ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 825
  • 820
  •   1
Отговори
# 165
.... в такъв случай ще поискам друг ортопед да опише състоянието в нов протокол и ще ползвам него пред ТЕЛК.
И според мен това е по-добрия вариант  Peace. Работата на комисията се състои предимно в преглед на документите, които са предоставени, не им е работа да оценяват на място човека пред тях.

# 166
.. Работата на комисията се състои предимно в преглед на документите, които са предоставени, не им е работа да оценяват на място човека пред тях.[/i][/color]
Thinking Това не е така. Точно това им е работата, а не да гледат само документите. Ако беше както казваш, щеше да се минава ТЕЛК само като изпратиш документите.
НО!!! Това не означава, че го правят. И на двата ТЕЛК-а "комисия" нямаше, тъй като само една лекарка оформяше документите, а в НЕЛК много настойчиво го караха да каже как се казва (въпреки, че той не говори).

Т.е. подгответе си перфектни документи. Не очаквайте комисията да го прегледа на място! Peace

# 167
  • варна
 Преди няколко дни ходихме на Телк.Имаше един лекар,пита по ред за проблемите на детето и си подреди документите,които му дадохме.Преслуша му сърцето, че се усъмни, дето е доста слаб.Накара го да стъпи и да седне, видя че стяга краката и това беше.Изрично каза,че каквото и да гледа, всеки специалист си разбира най-добре от прегледа и освен това си носи отговорността с подписа под документа.
 Така че най-голяма тежест имат документите, а не прегледа.
 Прегледа е по-скоро да се види дали наистина има описаните проблеми така външно, примерно да пише че не говори, а то да не му спира устата.

# 168
Прегледа е по-скоро да се види дали наистина има описаните проблеми така външно, примерно да пише че не говори, а то да не му спира устата.
Laughing Това ме кара да се усмихвам, но не ми се спори. Не за това е тази тема.
А сигурно от подобна гледна точка (като на споменатия от теб лекар) нас ни накараха да донесем кардиограмите, които е правил кардиолога след раждането на детето и на 6 месеца. А при явяването пред комисия той беше навършил 3 години...

# 169
  • варна
Friend, то по закон може би трябва да има там 5 души специалисти да преглеждат, но реално не е така. Писах само това, което ни се случи и което лекарят каза.
 Мисля, че ако жената занесе непълен протокол от ортопеда никой няма да й добави информация  при прегледа.
 Пък ние тука какво да спорим ,в други хора е ножа и хляба. Wink Колкото можем да си помогнем  и това е.
 Ще видим сега какъв процент ще са ни писали на нас другата седмица. Иначе ме питаха работя ли и дали имам други деца за гледане. Joy

# 170
Мисля, че ако жената занесе непълен протокол от ортопеда никой няма да й добави информация  при прегледа.
Точно така!

# 171
  • Oslo
Точно така!

Благодаря ви много!Мислех си да поискам нов протокол от друг ортопед и този просто да го игнорирам, но не знам дали е редно - все пак в ЛАК на детето вече пише, че му е издаден един протокол за явяване пред ТЕЛК newsm78. Затова днес ще отида при педиатъра, който е в състава на детската комисия и ще изложа притесненията си пред него. Дано не ме наругаят, че оспорвам мнение на специалист.....

# 172
  • Oslo
Говорих с педиатъра който е в детския ТЕЛК. Изложих пред нея притесненията си, тя ме увери, че няма нужда от нов протокол. Обясни ми, че в комисията има хирург, който ще прегледа обстойно детето и оценката ще се извърши на базата на прегледа, а не само на описаното в протокола. Увери ме, че се притеснявам излишно и аз още същия ден подадох документите в картотеката.... ще видим дали не сбърках след месец-два newsm78.
така или иначе тъй като снимката остана  в мен, смятам да потърся и друго мнение въпреки всичко...

# 173
Опита ли, що ли ме кара да не вярвам на подобни уверения. И да се подсигурявам винаги. Дано педиатърката не те подведе. Както казах, и двата пъти моето дете не е минавало Т Е Л К наблягам на К-то понеже "комисия" предполага според мен повече от един член. А при нас не беше така.
УСПЕХ! Стискаме ти палци, СтелиЯни!

# 174
  • Oslo
Friend   - силно се надявам да не се окажеш прав... наистина и повярвах, че ще има преглед на място и дано е така! А ако не - аз се амбицирам точно от такива нещица и ще предприема други действия, дано не се налага.
Благодаря ти за пожеланията, ще пиша след явяването пак  bouquet И да те питам - при вас на тази псевдо ТЕЛК какъв специалист отсрами цялата комисия? И това законно ли е изобщо? в смисъл - комисията да се състои от 1 член newsm78

# 175
Аз също се надявам да не съм прав.
...
...
Комисията не се състои от 1 член. Присъстваше само един. Предполагам, че другите само подписват после.

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 10:07 от Friend

# 176
  • Oslo
Ок, разбрах... и сериозно се притесних...ще поживеем, ще видим. Благодаря ти за вниманието  bouquet

# 177
"Леко" редактирах поста си. Wink

Тук чете кой ли не. А на нас ни предстоят още мнооого ТЕЛКове...

# 178
Тука всеки пише от собствения си опит. В различните градове, за различните заболявания комисиите са различни. Нашата комисия беше психо- и си се състоеше от 5 души специалисти и преглед нямаше, имаше само четене на подадените документи. За другите заболявания нямам поглед   Rolling Eyes.
Желая Ви успех след месец-два, дано всичко се нареди, както на Вас ви се иска  Peace

# 179
Психиатричната комисия беше в пълен състав и при нас.

Общи условия

Активация на акаунт