ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 820
  • 820
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Аз ще се явявам на ТЕЛК за възрастни, но въпросът ми е общ и според мен няма значение дали питам за дете, или възрастен. Та....за втори път ще се явявам за автоимунно чернодробно заболяване. Покрай него развих и две съпътстващи заболявания на храносмилателната система и още едно автоимунно - на костите ooooh! Имам обаче от преди 20 години очно дегенеративно заболяване, за което даже съм се явявала на ТЕЛК и имах някъде над 30%. Сега се чудя дали да  включа очното като съпътстващо и него, или не.... Rolling Eyes Thinking Очното няма нищо общо с автоимунните, те взаимно не си влияят и не може някое от тях да влоши другите. Въпросът е :има ли смисъл да вадя документи и за очното заболяване, след като ще включа 3 съпътстващи заболявания, свързани с основното? Бях чула, че вече не взимат под внимание всички заболявания, защото така някои хора събирали по малко проценти от много заболявания и изпреварвали други с едно, но сериозно....може ли тези, които са се явявали скоро да ми кажат дали е вярно това?

# 601
  • варна
 Вземат всички предвид, но си има таблица по която се определят т.е. не се сумират механично, всяко от допълнтелните заболявания може да добави определен процент примерно 5-20.
 Очен Телк се минава отделно и процентът от него мисля, че се сумира механично, така че може да ти добави проценти.

# 602
dzs.rosi,
в решението от ТЕЛК/ точка 10- инвалидност по причини / пише дата на инвалидизация, тя е различна от датата на решението и всъщност показва кога е регистрирано заболяването. Ние бяхме  за пръв път  на ТЕЛК  през ноември 2010, а датата на  инвалидизация ни е от 3 години назад, просто нямаше кой да ме упъти  да минем ТЕЛК.
Социалните ми изплатиха помощи за 3 години назад , това е по чл 8д, промените ги приеха през януари 2011. Търси си правата, аз ходих доста пъти в социалните , за да се размърдат.

# 603
Здравейте пак! Ще се явявям втори път на ТЕЛК за възрастни. Първият ми ТЕЛК изтича на 1 юли, но досега не съм получила писмо, с което ме викат да подам молба за втори. Дали не трябва да ходя и да питам защо не ми пращат писмо, или е рано още? Какъв е срокът приблизително за получаване на писмо, с което ни викат на пореден ТЕЛК? Моля, някой явявал се повече от един път, да ме осведоми, не знам какво да правя Confused

# 604
  • до реката
Здравейте пак! Ще се явявям втори път на ТЕЛК за възрастни. Първият ми ТЕЛК изтича на 1 юли, но досега не съм получила писмо, с което ме викат да подам молба за втори. Дали не трябва да ходя и да питам защо не ми пращат писмо, или е рано още? Какъв е срокът приблизително за получаване на писмо, с което ни викат на пореден ТЕЛК? Моля, някой явявал се повече от един път, да ме осведоми, не знам какво да правя Confused

Ние сме в същото положение,само че става въпрос за детето ми.Моля помагайте

# 605
  • София и там където не се пуши
Около месец преди това, като единия път ни се беше загубило и беше минала датата и отидохме да си вземем на място копие за да знаем какви документи да приготвим.

# 606
Благодаря! Ще трябва другата седмица да ходя и да питам на място, може би се е загубило писмото Tired

# 607
  • до реката
Писмо нямаме а трябваше да има предполагам,защото телка ни изтече на първи този месец,трудно ще ми бъде да отида на място защото се явявахме в търново а ние сме от Русе.Въпросът ми е може ли ние сами да си подадем документите за преосвидетелстване .Да не стане някаква объркация и през това време да дойде писмо,тогава какво ще правим. Thinking
документите ги подаваме в РУСЕ.

# 608
polia78bg
най-добре идете на място или намери телефон, ние сме от плевен и тук се явяваме, а писмо до сега не сме получавали. ходя на място да подавам документи поне месец преди да изтече предходното решение и даже след това ходя да си взема датата за явяване, щото ако чакаме на тях, ще има да чакаме  Rolling Eyes все си имам идея че никой не следи кога и на чие решение изтича срока та да уведомява своевременно хората .

# 609
  • Бургас
Лично ние сме ходили вече 3 или 4 пъти на преосвидетелстване или като изключим първия път - НИКОГА не сме получавали писмо! Месец преди да ни изтече срока отивам в картотеката на ТЕЛК и подавам молба за преосвидетелстване и чакаме о/о 1-1.5 месеца за получаване дата за явяване пред комисията. А ако си подала такава молба би следвало да имаш вх. № и предполагам, че и по телефона би могло да се провери дали писмото е изпратено, кога и дали проблема не е в пощата/ и такъв случай имахме, някой от съседите казал, че тук не живее такъв човек и писмото го получихме ден преди да трябва да се явим #2gunfire, добре че от комисията бяха достатъчно съвестни, че ни се бяха обадили по тел. да ни предупредят за да имаме време да си подготвим документите и изследванията/

# 610
  • до реката
Здравейте отново,ясно ми е вече че аз сама съм си виновна че очаквах някаква коректност.Но може ли още малко помощ .Решението на телк е за две години и изтича на 01.06.2011г.а от зад на документа пише получих решението на 26.06.2011г. коя дата да гледам ooooh!

# 611
  • София
polia78bg , то няма особено значение дали ти е 1 или 26. Щом е в един месец ти важи за целият юни(иначе е 1,06) Не се притеснявай и не го мисли излишно, а подай молба за нов ТЕЛК и дано ви насрочат по-скорошна дата.

# 612
  • до реката
Благодаря на всички за бързите отговори.Утре отивам да подам документи че днес няма кой да ми гледа децата.И да споделя най новото което научих.Издирих тел. на ТЕЛК ВЕЛИКО ТЪРНОВО детският белодробен и от там ми казаха че на децата писма не пращали,нямало кой да ги следи.Така че да знаете и вие.

# 613
Здравейте! И аз звънях днес в ТЕЛК - Пловдив, от картотеката ми казаха, че в момента подготвят писмата, на тези, на които им изтича решението през юли и до 1 седмица всеки трябва да си получи писмото. Явно ги забавят , не знам дали ще успея да мина през юли... newsm78

# 614
polia78bg, тъй като и аз подавам молби в Търновската картотека .... не е само за детският белодробен.... не съм чула, за който и да е ТЕЛК да пращат поканващи писма за повторно явяване. Гледай да си подаваш молба поне месец и половина преди изтичането на стария ТЕЛК  Peace

Общи условия

Активация на акаунт