Ако цветята са ви страст, заповядайте при нас!

• 38 390
  • 557
  •   1
Отговори
# 105
  • БГ

Петуниите - кога е моментът, да се оставят прецъфтели цветове, за да се образува и събере семе? И въобще заслужава ли си това упражнение?newsm78[/color]
Аз съм събирала семена от петунии когато вече са изпълнили съндъчето или към края на лятото, до тогава все ги махам,не знам дали тогава се събира,но от тези дето съм събирала не излизат на следващата година същите петунии,стават с по дребни цветове и някак избелели. newsm78 бях пускала снимки в темата за балконските съндъчета с различни петунии.

# 106
 Здравейте, изчетох ви с удоволствие и снимките разгледах с кеф! Имам един въпрос- насадих няколко мушката, сега забелязах 4е са изсъхнали всички пъпчици...без да има изсъхнали листа.  Имате ли представа защо се случи? Мога ли да изрежа клонките с изсъхналите цветове?

# 107
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Когато са имали пъпки мушкатата, местила ли си ги, ако да, 100% е от това
Иначе виж да нямаш някви вредители, или не им е ок вода, слънце.
На мен точно с мушката не ми се е случвало, но с някой цветя като ми ги подарят цъфнали и пъпките не се разпъпват Sad
Или пък нямат достатъчно светлина Sad

# 108
ето резултатите от анкетата:

колко саксии с цветя имате в жилището, в което живеете?
над 25  - 25 (53.2%)
20-25  -     9 (19.1%)
15-20  -     4 (8.5%)

5-10    -     4 (8.5%)
10-15  -     3 (6.4%)
1-5      -     2 (4.3%)

общ брой гласували: 47

пускам анкетата със зодиите  Hug

за мушкатата - мисля си, че може би още не са се хванали  newsm78 но пък защо само цветът съхне, а листата не.... не ми се е случвало, не знам  Rolling Eyes

# 109
първа съм в анкетата и съм близнаци  Heart Eyes Heart Eyes

# 110
Забравих да ти пиша, режи ги изсъхналите,те няма как да се съживят.
Аз винаги почиствам цветята от започналите да пожълтяват листа.
Как ще пускат пъпки, а няма да са се хванали?
Ако се пресаждат, вече като са пуснали цветоносни пъпки, това е друго и ако е така, просто то е причината да изсъхнат.
Аз съм зодия Дева Simple Smile

# 111
За нови пъпки - не се притеснявай...ще пуснат.
Първо да се вкоренят добре, да си намерят мястото и ще видиш, че ще те изненадат. При мен беше по същия начин и с мушкатата и със сакъзчетата.
Апропо - риба съм

# 112
Моля ви, помагайте! Искам да се погрижа за това

Това е корен от джинджифил. Оставих го на открито известно време /без вода/ и тази пъпка започна да расте. Все още се храни от корена, но той съхне и се чудя какво да правя после. Във вода ще загние. Да го засядя ли направо в пръст?

Близнаци Simple Smile

# 113
Сега се сетих да ви питам нещо Simple Smile
За Нова година свеки ми подари бамбукова пръчица и аз я сложих във вода, а вече ми е пуснала мустачки, не много големи, обаче. Да я засаждам ли?
Нищо не знам за отглеждането на бамбука Sad помагайте.

# 114
Ати , това открих за отглеждане на джинджифил.

веселче, за lucky bamboo (драценка) ли става въпрос? То си расте във вода до колкото знам  newsm78.

Риби съм  Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 17:49 от Margarita

# 115
Ати, шнее, аз съм третата от вашия сорт Laughing

# 116
  • София
Ати, шнее, аз съм третата от вашия сорт Laughing

номер 4  Peace

Да ви питам има ли някой опит с Гузмания, имам една издънка, която въобще не мърда на развитие newsm78 Не са се отворили листата, не вехне....просто си седи такава от 3 месеца.
Утре ще покажа снимка, но ако някой има идея какво да я правя  bouquet

# 117
Благодаря ви!   Купих ги в саксии и ги прехвърлих в сандъче, а пъпки си имаха, надявам се да се освестят!
Обичам цветята, но нямам много поради липсата на място. Ще снимам няколкото саксии и ще ви покажа. 

# 118
Здравейте, аз от скоро съм "цветарка" и много не съм наясно а имам спешна нужда от помощ за едно от цветята си. Става въпрос за Гардения (моята е бяла). Ако някоя от вас е имала моля да сподели опита си (ако иска). Не ме интересуват разните сайтове а личния ви опит с това цвете.

# 119
Здравейте, аз от скоро съм "цветарка" и много не съм наясно а имам спешна нужда от помощ за едно от цветята си. Става въпрос за Гардения (моята е бяла). Ако някоя от вас е имала моля да сподели опита си (ако иска). Не ме интересуват разните сайтове а личния ви опит с това цвете.
скоро ми подариха вкоренен резник опита ми е изключително слаб,но знам със сигурност ,че обича кисели почви,можеш да я пресадиш в субстрат за азалии и да подкиселяваш водата  с която ще поливаш с капка лимонов сок

Общи условия

Активация на акаунт