Отговори
# 180
Ау, рожденници, кръщанета, ГОСПОЖИ....! Всички да сте живи и здрави, влюбени и да се сбъднат мечтите ви!
Ние сме на етап - гъсеничка, голям смях пада из къщи! Бута, бута с крачета, повдига дупето нагоре и се пльосва с около 5 сантиметра по напред...Но пък въртенето в кръг с прихващане на ръчички - го умеем перфектно!
Поради скитня през събота и неделя, закупихме готови пюренца на Хип и Овко - заешко и телешко със зеленчуци....Не само , че ги отказа, ами и беше безкрайно възмутена! Честно, бяха си гадни! Досега съм давала само пилешко, но домашно приготвено, можеи заради вида да е - обаче нищо общо...Сол не слагам, добавям от нейното си мляко, но вкуса е съвсем различен...Споделям мнение само, нали разбирате!

# 181
здравейте, отдавна не съм писала, но ви чета редовно
при нас и дума не може да става за хранителен режим ooooh! Ивайла от първия си ден отказва да приема каквото и да било с биберон, пробвах какви ли не накрайници, но госпожицата е по-голям инат от мен явно  Crossing Arms  Сега прочетох, че Ники и майче са с подобен проблем, рано или не и купих преди 2 седмици чаша тя пие от нея всичко друго (вода, сокове), но не и АМ, пробвах фризолак, фрисовом, нан и нутрилон, но не се мокри цялата и според мен нищо не поема  Whistling, а кърмата ми значително намаля, кърмя я сутрин, обед и вечер като между тези кърмения яде месно или зеленчуково пюре по обяд, в ранния следобяд плодово  и привечер каша. Давам си сметка, че този и режим е абсолютно неправилен  с преобладаващите пюрета и каши в него за сметка на млякото, но педиатърката ме успокоява, че на детето му е добре, наддава си, нито е нервна, не реве без причина, щом така иска - ок, аз се предадох още преди месец Hug
Ники, идеята за спринцовката на панадол ми дойде отдавна и опитах, пробвай, но ще се изнервиш от 200 мл кърма не мога да ти кажа дали поне 100 е погълнала  Thinking

Спирам да мрънкам, сега ще ви се хваля  Flutter Независимо от това, че съм в най-дълбоката провинция вчера се видях с 2 мами декемврийки: Вержи доста изненадващо за мен звънна, че минават през Попово и се видяхме на кафе, Лора и Ивайла огласяха цялото заведение  Joy, а следобяда бяхме в Търговище aspasia спретна организация пропътува цялото това разстояние с Николчо и се срещнахме там, кавалера ни засрами има по-дълга коса от нас  hahaha
Благодаря на двете мами, оставам задължена да върна визитата, но как и кога с тази моя дива и енергична Ивайла незнам Rolling Eyesникак не я влече да стои в столчето вързана с колани, не реве, просто шава. Русе ни е доста близо, пътуваме всеки месец до там, по този повод maiche, къде се разхождате с Ели и по кое време долу-горе?

# 182
Ние сме на етап - гъсеничка, голям смях пада из къщи! Бута, бута с крачета, повдига дупето нагоре и се пльосва с около 5 сантиметра по напред...Но пък въртенето в кръг с прихващане на ръчички - го умеем перфектно!

Ние сме на същият етап  hahaha Joy
Само дето, така или иначе движението не е само постъпателно, а постъпателно-възвращателно  Grinning
Много поводи, момичета наистина  Hug

За сватбата                                 За кръщенето                                    За рожденничките
на liletka !                                   на Венетка на BetyL !                       sholio 2000 и Zizzu

Честито на всички ! Макар и със закъснение.

# 183
добро утро!
честито на празнуващите днес!

# 184
Добро утро на всички!
И ние вече сме на този етап гъсеничка hahaha,много сладко звучи!!!От известно време го гледам,че се мъчи горкото,надига дупенце и бута с крачета,ама само си забива главичката.Все го обръщам,ама той отдавна не иска да стои по корем.Дори вече не дава да го къпя легнал иска само седнал да стои в коритцето.
Понеже моя син много,ама много обича водата и когато го къпем е на седмото бебе та се чудех...дали може да му купим от тия детските надуваеми басейни,които са много плитки  и да го слагам в жегите да се плацика на терасата? newsm78Дали пък не му е много рано още?Споделете момичета,ако някоя от вас има опит моля ви  Grinning

# 185
Здравейте,купона тук е на шест.На мен все не ми остава време да ви поглеждам.  bouquet
Честито на всички полувин годишни и ние сме в клуба от вчера. Hug
Приятен и усмихнат ден newsm51

# 186
привет и от нас,мами Heart Eyes
Бяхме си 2 месеца на БГ и от една седмица ве4е сме отново на немска zемя.Прекарахме си страхотно,Микаела е ве4е станала на гайда от баба и дядо. BlushВсе на ръ4и4ки,ве4ер zапо4на трудно да zаспива. ooooh!Цял ритуал е.
И ние се zахранваме на обед със zелен4уково Хипп.От два дена и давам и месце.
За протокола,ве4е сме 7720 и  67 см.
Поzдрави и целувки от нас.
веси

Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 09:31 от Vessito

# 187
  • Vaudreuil Canada
дали може да му купим от тия детските надуваеми басейни,които са много плитки  и да го слагам в жегите да се плацика на терасата?
Опит не мога да споделя - ама аз вече съм му напазарувала на моя разбойник басейнче Simple Smile
Само дето ние още не седиме стабилно но до морето трябва да се стабилизираме Simple Smile
Момичета направо не знам как се справяте с улиците - вие сте герои в моите очи - на всякъде е пълно с препятствия и бариери. И още нещо се чудя - от какъв зор захранихте толкова рано при тези цени на пюренцата  #Crazy  Ама то може и наистина да е по-практично да се мине по-бързо на обща храна с тези цифри.
Ние се стягаме тази седмица да почваме захранване - дадох му достатъчно време на дребосъчето да се освести от полетите и от часовата разлика. Сякаш вече се поориентира в обстановката. Даже и аз имам по 5-6 часа сън на денонощие.

# 188
Спирит, може да сложиш във басейна от тези полулегналите за баня... Сещаш се предполагам, шезлонгче със хавлиено покритие - към 5 лева мяй бяха... Слънчевата вода е полезна. Спомням си с малкия батко, случихме не особено топло лято и доливах топла вода, а той - като жаба - няма излизанка Joy! Само подсещам - дъната на басейните се пързалят, дори и да седят по стабилно бебенцата - внимание!
Шемет, ние сме на Ам почти от първия месец, не виждам смисъла при това положение - да не захраня... Пък, пюретата наистина са  Twisted Evil! Макар че приготвям в къщи всичко, карфиола, авокадото и плодовете излизат почти колкото пържолите hahaha! Но пък, поне са истинска храна, не изкуствени прахообразни "уж" млека. Ако имах възможност да кърмя - нямаше да бързам, но АМ-а го ненавиждам! Макар и живото спасяващ, си е химия!

# 189
  • София
Здравейте, мацки!

Първо ЧЕСТИТО на liletka!!! Много щастие й желая и чакаме снимки!

Бети, много е сладка малката християнка, много ми харесаха снимките. Крайно време е да ги срещнем с Алекси Heart Eyes.

poli.jekova, не съм ходила при алерголожката, за сега нови обриви не ни излизат и реших да изчакам. Но с акането сме трагедия, няма оправия. А тая диагноза за дерматита наистина я слагат ей така, все едно е нищо, и аз бих отишла за второ мнение. Дано нищо да му няма на юнака!

tini-mini, само да попитам - какви са ви обривчетата и къде? Аз сега се чудя да си прибавам тиквичка към домашното пюре или да му дам от готовите newsm78

Целувки на всички, ние довечера се прибираме в София и ще взема да агитирам за една срещичка тия дни Hug

# 190
ЧЕСТИТО ОМЪЖВАНЕ НА ЛИЛЕТКА И ХРИСТИЯНЧЕ НА БЕТИ!МАЛКО НА ПАТЕРИЦИ,АМА НИЩО!!!ЧЕСТИТО НА РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС! newsm59 newsm67 Gift Tada  bigdance2
относно яденето-Соня предпочита дом.пюрета,но и аз в събота и неделя често опирам до готови.и тях не ги отказва.ама ,то като е гладно детето...
относно басейна си мисля,че трябва да се опита.струва ми се,че ще се получи.но,трябва постоянно наблюдение,нали?!аз бих опитала.пък и беборите скоро ще седят стабилно.
kriss`,аз отдавна съм се отказала да налагам каквото и да било на беба.само се изнервяме взаимно така.когат се вслушвам в нея,сме спокойни и двете!според мен,наистина,децата си знаят най-добре!

# 191
Момичета и нашето кръщане наближава. Ще е на 23 юни.  Wink
Много се вълнувам. Ще бъдем точно на шест месеца и два дни. Дано имаме късмет с времето.  Grinning
Споделете какво е необходимо за кръщането, че да не пропусна нещо от вълнение.
  bouquet

# 192
Здравейте, мамчета   bouquet

Оф, да ви се оплача малко от новата ни докторка. Настоява да съм замествала вече обедното кърмене със зеленчуково пюре 130 мл, нямало иначе как да си набави витамини!!!  #Crazy #Crazy #Crazy Елито не може да изяде повече от 20-30 мл, не й харесва и се муси и проплаква, ако настоявам. Даже накрая й го разреждам с кърма, за да го преглътне по-лесно. Ми, как ще й харесва, та вие бихте ли яли на обяд само пасиран зеленчук, едно- или дву-компонентен, без подправка, без нищо? Засега само й давам да понаучи и да посвикне с различните зеленчуци (около 30 мл), но за да й давам 130 мл пюре, трябва, според мен, да е научила всичките зеленчуци и да й се дава просто по-нормално приготвено пюре, по-вкусно, т.е. мисля, че това може да стане от 8-9 месец. А и не знам, притеснявам се, че ще ми намалее толкова кърмата, че може да спре, ако замествам цяло хранене? А аз съм от онези  луди, които искат да кърмят поне до 1 годинка. Много ми е приятно!

Дайте мнение, поне тези от вас, които кърмят?

Иначе, биха ни последната пентаксим.  Praynig Утре ще видим дали е минало леко.
А въпреки, че не съм замествала цял обяд, порастнала е много! Тежи 7280 гр и е дълга 68 см, т.е за един месец е + 480 гр и 3 см!

И аз честитя на Betty L. - дъщеричката ти Вени сега има свой ангел, който да я пази и напътства през целия й живот! Честито!
На zizzu специални поздрави за рождения й ден!
liletka, честито венчаване - сега ще видиш колко прекрасно може да бъде да си госпожа, въпреки всички приказки против това! Ставате едно цяло, ново същество, което расте и се извисява към Господ...Да сте много влюбени, усмихнати, спокойни!
pontes, дано няма повече обриви Алексис! А като се върнеш, давай за срещата, че не можах да ви се наситя миналия път, а и ме няма на общите снимки! За акането - Ели понякога ака през ден или през два, зависи не знам и аз от какво. Ако и при вас е така, не му настоявай на бебко толкова.

Ние днес ще  останем вкъщи, за да не претоплям бебка, щото докторката така каза, след ваксината.

Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 13:42 от шамЕнет

# 193
Малката с "пълзенето" мина към следващия етап, като Бояна на Муцанка и Вени  на Бетти Л. Надига се на колене и длани, отлепя тумбака  Heart Eyes и се почва едно клатене напред назад, едни лицеви опори, много е забавна. Hug

Вержи ни пропусна мамите тук, в Бургас. Нищо, другия път обаче да не се скатава! Naughty
EASpirit, аз купих надуваема малка лодчица, в която се събира седнала и гръбчето е опряно, няма как нито да се подхлъзне, нито да падне. Peace

Ами забляхосах се и забравих да честитя. Честито на Вени кръщене, на Лилетка "бракуване" - качвай снимки да гледаме, на Зизу день рожденья!

шамЕнет и аз ще се побъркам да мисля какво да правя с това хранене. Не мисля обаче, че със заместване на едно хранене ще спре кърмата. За сега само съм я запознала с ябълка, круша и днес с банан, който тя много не хареса, съдейки по мутричките, ама си изяде. Та и аз се чудя дали да заместя постепенно хранене - то ще стане след 3 седмици, де, ама все пак.....

Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 13:45 от moonlady

# 194
moonlady, пед-ката ми каза, че зеленчуковото е това, което храни, а плодовите били само за десерт, затова да замествам със зеленчуково (ама аз няма да замествам още, то не става веднага, егати!)..., за да си набавяло детето нужните му витамини, макар че аз доколкото знам витамините ги има и в плодовете  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт