ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 818
  • 820
  •   1
Отговори
# 150
Писмо ще чакаш, но след като си пуснеш молба поне месец, месец и половина преди да изтече ТЕЛК-а. Към молбата може да се прикрепи ако има нова епикриза за състоянието на детето. В писмото после ще пише ако трябва нещо допълнително.
Лично аз от личния лекар не съм взимала никакъв документ за минаване на ТЕЛК комисия  Peace

# 151
благодаря много за бързия отговор

# 152
Ние в Бургас не сме пускали молба за преосвидетелстване.Автоматично получавахме писмо от ТЕЛК на коя дата и с какви изследвания да се явим.
А когато обжалвахме тогава пуснахме молба ,от личния талон и изследвания нови.На талоне се пише "поради влошено състояние"

# 153
Може би процедурата в различните краища на България е различна /може и от комисията по заболявания да е/. При нас /във Великотърновско/ е така - подаваш си молба за преосвидетелстване  Peace

# 154
Момичета, и аз имам питанка, която не съм много сигурна как да формулирам. Нашият ТЕЛК изтече този месец, т.е. сега взех парички за последно. Усетих се късно. До колкото знам, писмо ще ми изпратят, но с 2-3м. закъснение. Но аз мога да подам молба предварително, нали така? И къде да я занеса тази молба, а самият текст как трябва да изглежда? Епикриза нова да прикрепям ли към нея? изобщо пълна каша ми е. И още нещо. Губим ли паричките, които се полагат на детето, но поради изтичане на срока няма да получаваме, докато не подновим ТЕЛК-а? Ох, дано обясних ясно.  Embarassed

# 155
Аз писмо за преосвидетелстване не съм чакала. Подадох си молбата 2 месеца преди да изтече стария ТЕЛК /той изтичаше 1.02., декември пуснах молба/.
Съветът ми е да не чакате писмо, а да си пуснете молба и ако имате нова епикриза да се приложи и тя. В писмото, което по-късно ще получите ще пише ако трябва нещо допълнително.

За парите за пропуснатите месеци нищо не мога да отговоря.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 13:50 от pepi_r

# 156
Знам ,че за парите от пропуснатите месеци се начисляват.Ние в момента ще обжалваме пред НЕЛК и така ми отговори жената която прие жалбата,че парите се начисляват.

# 157
В тази тема има описано всичко какво се полага, кое се изплаща със задна дата и т.н. Много полезна тема.

# 158
Здравейте,относно проблема при майка ми и решението на ТЕЛК ми казаха че също мога да пиша на омбудсмана на България-Гиньо Ганев.Не очаквах отговор но ето че получих такъв.Вищте какво ми отговориха:
Уважаема г-жо Димитрова,

Вашата жалба е регистрирана под № 1094 от 26.05.2009 г., разпределена  е на експерт, който извършва проверка. След приключване на проверката ще Ви бъде изпратен писмен отговор по пощата. Справки по движението на жалбата можете да правите на тел.: 810 69 55 и 980 95 10 или на адрес: priemna@ombudsman.bg

Във връзка с извършването на проверката е необходима допълнителна информация и телефон за връзка

# 159
  • Oslo
Момичета здравейте! Предстои  явяване пред ТЕЛК на големият ми син, който е с брахидактилия. на 12 години е. Не мога да разбера обаче как се попълва заявлението - от негово име ли трябва да е, или от мое? служителката ми каза, че тр. да е от името на детето, и отстрани с тире да впиша, че съм му майка newsm78. Моля ви, обяснете ми как трябва да изглежда, благодаря ви предварително  bouquet

# 160
Да, молбата е от негово име  Peace. После си пишеш и твоите данни като заявител. Писмото, което после ще получите ще е адресирано до детето.

# 161
  • 2 етажа над тавана
pepi_r , мерси за отговора. Вече не знам в каква държава живеем, егати абсурда. Rolling Eyes

# 162
  • Oslo
Да, молбата е от негово име  Peace.....

Благодаря за отговора пепи  bouquet Имам още едно притеснение - видях, че в протокола от ортопеда не е отразено пълното състояние на ръката..та питането ми е - много ли е важно описаното там или комисията на място ще оценява обективно независимо от това в документа newsm78. Имам усещането, че го прави умишлено и нарочно смалява проблема - не знам каква е причината и дали не греша. Два пъти връщам протокола за допълване и пак не е обяснено в него точно и изцяло...

# 163
  • в полите на Балкана
..............Имам още едно притеснение - видях, че в протокола от ортопеда не е отразено пълното състояние на ръката..та питането ми е - много ли е важно описаното там или комисията ..................

Важно е какво е написал ортопеда. Паонякога в комисиите не си правят труд дори да погледнат детето. Преглеждат документите и нагло те питат колко процента искаш и какво им носиш. #2gunfire

# 164
  • Oslo
мамаРаче  bouquet Така предполагах и аз, в такъв случай ще поискам друг ортопед да опише състоянието в нов протокол и ще ползвам него пред ТЕЛК. Явно този по някаква причина не желае да си свърши работата както трябва. още веднъж благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт