Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 7

• 40 552
  • 319
  •   1
Отговори
# 135
Polly-Wolly, чудна е, голямо БРАВО за тортичката.

# 136
  • на брега на Дунав
Момичета пак искам да благодаря на всички, които се включиха да паомагат с кремчета  Hug. Покрай тоя шоколадов крем толкова други идейки събрах и съм много щатлива, защото арсенала от кремчета доста ми се запълни  newsm44.
БанбинкаМалинка с тая тортичка съвсем се размечтах за морето, а май няма да ме огрее това лято. Страхотна е и много реална  Peace.
Порша, много сполучлива ти е станала топката, а таралежчетата дето мернах са супер сладки. Я сподели те от какво са направени, че ми се струва, че са солени или греша.  Mr. Green
Polly-Wolly радвам се да се засечем тук страхоотен сладък подарък си направила за половинката. Сигурно е бил страшно доволен. Браво! Ще чакам с нетърпение да видя и тортичката за годинката на слънцето  Hug
Танита както винаги перфектан торта. Ей страшна си значи направо нямам думи.   bouquet
Аз утре се захващам с една тортичка и да видим до къде ще я докарам стискайте палци да се справя, че ще е за  подарък на едно дребосъче, което също става на 1 годинка.

# 137
Моят подарък за дъщеричката на една приятелка:

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 19:58 от zdd-g

# 138
Много е хубава тортата zdd-g. Сподели, моля те, лесно ли се залепи покритието върху пластмасата, маза ли преди това с нещо?

# 139
Стана доста лесно, отрязах парче от готова моделираща маса и само го сложих отгоре. Ръбчетата отзад залепих с малко вода. Като засъхна леко оформих извивките под мишниците. Повечко време си играх с колието и гривната, но станаха. Не съм много доволна от роклята долу, но явно съм разточила много тънко.

# 140
Гушанка, ето рецептата за крем Пана кота, която си харесах в един друг форум:
1 пакет желатин се оставя да се накисне в 100 мл вода за 10 мин. 500 мл течна сметана, 250 мл мляко, 150 гр захар. Смесват се и се оставят на котлона да заврат. Точно в момента на появяване на мехурчетата от завирането се маха от котлона и към сместа се прибавят ванилията и жалатина.
Корнишонка, таралежчетата са от тестото за крокодила. Вътре са също с пълнеж от леонка с кашкавал, кис. краставички и варено яйце. Laughing

# 141
Нямам много време да пиша, защото току що си идваме от път и ме чака разопаковане на багаж, но искам да ви кажа, че съм очарована от всички торти които видях !!!

М_е_г_и  , уникална, страхотна, прекрасна калинка !!! Поздравявам те за сръчните ръчички   bouquet !

Bambinkamalinka  , и двете тортички са страхотни. Даваш ми идея даже със плажната, и с твое позволение бих изплагиатствала идеята  Wink!

Porsha , твоята футболна торта пък е направо като истинска!

Tannita  , а за твоята Снежанка незнам направо какво да кажа! Уникална!

Polly-Wolly , първият ти опит и повече от успешен. Пожелавам ти още много, и още по-успешни и хубави торти   bouquet!

zdd-g , и твоята Барби торта е страхотна!

Изобщо нямам думи! Представяте ли си, ако ни четат майсторките сладкарки от известните и не чак толкова сладкарници как се пулят и се чудят  Laughing! Ами че ние ги ударихме от земята  Mr. Green и то със съвсем подръчни материали  Wink!

Браво на всички вас!!!

# 142
Момичета, благодаря ви Blush  bouquet . Надявам се скоро да не "паразитвам" темата само с благодарности, ами да се включвам с идеи, съвети и т.н. Hug

# 143
Момичета, моля за малко идеи как да направя торта-кола. Ще я правя /другия месец/ за сина на моята приятелка и искаме да го изненадаме. И тъй като, не е малко дете, ще ви помоля да ми помогнете с подходящи идеи и начин на правене. Той е на 11 години и на няколко пъти спечели купата и първото място в състезанията с картинги за мъже, на пистата в Пловдив.
Благодаря, предварително!

NB Тортите ви наистина са чудесни!  bouquet

# 144
Браво,майчета,страхотни са тортите.
Меги,Porsha-на тази топка съм се заканила,другият месец синът ми има рожден ден и ми се иска да я направя,останах с впечатление,че моделиращата маса не е вкусна,затова ще опитам с марципан Варна,дано се получи Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 юни 2007, 02:55 от Т@ня

# 145
Момичета, моля за малко идеи как да направя торта-кола..................

24 страници с коли

Но за да видиш увеличените снимки, трябва да се регистрираш.

# 146
 newsm51
Тортите на всички са страхотни  Heart Eyes
Porsha, аз бих ти предложила да направиш торта с цифри и отгоре да ги направиж като писта с колички  Peace

# 147
Момичета, моля за малко идеи как да направя торта-кола.

Бях пускала някъде из темите схема за торта-кола . Ето я :
1.
2.
3.

Като отгоре захарното покритие не е задължително, може да се украси със сметана ето така :

А ето тук има още един вариант на сглобяване :
http://members.nuvox.net/~zt.proicer/cakepict/cars.htm

# 148
 labrex, много хубав сайт, но.... не ми стана ясно как точно се прави колата по схемата по-долу. Ако някой може да ми обясни по-подробно, ще съм му благодарна. Също и с какъв крем и къде се слага крема, ако блатовете са разположени вертикално newsm78 /Зори, вкючи се и ти/, а и не на последно място: колко голяма става тортата newsm78 Много въпроси, много питания, ама помагайте, докато има време.
http://forum.cakecentral.com/modules.php?name=Forums&file=vi … &&start=0

# 149
Porsha, тортата от линка на Кейкцентрал е опечена във специална форма за кола. Без тази форма едва ли ще постигнеш този резултат. Нещо такова :

Мисля че съм виждала на Кадемлия, но не съм на 100% сигурна дали имаше и кола.

Вертикалните блатове си ги слепваш хоризонтално  Laughing, даже можеш да я направиш с повече и по-тънки блатове както сме си свикнали у нашенско, слепваш си я с какъвто крем си наумила, набождаш на 2-3 места със шишчета, за да не мърдат блатовете и слагаш да се стегне в хладилника. като се постегне си я обръщаш и украсяваш, шишчетата ще я държат (естествено няма как да  сиропираш блатовете, защото ще омекнат много и няма да може да си запази формата).

Втората схема, която съм ти пуснала е по-лесно изпълнима  Wink.

Последна редакция: вт, 19 юни 2007, 14:45 от 3ори

Общи условия

Активация на акаунт