Отговори
# 135
Днес ставаме  на половин годинка  newsm44 почерпете се за наше здраве!!!!!!!!

Имаме си гости и за това тези дни не пиша а и не знам какво разисквате.......мернах само броя на хапването при нас е така:
  8.00 МЛЯКО/220гр/.
12.00 ПЛОДОВО ПЮРЕ/190гр./
14.00 ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ /220гр./
17.00 СОКЧЕ
18.00 КАША /200/
21.00 МЛЯКО/220/

до скоро и

Честито на наборчетата!!!!

# 136
еееее,яки подвизи с тия акита!сега е смешно,ама на момента...съмнявам се!
аз се чудя на мамите,които кърмят как се справят.особено сега,когато сме все навън.не ви е лесно,но правите толкова много за децата си.аз винаги съм се изцеждала с помпа и хранех от шише.иначе не успявах с времето.дано издържите още.пък и да не...вече 6 месеца го правите. smile3501
честито на празнуващите! newsm38   Tada        bigdance2        newsm59

# 137
Здравейте мили мами
Честито на всички празнуващи половин годинка
Отдавна не съм писала ама гледам че пак пишете нещо за храненията и ми стана интересно
Аз да се похваля все още държа фронта и не съм захранила.Иначе сме на пет хранения горе долу на по три час и половина или четири зависи.До колкото съм чувала било желателно докато станат на 10месеца бебчета да са на 5 6 хранения

# 138
  Здравейте на всички  Flutter 
 Отдавна не съм писала и сега ще гледам да наваксам Blush
   Йоана,расте става все по-хитра и.... нали се сещате  Laughing  много сме подвижни спим все по-малко и така няма да прекалявам  Crazy
 п.с.А м/у другото всички сте много, ама много готини ето и ние си качихме малко снимчици
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=123
 целувки  Heart Eyes    Heart Eyes    Heart Eyes

# 139
Здравейте, мами!
Ние днес бяхме на пазар, че утре ще кръщаваме Венета и трябваше да се пооблечем, че покрай нея и баткото се бяхме позанемарили леко Embarassed. Но.....така е, като имаш деца.
Ние все още не сме заместили хранене и си ядем все така по малко, но повечко пъти. Вчера баба ми я гледа и я е хранила два пъти с АМ - изяла по 150 мл, което ни е рекорд. Иначе ядем така:
  1.00 - 2.00 - кърма
  4.00 - 5.00 - кърма
  8.00 - 9.00 - кърма
11.00 - 12.00 - кърма
14.00 - 15.00 - кърма + зел.пюре ок.100 г
17.00 - 18.00 - кърма + каша ок. 100 г (понякога и малко плодово пюре)
20.00 - кърма
21.30 - 22.00 - кърма
Много пъти излиза, но това нощното не е особено сериозно - по 2-3 минути. А следобедните, с дохранването, също едва ли изпива много - гърдите ми следобяд са по-празни.
Честита половин годинка на бебе Десислава на мама fapua, бебе Александър на мама keti qncheva!

# 140
  • Бургас
Добре завърнала се на si_mama     bouquet

ЧЕСТИТО НА ДНЕС ПОРАСТВАЩИТЕ БЕБОЦИ!!!

Ние от две нощи се вкарахме в приключение с Петър. Нощем не ще де суче. Нямам идея каква е причината  newsm78
Миналата нощ реших, че е нещо инцидентно, първо защото той не се събуди, а аз го вдигнах да суче, той обаче отказа, разрева се гръмко и аз го сложих да си спинка и така до 6.30 /мен разбира се, сън не ме хвана/, когато се накърмихме в легнало положение и той продължи да спи до 10.30. Аз поради тази причина реших да му направя хранителна пауза и бяхме само на кърма през 2 часа  #Crazy И тъкмо когато си помислих, че всичко си е дошло на място, тази нощ се събуди /този път сам/ в 4.00 часа, пак му дадох да суче и той пак отказа  Thinking Е, сега вече се притесних. На всичко отгоре не заспа ами започнада се хилка и да играе, а аз в мъките си да го накарам да суче и да го приспя буквално изпаднах в нервна криза. И така до 6.00 сутринта, а мене пак сън не ме хвана. Абе общо взето нещата май вървят на отбиване. Само, че е лято, а съм чувала, че лятото не било хубаво да се отбива, ама защо представа нямам  Rolling Eyes То хубаво, нехубаво, ама аз не го желая, детето нещо се дърпа. Вече не ми се пише и в кърмаческия, щото ще ми кажат, че е кърмаческа стачка, пък нали минахме през такава, опитах се даправя каквото и пердния път, ама нъцки.

Оф пак се олях в писането......зарекла съм се имам ли второ дете - задължително СЕКЦИО и НИКАКВО кърмене! ПОБЕЛЯХ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ!

И все се чудя мамите, които кърмят само два пъти - как имате кърма? имате ли? Мен ми се струва, че още на първото заместване и ще сме до там.  Не че това ме плаши - 6 месеца са си 6 месеца, ама все пак се чудя  newsm78 Или май мойте цици не работят по предназначение!?

Режим на хранене няма да пиша щото ще ви ошашкам всички, пък и то май нема такъв.

Петър днес яде ябълка с морков - половината мое производство - и като за първи път /ябълка въвеждах/ направо облиза цялото бурканче, ми ей в такива случаи се чудя как да дам 3-4 лъжички, като той зее като малко пиленце.

Лек и хубав ден на всички, ние се приготвяме за разходка.

# 141
  • Русе
Здравейте!
Аз често надзъртам при октомврийки и ноемврийки и днес прочетох това
Цитат
Декемврийките са си сложили децата така- сладко е и прегледно, ама ми се струва, че много лична информация се събира, а в нета хора всякакви и аз така не бих сложила снимка на Данни...
Цитат
леле... тези декемврийки са страшни ...това не е колаж а истински полк от мЪлчугани
честно казано ..чак пък така не ми харесва..НО линковете отдолу са малко по-различни ..може да си копнем нещо от там..

Nikki_Ivanova ,ако спреш да кърмиш как ще даваш на Петърчо  АМ.Той научили се да пие от шише.Елито всеки ден я тормозя да пие от шише с биберон вода,но не иска.Аз се притеснявам от тази жега в Русе да не се обезводни.Поради това често й давам да суче, да си утолява жаждата.Другите майки като ги гледам на разходки са им пълни чантите с биберони-залъгалки,шишета с вода и сокове,играчки.А моята чанта няма нищо,даже играчка не й давам,че като почне да си  чеши венците се дразни и започва да реве.
Режима ни е такъв:
7ч. - кърма
10ч. - плод.пюре 60гр. + кърма
13ч. - редувам зел. и месно пюре 125гр.
16ч. - каша 100гр. или кърма
19ч. - кърма
23ч. - кърма
и понякога (по-скоро често) се събужда през нощта да я кърмя.

Последна редакция: сб, 16 юни 2007, 17:54 от maiche

# 142
Хеее, Ники, въри кажи на ония фанатички в кърмаческия, че мислиш да отбиваш.  Mr. Green
На тези жени колкото и да им обясняваш, че някои цици не произвеждат кърма, те тяхната си знаят  Close
В крайна сметка ако не ти се кърми, недей.....трябва да изпитваш удоволствие от цялата работа  Naughty

При нас е адска жега, над 37С  ooooh! Не можем да мръднем никъде  Sad

# 143
Ники, колкото - толкова, не се притеснявай! Издържа геройски, браво на теб! А може би отказва нощното хранене вече, що се притесняваш толкова?
Ирландска - щото искам да съм червенокоса и зеленоока, Ирландия ми е стара любов!

# 144
Здравейте!
Аз често надзъртам при октомврийки и ноемврийки и днес прочетох това
Цитат
Декемврийките са си сложили децата така- сладко е и прегледно, ама ми се струва, че много лична информация се събира, а в нета хора всякакви и аз така не бих сложила снимка на Данни...
Цитат
леле... тези декемврийки са страшни ...това не е колаж а истински полк от мЪлчугани
честно казано ..чак пък така не ми харесва..НО линковете отдолу са малко по-различни ..може да си копнем нещо от там..

Nikki_Ivanova ,ако спреш да кърмиш как ще даваш на Петърчо  АМ.Той научили се да пие от шише.Елито всеки ден я тормозя да пие от шише с биберон вода,но не иска.Аз се притеснявам от тази жега в Русе да не се обезводни.Поради това често й давам да суче, да си утолява жаждата.Другите майки като ги гледам на разходки са им пълни чантите с биберони-залъгалки,шишета с вода и сокове,играчки.А моята чанта няма нищо,даже играчка не й давам,че като почне да си  чеши венците се дразни и започва да реве.
Режима ни е такъв:
7ч. - кърма
10ч. - плод.пюре 60гр. + кърма
13ч. - редувам зел. и месно пюре 125гр.
16ч. - каша 100гр. или кърма
19ч. - кърма
23ч. - кърма
и понякога (по-скоро често) се събужда през нощта да я кърмя.

maiche,и мойта мома,не пие вода,ама не заради биберона! Чиста вода не беше кусвала до скоро (защото кърмих) и не я пие изобщо,но като й направя чайче на Хип си пийва с охота - нали е сладичко!Нямам претенции да съм голяма компетенция и честно казано аз се притеснявам що не ще бистра водица това мойто диване?!  Peace
Ще пропие ли някога?  newsm78

Ники,не се чувствай виновна! Както го усещаш - тъй да е!  newsm10

# 145
Мамчетааааааа,

побърках се - влюбена съм  Kissing Heart!

Харесах новата  1stroller за Калоян и какво ли не прочетох за нея,  погледнете я, как да не се влюби човек Heart? И мисля, че за функциите си хич не е скъпа Money! Сега се чудя как да си я доставя.

Божкеее, луда съм!

Какво ще кажете?

# 146
anche_mamche,готина  1stroller ! По принцип аз харесвам по-светли цветоте,но ми допада!  newsm10

# 147
  • Бургас
Днес нашата съфорумка bybbs има рожден ден и за това я поздравявам. Чак сега видях.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bybbs

Ох, момичета аз не се притеснявам чак толкова, че примерно ще се отбие /макар, че му давам често да суче точно заради жегите/, а по-скоро за това, което Майче казва, как ще му давам АМ, като не е научен на шише, всеки ден се мъчим с водата, пие по 10 мл на един път, което за ден прави 30-40 мл, ама ако знаете как я пие  Joy отваря уста аз пъхам шишето, той не засмуква, а чака да капе, като по насъбере малко я гълта, аз нали съм хитра лисица почнах да му поизстисквам в устата, просто натискам биберона, водата теква малко по-бързо и така...... той гевзелъци ми прай, ама и аз не оставам по назад.   Mr. Green

Та сега ми е хрумнала идеята за спринцовка подобно на тези в Панадола /струва ми се ще се излъже с нея/, мислите ли че е готов за чашка?

Дива ирландска пешеходка и аз си помислих, че Петър отказва нощното хранене. Може и това да е! Притеснявам се щото уж нали нощем лактацията най-силна това-онова, или май кърмаческия ми идва в повече  Mr. Green

Цитат

Цитат

Те ми се струва, че завидяха на готино строените ни сладки мъничета   Laughing, пък и лична информация не виждам публикувана?!?!?! Има само един nickname, една дата на раждане, ....... и снимката на едно сладко бебче - стандартни неща за всеки нет-чат примерно. Май нашите красотийки им идват в повече, щото те си немат техни  Wink Аз пък всеки път като надничам из нашите темички, първо отивам на първа страничка, гледкам бебчетата, че са много сладички и тогава отивам да чета, ми кефят си ме така изтипосани  Heart Eyes

Айде лека на всички, че ше папаме и наним.

Последна редакция: сб, 16 юни 2007, 23:44 от Nikki_Ivanova

# 148
Здравейте!
  Hug

Честит рожден ден на bybbs!  newsm59
Да е жива и здрава, весела, щастлива и всичко най-хубаво!

Честито 6 м. (половин годинка) на всички бебоци (на 15 и 16 юни, извинявам се за закъснението).   bigdance2 Да бъдат живи и здрави, румени и засмени, щастливи и всичко най-хубаво!

Честито на днешните месечинковци: 6 м. Да са живи и здрави, щастливи с мама и тати! baloni

Днес и нашия бебо Кристиян става на 6 м. Да ни е жив и здрав, усмихнат и много да ни радва! baloni
Да почерпим:

mimina1153 много ви е сладка беба Ноела  smile3541, и хубаво интересно име има, да ви е жива и здрава и много да ви радва. Много хубави младоженци сте, супер!  newsm10 Да сте живи и здрави и много щастливи!

anche_mamche хубава е количката!  smile3503

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 09:42 от KrisDiMar

# 149
Днес ставаме на половин годинка!
Да почерпим:

Честито и на наборчетата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт