ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 788
  • 820
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Мами , за втори месец трябва да взимам парите за Телка на дъщеря си , но още не са преведени. Горе-долу кога се превеждат. Няма нито детски, нито 8д - нищо засега.
Ако ще те успокои и аз ги чакам и няма превод.Просто явно не са преведени.Има цяла тема в кл'карника раздел потребителски групи.Да се надяваме, че тези дни ще има превод.Аз вчера приказвагх с жена от социалното и тя ми каза , че ми текат.Просто ги бавят.В коя община си?
Общ. Искър- мерси,  успокои ме!

# 646
  • София,
Привет на всички, бих искала да попитам. Дъщеричката ми е с ТЕЛК за астма и рефлукс, но първото решение на ТЕЛКА изтече през м. юли, подадох документи за явяване за преосвидетелстване, дойде писмо, явихме се на комисия в белодробния ТЕЛК на Веслец. От там обаче нещо ги притесни в едни от изследванията и решиха да ни изпратят и на друга комисия за освидетелстване явно и с друго заболяване, но нищо не ми обясниха, казаха ми да се прибираме - че те ще придвижат документите и само да чакам ново писмо с нова дата за следващо явяване - кога, къде и какво да носим - до три седмици писмото щяло да дойде. Само че тези три седмици минаха и заминаха, а ново писмо не е дошло и аз се притеснявам! Tired Времето си тече, а на мен новото решение си ми трябва, лошото е, че не разбрах комисията колко процента ни дава за астмата и какво мога да очаквам от другата комисия. Моля дайте съвет какво да направя, къде да търся писмото, къде да се обадя да разбера какво става по нашия въпрос? Благодаря предварително! Hug

# 647
Може би най-добре е да проверите там, където се подават документите за ТЕЛК. Служителите там би трябвало да знаят поне къде точно да ви препратят, за да разберете защо се бави решението.

# 648
  • София,
Всъщнос то не е точно решение, решението на тази комисия явно е препратено заедно с папката с документите и изследванията на друго място, но незная къде, ние сега чакаме второ писмо за следваща комисия, него трябва да си търся - но откъде?

# 649
  • софия
Семирамида.Не се притеснявай за нищо. Нас ни препратиха от Веслец на втора комисия за бъбречната операция. Новото писмо дойде след месец . Нови изследвания , нови бумаги. След втората комисия решението излезе бързо -5-6 дни. Дотогава не знаех за процента от астмата . Той си беше вписан в решението, но основния процент дойде от втората комисия.20% астмата и 35 %за бъбреците. УСПЕХ!!!!!

# 650
Здравейте! имам следния въпрос. През юли трябваше да се явя отново на ТЕЛК и от този месец/юли/, освен пенсията ми спряха и интеграционните добавки. Знам, че песнията ще си получа със стара дата пак от юли, но за добавките казали на мъжа ми, че за юли и август няма да получа. Подала съм молба, разгледана е и от септември трябва вече да получавам интеграционни. Вярно ли е, че за двата месеца, през които съм се явявала на ТЕЛК и съм чакала да мине срока за евентуално обжалване на решението, няма да получа интеграционни добавки? Защо?

# 651
Здравейте на всички! Имам следния въпрос дъщеря ми беше с решение от ТЕЛК, което изтече май месец (хидронефроза - следоперативно), явихме се и ни дадоха 40%, обжалвах, не знам защо. Отидох да си оттегля жалбата, но всички от НЕЛК бяха в отпуск до м. септември. Миналата седмица ходихме на алерголог и и поставиха диагноза алергична астма. Според Вас има ли смисъл да се явяваме на комисията, дали ще ни увеличат процентите и заради астмата или да оттегля жалбата, и колко време се чака това писмо за явяване? Благодаря Ви предварително! Забравих да спомена че дъщеря ми има и вродени доброкачествени образования, едно от които е в паротидната жлеза, но защото са доброкачествени май не дават проценти - нали? Пак благодаря!

# 652
nelita, според мен има голям смисъл да се явите на комисията. При заболяванията, които имате, непременно трябва да получите над 50 %, което ще ви осигури надбавки и други привилегии. Писмото за явяване пред ТЕЛК се бави около 1-2 месеца.

# 653
Здравейте! Получих информация от ТЕЛК, че ще трябва да се явим на 15.09., но още писмо не съм получила, съответно и не знам какви изследвания, прегледи и пр. ще искат. Дори и днес да получа писмото, пак няма да се справя с изследванията/прегледите на сина ми. Лекуващите му лекари са в София и за час чакаме минимум седмица и то в най - добрия случай. Само да кажа, че предишния телк му с 100 % чужда помощ, има хидроцефалия и други увреждания на мозъка, гръбначно изкривяване.
Та въпроса ми е: може ли да подам молба за отлагане на датата 15.09 за по - късно? Или ако някой въобще знае какво мога да направя, нека сподели.

не знам на кой да се ядосам по напред  #Cussing out

# 654
Какви изследвания?
При подаването на молба за телк с продължение не си ли приложила нова епикриза?

# 655
Снежа 63 не съм приложила, защото няма. Взеха ми единствено решението от предходния ТЕЛК. Предния път имахме месец от получаване на писмото до датата на явяване и очаквах, че предвид това което ще поискат като прегледи ще се справим във времето. Явно пак съм чела, недочела. Май на себе си ще се ядосвам  #Cussing out

# 656
  • софия
Здравейте на всички! Имам следния въпрос дъщеря ми беше с решение от ТЕЛК, което изтече май месец (хидронефроза - следоперативно), явихме се и ни дадоха 40%, обжалвах, не знам защо. Отидох да си оттегля жалбата, но всички от НЕЛК бяха в отпуск до м. септември. Миналата седмица ходихме на алерголог и и поставиха диагноза алергична астма. Според Вас има ли смисъл да се явяваме на комисията, дали ще ни увеличат процентите и заради астмата или да оттегля жалбата, и колко време се чака това писмо за явяване? Благодаря Ви предварително! Забравих да спомена че дъщеря ми има и вродени доброкачествени образования, едно от които е в паротидната жлеза, но защото са доброкачествени май не дават проценти - нали? Пак благодаря!
Дъщеря ми е оперирана също и има алергична астма. За астмата 20 % дадоха само . Втората комисия беше за бъбречната операция и общо дадоха 55 % , като водеща диагноза е бъбречния проблем. Опитай - нямаш какво да губиш, освен време и нерви разбира се.

# 657
При нас не е така. Не искат предходното решение на ТЕЛК. Не се и обаждат за дете, че изтича решението на ТЕЛК.
Просто отиваш в ТЕЛК, подаваш молба с нова епикриза /която мисля, че трябва да е до 1 месец преди подаването на молбата/ и за датата на ТЕЛК съобщават. Дано да е с препоръчано писмо.
Според мен трябва да отидеш на датата на ТЕЛК и те вече да поискат необходимите изследвания и да ви отложат датата до набавянето им.
Не ми е известно дали можете да минете с текущия картон.
Може би други ще пишат.

# 658
При нас също не се обаждат, че изтича предходното решение. Месец преди да изтече отидох да подам молба и поискаха само него да приложа. А ако писмото не дойде до 15.09? Не знам вече къде да чета и какво да правя. Май ще ходя на място. Благодаря ти все пак. Дано и някой друг се включи.

# 659
  • София,
Ohi наистина нямаш време, ако си пазиш от предишното явяване на ТЕЛК предишното писмо приготви си същите неща които са се изисквали там, или си издири ТЕЛЕФОН или отиди на място там където ще се явявате на комисия и попитай за писмото.
Аз също чакам писмо, и вече повече от месец нищо не съм получила, а времето минава. Днес дори ходих да си  търся писмото, но първо отидох на Ил. Макариополски от там ме препратиха в Пета градска болница, там обаче не намерих никой днес работели следобед, а с децата нямаше как да чакам. Издирвам някакъв актуален ТЕЛЕФФОН на ТЕЛКА в пета градска, намерих тук един в Нета, и звъня цял следобед, но уви никой не ми отговаря! Ако някой има телефон моля да ми го напише или нещо да ме упъти! Peace

Общи условия

Активация на акаунт