Във ВИДИН вече е горещо, трябва да измислим нещо...- 8 част

• 11 165
  • 251
  •   1
Отговори
# 135
И нашето креватче не го купувахме   Laughing
А за комплектчетата, ние си купихме един за изписването от 9 части, от кото в последствие се оказа, че само пелената и възглавницата ни вършат работа, но както и да е. Ако сега зависеше от мен бих си ги взела на части. За болницата ме посъветваха да имам готова чанта с всичко необходимо и когато влязох в деветият месец вече я бях приготвила. Памперси, шишета, термометър, кърпички и така нататък... Така е по-удобно,че иначе в паниката може да забравиш нещо.
За раждането и аз не мога да ти помогна, защото и аз бях секцио. И аз си умирах от страх, но като разбрах, че ще е секцио, попрочетох, разпитах приятелки и най-вече доктора и като разбрах какво точно ще се случи, спрях да е шашкам. И найстина не беше никак страшно. Ако трябва пак да раждам, дори да нямам медицински причини пак бих избрала секцио, защото наистина е леко, а и в тези приказки за бавно възстановяване и незнам си какво няма нищо вярно. Кофтито беше, че бебето ми го дадоха чак на третият ден и то вече се беше научило да яде с биберон и така и не започна да бозае  Weary
За естественото раждане знам, че някой раждат много бързо и безпроблемно, при други е по-тежко, но общо взето веки твърди, че начинът по- който той е родил е най-добър (в това число и аз)  newsm62 Тъй, че горе главата и смело. Пожелавам ти най- лекото раждане и много, много здраво бебче  newsm10

# 136
ния не се притеснявай от раждането по естествен път - болката ще отмине още в момента в който видиш твоето съкровище. за да те успокоя аз родих много бързо и бих казала безболезнено/ или може би сега така ми изглежда/. за да бъдеш по-спокойна по време на раждането предварително прочети литература по въпроса/ ти сигурно вече си го направила вече/ и мисли за раждането като за изпит за който си се подготвила за отличен. колкото повече знаеш какво се случва с теб толкова ще бъдеш по - спокойна. и най важното е да се всушваш в напътствията на лекарите и акушерката. аз родих при д-р Костадинова без предварителна уговорка и сам доволна. успех !

# 137
Ния,споко HugВсичко ще бъде наред!Пожелавам ти едно бързо и безпроблемно раждане и скоро да се похвалиш с бебче Hug
Аз за моето разждане няма да разправям,щото тръпки ще те побият Rolling EyesИна4е родих при Д-р Илиев,не съм имала уговорка,но останах много доволна Peace
А за купуването на нещата,ние с мъжо всичко си взехме предварително,защото исках всичко да ми е готово и да не ми го купува майка ми Mr. Green

# 138
Сега само ще ти напиша за тези комплекти за изписване, после ще ти разкажа и за моето раждане и др.
Софи се роди в големи жеги.Изобщо не съм купувала никакви комплекти за изписване- там има толкова ненужни неща , а и са им сложили едни такива надути цени.
Аз взех едно гащеризонче, което отдолу е като ританки с дълго ракавче.Може да вземеш и с къс , но бебето в началото още не може да се аклиматизира към температурата и няма и с дълъг ръкава да му е топло.Шапка, ръкавички, и др.глупости изобщо не съм слагала- само един памперс отдолу.
Ще ти напиша по-късно пак.
А какво има време- ти си вече в 9тия месец.Всеки момент може да тръгнете.Ти нормално ли си?Аз раждах секцио и имах най-невероятното раждане на света, нищо не съм усетила, все едно отидох да си взема бебето от болницата baby_neutral .ПОжелавам ти имного бързо и безпроблемно раждане.
За нормалното знам, че няма смисъл да напъваш преди да си получила нужното разкритие-то бебето си знае кога да излезе.По-добре почакай, отколкото да исскаш да родиш по-бързо.Една моя позната от толкова зор да не остане последна неродила в отделението не можеше да си сяда на .... цял месец след това и какви хемороидчета си отгледа....Почакай.(това го казвам не от личен опит а от това, което съм слушала от познати.Раждалит нормално ще споделят от първа ръка)

# 139
  • Видин
Момичета, благодаря за окуражителните думи  bouquet
Нямам търпение да дойде събота, за да мога да си наредя дрешките и другите неща които имам от сестра ми в креватчето. Да си ги изпера и т.н. И вече съвсем спокойно ще мога да родя bowuu Praynig
Вие как преживяхте жегите? А децата?

# 140
жегите ги преживяхме с климатик,то иначе не се живее,а и не сме излизали,защото аз цяла седмица боядисвам Sick

# 141
На мен не ми се полага климатик заради Дидо  newsm61
Ами как, потим се и си кисна в банята Sick Гадно.
Иначе бебокът е печен Grinning Явно защото още не е видял хладно време (от както се роди все си е топло) и не знае колко е хубаво да не ти е жега.

# 142
Ния, и аз бих ти препоръчала специално тези суеверия за предварителното приготвяне на багажа, да не ги спазваш. В началото на 9-тия месец купихме всички нужни шишета, дрешки и т.н., изпрах, преварих и и ги приготвих и бях по- спокойна.
Относно моето раждане, родих естествено, определено моето раждане не е от най- приятните ми спомени. В 3.30ч. през нощта ми изтекоха водите, но постепенно и 40мин. се чудих какво става Mr. Green, не, че не очаквах този момент, но все пак не вярвах, че е дошъл, родих 6 дни преди термина. И след като по-голямата част от тези 40мин. прекарах във WC  Crazy, реших, че вече трябва да събудя и съпруга ми. За скачането от леглото сигурно ще е излишно да спомена Mr. Green, но още ми е смешно Simple Smile Аз определено бях по- спокойна, изкъпах се и започнах да оправям спалнята, при което мъжа ми направо ме хвана за ръката и ме задърпа към колата Mr. Green И оттук се започна същинската част, оказа се, че аз вече бях с голямо разкритие и 1ч. по- късно започнах да раждам. За да излезе детето, накрая се наложи доктора да помогне, като скочи отгоре ми Rolling Eyes, 1 седмица имах синини на мястото. Загубих и много кръв, та в моя случай аз пак не си видях детето 3 дни, тъй като ми преляха 2 банки кръв, след ниски стойности на хемоглобина. И аз съм от случаите, които цял месец не можаха да си седнат на д.пето, Слава Богу, спестих си хемороидите  WinkРодих при д-р Матеев. Хубавото е, че с времето болката наистина отшумява, кошмара избледнява и се възстановяваш напълно.
Повечето от естествените раждания всъщност са по-приятни и наистина можеш да се насладиш на този процес. Пожелавам ти го  bouquet

Йо, вие какво боядисвате?
Ей, изпържихме се в тия горещини. Мен ме крепи мисълта,че след 1 седмица заминаваме за морето и ще се поразхладим малко.

# 143
Иренка,боядисвам стените и гардеробите Grinning

А що се отнася за климатика,от както се е родил Люби сме все на климатик,нямаме никакви проблеми...отна4ало ме беше страх,4е той не търпи завивки,ама вече свъкнах с мисълта,4е щом така му е по-добре,така нека си спи Wink

# 144
Ами Йо е права, по-добре климатик, отколкото на течение.Само така да е леглото, че да не духа в него.
Миналата година като се роди софи, тя още малка  и не усещаше жегите, но тази година милата направо и се разказа играта.

# 145
  • Видин
Ели, и аз съм чувала че климатика не е толкова лош колкото казват. Трябва само да се почиства много често и да не духа право към детето. Иначе нямало проблем Peace
Йо, приключи ли с боядисването. Мъжа ми днес трябва да боядиса кухнята и коридора и да изчистим, че утре имам Рожден ден и трябва да посрещам гости.
Чао от мен за сега

# 146
Хммммммммм  newsm78 Не знам newsm78 Абе той е много малък още, страх ме е да пускам. Те всички деца са различни, на някой им понася, но ако моят не е от тях, какво ще го правя после  newsm78 айде тази година съм я отписала, пък другата ще видим Simple Smile Пък и той държи печено за сега, друг е въпросът, че аз вече  ...  #Crazy

# 147
Хммммммммм  newsm78 Не знам newsm78 Абе той е много малък още, страх ме е да пускам. Те всички деца са различни, на някой им понася, но ако моят не е от тях, какво ще го правя после  newsm78 айде тази година съм я отписала, пък другата ще видим Simple Smile Пък и той държи печено за сега, друг е въпросът, че аз вече  ...  #Crazy
В родилното в стаята имах климатик.Пусках го и СОфи си беше при мен(на 1-3 дена).Просто не нагласявах на много студено и слагах легълцето между двете отворени врати на гардерожба да и пазят завет.Вкъщи нямахме и си я държах на топло, но при съвсем малките бебета , както и преди писах, те излизат от топло местенце и не усещат чак така жегата.И докато се аклиматизира то жегите свършиха.Тая година не се издържаше  иси взехме един- подвижен, че хазяите не дават да пробиваме дупки  #Cussing out , обаче върши страхотна работа.Местя го преди спане в спалнята , охлаждам и после леко открехвам прозореза и така се спои.

# 148
  • Видин
Момичета, искам да ви почерпя послучай Рождения ми ден 

# 149
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИЯ Hug
Пожелавам ти здраве,щастие и много любов и скоро да се похвалиш с хубава новина  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт