Отговори
# 180
ха-ха
а пък аз като питам какво направила червената шапчица и петра си слага ръцете на бузите и ококорва очи - на книжката е нарисувана шапочката по този начин как казва "аууу, кумчо вълчо". а като стигнем до "как направил кучо вълчо на бабата", петра казва "АМММ" и се нахилва доволно, че една бабичка е изядена. а в друга книжка някаква кумчо въло е нарисуван като горския метач на паднали листа. съвсем ми се обърка детето - като види кум вълчан с метлата и пак казва "АММММ"  hahaha

# 181
Зелени подправки слагам освен копър и винаги магданоз, също целина и джоджен, но питането ми беше за сухите джоджен, риган, мащерка, босилек.. абе ще си слагам по-малко, те са си и билки.. Simple Smile вкъщи са на почит подправките, само натурални!     
Ненедент паста си купувам самостоятелна от една аптека на Витошка. Иначе от Аквафреш и аз също съм доволна и от четките.

Хапане - преди няколко месеца Юлиана ни хапеше в момент на екстаз, докато се боричкаме обикновено, но май разбра, че не трябва и след това не го е правила повече. Не ми харесва обаче колко много започна да копира децата на вън и то най-често в лоши неща, напр. да ръси пясък безразборно. Винаги съм наблизо да се намеся, но малко се тревожа занапред.. защо всички деца не са кротички и добри, да си играят и забавляват в мир и разбирателство..  Laughing

В тази връзка и за приказките.. наистина в повечето има насилие, но идеята е, че децата трябва да разпознават и черната и бялата страна на живота от малки и аз лично не искам да го спестявам на Юлиана, за да не й объркам представите. А за илюстрациите - има просто ужасни в стремежа си да бъдат изразителни!
А тук пък е моментът да ви питам имате ли някакви наистина полезни книги за детето - възпитателни, образоватлени..?! Аз имам разни (напр. "501 занимания за деца" на Дай Ходжис), но напоследък разглеждам още и има доста, та се чудя..

# 182
е аз за сухите подправки ти отговорих.

Книги нямам, тези в електронен вид ме мързи да чета, но пък всеки ден научавам толкова много от майките и бабите по площадките....и то без да говоря с тях, само като ги гледам...

майка ми отчаяно издирва "Взрослые и дети", една дебела синя съветска книжка, която аз съм потулила нейде, а имам смътни прекрасни впечатления и искам да си я взема при мен.

# 183
То е ясно, че се учим в движение, но все пак да чуем и специалистите какво ще кажат, не че трябва да се съгласяваме с тях. Simple Smile
А леля ми има много богата библиотека с руски книги и имам някакъв смътен спомен за тази синя книга, так че при първа възможност ще видя. Но можеш да потърсиш и в антикварните книжарници.
Аз пък издирвам "Ферди Мравката"!! Не анимацията, макар че и на нея бих се радвала, а книгата - била е любима на Георги, но някъде е изчезнала.

# 184
  • София
И аз искам да попитам за книги някакви възпитателни. Попаднах на една "Позитивно възпитание през първите три години" и ми се искаше да я купя, но не успях да я открия никъде - беше изчерпана. Просто се чудя дали реакциите ми са адекватни винаги (гаранция, че не са) и ми се искаше да прочета какво мислят психолозите newsm78. Иначе се вслушвам в инстинкта си, но .... има ситуации, в които съм раздвоена . Някой може ли да препоръча някоя книжка, от която е останал с добро впечатление

# 185
Да ние хапем доста напоследък особено вечер когато се борим на леглото. Но иначе през деня не налита да хапе особено пък други деца.

Подправки ползвам всякакви без черен и червен пипер. Общо везти всички зелени подправки и пресни и сухи.
Ние приказки не обичаме и това е........... като взема някоя книжка  изапочна да й чета тя я грабва и я хвърля на земята. Пробвала съм стотици пъти.

# 186
gerygirl, разгледай тук - http://www.pe-bg.com/?cid=3&cat=51 Има 10 страници, аз си харесах няколко, но им се чудя..

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 14:55 от Sisssi

# 187
  • София
gerygirl, разгледай тук - http://www.pe-bg.com/?cid=3&cat=51 Има 10 страници, аз си харесах няколко, но им се чудя..
Sisssi всъщност аз питах за книгите. Благодаря за линка - разглеждала съм ги и аз се чудя за няколко, но понеже се ръководя от заглавието и краткото описание ми се искаше някой да сподели лични впечатления ако е чел някоя полезна книжка Wink

# 188
Извинявай Didi79, знам, че ти питаше, но просто грешка при копиране на името.. иначе и аз чакам мнения!

# 189
Хапане Ния хапе само в моменти за неистова любов към мама или тати докато си играем Simple Smile лошото е, че те са доста чести Simple Smile тя хапе много лекичко и според само чака да започна да викам, че ме боли Simple Smile тогава пуска Simple Smile но това не го броя за хапане аз. Все пак обяснявам, че това не е хубаво и боли.
Мъжът ми е цар в измислянето на щуротии. Научил е Ния като й каже "Пипни мама по дупето" и Ния се засилва със спринт към мен и залепя 2-те си ръце на д-то ми. Аз се крия, обаче тя е супер упорита и ме обикаля, гони докато не постигне целта си Simple Smile
Много обича, да пипа кожата ми. Ако ми е гол гърба идва или ме милва и лекичко ме пощипва, все едно комарче. Също когато съм с голи крака из къщи и се гушка в краката ми и ме щипе пак така много лекичко. То не боли. По скоро е гъдел. Сигурна съм, че го прави от любов, защото точно това изразява личицето й Simple Smile Иначе ако е ядосана удря с ръка, на което следва пляскане по нейната, защото пробвах с думи и не работи. Е ефекта е, че все по-рядко посяга да удря, ако посегне сама си казва "беля" и си шляпва ръка с която е направила беля Simple Smile Поне не се налага аз да я пляскам  Mr. Green Добро дете  Mr. Green

# 190
  • София
Книги нямам, тези в електронен вид ме мързи да чета, но пък всеки ден научавам толкова много от майките и бабите по площадките....и то без да говоря с тях, само като ги гледам...
Това с отрицателен знак ли?

# 191
еххо - ще си пасна с мъжа ти, значи - аз пращам петра да щипе голия г-з на тати - т.е. косматите му крака Mr. Green според мен петра си мисли, че краката се наричат г-з, защото като я пратя да щипе голия г-з на баба си и пак по краката я щипе Joy. кой знае каква буря ще се разрази в яслата, когато детето  проговори - що дивотии сме й набили в главата - изведнъж ще изплюе всичко пред лелките  Joy

# 192
  • София
Извинявай Didi79, знам, че ти питаше, но просто грешка при копиране на името.. иначе и аз чакам мнения!
Sisssi няма проблем . Ще чакаме за мнения Wink
Иначе ако е ядосана удря с ръка, на което следва пляскане по нейната, защото пробвах с думи и не работи. Е ефекта е, че все по-рядко посяга да удря, ако посегне сама си казва "беля" и си шляпва ръка с която е направила беля Simple Smile Поне не се налага аз да я пляскам  Mr. Green Добро дете  Mr. Green
Ето това ме притеснява най-много - че удря. И не мога да разбера причината, поради която удря - мисля, че не е яд. По скоро като някаква игра го възприема. Отдавна му обяснявам със сериозен тон колко е лошо това и пак го прави след малко. Ако му кажа, че ще го накажа започва неистов рев и после пак го прави.  Не знам дали разбира смисъла на наказанието.Аз не смея да плясна ръчичка, защото си мисля, че ще го прави още повече(като копира). Обяснявам му да погали този, който е ударил и той го прави дори сам - удря и после гали ама това не решава проблема. Удря обаче само познати деца или възрастни. Сред непознатите не го прави.
Майче  Joy Joy Joy

# 193
Това с отрицателен знак ли?

не, не - и хубаво, и лошо научавам. В София сравнително малко ходехме по площадки и затова сега ми е крайно интересно всичко, което чувам и виждам.

за противниците на шляпането - пробвайте с дърпане на ухо. Ефектът на наказание е достатъчно силен, а шамари няма.

а за преследването на голата мама - повече от ясно е  Mr. Green знае кое са сланинките на мама, кълките на мама и особено обичаното пъпче. Сега като ходя с гол корем постоянно, пъпът ми е непрекъснато изтезаван.

# 194
exxo, и нашият тати постоянно учи Юлиана на щуротии и разни забавни за него думички - последните са "пич" и я научи да ми казва Сиси, сладко е, но аз пък си държа на "мама".  Simple Smile Да си направят следващия път момчета! Wink

Общи условия

Активация на акаунт