Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

за бабите :evil:

 • 2 077
 • 30
 •   1
Отговори
 • Linz
 • Мнения: 11 651
Оставяте ли децата си на бабите?
На мен много ми досаждат, страшно са нахални и двете, постоянно ми взимат децата. Най-неприятното е, че не ги гледат така, както аз си ги гледам. Особено свекърва ми си прави каквото си знае и не се съобразява с мен. Спори, кара ми се, дава акъл...живеем в съседство и не мога да я избягвам.  А аз съм по-образована и много по-информирана и знам, че греши, но тя не дава дума да й се каже. Има ли други майки в моето положение и как се оправяте с подобно вмешателство?  #Bad Talk

# 1
 • София
 • Мнения: 36 120
градина
детето има нужда от срещи с други деца
ика и куп други +

# 2
 • Linz
 • Мнения: 11 651
Аз промених темата, защото ми се видя излишно да питам- опренделено детската градина е по-добра среда за детето. Но остава проблема с досадните баби Rolling Eyes

# 3
 • Мнения: 2 807
Ами нашите баби са далече - на 200 км от нас, така че съвет от опит не мога да ти дам...

Не може ли да обясниш на бабата, че ако иска да го гледа и да се занимава с него - ще бъде така, както ти си решила?! - в противен случай няма да й го даваш.
Би трябвало да се съгласи с теб - това е твоето дете и ти решаваш как да се грижиш за него, как да го възпитаваш.
Е, предполагам няма да стане така изведнъж, ноа ко я сплашиш, че няма да го вижда... Rolling Eyes  Confused: знам ли, може и да помогне.

Успех ти желая с баба-справянето!  Wink

# 4
Нашите баби винаги са били повикване ,ако може така да се каже.Налага ми се да излеза гледат ги и толкова.Абе добре си е да има баби.Аз не се оплаквам.Никога не са се месели за нищо.

# 5
 • Мнения: 1 399
Цитат на: Рая
Оставяте ли децата си на бабите?
Да, за помощ разчитам основно на бабите. Детето също има нужда от контакт с тях , дори ако щеш от малко глезене. Нямаме някакви големи принципни различия в гледането и възпитанието. Като беше по-малка мрънках за какво ли не, ама сега осъзнавам че съм издребнявала. И ако сега мога да върна времето назад, вообще няма да си тровя нервите с глупости.  
Цитат на: Рая
На мен много ми досаждат, страшно са нахални и двете, постоянно ми взимат децата
Ей, този номер само не разбрах как го правят Simple Smile Как ще ти ги вземат ако ти не искаш да им ги дадеш.

# 6
 • Linz
 • Мнения: 11 651
За помощ и аз много разчитам.  Но иначе искам аз да си ги гледам.
Когато живеехме отделно нямах проблеми. Но поради финансови причини се преместихме в къща, която е собственост на свеки. И вече няколко месеца си влиза когато и скимне и без да говори с мен направо взима едно от децата и го държи у тях докато си реши. Давала съм й да разбере, че не ми е приятно, но тя се прави на ударена. Ето това е което толкова ме дразни. И като допълнение- не е на "ти" с хигиената, облича ги прекалено много и др. подобни неща, които не ми допадат никак.

# 7
 • София
 • Мнения: 36 120
за уикенда бабите са добре дошли ... ако искате обаче да ви помогнат за нещо и да искате време за себе си
майка ми е взимала Дияна за през уикенда, но сега и двете баби са далече ... сами се гледаме
ако пък не искате да ви взимат децата ... казвате си го Simple Smile

# 8
 • Мнения: 3 479
Ами аз имам само свекърва, но майка като беше жива никога не ми е глезила големият син. Виж свекито му обуваше чорапите, като беше на 6 години, макар че строго и бях забранила да го лигави. Тъй като бабата е на далеч и не вижда често децата, ние като сме го оставяли големият е било за по-дълго време 2-3 седмици, че и до месец. В този случай не мога да контролирам какво става и научавам нещата постфактум от сина. Преди няколко години обаче бабата яко ми вдигна кръвното, щото аз и казвам по телефона едно, тя си прави друго. Прибрах си детето веднага. Следващата година не го пуснах на гости през лятната ваканция. То бяха приказки и простотии, ама мъжа ми ги отнесе, но и двамата бяхме твърди. Вече нямам проблеми с бабата, пита ме за всяко нещо, даже и за дреболии та чак ми става досадно. Е има леки отклонения, ама сега няма да издребнявам. Тя вече си знае, че ние просто няма да пускаме децата при нея, ако си прави каквото си знае. Освен това гостуванията са много по-кратки, в рамките на 10 дни и пораженията върху възпитанието са минимални.

# 9
 • Мнения: 1 399
Ей, това вече е неприятно. И е много деликатно Confused Така както я описваш ми се струва, че няма как да си решите проблема без да си поразвалите отношенията. Незнам, освен и съпругът ти да заеме по-твърда позиция. Лошо е, че ако има напрежение между вас и децата ще го усетят, още повече че живеете заедно. Пък колкото и да е тя им е баба - ако ги лишиш от контакт, ще страдат. Каквото им да им обясняваш, сигурно няма да разберат. От друга страна не е добре и да се настройват против нея.
Ами ако не боледуват, май най-добре е на детска градина, поне да не са през деня заедно.
Пожелавам ви финансово по-добри времена в най-скоро време и по-голяма независимост Simple Smile

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 3 565
Цитат на: Рая
За помощ и аз много разчитам.  Но иначе искам аз да си ги гледам.
Когато живеехме отделно нямах проблеми. Но поради финансови причини се преместихме в къща, която е собственост на свеки. И вече няколко месеца си влиза когато и скимне и без да говори с мен направо взима едно от децата и го държи у тях докато си реши. Давала съм й да разбере, че не ми е приятно, но тя се прави на ударена. Ето това е което толкова ме дразни. И като допълнение- не е на "ти" с хигиената, облича ги прекалено много и др. подобни неща, които не ми допадат никак.

Ох, ако знаеш колко добре те разбирам просто. При мен положението е почти същото с тази разлика, че бабата не живее един етаж под мен или над мен ами на 300 метра от мен. Когато и скимне взима детето и си прави каквото си поиска, въпреки протестите ми Twisted Evil  Няма оправия, в чудо съм се видяла, храни я в устата, или по-точно я тъпче, защото детето трябвало да яде не колкото му се яде, ами колкото тя прецени. Облича я с всички възможни дрехи които съм и дала за престоя там, защото видиш ли студено и било, нищо че детето е вир вода мокро от жега. Принудила съм се да я пращам за еднодневния престой у баба и само по една пижамка и с дрехите на гърба и. Обаче бабата и на това намира лесното, ако прецени, че е хладно слага пижамата от долу и навлича после с другите дрехи Close  Опитвам с обяснения и разговори, но удрям на камък. Пробвала съм и да не и я давам като си е наумила да я взима, но тя или много бързо забравя или се прави на ударена и всеки път историята се повтаря. Всеки път когато и откажа да и дам детето започва да мрънка и да се сърди, че сме и я давали само когато сме имали нужда. Което изобщо не е така, защото на мен детето не ми пречи, мога да си го гледам и да си го водя на всякъде с мен не ми е никакъв проблем.
Поне при нас няма оправия ни с добро, ни с ошо Close

# 11
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 128
Колко жалко, че майка ми и баща ми не са ми "под ръка"?!  Cry
Иначе когато децата (моите и на брат ми) са при нашите, се връщат с голям набор от новости в поведението, при това положителни  Heart Eyes ... за успеха в у-щето няма да споменавам -по-висока оценка от 6 няма, затова само тя е на "мода" след ваканциите им Wink!

# 12
 • Мнения: 4 187
И аз разчитам основно на бабите,НО и мен ме дразнят! С мака ми нямам проблем защото мога да и кажа всичко.....Свекърва ми обаче колкото и да се опитва да не дава съвети ме дразни! Все ще намери какво да каже че да не сме на едно мнение!
Като дойде в къщи само разнася бебка насам натам ще кажеш че е кукла и като и кажа да я остави малко то фасони то правежи! Тя за какво била дошла и тнт........Абе няма оправия! Гледам като дойде да види Рая да изляза че да не се конфронтираме! Също така ми писна да и задава въпроси на бебка, ще кажеш е може да отговори детето, от сорта:

Не ти ли е студено така бабе? Май пак тънко СИ СЕ облякла! Какво хапва днес? Ходи ли на разходка ?

И много други такива!Последно време се правя че не я чувам докато н ми зададе въпроса на МЕН!

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 3 565
[quote="star"
Не ти ли е студено така бабе? Май пак тънко СИ СЕ облякла! Какво хапва днес? Ходи ли на разходка ?

И много други такива!Последно време се правя че не я чувам докато н ми зададе въпроса на МЕН![/quote]
Този начин на поведение е способен да ме изкара от релси.
Казвам ти дъще, сещай се снахо Close

# 14
 • Мнения: 922
Аз разчитам само на моята мама. Дали защото има син на 6 годинки (брат ми, де) или защото разликата ни е малка (само 19годинки), или пък защото е детска учителка, не знам, но "методите и принципите" ни на възпитание до голяма степен съвпадат. Намирам пълна подкрепа в нея и не срещам никакви проблеми. Оставям й детето, когато ми се наложи.
Но що се отнася до свекърва ми 0  #Sniper  #2gunfire . Засега няма сила, която да ме принуди да й оставя детето да го гледа, или пък да оставя детето на саме с нея в една стая. Няма да коментирам подробности, но заради нея се преместихме в друг квартал - на 4 км от нея. Засега овладявам положението, дори да се наложи да се карам с Татишон.
Рая, (мама се казва така Flutter ), ако искаш спокойствие се налага да се скараш и с двете баби и ясно да им поставиш условия. Аз заявих на моята "свекърва", че или ще става моята или няма да вижда детето. Грубичко е, но пък при нея това беше решението на проблема.
Стискам ти палци
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт