Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 821
  • 270
  •   1
Отговори
# 195
Ух, благодаря ви за разбирането, майчета  Hug
Тези хормони ше ме побъркат направо  #Crazy
Разпалено говорите за раждането ... наистина всеки сам си решава:)
А и всеки си казва как го разбира и какво мисли по въпроса Simple Smile
Лелеееееееееее
Проверка от инспекцията по труда  #Crazy
Аде пак с папките да ходя  smile3516 smile3515

До по-късно  Mr. Green Hug  bouquet

# 196
ааа, Ани, за заголването на пишлето - педиатрите казват, че се прави как да не се прави  Rolling Eyes само че се прави постепенно , без натиск и тормоз и започва в по-късните месеци примерно 4-5 ... май така беше  newsm78 да кажат мъжките мами каква е процедурата  Hug
Аз току-що се връщам от псещение в едно от АГ-тата, където тотално се изложих, щото ми падна кръвното и ми причерня малко  Mr. Green ама така е, който не пие течности и не яде ежедневно шоко да не надебелее - така му се пада  Mr. Green та сестрата там ми измери кръвното - 75 на 60  #Crazy #Crazy изплющях си резервния шоколад и бутилката с вода и така  Peace и мъжо като разбра - вика няма да излизаш повече пешком и следващите два дена ша лежиш  #Cussing out викам, аа не  Naughty аз утре имам среща за кафенце бре  Mr. Green
та така ... сега като пенсиите требе да почвам да си следя и кръвното  hahaha
а пък за секциото и нормалното раждане - всеки ще си прецени, и двата вида раждания имат големи рискове, не можем да кажем, че едното е по-добро от другото, защото никога не се знае какви усложнения могат да настъпят /тук винаги се сещам за вакуум, форцепс, хемароиди, лицева пареза, кръвоизливи в очите ако забравиш да ги затвориш докато напъваш и т.н./  Mr. Green

# 197
  • Sofia
Мари според мен, не че секциото е ненормално раждане, просто като че ли е по-лесно да се казва нормално вместо вагинално раждане. Спор няма смятам, че и двата вида са нормални, както и че всеки сам решава за себе си. Simple Smile

Весич внимавай бе душа!  Hug

# 198
привет мами  Wink
исках да ви питам - нали има едни детски чаши със сламка към тях и ако сте взимали случайно нещо да ме ориентирате за марка, каква трябва да гледам да бъде, че искам да купя за подарък на малкия ми братовчед, че сега се научи да пие със сламка детето, ама още е в периода "всичко хвърлям и разливам"  Mr. Green и ми се иска да си има негова си чашка
аз да ви се оплача, цял ден съм с ниско кръвно  Confused направо така ми се мотае всичко и нищо не помага. дано се свестя, че утре нали сме ученички  Wink а тази новина, че лекциите ще са само на плиска от другия месец хич не ми харесва, много ми е далече да стигна до там  Confused

# 199
  • София
привет мами  Wink
исках да ви питам - нали има едни детски чаши със сламка към тях и ако сте взимали случайно нещо да ме ориентирате за марка, каква трябва да гледам да бъде, че искам да купя за подарък на малкия ми братовчед, че сега се научи да пие със сламка детето, ама още е в периода "всичко хвърлям и разливам"  Mr. Green и ми се иска да си има негова си чашка
аз да ви се оплача, цял ден съм с ниско кръвно  Confused направо така ми се мотае всичко и нищо не помага. дано се свестя, че утре нали сме ученички  Wink а тази новина, че лекциите ще са само на плиска от другия месец хич не ми харесва, много ми е далече да стигна до там  Confused

Чашки със сламки на пазара - дал Господ.

В Пикадили има с Мечо Пух, не са лоши, за около 12 лв. - вършат добра работа.

В Хепиленд на Черни връх има пак с Мечо Пух, по-добро изпълнение - около 20 лв.

В Данет има много чашки на Playtex - http://shop.danet.bg/index.php?manufacturers_id=124&sort=2a&page=2 Изглеждат добри, но все още ме мързи да поръчам от нета,а не съм ги виждала по магазините.

Само не купувай на Джордани, защото са скапани и почти винаги се разливат.

# 200
Mari Pz,
Подсещаш ме за нещо, което се канех да напиша, ама сред другите теми съм забравила - абе мацки, кой ви каза, че увитата пъпна връв е показание за секцио? Няма такова нещо. Това се случва при много бебета и си се раждат нормално - въпросът е обсъждан неведнъж из форумите и даже акушерки са се изказвали.
vesela_123,
Това с тормозенето на пишките на момчетата наистина не се прави вече - то има лекари от каменната ера, които още не са разбрали, но такива манипулации са отречени като болезнени и опасни. Всъщност предизвикват повече проблеми отколкото могат да решат. Те кожичките на момченцата в бебешка възраст са слепнали защото така се запазва по-добре хигиената им - отлепят се сами когато почнат да им функционират жлезичките около главата на пениса - те се грижат да отделят секрет, който почиства главичката. Пише го навсякъде, а и лекарите така съветват в момента, аз така съм си гледала синчето по съвет на педиатъра. Някъде из форума имаше и статия на завеждащия детска хирургия в Пирогов, който казва същото.
На бас, че бабите ви не са дърпали кожите на бащите ви, за още по-преди да не говорим изобщо - това е още една измишльотина от времето, когато се смяташе, че без активна намеса във всичките му телесни функции, бебето няма да стане човек.

# 201
  • София
Ааа  Naughty, аз бебешки пишки не дърпам. Измивам колкото мога и толкова. А сега на тая възраст и да искам, сина ми не дава.

Най-добре е да питате майките на мъжете си, по тяхно време за такова нещо не са чували, пък пак мъже са станали синовете им.

В здравния форум има цяла тема посветена на този въпрос.

# 202
кали много мерси за инфото за чашките  Hug пикадили и хепиленда са ми супер удобни, тъй че с мечо пух ще взема  Wink а и той много ги обича всичките герои от мечо пух

# 203
  • морето и сините вълни :)
Ааа  Naughty, аз бебешки пишки не дърпам.

Ооо не ти направо не срази с тоя израз ти казвам.Седя тука и се кикотя като луда hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

Мммм дааа Веселче както ти го е обеснила Базилискчето-не е като време уно  да се забелва чурчето на бебчето....Що за простотия..то туй да не е банан че ще го забелваш.Пак някой смотльо го измислил #Cussing out #Cussing out

На нашия племенник-майка му му забелва чончона и изведнъж като пукнало нещо и се забелило цялото.И оня нашия малкия като ревнал .Цяла седмица неможел да пишка като хората-боляло го.На лекар го водели .Изписали му мехлемче.Що за простотия найстина туй за тез Пишки Sick Sick

Ми те като пораснат сами ще си ги забелят бе...нали ще сексат младежите Joy Joy hahaha hahaha hahaha.Що аз да го мъча горкото.....така че момичет ада знаете -НИКВО ЗАБЕЛВАНЕ НА ЧУРКИ.Ако ще и педиатъркатра да ви казва да гоправите .не го правете.Тук във Варна един хирург детски естетсвено беше казал изрично на наша позната -че такова нещо не се ПРАВИ на детенцето Naughty Naughty Naughty Naughty Категорично е казал  човекът

така че няма нищо по страшно на гледането на момченце-освен че са малко по дивички от момиченцата hahaha hahaha Ама то на майка си или на баща си ще с еметне няма да се метне на комшията. hahaha Joy Joy
айде изчезвам  bouquet

# 204
Ааа  Naughty, аз бебешки пишки не дърпам. Измивам колкото мога и толкова. А сега на тая възраст и да искам, сина ми не дава.

Joy Joy Joy eй ша ме скъсате от смях - вече родихме, пък ся стигнахме до дърпането и забелването  Joy Joy Joy ама не се изразих правилно бе - не точно ша забелвате, нито да дърпате, просто от по-големите месеци кожата постепенно като си се отлепя /тя базилиск го е обяснила там нещо си  Mr. Green/, и това място също си се измива и си се почиства  - в такъв смисъл казах забелване, заголване или там квото и да е, пък ние като специална процедура го напраихме  Joy Joy Joy
Кали, недей да дърпаш бебешки пишки моля те  Joy Joy Joy Joy

# 205
Ехааа Laughing, ето до къде води ограничаването на секса при бременност hahaha - почнахме вече дърпането на бебешки пишки да обсъждаме hahaha Joy Joy

# 206
 Peace Здравейте, момичета! То аз ще пиша редовно, но и вие не се шегувате  Wink не мога да смогна да ви изчета  Rolling Eyes
Аз за раждането не мисля, т.е. приемам го за вид самозащитна реакция на организма ми, а и трябваше да се справям с толкова други неща, че ако мисля и за това, ще откача. Предпочитам, разбира се, естествено раждане, но никой не е застрахован, какво може да се случи в последния момент и какво да му се наложи да прави. Успокоение ми дава, че съпругът ми ще е до мен, а и той е с гинекологично образование, така че разбира много повече от мен техническата страна.
Чета една книга за раждането в къщи, не съм привърженичка, но смятам, че организмът сам си има механизмите да се справя с това, за което е създаден.
Не знам, как е в България времето, но тук не се диша, а и имам ниско кръвно и ужасно се уморявам. Не съм спала никога толкова много сутрин. Искрено се възхищавам на жените, които ходят на работа и сега и се справят с много свои задължения. Аз дори и не готвя, освен някакви малки изключения  Embarassed
Утре ще прескочим до морето след 16 часа, но аз ще стоя само под чадъра  Rolling Eyes
Желая ви лек следобяд!

# 207
  • Sofia
Ааа  Naughty, аз бебешки пишки не дърпам. ...
  Joy.. ама забележете, че не дърпа бебешки бе.... хм  Thinking...  Joy

# 208
Здравейте и от мен. Laughing
Гледам темата за раждане сте подхванали. Crazy
Хайде и аз да се изкажа като вече минала по този път. Party Аз определено искам нормално да раждам но............. не се знае до последно. Thinking Първото ми раждане мина изключително леко.За 1.5ч. родих без разкъсвания и нито един шев.Докато дойде уговорения лекар, аз си родих с акушерката само и то 4кг. и 53см. бебече. Peace
Пожелавам на всички ви като моето раждане еееееееее и най- вече на себе си за второто. Praynig Praynig Praynig
Относно пишлетата и аз като мъжка майка доста бях разпитвала и не съм дърпала и забелвала нищо.Но сега след една седмица ни предстои обрязване по религиозни причини.Днес сутринта бяхме при хирург на преглед и да ни пускат изследвания за упойките и той самия каза, след като прегледа детето, че много добре сме направили че не сме забелвали.Че всичко е наред ,обаче аз ще се побъркам от притеснение докато мине всичко. Praynig

# 209
 Joy Joy Joy Саморасличето май е права  hahaha hahaha
Берина, всичко ще мине нормално - споко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт