ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 840
  • 820
  •   1
Отговори
# 180
Бих искала да ви попитам кога и какви документи трябва да подам за подновяване на ТЕЛК-а на дъщеря ми,който изтича в края на Септември.

# 181
В края на юли, началото на август си подайте Молба на мястото където преди това сте подавали молбата за ТЕЛК. Към нея може да приложите копие от нова епикриза /ако имате такава/. Иначе в писмото, което после ще получите ще ви пише какво да носите. Това е  Peace

# 182
След 1 юли СТЕЛК за психични заболявания на ул. "Екзарх Йосиф" 59 няма да обслужва деца.
Обаче никой не казва къде ще е новото място, телефонът, който ни дадоха (980 69 96), не отговаря, а датата ни е 1 юли.

Моля, ако някой има информация по въпроса, да я сподели!

# 183
Днес бяхме на ТЕЛК, мястото е същото.

# 184
Изчетох цялата тема,отпред назад и отзад напред, но не открих това което ме интересува,може и да ви се види глупаво ,но ми е важно.И така ,някой знае ли какъв е ЗАКОННИЯ срок в който от ТЕЛК трябва да изпратят  прословутото"писмо" което всички  трябва да чакаме след като подадем молба./Подадох молба в ТЕЛК на 30.04.2009.ТЕЛК-а изтече на 31.05.2009,мина целия юни,отива средата на юли...

# 185
  • София и там където не се пуши
 dejavu потърси си писмото.

# 186
Така и направих тази сутрин,но аругантната сестра в детския ТЕЛК в Плевен на която няма да спестя името Димитрова се казва,каза че имала право да ми го изпрати до три месеца след изтичането на старото решение,което не ми се вижда нормално,а немога да открия закон,наредба или нещо в което се посочва точно срока.Преди две години случката беше друга,изчаках си търпеливо писмото и когато то пристигна на дата 17.06 по пощенско клеймо в него пишеше дата за явяване на ТЕЛК на 5.06 което незнам как можеше да стане ,освен ако не бяхме всички герои в "Завръщане в бъдещето". Днес проблема с писмото  беше решен от директора на Окръжна болница след като въпросната сестра провокира съпруга ми с изказване "След като си толкова интелигентен  оплачи се на директора".Човека наистина не знаеше какво се случва в детския ТЕЛК,неудобно ми е че му изгубихме времето,но в крайна сметка във вторник трябва да се явим на ТЕЛК и ми се искаше да имам разпечатан закон с мен.Не искам да мълча и да треперя повече пред ТЕЛК-ове че ще ми отрежат процент,пред здравна каса че ще ми вземат извоювания с хиляди скъсани нерви добър инсулин и ред такива неща.Всичко си има граници.А ако има и писани закони които да мога да забия между очите им за да ги прочетат поне по един път през живота си ще е още по-добре.

# 187
  • София и там където не се пуши
Събота, неделя по-печените и знаещи тук, не се включват. Изчакай понеделник сигурно, ще имаш отговори на тези въпроси   bouquet

# 188
http://www.cil-bg.org/bg/page.php?id=86     В 3-дневен срок от датата на получаването на медицинското направление РЕЛКК уведомява родителите за датата на прегледа.  Дано това да свърши работа, ние получихме писмото след около 7 дни.

# 189
ТУКима много важни неща. Но май не намирам изискване към срока за изпращане на писмо. Embarassed
Другото за което се сещам в момента е ПРАВИЛНИК за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза на работоспособността и на регионалните картотеки на медицинските експертизи (http://www.mh.government.bg/DownloadHandler.ashx?id=1200. ) но в момента не ми се отваря да видя има ли нещо за срокове там...

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 12:24 от Friend

# 190
Извинявам се за закъснението, с което се включвам.

Когато ние подавахме документи за ТЕЛК, ни казаха, че ако до 30 календарни дни не получим писмото, трябва лично да отидем да си го вземем. Нашето писмо е било изпратено на 20-ия ден, но ние все още не сме го получили (и едва ли някога ще го дочакаме), затова отидохме и си взехме лично датата с документите, които трябва да се подготвят.

# 191
 Embarassedблагодаря

# 192
  • до реката
Здравейте и аз като всички да попитам.В решението на нашия телк пише дата на инвалидизация 04.04.2009г./това е и датата на подаването ни на док. ни за телк/ от коя дата трябва да ми се изплати обезщетението./служителката ме накара да напиша да ми бъде изплатено от май, аз я попитах защо и тя ми обясни че изплащането става от следващ месец, и аз написах каквото ми каза/ в крайна сметка не получих нищо за април ,правилно ли е така и ако не е къде със сигурност мога да проверя за да си търся правата. newsm78 newsm78 newsm78

# 193
В решението на нашия телк пише дата на инвалидизация 04.04.2009г./това е и датата на подаването ни на док. ни за телк/
Дата на инвалидизация е датата от която има документ за заболяването, а НЕ датата на подаване на документите! Между едната и другата дата няма нищо общо!
Ако детето е с вродено заболяване, датата на инвалидизация е датата на раждане. Ако заболяването е установено по-късно, датата на инвалидизация е датата на първата епикриза.
Би трябвало първо да бъде поправена датата в ЕР. А иначе правилно са ти платили от следващия месец.

# 194
  • до реката
Благодаря за навремената информация. В нашият телк пише, дата на инвалидизация 04.04.2009г., а детето ми е с установена бронхиална астма от месец 04.2008г.и аз знам че е правилно датата на инвалидизация да бъде същата, тоест 04.2008г. но не е така, тъикато нашият телк не беше в града в които живеем не знам възможно ли е въобще нещо да направя.Моля пиши ми на лични ако можеш с нещо да ме посъветваш.

Общи условия

Активация на акаунт