Отговори
# 165
zъби мием всяка вечер, понякога и сутрин. Купих му табуретка, специална zа стъпване и я сложих пред мивката, zащото иска сам и мием ръчички ... като си мия zъбите ми вика zъбите и иска да си ги мие и той. Давам четката , слагам пастата и гхо оставям да бърка в устата. Вечер преди да си легне аz го подсещам ... zъбите ... и нашия подпалва към банята. Но ако не иска , не го насилвам ,zа да не го уплаша.

тити , да не сте сменили пастата и да не му е вкусна новата? или пък ако не сте я сменяли пробвай да я смениш, може да му е омръzнала  newsm78 може да купите и нова четка, все пак малките растат и се променят, не може нещата им да остават бебешките  Joy

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 09:57 от vivita

# 166
  • Sofia
еххо, мерси пожелавам и на вас да се нанесете септември:-).

# 167
  • София
Добро утро Simple Smile

vvo - тук сме си ние...а пък то ние по това време закусваме...изобщо не мога да си представя да излезем преди 10,30 Wink

За ЗЪБИТЕ - "мием" вечер. понякога сутрин. успявам да направя по 1-2 движения във всички посоки, после той ми изтръгва четката от ръката ми и започва да я мокри под струята и да я лапа и смуче водата от нея...и така около 10 мин. после плакнем устата и плюе ...не че не е изял цялата паста преди това, но все пак...
Иначе се мие като се качва на един стол,така мивката му е до корема и му е мн приятно, сам си пуска крановете..и се забавлява с водната струя Wink

# 168
  Ай, "часовника " не ми е вред.При хубаво време в 8 ч съм навън ,закуска и кафе дето дойде,към 11ч у дома се потя над печката че малкото eat  и вече след 5 пак навън.
А днес  ме    мързиии.....
Иве се научила да вика мамо даййй  и аз искам дайй ,ама нема

# 169
  • София
хахаха, явно ставате рано, ние към 8,30 се буди малчо и аз се изритвам чак към 9, той нещо се забавлява в това време из стаята или ми скача по главата...ама аз съм многооо трудна на ставане...сигурно защото все в 1-2 заспивам  Tired

# 170
  • София-там нейде в западната част
  Hug
есприт и еххо бързо приключване на ремонтите и успешно преместване на есен
зъбките мием и ни е интересно но вече процедираме така,след банята точно преди излизане и мацвам малко паста на четката и отиваме да се бършем и обличаме а наща през това време джвака четката която вече е за смяна ... в началото й беше интересно и даваше аз да и мия зъбите но вече не дава  Mr. Green ... обича и да мие зъбите на бебето като и мойте  Crazy ... но имаме поне напредък с нактите вече й става по-интересно и  гледа как ги режа и няма такива дърпаници както преди  Crossing Arms
майче и Ема си дърпа памперса но само като се изака  Mr. Green

една историика от дне ссутринта - идва баба й и докато се пеобува Ема и носи книжката за Червената шапчица,подавая я на баба си и баба казва "Ема покажи на мама и тати как прави кумчо вълчо но последната страница от книжката" и Ема си изплезва езичето  smile3534чудим се сс тати какво е това и поглеждаме книжката и виждаме вълчо с оплезен език,след като ловеца му е порнал корема и извадил бабата и внучето  Joy

# 171
  • Пловдив
Здравейте!
Виждам, че има лоши новини - Мече, кураж HugИма много гадни моменти, но идва и хубавото. При нас беше така, а после се появи Росен  bouquet
След малко отивам да си прибера детето - много странно сутрин не реве, казва чао, дава целувка, но като ме види да го взимам и тича към мен със сълзи Shocked
Мием зъби от тази седмица - не можах да намеря прословуата паста Ненедент и купих детска Аквафреш - не мисля, че съм сбъркала, или newsm78

# 172
  • София
Вълчо с изплезен език, много възпитателно. Всъщност, замисляли ли сте се, че голяма част от приказките са доста кръвопролитни и жестоки? Почти няма приказка без заговор, убийство, изяждане, изплюване, мъчения всякакви.... Мечо Пух, например (въпреки, че не е приказка) е единствената детска книжка, в която няма никой наранен, може би защото няма лоши герои. Даже и Дисни филмчетата по Мечо Пух, които гледа Илия, са толкова идилични, че направо са утопични  Mr. Green

При Роси май няма последствия от вчерашното падане, слава Богу! А аз си знаех, че не съм някаква лигла, която толкова се е депресирала по никое време, че чак няма сили да се качи до горния етаж. Явно вирусът на децата ме е морил. Имунната ми система е отслабнала - тази сутрин се събудих с херпес на устната. Сега освен депресирана, ще бъда и грозна  Twisted Evil

Зъбките мием без паста, не виждам защо трябва и нея да яде. Понякога дава да  ги четкам аз, но винаги се включва и тя, пъха четката в устата и, като и напомня, прави по няколко движения. През останалото време я мокри и смуче водата, явно разпространено явление. Смуче водата и от ръцете си при къпане и миене, добре поне, че не яде сапун.  Laughing

# 173
Кити вечер след баня казва- папа. И започва да си бърка с пръст в устата. Тогава давам четката, слагам паста и тя започва да търка и да яде паста. Като я изяде казва пак, пак. Тогава се обедняваме, че само веднъж се слага и т.н. Това всяка вечер. Сутрин не винаги ги мием. Иначе с четката първо си ги мие от пред и от дясно, но от лява не може да си изкриви четката. Много е смешна като се мъчи.
Днес пак е до обед. Майка стояла скрита зад един храст и каза, че не е плакала. Сега да видим дали ще е обядвала, че вчера яла малко таратор и после започнала да сипва второто вътре.

# 174
есприт и еххо, пожелавам бързо нанансяне в новите ви домове!

"ЗъбГи" мием всяка вечер след къпането и рядко сутрин, защото се събужда много гладна и няма търпение. Обича и ми позволява, като ги потъркам аз й давам и на нея, вече сме сменили 4 четки и забелязвам, че с твърдите четки й е по-добре, така че сменете четката, може там да е причината, децата са вече големи. Последната, която купих изглежда  почти като моята на големина на Elgydium Junior - досега с нея мием най-продължително и качествено от всички останали. Elgydium baby беше много мека.
Ноктите и при нас вече се режат без протести, но само на "цете", а на краката си мрънка още.

А аз да питам като готвите на децата си започнахте ли вече да солите по малко и с подправките как сте?

# 175
ако реши да яде, то яде от нашата храна.
аз обаче по принцип съм по-икономична с подправките.
като изключа таратора и пресните картофки - те винаги се правят с много копър и чесън  Mr. Green

# 176
Здравейте момичета.

Нещо не ми оставаше време да пиша но следях темичката.
Мече съжалявам за това което ти се е случило и те подкрепям  за решението ти. Ще дойдат по-хубави моменти ще видиш!
Преди време когато се бях съвсем отчаяла, че никога няма да имам деца, забременях и после се появи Васи ........ така че след лошото винаги следва хубавото  Hug

Сол вече слагам да то няма начин при нас защото Васи налита да яде от нашите манджи.

Този уикенд се очертава доста приятен за почивка . Утре мъжа ми си взима колата и вечерта отпрашваме за Варна морето. А утре имаме организирана разходка с яхта за цял ден  Laughing. Това ще ми е за първи път в живота дано да не ми стане лошо само.

Иначе Васи е при свекърва ми до другия Петък и ние се отдаваме на развлечения. Като си я вземем после ще ходим за седмица в Гърция само с мъжа ми де - дано само детето да не ме забрави как изглеждам  newsm78.

# 177
  • София
aneleto - аз ненадент никога не съм купувала, само с вадемекум ги мием зъбите, четки също вече 4-та сме...на аквафреш фаза 1 купувам, предпочитам да му ги мия с мека...

Sisssi  - яде от нашето, но заради него и ние си ядем без подправки, на никой не му прави впечатление вече - и така ни е много вкусно, само на пълнени чушки слагам пипери, джоджан и т.н., но по-малко. Сол по ринцип аз почти не ям, така че слагам много малко и за него е ок. а копъ и магданоз, той не харесва, вади си го с ръка от устата...

# 178
За подправките имах предвид червен пипер, чубрица, джоджен, мащерка, риган - тези по-леките, чудя се дали да не ги включа по-малко, разбира се. Иначе аз използвам много копър и магданоз.

# 179
ама разбира се, че можеш зелените подправки. Деян става все по-злояд и евентуално само нещо с месо би хапнал - всякакви зеленчуци отрича. така че рядко яде манджи, но пък почти не съобразявам вече солта. Е, по-малко слагам отпреди, свикнах. И черен пипер абсолютно изключвам. Слагам доматено пюре или доматен сок вместо червен пипер - по принцип. Зелени подправки от изброените може, каза педи още след годинката. Изобщо Деян не яде, и кисело мляко напоследък не ще, вчера го излъгах с айрян със сламка, но не съм сигурна, че втори път ще се получи. Останахме почти само на кашкавал, бисквити, сокове и овесени ядки, филии с масло и сирене, грис и каша. А, и риба. Той би ял и пържени неща, но категорично не разрешавам.

анеле - ненедент така и не открих без накрайник, а 7 лв за паста с накрайник никога няма да дам, тъй че и ние залагаме на аквафреш. Мисля, че четката му харесва, а към пастата няма особено отношение. Просто не разбирам къде му е проблема, освен че го избива на игра. Май е просто лигня и игра.

а някое от вашите деца хапе ли? За последната седмица попадам вече на две хапещи деца и ако видя Деян да хапе, бих се притеснила доста.

За приказката за Червената шапка - при нас любимо е разиграването на сцената "Бабооо, защо са ти големи очите". И като стигне до големите зъби - за да те изям", моят мъж си слага ръцете пред устата, като имитира големи тракащи челюсти. И Деян радостно и доверчиво отива и си слага главата в "челюстите"  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт