септември има време. Най-гадно потвърдихме, и заехме мястото на някоя резерва, но ако се откажем ще и го освободим.

Деска, гърдите ми са горе-долу във форма. Симона обаче все още заспива пощипвайки ме, и тогава се понапълват. Но нищо не ги правя, само като стане нетърпимо положението влизам и изцеждам малко с мазаж под топъл душ. При теб как е?

# 80
Янче, нямат дупки лодките. Това, което си гледала, вероятно е нещо средно м/у пояс и лодка. Но има лодки с разни екстри, напр. дръжки, да се държи детето, което е голямо удобство; или прозрачно дъно - да гледа, какво плува в морето - ако е чисто евентуално. Wink
Поздрави на Цвети. Peace

Данче, и аз за такъв плаж мечтая! Whistling

Бубка, много готин аватар!  Heart Eyes Дани многоооо ти прилича! Peace

Рина и Зарка много липсват! Sad

Момичета, харесвате ли мирис на липи!? Обожавам го!!! Сега навсякъде около нас и у нас мирише божествено! Все си намирам повод, да съм навън и да душаааа. Crazy

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 09:32 от envia

# 81
Привет мами-дами Hug
лодка и аз мисля да вземем някаква ...
Янче, аз нямам никакъв проблем с гърдите, не съм цедила изобщо, не са ми се препълвали, абе точно както си трябва станаха нещата при мен, от което съм много доволна Simple Smile Дано и при теб да се оправят бързо нещата Peace

# 82
  • София
Пете, мерси за инфото за памперс-банските - точно се чудех от къде да се сдобия с такива!

Каква е тая лодка - пояс с крачета ли имате предвид! Такъв точно нямам и съм в дилема! Иначе съм взела един малък басеин!

# 83
  • София
Здравейте мили мами!
Да се присъединя към сутрешното кафе на сладка раздумка.
За слънцезащитните кремове - аз мажа с бюбхен, който ми остана от миналата година, като свърши ще купя друг с по-висок фактор.
Искам да ви попитам няколко неща, които всеки ден си задавам и мзи е много интересно как се развиват децата, кое е нормално и т.н. В повечето сайтове наблягат на развитието до 1г и след това почти нищо не пише, та ще бъда благодарна ако ми отговорите:
1. Какви умения са придобили вашите деца?
2. Какви думички използват?
3. Разбират ли всичко или поне повечето от нещата които им казвате?
4. Обичат ли да си играят с други деца навън или предпочитат да са самостоятелни?
5. Струват ли ви се леко отнесени, когато се загледат нанякъде?
Да отговоря при нас как е:
1. Тони може да маха с ръка за здрасти и довиждане и това го разбира много добре, понякога като му кажа дай боц - дава едното пръстче, слага си слушалката от телефона на ухото и казва ало, като види куче казва нещо като боооооо.
2. Казва баба, мама, ам и ало, като си види купичката за ядене или лигивника и веднага почва ам-ам;
3. В повечето случай като че ли не ме разбира или поне аз така си мисля, например - като му кажа да донесе нещо - никава реакция, аз му хвърлям топката, а той я запраща в друга посока;
4. Радва се на големи деца - 4-5г, но на негови връстинци не обръща никакво внимание, все едно не ги забелязва;
5. Като се загледа на някъде и все едно, че не му приказваш на него, просто не те вижда.

# 84
Добро утро!
Положението при Йоан се оказа по-сериозно - вчера се събуди с температура почти 40 градуса и веднага бягаме при лекарката, правиха му снимка, слушаха го и се оказа перибронхит, тъй като не се съгласих да останем в болница сега сме вкъщи на 2 антибиотика и ударна доза витамини. Ужасно е! Един такъв е поспалив, не му се играе, все иска да го държа.

Скарлет, отговарям на въпросите с уговорката, че всяко дете се развива различно, взависимост от характер, темперамент, обкръщаваща среда и времето през което възрастните се занимават с него.
1. Какви умения са придобили вашите деца? Казва Чао, пляска с ръце за Браво, дава Боц, казва колко е голям и на колко е години, познава кучетата  и котките, знае къде са очите, нослето, ушите, устата, ходи, дори тича вече след топката, знае кое какво е, като му кажа да го посочи...това се сещам в момента.

2. Какви думички използват? баба, тата, мама, мамо, ба /бати/, да-да/дай/, на, бути, не бути, буки /обувки/, и той като си види яденето и започва ам-ам, като иска вода, започва пи-пи

3. Разбират ли всичко или поне повечето от нещата които им казвате? разбира всичко, но още не може да говори добре, като му кажа например донеси на мама гребена и ми го носи, донеси на бати топката - носи я, дай на Йои топката - дава я /искам да кажа, че прави разлика кой предмет на кого е/

4. Обичат ли да си играят с други деца навън или предпочитат да са самостоятелни? Йо е свикнал да е с батко си, когато сме навън играе винаги с приятелчетата на батко си, по-малките не са му интересни. Много е сладък като все се тика при големите, бяга наравно с тях, гонят се, но и ме е страх да не го блъснат, затова съм все след него. Вече се опитва да се качва на пързалката. Сам рядко се заиграва.

5. Струват ли ви се леко отнесени, когато се загледат нанякъде? Йо не ми се струва отнесен, като тръгне на някъде, като му викна и се обръща, смее се и почва да бяга.

Енви, мерси за темите - следобяд ще ги прегледам. А за мириса на липи - ммммммм, обожавам го!:bouquet:

# 85
Леси, лошо!  Sad Как го пипнахте туй нещо - вирусно ли е! Много  Hug на Йои и на теб!

По анкетата:
1. Какви умения са придобили вашите деца? - показва чао и дава целувка с ръка, ходи да целува САМО баща си по устата, показва, колко голяма ще стане и на колко години е, казва как прави кучето, кончето и котето, понякога патето /но доста ги бърка още - най-често всичко е бау-бау/, танцува, бръмчи / с пърстчетата по устничките - не знам, дали се сещате/, казва, как бръмчат колите, започва, да плюе, когато се е наяла /ако това се брои за умение/, знае и показва къде са уши, очи, зъби, коса, крачета, пъпче; пляска с ръчички и си чисти ръчичките, когато я накараш... Ами това е май всичко.
2. Какви думички използват? - много малко - мама, тати, баба, бау-бау /за всякакви животни, вкл. мравки/, хайде, не и да /обаче не съвсем уместно/, нещо като "дати" за бати. Това е - нищо повече!
3. Разбират ли всичко или поне повечето от нещата които им казвате? - да, разбира почти всичко.
4. Обичат ли да си играят с други деца навън или предпочитат да са самостоятелни? - определено не се заиграва с други деца, освен брат си, а сама си върши нещо. Не обича, да се отдалечава от мен, когато сме навън, което мене много ме устройва!
5. Струват ли ви се леко отнесени, когато се загледат нанякъде? - не, няма такива моменти. Батко й е отнесен, когато гледа ТВ, или когато не му оттърва, но това е друга тема...

Peace

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 10:40 от envia

# 86
Добро утро мами,

в4ера сутринта хубаво валеШе, ама сега е пак пек  ooooh! Много е гореЩо и иzморително.

Леси, дано малкия мъж се оправи много бърzо  Praynig

За слънцето й вzех един крем от аптеката zа деца с АД, 30ти фактор. Ако нямаШе АД, Щях да вzема неЩо по евтино (тоzи е 14 ?). Тук има една органиzация zа потребители, която тества всякакви продукти и има маzила, които са мн евтини (3, 4 ?) но с отли4ни ресултати  Peace

Скарлет, мисля 4е след 1вата година ве4е се раzвиват много раzли4но. Някои деца раzвиват говора добре, други пък други работи, zависи от темперамента и характера на детето. Големите крайпътни камъци бяха преz 1вата година, до прохождането. Но все пак....По анкетата:
1. Какви умения са придобили вашите деца? Пляска с ръце, целува, гуШка, дай пет, танцува, лае, носи каквото й кажа или го прибира ако й се слуШа  Laughing , иzправя се на 2 крака беz да има неЩо, на което да се иzправя (мебел и пр.), "говори" по телефона (с нейния, ако zвъни мой, си слага ръката на ухото и вика ало), маха с ръце zа zдравей и 4ао, покаzва предметите в книгите, zа които я питам....друго не се сеЩам.
ОЩе не се справя с тия раzли4ни форми4ки, ваШите деца умеят ли?
2. Какви думички използват? На немски  Wink  Мама, Папа (татко), хам (ам), кее (кекс = бисквита), хала (хало = ало, zдравей), хай (хайс = гореЩо)...това е май.
3. Разбират ли всичко или поне повечето от нещата които им казвате? Да, пове4ето работи ги раzбира, или поне кимне мъдро  Laughing
4. Обичат ли да си играят с други деца навън или предпочитат да са самостоятелни? С други.
5. Струват ли ви се леко отнесени, когато се загледат нанякъде? Не.

Днес сме криви, тия кътници Ще ми вzема акъла  Tired  Ина4е сме с при4еска  Laughing  ниЩо 4е има само 3 косми  Laughing

# 87
Вени моля поне ти е близко  Hug
по въпросите:
1. пляска с ръце, дава целувка, показва на колко е годинки, казва чао и здрасти по един и същи начин, танцува, като види куче на вън вика БАУ  и т.н
2. Мама, тате, баба и дядо, кака и бау иначе много говори но не се разбира много  Joy
3. разбира, но когато му изнася
4. много се радва на децата и си играят
5. не

# 88
Мда, така е, вече са много различни децата, и всеки със своята си насоченост.
1. Какви умения са придобили вашите деца?  - Финните движения при Симона продължават да са много развити. Пример: качваме я от време на време на онези люлеещи се играчки със стотинки. Вече сама си пуска стотинката в дупката
2. Какви думички използват? Мамоу, Тати (забележете заповедната форма на първото, и омилението при второто Wink ), Тцао (Чао), Бабо, Бау-бау, не, да, сигурно има и други, но аз още не ги разпознавам.
3. Разбират ли всичко или поне повечето от нещата които им казвате? Да, разбира. Вече май ще трябва да спелуваме думички като си говорим за нещо, което тя не трябва да разбере Crazy
4. Обичат ли да си играят с други деца навън или предпочитат да са самостоятелни? С по-големи деца или сама
5. Струват ли ви се леко отнесени, когато се загледат нанякъде? Отнася се в колата, гледайки през прозореца

Ей , Татянка като спомена кътници и се сетих, че не съм се похвалила. Имаме 2, не съм ги разбрала кога са избили. А дано и другите така Laughing

Енви, харесвам, харесвам.И на акация също, но тук няма от къде да ми замирише

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 12:59 от Черепахова

# 89
  • Варна
Здравейте  bouquet
Днес боднаха Ники с ваксината за полиомелит. Биха мътрва, мускулно. Стискайте палци всичко да е ок Praynig. Сега се налива св ода и не ще да спи:).
По анкетата (макар, че не виждам много смисъл)

1. Какви умения са придобили вашите деца?
Прави боц, пляска с ръце за браво, дава гуш, носи топката, танцува като пингвинчето в Щастливи крачета, дава ръка за здрасти и маха за чао, когато реши.
2. Какви думички използват?
с думите сме зле: тати, айди, баба, да, не и май до там. Даже ми се струва, че не ги и разбира всичките.
3. Разбират ли всичко или поне повечето от нещата които им казвате?
Носи топката, сочи кучета и котки. Незнам, дали ме разбира много много, но има прогрес.
4. Обичат ли да си играят с други деца навън или предпочитат да са самостоятелни?
Иска да е с други деца, много харесва бебета в колички. Едвам ги оттърваваме
5. Струват ли ви се леко отнесени, когато се загледат нанякъде?
Май не се отнася много много.

Всяко дете е различно. След такива анкети ми се струва, че моя нищо не умее Embarassed и че аз имам някаква вина за това.

Общи условия

Активация на акаунт