Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 562 246
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 1 095
Моля,  споделете от кой крем сте най-доволни. Троксевазин не действа.

# 1 096
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моля,  споделете от кой крем сте най-доволни. Троксевазин не действа.

Литон 1000 гел.
На мен Индовазин не ми харесва и не ми действа особено.

# 1 097
Благодаря,  но и от Лиотон не забелязвам някакъв ефект.  Чудех се дали няма нещо,  което наистина действа.

# 1 098
Благодаря,  но и от Лиотон не забелязвам някакъв ефект.  Чудех се дали няма нещо,  което наистина действа.
Има,когато се действа отвътре,не отвън.Аз от години се поддържам с таблетки венорутон,веноплант,детралекс, Флевиа и т.н.Моите вени са вътрешни,но краката ми поне не отичат,не тежат и не ме сърбят,но не мога да спра появата на спукани капиляри.

# 1 099
За майка ми се интересувам, а тя не би искала да взема  лекарства през устата, защото и без това си пие по една шепа за какво ли не. Затова моля да ми препоръчате ефикасен крем. Тя е с вътрешни и външни вени, единият крак е по-дебел от другия. В миналото е имала и тромбофлебит. Поне се надявам да не се влошава.

# 1 100
  • морето
Здравейте, момичета.  Simple Smile
Много се радвам, че има такъв форум, в който хората споделят и дават напътствия и собствен опит.
Виждам, че българските жени освен, че са красиви, са и много солидарни и готови да помогнат.  bouquet

Включвам се и аз в темата защото от месец и половина имам проблем с вените, който преди това никога не съм имал - болки, изтръпване на десния крак, изкочили вени на прасците и по-ниско към глезените. В началото имах и схващания. Винаги съм бил спортист, плувал съм, ходил съм на фитнес до скоро, висок съм и не съм пълен, но ето че и на мен ми дойде до главата. Няма застраховка.. Може би влияние оказа и че година и половина работих в Сердика Център и бях на крак по 12 и половина часа на ден.

Ходих по спешност на първия попаднал ми съдов хирург (флеболог), който беше съгласен да ме приеме веднага, а не след месец и половина. Каза, че имам ХВН 2-ра степен, без тромб, и ми предписа Хепароид Зентива за мазане, Флебодия и Афламил за болките. Слабо се повлиях и от трите медикамента, като слаби болки и изтръпването продължават и сега. Предписа още Компресивни чорапи - 1-ва /най-слабата/ степен, които нося нон-стоп през деня. Сутрин в леглото ги навличам, вечер пак в леглото ги изувам. Няма жеги-нежеги, нося ги - Искам да се излекувам.

Изчетох почти цялата тема и през мнение виждам, че твърдите, че тази болест не се лекувала, а само се забавя прогреса й, но тя така или иначе си напредвала. Специално питах моя лекар за това и за да спрем интерпретациите той каза така: "Когато заболяването е в начален стадии и когато човек е млад - нещата са обратими, венозните клапи се връщат към нормалната им форма и функция. Но тябва да е в началото. По-нататък и вени и клапи склерозират." Затова почвайте да се лекувате навреме и при първи симптоми - задължително на съдов хирург. Вие, жените лесно може да хванете първите признаци и промени защото си оглеждате краката. При мъжете е по-различно, аз например не хванах заболяването от самото начало. Но се лекувам консервативно и искам да се излекувам. На мен добре ми повлиява Венил гела с Невен и конски кестен, но се мажа от 2 дни с него, а трябва постоянство.
По-назад в темата някой говореше и за Ябълковия оцет - вярна е лечебната му сила, поне доктора ми я препоръча... Каза да си правя Оцетни компреси - купувате си дълъг бинт (тензух) и смесвате в една купа яб. оцет и вода 50/50%. Потапяте бинта, леко изтисквате и омотавате по крака, там където са вените, но без да пристягате. Лягате си с краката на високо и така, докато мокрото не поизсъхне. Аз лично това го правя вечер, преди лягане и така заспивам, а по някое вр. нощем само махам бинта. Трябва обаче постоянство, поне месец..

Искам да се излекувам по класическия начин и ще пиша как върви. За всеки случай в понеделник другата седмица ще си насроча един преглед и при доц. Гиров. Да видим той какво ще ми каже.

Успех на всички с лечението и ще държим връзка, момичета!  Wink

# 1 101
  • Милано
Да нямаш проблем с коленете?Може да си направиш ехография или рентген на коленете да видиш дали болката е от там,а не от вените.
Да!И Аз имах болка отзад в стъпката на коляното,мислех,че са вените,притеснявах се и за тромб..но след прегледа от специалист и доплер излезе,че е киста.

# 1 102
  • Sofia
Какво лечение за кистата ти препоръчаха?

# 1 103
Аз да споделя, ако някой се интересува от склеротерапия на вена. Моята процедура беше на 17.05. Знаех, че ще трябва да нося ластичен чорап 2-3 седмици след това,също и че ще имам кафяви петна по хода на обработената вена за известно време. Самата процедура свърши за 15 мин, убодоха ме на две места- моя проблем е само на левия крак от коляно надолу. Тръгнах си, всичко ок, докторката ми показа как вената веднага изчезна,на контролен бях след седмица- каза че е много доволна от резултата.След 3 седмици обаче като започна една болка и един оток на глезена, прасеца посиня , ужас. Отидох при нея- каза станало  е възпаление, медикаменти за разреждане на кръвта и чорапа пак.Притеснена отивам на втори лекар, и той казва станало е възпаление не в рамките на нормалното( самата процедура склеротерапия е вид изкуствено предизвикано възпаление, за да се слепне болната вена). Втория лекар потвърди терапията на първия, постепенно отока и болкта изчезнаха. Бях много зле психически, вече не бях убедена дали си е струвало и какво съм направила...абе ужас. Но сега вече 5 седмици след процедурата съм добре, тия дни и в жегите даже нямам никаква болка, кафявото петно почти избледнява....Абе с две думи не избързвайте , не си мислете че процедурата е козметична едва ли не, и задължително идете на два доктора преди да предприемете каквото и да е с вените си.... Peace

# 1 104
Моето кафяво петно още не е избледняло от февруари, когато беше втората процедура. Добре, че втвърдяванията на местата на убожданията изчезнаха.

# 1 105
Моето кафяво петно още не е избледняло от февруари, когато беше втората процедура. Добре, че втвърдяванията на местата на убожданията изчезнаха.
Mоето също не напълно, но все пак много, даже на моменти почти не го забелязвам.Бях чела че това вече си е индивидуално. Аз също се колебая за втора процедура, но след това възпаление дето получих май няма да смея.Мен ме бодоха в прасеца, а колебанието за втора процедура е за проблема около глезена долу.С първата процедура ми изчезнаха бабуните от прасеца.Аз нямах втвърдяване на местото на убождането, но си усещах втвърдената вена като въже отвътре за около 2 седмици...

# 1 106
  • София
Mоето също не напълно, но все пак много, даже на моменти почти не го забелязвам.Бях чела че това вече си е индивидуално. Аз също се колебая за втора процедура, но след това възпаление дето получих май няма да смея.Мен ме бодоха в прасеца, а колебанието за втора процедура е за проблема около глезена долу.С първата процедура ми изчезнаха бабуните от прасеца.Аз нямах втвърдяване на местото на убождането, но си усещах втвърдената вена като въже отвътре за около 2 седмици...
Здравейте.Аз също си правих склеротерапия на единия крак преди три месеца.Все още има кафяви петна по хода на вената и все още усещам тежест в този крак.Уплатняванията също се напипват, а от време на време целия крак ми се схваща, особено бедрото.Доктора ,при когото си правих процедурата каза, че това е продължителен процес и трябва време докато всичко отшуми.Дано да има ефект, защото не мога да кажа все още ,че съм доволна от процедурата.

# 1 107
gabrielas, аз също съм като теб, все още се чудя имаше ли смисъл. На мен проф.Гроздински, при който отидох за възпалението за второ мнение, също ми каза че процеса продължава отвътре, не е просто така да махнеш една вена, дето природата я е създала. Кръвта трябва да си намери пътя по другите съдове. Аз тогава го попитах дали е против тази процедура и той каза- ОО,не, щом има болна вена тя трябва нещо да се прави. Това което наблюдавм  тия дни е , че сега в жегите не ме боли и също намирайки си една стара снимка на крака, бабуните наистина са били много , сега ги няма. Аз наблюдавам други дребни неща, които преди нямах, но явно сега всичко се пренастойва. Пожелавам си, дано скоро кажем ,че сме напълно доволни от процедурата Hug

# 1 108
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Моля да ми препоръчате добър съдов хирург за Пловдив. Чувала съм само за  д-р Сакакушев.
Благодаря!

# 1 109
  • морето
Утре (30.06.) по 1-ва програма в ”Денят започва" д-р Марио Станкев от 3-та градска б-ца ще говори за новите методи за лечение от разширени вени. Гледайте!
Беше обявен час 10:30 ч., така пишеше в рекламното клипче.

Общи условия

Активация на акаунт