Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 576 807
  • 1 111
  •   4
Отговори
# 675
Аз каквото четох в темите, останах с впечатление, че склеротерапията е повече с козметична цел. Някой назад беше писал, че вената я няма след склеротерапия, а болката е останала. Май е подходяща за по-малки вени и капиляри.
Това обаче ми е от статии и теми във форума, не ми го е казал лекар.

# 676
Здравейте, искам да попитам има ли момичета ходили при д-р Яир Галили в МЦ Епика за склеротерапия под ултразвуков контрол. Доволни ли са и изобщо информация за лекаря и метода.

# 677
Мн съм доволна, писала съм по-назад в темата

# 678
Благодаря, отивам да чета Peace

# 679
  • Sofia
Вчера мина операцията и на другия ми крак Hug

Направих си я отново в 3-та градска б-ца,лазерна операция,нямам конци,доволна съм.
Благодаря на екипа и на хирурга д-р Николай Величков  bouquet

Да ви питам, колко дни дават болнични?

# 680
Доли, каква е цената на лазерната операция, тя нали не се поема от Касата?

Единият ми крак е за операция, от коляното надолу имам много грозни вени и много капиляри,
но никога не ме е болял и не се подува, затова все отлагам. Но поли не мога да нося изобщо.

# 681
  • Sofia
800лв.,не се поема от ЗК

# 682
Doli, бързо възстановяване и дано да се чувстваш добре задълго  Peace

А за спорта какво ви казват лекарите? На мен нали ми обясниха на прегледа, че вътрешните ми вени са добре, а външните, които си виждам, не са проблем. Че съм била слаба и с бяла кожа, иначе нямало да се виждат. Явно не е съвсим така, щом имах болки около коленете отвътре и отзад на сгъвката и Детралекс ми влияе добре. Така или иначе ще отида и при друг лекар.

Като ми казаха все пак успокояващи неща на прегледа, добих смелост да питам и за спорта.
Четох статии, в които пише, че нищо, с което човек се задъхва, не бива да се прави.
Е, то значи и коремни преси не може.
Вкъщи бях свикнала всеки ден да правя клекове, лекарката каза, че мога, а хич не смея. Нали на коляното отзад са болежките. И на фитнес съм можела да ходя, ако не прекалявам с тежести, а аз няма как да прекаля.
Имам чувството, че ако се върна към нещата, които бях свикнала да правя, ще си влоша положението.
Вие спортували ли сте откакто имате този проблем?

# 683
  • Sofia
Много добре ми се отразява плуването,също карам кростренажор и гледам да ходя пеш....това са моите движения...понякога правя и гимнастика,каланетика,йога

# 684
800лв.,не се поема от ЗК
2009 г правих лазерна аблация на крака и платих 1100лв, но ми върнаха катетъра. Дано не ми се налага за другият крак, но сякаш и там почват да се личат ясно вените. Можело да се ползва същия катетър, само трябвало да го занеса за стерилизация.

# 685
  • Sofia
Нито го видях какво представлява въпросния катетър,нито са ми го давали от предната операция....
Е,ако го занесеш катетъра,няма ли да плащаш Thinking или има някаква отстъпка?

# 686
Реално катетъра го купих за 1100лв от аптеката на болницата, а за самата операзиа към 9лв – минава по ЗК. Та затова нахално си го поисках newsm78

# 687
  • Sofia
Какво представлява?

# 688
  • загубено
За какви катетри говорите? За 100 пари  Thinking

# 689
  • Sofia
а а ,100.....1100 Money
Това е нещо като тънка тръбичка с която се влиза във вената и там с лазер се обработва...почти няма белег,като точица е/около 2-3мм./

Общи условия

Активация на акаунт