Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 827
  • 270
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте!!! Добре дошли на всички нови мами Simple Smile Тук във Варна времето откачи и се пролива дъжд с гръмотевици!
Почти съм сигурна, че ще дойда на училището в четвъртък. Кокошчица - миналия път бях за пръв път без да съм записана и не ме върнаха. Предполагам че няма да върнат никой. Освен това си спомням, че дамата която водеше каза, че следващия път ще бъдем на масите отвън, а та са доста повече от тези вътре, така че се съмнявам да има върнати.
Аз в късния следобед съм на ЖК - дано всичко да е в реда на нещата и да нямам неприятни изненади....Тези дни и мен като bebe-to ме е налегнал ужасен мързел. И тъй като по цели нощи не мога да спя, през деня си наваксвам...много лош режим, помагайте как да го регулирам  Sad Дори да се насиля цял ден да не дремна, вечерта пак не мога да спя и на следващия ден съм парцал...Интересно че през деня не ми е горещо, даже у дома ми е хладничко, но стане ли време за съм започва едно потене...през час ходя да си поливам краката със студена вода за отпускане...Стига съм се оплаквала дееее, то мойто на нищо не прилича Simple Smile Това да ми е проблема дето се вика.
Надявам се да се видим с варненските мами на училището Simple Smile
Тъй като с повечето не се познаваме, ето малка подсказка: http://photome.hit.bg/
Ако някой ме познае, докато се лутам да ви търся, обадете се ,моля   bouquet  Hug

# 151
и какво ще правя аз сега с тоз хемоглобин 81 до понеделник #Cussing out
купи си сок от касис и едно-две кила телешко или телешки дроб и хапвай  Peace не сурово, разбира се  Blush Mr. Green

# 152
  • Кърджали, България
10х, Коки, тъкмо се ровех да видя кои храни съдържаха желязо и нищо не отривам, естествено... Ако може някой да подскаже...

Поспаланка, много хубава снимка! Защо не я прибавиш към общото албумче?

ПП. Това открих току-що:
Цитат
В организма на животните желязото влиза в състава на много ферменти и белтъчини (протеини), участвуващи в окислително-възстановителните реакции, например в процеса на дишането, тъй като то влиза в състава на хемоглобина. В организма на животните и човека желязото постъпва чрез храната (най-богати на него са черният дроб, месото, яйцата, бобови култури, хлябът, грисът, цвеклото). Спанакът също съдържа желязо, но много по-малко от други зеленчуци като например лещата и зелето. В захарта, яйцата и рибата също има повече желязо от него. Спанакът съдържа обаче вещества, които пречат на пълноценното усвояване на желязото и затова е по-добре да бъде сервиран с месо или риба. Така олигоелементите (около 60 на брой в организма, между които желязо, мед, цинк, селен, никел и др.) ще бъдат правилно усвоени от организма. Легендата, че спанакът съдържа много желязо, се ражда след печатна грешка. Американски специалист по хранене съставил през 1890 г. таблица със съдържанието на желязо в различни храни. Когато стигнал до спанака, неговата секретарка написала 30 вместо 3 mg. Оттогава тръгнала славата на „железния“ спанак и хората започнали масово да го консумират. Потребността на човек от желязо на 1 kg тегло е: деца — 0,6 mg, възрастни — 0,1 mg и бременни — 0,3 mg желязо на денонощие. Като правило, желязото, което приемаме с храната, е напълно достатъчно, но в някои специални случаи като (анемия, донорство на кръв) е необходимо да се приемат желязосъдържащи хранителни добавки. Трябва да предупредим, че предозирането с желязо вреди на организма! Ето защо на здрави хора не се препоръчва употребяването на препарати, съдържащи желязо!

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 15:13 от Inna

# 153
еее, Бенич тъкмо ме зарадва, че е хубаво времето във Варна, но Поспаланка ме попари с тоя дъжд  smile3506 Аз ще заемам голяма част от плажната ви ивица от 19 до 29 юни  smile3508  grinning039
Само така, Ани, долу тестотооооо  smile3534
Някой от вас беше питал за персоналните кодове на НОИ, с които можеш да провериш в нета кога точно и каква сума ти е преведена - дне като ходих в НОИ, пуснах една молба образец в деловодството и веднага ми го дадоха пустия му код ... ама кво от това като засега нямам плащанее  Twisted Evil
Tsugumi-Biancaneve , добре дошла при нас     bouquet
А бре Ани, ти за какви щъркели - вестоносци  заприказва бе моме - ми аз още не съм влязла у седмия месец, ей  Naughty    Joy Joy
Инче, зелентийките - спанак, лапад, марули, пържоли, дроб и др. ама без таблетки едва ли ще минеш  Whistling
Моренка, виждам аз - доста си се накупила ...  Mr. Green та в тая връзка за новородено казват че не било хубаво да се купува точно най-малкия номер, а 1-2 по-големички дрешки, вярно ли тва  newsm78 и от кой номер започват - от 54 ли /питам за българските номерации специално  newsm78 newsm78

# 154
  • Варна
Инна мерси    bouquet , излязох от дълбока анонимност и се прибавих в албумчето  Grinning.

# 155
аз също знам, че желязо от растителните продукти се усвоява доста по-трудно от организма и че спанака е един поостареличък мит  Peace така каза и моята лекарка
най-лесно се усвоява желязото от животински продукти, а от месата най-много има в телешкото, говеждото, телешкия дроб, яйцата
става също и червено цвекло - само че сега не му е сезон и не съм срещала - иначе аз си го хапвам доста на салата

и нещо друго четох скоро - в последните три месеца от бременността бебчо формира и натрупва в черното си дробче запаси от желязо, които да са му достатъчни първите четири месеца след раждането без да се стига до анемии
така че хемоглобина е важен не само за нас - заради отпадналостта, сухата кожа и раздразнителността, ами е важен най-много за бебо  Peace

# 156
Момичета, без паника Hug  - На лекцията на 9 месеца наистина раздават картончета за записване, но това е само с цел да знаят за всеки следващ път колко горе долу майчета да очакват...Защото те трябва да си подготвят нужното количество рекламни материали за раздаване...Попълването на такова картонче не задължава никого да отиде на дадена лекция дори да се е записал...Пак подчертавам картончетата са информативни от гледна точка на това какъв е проявения интерес...Все пак е имало лекции на които сме били по 50-60 човека Simple Smile

# 157
 Hug Благодаря за посрещането!  Hug

Ох, не мога да ви смогна на темпото, много пишете, мамита   ooooh!  Wink
Какво да ви кажа за мен, седмиците са ясни, имах тежко начало от гледна точка на гаденето (не повръщах, но непрекъснато ми се гадеше докъм 21-22 седмица) и сега все още понякога ми става така, но съм се примирила  Sad Нямам апетит, предния месец дори лекарката ми предписа хранителна добавка за стимулиране на апетита. Наддала съм около 7 кг,  но и бебонката е дълга и тежка. Пристигнах в Италия след края на втория месец, а след първия напуснах работа. Тук всеки месец ходя на частен преглед, тя ми назначава изследвания за кръв и урина всеки път. Иначе съм ходила досега на задължителните ехографски прегледи в една болница. Миналата седмица бях на преглед за гестационен диабет. Гаденето, ниското кръвно, прилошаването понякога и циститът, който се беше появил в 20 седмица са ме тормозили засега. Ходих два пъти на плаж, нали съм на минути от морето, но сега е прекалено горещо тук и поразредим. Не сме купували нищо, нито сме избрали име. Ходя на курс от около месец.
Това е в основни линии  Flutter Ще се радвам да обменяме общи неволи и радости  Party

# 158
  • Кърджали, България
Ровейки из Амазон, попаднах на много интересни книжки, направих си огромен списък, който трябва драстично да съкратя, ако все пак успея да поръчам нещо оттам. Някой пробвал ли е?
И друга чуденка ми се върти из главата - има ли у нас книжки за деца, които ще стават каки и батковци, нещо като тези:
Baby on the Way
Hello Baby!
I'm a Big Brother
The New Baby
What Baby Needs
Will There Be a Lap for Me
Снощи споменах на Стоил за такава книжка и той много се въодушеви, та си мисля, че ще му е интересна и полезна  newsm78

# 159
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Хей, софийските мами, никак не ми обърнахте внимание, затова направо записвам мястото и часа на срещата така, пък ако имате възражения, ще променим уговорката впоследствие:

Мами и дебелани,
Софийската срещичка ще си я спретнем на 17.06. (неделя) в 13ч. в "Уго" на малките 5 кьошета - ул. Неофит Рилски 68 (цък за карта). Засега на клона сме 15 лястовички със своите 16 лястовичета: Анири, thumbelina, Morena, katrin7, basilisk, Freli, katiaa, liddi, galia2007, leiche, adi_san, munkamm, Lilian_V, mackomacko, dona_78.

Инструктаж: Който стигне пръв, се хвърля да пази голяма маса в градината на заведението; ако липсва такваз свободна, си пренасяме приказните форми вътре. Ако на някой му е за сефте и няма връзка с никого от групичката, може да ми пише на лични, за да си разменим мобилните. Hug

# 160
  • Sofia
Здравейте момичета!Моят въпрос е дали някоя от Вас смята да ражда в Шейново и при кой лекар.Аз засега съм се спряла на тази болница...Simple Smile Simple Smile

# 161
Да се запиша и аз днес Sunglasses

Добре дошли на новите мами:)

И благородно завиждам на всички мами,които си топят тумбачетата в морето.Моето ще го топя чак кам 20ти август...

sport027

Иначе да споделя и аз моето мнение за раждането...аз съм твърдо за нормално раждане,само се колебая за епидуралната...но ще разпитам подробно в клиниката,в която ще раждам и ще преценя.Не че нямам праг на болка,но вярвам че всичко се преживява Simple Smile

Аз да питам нещо...след темата за раждането да повдигна темата за секса Simple Smile

Понеже таткото на бебето е в чужбина от средата на март и ще се връща кам края на юли(тъкмо че съм 8ми месец започнала)и се чудя да правим ли секс или не Thinking
Прочетох много противоречиви мнения за секса в 8 и 9 месец.Сигурно ще кажете,това ли и е проблема...не че е толкова важно,ама все пак от март месец не съм luvbed и не знам как че устискам като го посрещна мойто не летището да не му се метна със все тумбак newsm76

Ще се радвам ако някоя мама,особено раждала вече сподели мение по тази тема Hug

Лека вечер на всички и се пазете в жегите Naughty

# 162
  • Бургас
Здравейте,
по впроса със секса няма проблем, стига да нямаш пролеми даже лекаритепрепоръчват да се прави, защото хормонът серитонин, който се отделя при оргазъм бил полезен за бременните.
Аз съм от Бургас, АГ ни е меко казано гадно, но ако ти се наложи в работно време можеш да отидеш в Света София - частна клиника в центъра на града, винаги има дежурен гинеколог или ако искаш ще ти дам мобилния ми и като си в Слънчев бряг ако има нужда може да ми звъннеш. Ще се постарая да ти помогна.
Приятна вечер, аз отивам да се приготвям че ще имам гости

# 163
Правете секс, че кат родите може известно време да не ви е до това  Rolling Eyes
Естествено пробваш как го чувстваш и действаш според това което ти подсказва тялото. А и таткото трябва да видиш как ще го приеме, някои се шашкат.

# 164
  • Sofia
Здравейтееее Hug

Мария виж в първия пост... пак да кажа-там има доста ценна/полезна информация, събрана от мамчетата авторки на темите ни.

Коки щъркелите ще ни известяват за  родилите се бебчета.  И сега да се пиша и аз за щърк - 0888 31 99 59.

Ванче хубаво че се обади. Hug
Та в този ред на мисли тия дни виждах Кларич, че е в темата ама що не се обажда newsm78....  надявам се всичко е ок! Praynig

А, добре дошла на мамата италианка Бианка Hug .... и дано е редовна..... в писането де. Grinning

Весич аз не съм чувала това ... ама така или иначе не съм се ограничила в размер - новородено, а имам и дрешки размер 3-6 месеца, а има някои с такива номера, като този дето си споменала и нищо не ми говорят newsm78.

За у-щето в четвъртъък имам желание, но и задачки, та да видим дали ще ми се получи, но ще се постарая де.

Ох аз спирам, че много сте писали и гаранция франция, че ще пропусна някой, а исках още да пиша.

п.п. За секса ... в спермата има и окситоцин( пък той е хормона на  конракциите и раждането, като тъгне той, спира прогестерона, а се появява и пролактина, след като окситоцина си изиграе ролата)... абе върховно нещо е майката природа!!!), та го препръват секса де в деветия  за раждане, а предните месеци ако няма поблеми с ниска плацанта или контракции също може.

Щях да забравя.... току що се прибрах с пловин кг по - лека, свалих повече от пловината си коса и ми е мноооого кеф и лекичко, че и преди ми топлеше тая дълга коса ама сега тя и бременност + жегата нещо хич не издържам....та така. Flutter

Ей тук може да ме видите малко... добре, че има вятър, та да се забележи нещо от шкембето.  Laughing

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 18:08 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт