ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 802
  • 820
  •   1
Отговори
# 630
Лично мнение: взимай всичко, няма да е излишно. На място даже съм казвала какво нося още - трябва, не трябва аз си казвам. Ако ми ги поискат - давам.

# 631
  • Варна
Днес си взехме телка-100% с чужда помощ.Водеща диагноза е дцп а след това епилепсия и т.н.Сега какво се прави?Знам че се ходи в социалното ,подават се молби,но ми се ще да знам какво ни се полага предварително ,защото не се знае соц. колко ще е отзивчива...

# 632
Днес си взехме телка-100% с чужда помощ.Водеща диагноза е дцп а след това епилепсия и т.н.Сега какво се прави?Знам че се ходи в социалното ,подават се молби,но ми се ще да знам какво ни се полага предварително ,защото не се знае соц. колко ще е отзивчива...
Полагат ти се двойни детски - 70 лв. на месец, които не зависят от дохода и ваксините на детето, полага се помощ по чл.8д мисля беше новия - 70 % от минималната работна заплата - в момента се получава 168 лв. Също така трябва да подадеш и молба за социална оценка, и след като излезе се подава още за например достъпна информация, транспорт, обучение и т.н.

# 633
  • в полите на Балкана
valito 79 виж в тази тема, както и в-по старите. Мартинче те е насочила, но има какво да научиш от темите за правата на децата ни.

# 634
  • Варна
Благодаря за инфото-ние завъртяхме тежкото колело на бюрокрацията Simple Smileда видим къде ще ни връщат по няколко пъти.

# 635
Здравейте и от мен. Включвам се да ви кажа, че от 01.06.2011 за децата и възрастни над 65 години вече не се изпращат писма за повторно или следващо явяване на ТЕЛК. Трябва всеки да отиде преди да му изтече срока да си подаде документите. Е може и след това, какъвто е моят случай - след като чаках писмо и не дойде отидох на място и се оказа, че няма какво да чакам...Поне за София е така, така че не чакайте да получите писмо, а ходете лично. Успех на всички.

# 636
Здравейте от мен. Предварително се извинявам, ако не пиша на точното място. Имам дете с открито от ЯМР: хипоксично-исхемична енцефелопатия. Имаме един гърч, преди 10 месеца. Друг е нямало. Детет не говори, казва отделни думи. Физически се развива в нормите. Незнам дали има отношение към въпроса ми. Embarassed Дали имаме право на ТЕЛК? Къде да прочета? Към кого да се обърна?

# 637
Здравейте мами!Детето ми е на 14 год.,с ТЕЛК 90% с ч.п.Получавам 238 лв.-168 лв % от МРЗ и 70 лв.двойни детски.Не трябва ли да получавам и някакви пари за социална интеграция, или нещо бъркам?

# 638
Здравейте мами!Детето ми е на 14 год.,с ТЕЛК 90% с ч.п.Получавам 238 лв.-168 лв % от МРЗ и 70 лв.двойни детски.Не трябва ли да получавам и някакви пари за социална интеграция, или нещо бъркам?
Подайте молба за социална оценка, въз основа на нея ще отпуснат интеграционните добавки, които са нужни на детето.

# 639
Подала съм молба.Но минаха вече 2 месеца,а не получавам въпросните добавки.

# 640
  • в полите на Балкана
Когато излезе социалната оценка трябва да подадете нова молба към която да прикрепите копие от соц. оценка и ЕР на детето. Въз основа на тази молба ще получите решение, че ви отпускат интеграционни добавки.

Пишете в  тази тема

# 641
  • софия
Мами , за втори месец трябва да взимам парите за Телка на дъщеря си , но още не са преведени. Горе-долу кога се превеждат. Няма нито детски, нито 8д - нищо засега.

# 642
Мами , за втори месец трябва да взимам парите за Телка на дъщеря си , но още не са преведени. Горе-долу кога се превеждат. Няма нито детски, нито 8д - нищо засега.
На 20 число. Понякога закъъсняват до края на месеца. мисля, че тази година не са закъснявали.
Трябва да отидеш да провериш в социалните.  Вероятно, проблемът е друг.

# 643
  • Fort Worth, TX
Ако ще те успокои и аз ги чакам и няма превод.Просто явно не са преведени.Има цяла тема в кл'карника раздел потребителски групи.Да се надяваме, че тези дни ще има превод.Аз вчера приказвагх с жена от социалното и тя ми каза , че ми текат.Просто ги бавят.В коя община си?

# 644
Мойте са преведени.
Нямах съобщение, но са преведени.

Общи условия

Активация на акаунт