Ако цветята са ви страст, заповядайте при нас!

• 38 299
  • 557
  •   1
Отговори
# 270
Schnee, аз тази година за първи път пробвах да садя Лилиум в саксия. Купих 3 грудки и те покараха, но сано на едната и се разтвориха цветовете. На другите 2 им изсъхнаха пъпките. В момента си стоят 3 стръка в саксията, още са зелени и се надявам че грудките им в момента се хранят и ще нараснат. Друг е въпроса дали ще оцелееят зимата. Laughing
maatete, Пахира лесно ще намериш по магазните. Много е хубава.
Гая, много са сладки твоите цветя, но определно си любителка на сукулентите.

Да аз много я харесвам Пахирата но е от 50 лева нагоре и са все големи.

# 271
Schnee, аз тази година за първи път пробвах да садя Лилиум в саксия. Купих 3 грудки и те покараха, но сано на едната и се разтвориха цветовете. На другите 2 им изсъхнаха пъпките. В момента си стоят 3 стръка в саксията, още са зелени и се надявам че грудките им в момента се хранят и ще нараснат. Друг е въпроса дали ще оцелееят зимата. Laughing
maatete, Пахира лесно ще намериш по магазните. Много е хубава.
Гая, много са сладки твоите цветя, но определно си любителка на сукулентите.
Поне разбрах, 4е са сукуленти, благодаря ти Спинки.  bouquet

# 272
maatete, какво ще кажеш за Cycas /Цикас/

Аз много го харесвам. Бях си взела едно болно бебе Цикас, но за съжаление не можах да го спася.
Палмата е скъпа, но щом искаш да е мъничка, надявам се, че ще може да се намери на сносна цена.
И все пак имай предвид, че младо цвете по-трудно се гледа.

# 273
Ми има ги тук при нас за около 15/20 лева. Не ми се дават пари за скъпо цвете защото определено съм неопитна. Ще взема да го уморя и какво 50 кинта на вятъра- айде нама нужда. Да не говорим, че 50 лева са си пари не са стотинки. Основното, което ме спира, е че нямам опит. Някой от вас има ли Дендробиум (така май се казваше) казват, че е най-лесната за отглеждане Орхидея така ли е?

# 274
Микки сетих се за восъчето, аз да се похваля, майка м сложила 5 картофа в една саксия и вчера й ги отмъкнах барабар със саксията Mr. Green, взех и една теменужка която незнам как цъфти но съм почти сигурна че ще уморя, още като я садих вчера я заринах цялата в пръст Confused и имам нова розетка шефлера дано с тази вече имам успех ooooh!

# 275
  • София
Момичета, да ви се похваля ето и моите две цъфнали камени цветя Mr. Green http://www.snimka.bg/album.php?album_id=111287&photo=24

И имам едно питане newsm78... видях, че доста от вас имат опит с Хибискусите Hug
имам нещо като семе на розата /сутринта падна виж. снимка в албума по-горе/ и незнам какво да го правя, досега такова нещо никога не се е образувало, а пък гледам китайска роза от много години newsm78

# 276
ау супер са, а на мен някой ще ми даде ли съвети за теменужките?

# 277
Гая цветята ти са прекрасни няколко много ми хванаха окото но тук не съм виждала (може би не съм се заглеждала.

А сега да искам съвет. Искам да си купя някаква малка палма, която да става голяма и да си има екзотичен вид. Бихте ли ми препоръчали нещо???

Аз много харесвам кенция .  Не е палма (може и да е  newsm78), но е много красива, гледа се лесно и не е никак претенциозна. Не е и скъпа - естествено зависи от размера й. Тази на снимката е моята, снимала съм я миналата или по-миналато година Peace

# 278
Стели, имаш ли нещо като издънки за раздаване или нещо такова от тази кенция?

# 279
  • София
ау супер са, а на мен някой ще ми даде ли съвети за теменужките?

Какъв съвет, те се гледат много лесно newsm78 Не мокриш листата, да е на слъчево, но не на пряка светлина /моята на балкона не цъфти/ Държа я в кухнята, която е изцяло западна и я огрява следобед, така ми цъфти целогодишно. Просто трябва да и намериш местенце, и не я преполивай, чат пат махаш долните листа...май е това от мен newsm78  bouquet

# 280
да, аз не знаех например, че трябва да се махат долните листа  Rolling Eyes иначе тук се говореше за противозачатъчни и разни тем истории, но и така става! според мен е най-важното да се намери подходящото място (шарена сянка)

някой ще ми каже ли за мушкатото?

maatete, някой тук говореше, че е любител на орхидеите, но не помня кой! май и снимки имаше! разгледай темата и предишните!

# 281
Стели, имаш ли нещо като издънки за раздаване или нещо такова от тази кенция?

При моята в момента няма издънки...
Бях си я купувала отдавна и когато беше малка си я разделихме със свеки, но тя нейната я умори нещо Thinking Тогава бяха две коренчета и за това и дадох. Стои си в ъгъла и като се пресетя я поливам...доста рядко се случва, защото съм забелязала, че не обича преполиването.

# 282
и за нея не бях чувала ,че цъфти  ooooh!моята е на около 4 години и не е много голяма а за цъфтене и дума да не става Thinking
А и колко много видове красули имало http://davarree.free.fr/Davarree.galerie.photo.C.htm

аз също не знаех, че цъфти докато един ден не видях на свекърва ми - цялото беше отрупано в цветове. Тя го държи в оранжерия - светло му е и топло - явно затова дава и цветя

# 283
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Някой да иска банан?
От начало имах един, после той ми пусна 7 издънки, пресадих ги и ги раздадох, на мен си оставих два и те редовно ми пускат издънки и вече всички приближени приятели, искащи да си гледат банан са снабдени от мен със саксийки Simple Smile
Може би след 10-тина дни ще го разсаждам, не е хубаво издънките да са при основното растение, че му пият от хранителните вещества и то не расте, а аз искам голяма и красива бананова палма да си отгледам Simple Smile

# 284
Някой да иска банан?
От начало имах един, после той ми пусна 7 издънки, пресадих ги и ги раздадох, на мен си оставих два и те редовно ми пускат издънки и вече всички приближени приятели, искащи да си гледат банан са снабдени от мен със саксийки Simple Smile
Може би след 10-тина дни ще го разсаждам, не е хубаво издънките да са при основното растение, че му пият от хранителните вещества и то не расте, а аз искам голяма и красива бананова палма да си отгледам Simple Smile

Искам
Пу първа Embarassed Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт