Ако цветята са ви страст, заповядайте при нас!

• 38 293
  • 557
  •   1
Отговори
# 240
  • Карлово
Аз мисля, че би било добре на следващата ни срещичка да ми донесеш по едн клонче от всеки цвят Mr. GreenНищо, че ще намалявам уж цветята заради бъдещото бебе, такава красота не е за изпускане
Едното каменно си го краднах миналата година от Сопот от едно заведение.
А да си спомняш случайно името на заведението?

# 241
Мики немаш грижи душа ,а хоя икаш ли Heart Eyes

# 242
  • гр.Добрич
Завиждам благородно на Карловки. Mr. Green Бимба ще ги напълни с Хибискуси.

И моето Каменно цвете пое към вечния път преди година. Тогава си купих грудка на тъмно лилава, но въобще не изникна нищо, явно е била изсъхнала. Иначе от теменужките късам листа по всяко време, защото бавно пускат листенца.

Вечерница, чакаме снимки. Гарденията за мен е капризно цвете. Дано ти да успееш с отглеждането. Не обича да я местят. Обича кисела почва за азалии, а ако нямаш я подкиселявай с лимонен сок във водата. Ако е голям може да си отчупиш яколко клонки за всеки случай да имаш резничета.

# 243
Малко цветарски неволи - http://debelanata69.multiply.com/photos/album/48

# 244
  • Варна, а по празниците в Ямбол
ееее Вечернице, страхотни са ти китките!!
Поздравления!!!  bouquet

# 245
  • Варна
Бимбе, гледам малки са растенията, нови ли са?
Чудесни са, имаш ли опит с тях, подновявала ли си хибискус? Аз имам един колкото мен висок. Crossing Arms Есенно време се чудя какво да го правя и миналата есен  реших да го дресирам и да си живее зимата навън на терасата. Да ама не. Че му опадаха всички листа - нормално. Поизмръзна ама аз инат - вън ще стои. Накрая се смилих и го паркирах на стълбището... оживя, пусна листенца и много пъпки, в момента цъфти. Чакакм да прецъфти и ще го отрежа наполовина поне, че гиганти няма къде да гледам. Пробвах да вкореня резници ама нищо не стана. Та ако някой знае как да ми каже... та да се разделя с тоя китайски дядо. Grinning

Същото искам да направя  със Стефанотиса, и той расте като побъркан и от него не успявам да вкореня и направя по-младо растение. За сметка на това и той има поне 20 цвята, още не са цъфнали и нямам търпение, аромата му е умопомрачаващ!  bouquet

# 246
  • Карлово
Бимбе, а какво е хоя newsm78Снимка?

# 247
Бимбе, а какво е хоя newsm78Снимка?
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=37
ето Микки
Флаш да нови са хибискусите най стария гледам от две,три години,истината е ,че холандските много трудно се поддават на вкореняване поне моя опит е доста печален,но не спирам да опитвам,режеш едно резниче около 10 -тина см под възел бочкаш в перлит и пясък слагаш буркан и чакаш.Този китайски дядо-червен ли е,аз също отглеждам червен хибискус при екстремни условия зимата на не повече от 8-10 градуса лятото е в градина,но е първия ми хибискус захванат от една съседка,не е холандски е доста дресиран,другите са глезльовци

# 248
  • Варна
Да, червен с прост цвят. Купих го някога от един дядо. Пак ще се пробвам защото си е хубаво цвете ама просто е грозен вече, дърво някакво...
Имам и един с бананов цвят, холандски, и той порасна доста и май тази зима и той ще отиде на стълбището...
Като каза хоя, имам две. Различни са, различни са имй листата. И двете са двегодишни, растат на листа но още не са цъфтели, дали трябва да стигнат някаква възраст? Все им се надявам и ги оглеждам ама... има ли нещо специално около тях зада започнат да цъфтят?

Сега прочетох в линка ти, че около 2та година могат да цъфтят, има надежда. Твоето на слънце ли е и цъфти ли?

# 249
ееее Вечернице, страхотни са ти китките!!
Поздравления!!!  bouquet

Поздравления и от мен ! Разкошни са !

# 250
Мирел Crazy, каква е тази бегония в сандъчето и са ти приказни сандъчетата аз сега само се дразня но скоро ще си накупя и какво съм обрала луковички на лилиум, крем, петунии няколко вида и ще крада сакъзчета и мушкато...дълъг списък има Laughing,Микки, хоята като дърво ли става? Rolling Eyes

# 251
Мирел Crazy, каква е тази бегония в сандъчето и са ти приказни сандъчетата аз сега само се дразня но скоро ще си накупя и какво съм обрала луковички на лилиум, крем, петунии няколко вида и ще крада сакъзчета и мушкато...дълъг списък има Laughing
Такива бегонии едно време (разбирай преди 20 години) слагаха по парковете.
Най-странното е, че същата бегония в големия парцел не върви толкова добре, колкото в сандъчето.
Явно не и понася киселата почва на бялата елха.

# 252
хибискус... Аз имам един колкото мен висок. Crossing Arms Есенно време се чудя какво да го правя и миналата есен  реших да го дресирам и да си живее зимата навън на терасата. Та ако някой знае как да ми каже... та да се разделя с тоя китайски дядо. Grinning

Хибискус вкоренявам по два начина- или резници във вода, или в саксия- под буркан. Това, второто, май е по-сигурно. Сега сезонът е много добър за целта. Ох, тези хибискуси са ми такава слабост... срам ме е да кажа колко видове имам, че и за още ламтя Embarassed А този дядо Laughing, ако е оформен като дърво с корона... няма ли някой много да му се зарадва? Аз моите тъкмо като дървета ги оформям.
И още по хибискусната тематика- онзи ден ми се случи някакво чудо- един жълт кичест хибискус направи бял обикновен цвят  #Crazy, и то само 5 дни, след като падна една кичеста жълта пъпка...

# 253
Вечернице, поздравления и от мен   bouquet а защо си ги кръстила неволи  newsm78 помислих, че пак град е имало  Confused направо си за завиждане  Blush

момичета да ви питам нещо - аз си мисля, че е нормално да има тук-там жълто листенце по мушкатата, но все пак да ми кажете нормално ли е и ако не на какво се дължи  newsm78

# 254
  • Варна
Прасчо, мерси!
А резника трябва ли да е вдървен накрая или още зелен да отрежа? Или май да пробвам и с двата, а? Laughing
Твоето цвете е шегаджия! Grinning Или пък с някой бял хибискус са се харесали и са се поопрашили, знам ли! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт