Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 843
  • 270
  •   1
Отговори
# 105
  • морето и сините вълни :)
Охххх аз се върнах от преглед и новините с аповече от трагични ooooh! ooooh! ooooh! ама не за бебо ами за мойто сторйно туловище.Качила съм 3,700гр.Почти 4 кила......... #Crazy #Crazy #Crazy #CrazyДокоторката ми се смеят чак......Смях смях ама ся трябва да спирам хляба вече #Crazy #Crazy #Crazy

# 106
Миличка, ani-bani, според мен 4 кг. са си съсем в нормата за 27 седмицчна бременност!!! Hug

# 107
Здравейте и от мен  Hug
Честит рожден ден на сладка_мама   bouquet  bouquet
Вилиан, браво, че не им се даваш на тея  bowuu То и мен са ми вдигали кръвното в работата, ама тез напрао прекаляват  #2gunfire #2gunfire #2gunfire smile3511 Стискам палци всичко да се оправи в най-скоро време  Praynig, то в тая нашта държавица, ако не се бориш със зъби и нокти за справедливостта си, няма кой да ти помогне. С теб сме, не се отказвай  smile3521 постави ги на място  smile3508 newsm10 А пък за клетвите- не им се връзвай

Относно проклятията... нямам думи! Колкото и грубо да звучи, припомни си поговорката:"Който копае гроб другиму, сам пада в него!"

и аз така мисля. Успех!!!   bouquet Hug Hug

Ааааааа  и на Моренка честита малка мръвчица - и на есен да ти помага  Joy Joy Joy
Успех на всички мами и да не забравяме, че сега трябва да сме силни за двама  Hug Hug Hug

# 108
  • София
Здравейте и от мен в днешния слънчев ден.
Bebe прекрасна тема, много стилно оформена, поздравления  smile3525 !
Честит Рожден Ден на Sladka Mama  nbirthday Много здраве, късмет и наесен много радост  newsm32
Вили, точно така, не трябва да се оставяш на грубияните и простаците. Бори се докрай за правата си, особено когато не касаят само теб, а и бебчо.
Виждам, че сте подхванали темата за нормалното раждане и секциото. Искам да попитам има ли някой, който вече е раждал секцио и сега смята да ражда нормално ? Моят случай е такъв, обаче имам сериозни спорове с лекарите, защото те смятат, че " един път секцио, завинаги секцио ". Моля, ако има други мами в същото положение да споделят мнения, може и ЛС.

Приятна вечер на всички !

О-о-о честито племенниче на Morena  newsm07

# 109
Искам да попитам има ли някой, който вече е раждал секцио и сега смята да ражда нормално ?
Аз, аз!
Ми спорове с лекарите нямам, щото си ги избирам много внимателно. Ще раждам в частна клиника, лекарят ми дава 40% шанс да успея по нормалния начин, казва, че секцио винаги може да ми направи, ако се наложи в процеса на раждането.
И понеже ще раждам във Варна, а бременността ми засега я следят тук в София, софийският ми лекар също е на мнение, че няма проблем да опитам нормално раждане. Казва, че ако раждах при него, също щял да ми даде шанс. Белегът от секциото ми бил перфектен и т.н., така че се очаква всичко да е наред. Поначало единственото по-различно усложнение, характерно за родилки след секцио, е руптура на матката - рискът от нея е около 1 на 200, което значи че е по-малък или равен на риска от повечето други усложнения, които могат да се явят при всяко едно нормално раждане.
Проблемът е, че имам и ниска плацента, чакаме я да се вдигне, но явно не е сериозно положението, след като лекарят не ми е препоръчал да вземам някакви специални предпазни мерки по въпроса.
Искам само да го спомена на останалите, които се чудят какво раждане да изберат - ако родите секцио, рискът от плацента превия при следваща бременност се повишава четири пъти. След две раждания секцио, се повишава още повече при трета бременност. По-висок е при следваща бременност и рискът от плацента акрета, което е рядко състояние, но много гадно - означава, че плацентата враства дълбоко в стените на матката и не може да се отдели сама след излизането на бебето.
При който има сериозни медицински показания е друг въпрос. На мен ако не ми се вдигне плацентата достатъчно и аз ще родя секцио, но се моля да не се стигне дотам - все пак повечето се вдигат. Най ми е гаден моментът, при който не можеш да си поемеш грижите за бебчето веднага след раждането, много държа на това - да съм в съзнание и да мога да закърмя в първия 1 час след раждането, да мога да гуша бебката и да й се радвам, когато тя ще търси и ще очаква това от мен, аз мисля че травматичното преживяване на раждането оставя отпечатъци у бебето за цял живот. И ние сме преживели тая травма, на моето първо дете не можах да спестя повечето неприятни моменти, но сега искам да направя всичко възможно.

Последна редакция: пн, 11 юни 2007, 17:54 от basilisk

# 110
момичетааа,много сте исписали...не мога да ви прочета защото не ми е добре и пак лягам!аз цял ден лежа...е тва не ми се беше случвало от 7 месеца  ooooh!Ч*Р*Д*,на сладка_мама!Живот,здраве,много истински приятели и на есен живо и здраво бебче,което много да ви радва!!!   bouquet благодаря ви за саветите мами,аз цяла нощ не мигнах въпреки,че темп ми беше само 37 и 5,беше ужасно,яко ме цепи главата!Аз ще лягам пак и утре ще ви изчета!!! Simple Smile лека и спокойна вечер на всички и много  Hug и  Heart Eyes

# 111
  • Sofia
Здравейте момичета! Grinning

Благодаря ви за милите пожелания!  Hug

ЧРД Сладко мамче !   bouquet

Мише честита гарнитурка, със здраве и кеф да си я ползвате!  Hug

Пете пи ли ефералган/парацетамол?

Басилскче и аз в кюпа ... искам мазилце, плс ... за суха кожа и тенк ю! Hug Heart Eyes

Ми да ви кажа... качих покупките, който иска да заповяда! bowuu

# 112
...Антибиотиците не действат на вируси, а само на бактерии. В България лекарите предписват антибиотици в случай че след вирусното заболяване организмът бъде нападнат от бактерии - един вид да се презастраховат. Само че това става много рядко, пък и човек обикновено може да хване като има влошаване на състоянието....

newsm10

Много добър пост, браво!

Не е за вярване колко много лекари в Бг изписват и хора си само предписват антибиотици за щяло и нещяло, при положение 4е е нау4но доказано, 4е всяка следваща употреба крие риск от появата на резистентна линия! Сред българите в 4ужбина това е направо епидемия - пове4ето тръгват от Бг с широкоспектърни антибиотици за 5-6 курса "за всеки слу4ай".

Тъжното е, 4е един ден вси4ки ще плащаме за не информираността си. Резистентната на лекарства туберкулоза, която се разпространява все по-бързо напоследък е само върха на айсберга...

# 113
  • Sofia
Виждам, че сте подхванали темата за нормалното раждане и секциото. Искам да попитам има ли някой, който вече е раждал секцио и сега смята да ражда нормално ? Моят случай е такъв, обаче имам сериозни спорове с лекарите, защото те смятат, че " един път секцио, завинаги секцио ". Моля, ако има други мами в същото положение да споделят мнения, може и ЛС.

Аз съм минала през нормално раждане и секцио.
Лекарите ме подплашиха, че е много висок рискът от руптура (разкъсване) на матката при ново нормално раждане и препоръчват секцио.
При мен има и допълнително усложненеие - матката е рязана вертикално (кожата хоризонтално), което означава , че тъканта при шева е по-слаба и уязвима.  Confused
Четох за раждания след секцио - в никакъв случай не трябва да се предизвиква раждането, нито да се слага окситоцин - тези процедури засилват контракциите и рискът от разкъсвания се увеличава много.
Казаха ми че  едва ли някой ще се навие да ме изражда нормално.

Аз да попитам, как се процедира когато има показания за секцио, но искам да родя без уговорки? (последният път с уговорка с началник на Патологично (!) отделение бременността ми беше пълен провал)
Кога и как да отида в болница?

Аз там си правих изследванията за HIV и хепатит. Работят по направление от ЗК. И аз преди това търсих под дърво и камък лаборатория в София, която да прави тези изследвания по направление. Освен нея, има май само още 1-2 лаборатории, които ги поемат. Това го научих от лекаря ми по ЖК.

Лаборатория "Армилабор" във Военна болница (1 ет.) прави тези изследвания по ЗК.

между другото и моя пъп много отрано фръкна-явно има нещо общо че не сме първескини Joy Joyама не ме боли изобщо
Едва ли има общо с поредността. На мен досега не ми е излизал пъпа, вече 3-ти път.  Grinning

Вилиан , мисля че работодателя ти дължи осигуровките на НОИ и те трябва да си търсят парите от него, без това да влияе на твоята база за майчинство!
Ако искаш опиши   проблема в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185301.0 , някои момичета работят в НОИ и ще ти дадат конкретни съвети!

# 114
ей ме и мен най-после  Wink
завърнах се от морето, с тен и бяло шкембе, много съм смешна  Mr. Green хич не ми се прибираше, ама няма как уви.
цял ден не мога да ви пиша, първо да изчета всичко, че да не пропусна нещо случайно  Wink после пък ни изгасна тока и ми се прецака нета, та докато го оправя ...
ЧРД на сладка мама , да си здрава най-вече и най-хубавия подарък да получиш септември
моренка честито ти племенниче
да кажа за срещата, докато не съм забравила - и аз съм на линия  Wink а в четвъртък и на училище - за обичайните заподозрени, които си ходим заедно  Wink
basilisk за стъклените кутийки от кремче - пазех някъде, ако ги намеря ще ти ги донеса в неделя, но не гарантирам, защото сега нищо не мога да намеря  Confused нали сме в ремонт и нищо не знам къде е  Sad скрила съм си всичко от мене си общо взето  Mr. Green
вили думи нямам за твоите работодатели просто ... бори се и ги съди, то затова си позволяват такива волности, защото всички си мълчат и не си търсят правата, ама нали знаеш, рано или късно, всеки си намира майстора
а за секциото, на училището единия път говориха, че може съвсем спокойно да се ражда след това нормално, но схемата била следната: секцио-нормално-секцио

# 115
  • морето и сините вълни :)
айдееее подхвана се и тази тема за раждането- Hug HugМи то още малко остана как няма да я похванем Hug Hug

Аз незнам как ще раждам-предната бременност раждах нормално.Но сега нали съм рискова бременност незнам какво ще каже доки...по принцип е препоръчително да извадят бебо 20 дена преди термина ми.Така казват много доктори но както е казано нищо не се знае все още.А нали и забелязахме доста дълга пъпна връв и то до вратлето та сега не се знае дали се е завил с нея или се е препасал през раменете моя малак цоцко baby_neutral baby_neutral

Доки който ще ме изражда подхожда с ОГромНОООО внимание към моя случай е да видим какво ще направим....

Аз по принцип искам пак нормално-знам че много боли знам си висичко -но ме е страх за бебо Sick Sick И затова не сме решили нищо....А от секцио много ме е страх  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Изпадамв паника само като си помисля да неби да не се събудя след това или пък да взема да се събудя по време на операцията #Crazy #Crazy #Crazy малиииии направо ужас тръпки ме побиват като си го помисля #Crazy #Crazy #Crazy

А друго си е да родиш нормално и да си гушнеш бонбончето baby_neutral baby_neutral Hug Hug HugАз този момент го чакам от 2 години  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig И бленувам за него Praynig Praynig

айде аз се оттеглям за тази вечер цун гун от мен....уморих се че месих охлюФФФи Mr. Green Mr. Green

# 116
При мен има и допълнително усложненеие - матката е рязана вертикално (кожата хоризонтално), което означава , че тъканта при шева е по-слаба и уязвима.  Confused
Четох за раждания след секцио - в никакъв случай не трябва да се предизвиква раждането, нито да се слага окситоцин - тези процедури засилват контракциите и рискът от разкъсвания се увеличава много.

Наистина вертикалният разрез се води че увеличава риска от руптура. А за окситоцина има различни мнения - аз не искам да ми слагат, но на много места се практикува - просто дозите са съвсем различни от тези при родилка без усложнения. Знам, че не бива да се предизвиква раждането с простагландинови таблетки, те се водят по-опасни. Също така болницата трябва да има условия за спешно секцио, но това може да се наложи при всяко раждане и често се практикува. За всички тези подробности смятам да разпитвам лекаря ми как си ги представя, когато окончателно пристигна във Варна, където ще раждам. Засега имаме принципна уговорка за нормално раждане и то при условие че предлежанието е перфектно и бебето не е прекалено голямо.

А от секцио много ме е страх  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Изпадамв паника само като си помисля да неби да не се събудя след това или пък да взема да се събудя по време на операцията #Crazy #Crazy #Crazy малиииии направо ужас тръпки ме побиват като си го помисля #Crazy #Crazy #Crazy

Къде ше се будиш бе мацка, то се праи със спинална упойка почти винаги и си в съзнание, просто нищо не усещаш. Разбира се, пожелавам ти да си родиш по най-естествения начин, но ако ти се наложи друго нещо, спиналната упойка е супер - няма реанимация, няма чудеса. Чуваш бебо като изплаче, показват ти го и после макар и порната, все пак си на линия. Даже могат да ти го дадат на операционната, макар че не вярвам тия в АГ-то във Варна да се навият на такава твоя "прищевка". Като си видиш и чуеш бебчето, да видиш как няма тук боли, там боли, много бързо се мобилизираш и ти минава всичко.

# 117
Честито на Морена  и на  рожденичката  .А  за  раждането  и аз  се  двуомя  ,но  утре  съм  в   София   ще  ходя  в   Майчинн дом  и  ще  поговоря  с докторката.Защото  аз  не  съм  от  София  и  ще  ми  е  малко  трудно.

# 118
Добър вече, момичета!!Аз в нелегалност минах вече Rolling Eyes
Срина се Уиндоуса на компютъра, на който беше прокаран нета и сега сме с нет на другия комп... ooooh! Но за да се получи това удоволствие трябваше да изчакам мъжа ми да се прибере ooooh!
На линия съм за четвъртъка за лекцията както винаги Hug
Само, че мисля да вляза вътре и да запазя маса щото си нямате на идея каква лудница е...Ако не отидеш на време ще трябва да се скатаеш някой ъгъл, в който нищо не се вижда и не се чува добре #2gunfire Така, че максимум до 9 и 10 трябва да съм вътре и ще ви чакам Hug

# 119
Привет мами,

Вили не се ядосвай толкова на тея овце, макар че си е за яд. Но не се отказвай, ние всички сме с теб. Съди ги до дупка.

Ани за секциото, както ти е казала басилиск, то упойката е спинална и ти си усещаш и виждаш всичко, и най-важното чуваш първия плач на бебо. Пълна упойка се слага само в краен случай.

Карен питаше кога да отиде в болницата. до колкото знам за секцио те вкарват в болница 10 дни преди предполагаемата дата за раждане. Ти нали ще имаш вече направление от лекаря за хоспитализация и когато той ти каже, че имаш още малко време, отиваш в болницата в която ще раждаш.

Мише честита придобивка.

За училището утре ако някой ще ходи, аз ще бъда там. В четвъртък също надявам се.

Петя пии парацетамол, позволено е , не се мъчи с това главоболие. и да изпълниш всички други наши заръки и дано се оправиш по скоро.

Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт