Обича да върти всичко

 • 1 830
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 49
Здравейте мами, детето ми има мания да върти всичко, опитва се да върти всичко. Мисля че грешката беше моя от малък от 6 7 месечен му показвах аз как се въртъ всичко даже взимах капачки от буркани,шишета,давах му да върти чинии и му показвах виж мама йее виж ето така се върти и той взе че само това правеше до едно време въртеше всичко, сега сме на година и полови а и заради това бяхме на психиатър тя ми каза детето си е напълно нормално. Той прави каквото му се покаже.

Иначе е контактен с всички,закача се с всички, казва колко голям ще стане,показва къде му е пилето, когато му кача донеси ми кучето,котето,топката докарва ми ги, дава ми целувка, давами когато му кажа дай да хапна, дай си крачето,ръчичката също.
Скрила съм всичко което се върти и той не ги търси,но види примерно капачка ме погшежда с една усмивка все едно мк казва мамо може ли?
И аз му казва не мама и ми я взимам, разбираме за 1 минута помрънква но му се разсейва ума бързо.
Има ли проблем според вас?

# 1
 • Мнения: 7 163
По темите ти съдя, че си си навила на пръста, че детето ти има проблем. Вземи се успокой.

# 2
 • Мнения: 2 998
Извинявай,но с най-добри чувства ти казвам,че проблема е само в твоята глава. Детето се е научило на нещо интерестно и забавно,харесва му и за това го прави ,а ти чак на психиатър си го водила 🤨 сипй си една студена вода и се радвай,че детето ти се забавлява!

# 3
 • София
 • Мнения: 29 139
Мимито98, заведи детето на невролог след като си толкова притеснена.

# 4
 • Мнения: 7 373
Спрете да въртите  всичко и то ще спре.
Прави това което сте му показали.

Показвайте правилно как се играе с дадена играчка.

# 5
 • Мнения: 496
Mимито98,
Това е най-нормалното занимание на децата като вземат капачка да се опитат да похлупят, да завъртат. Защо ви притеснява? И психиатър ви го е казал.

Всички деца си играят с това, което е на масата - захарница, солница, отварят дори шкафове, вадят тенджери, похлупаци, напасват ги един на друг, ядосват се ако не съвпадат, радват се ако ги улучат. Толкова са изобретателни.
За притеснение е ако детето ви не прави тези неща, а не обратното. Да не сте хипохондричка? Все страх от болести..

# 6
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 16 978
Защо да не е нормално? Играе си детето, купете му играчки които могат да се въртят вместо да криете.

# 7
 • Мнения: 2 819
О Боже!

# 8
 • Мнения: 36 197

И аз му казва не мама и ми я взимам...
Има ли проблем според вас?

има проблем в теб, обсесия някаква
остави на детето капачките, няма да се "повреди" с такива игри
оставено само на себе си, по някое време, ще се отегчи, но ако превърнеш тази игра в "забранения плод", може да задържиш интереса му и да се тровиш с години

Последна редакция: чт, 02 май 2024, 09:00 от bubanka

# 9
 • Мнения: 25 900
Бяхме на детски психиатър в софия и там така ни казаха. При доктор Янева бяхме, която с насюешка още с влизането ми каза какво да му гледам на това малко човече ауткизъм а? И вика спирай да четеш в интернет а се занимавай повече с детето.
Вие карали ли сте го на психиатър?

Ти си за психиатър. Остави детето на мира и потърси помощ, докато не си го подлудила.
Баща няма ли това дете, за да коригира хипохондрията ти?

# 10
 • Мнения: 49
Той толкоса се съсредоточава докато върти и почва от радост да пърха с ръчички, но извикам ли го по и ена веднага мв погледжа и спира

# 11
 • Мнения: 2 998
+1. Само ще допълня,че хората понякога сами предизвикваме нещата ,остави детето на мира
Бяхме на детски психиатър в софия и там така ни казаха. При доктор Янева бяхме, която с насюешка още с влизането ми каза какво да му гледам на това малко човече ауткизъм а? И вика спирай да четеш в интернет а се занимавай повече с детето.
Вие карали ли сте го на психиатър?

Ти си за психиатър. Остави детето на мира и потърси помощ, докато не си го подлудила.
Баща няма ли това дете, за да коригира хипохондрията ти?

# 12
 • София
 • Мнения: 4 379
Какво е "по и ена"?
Според мен детето има проблем!
Дете на 1,5 години е редно да рецитира стихове, да знае нотите, да комппозира също, но това е около 3 години. Но поне трябва да може  да свири на пиано. Хубаво е да знае таблицата за умножение с 9 (с 10 е малко по-сложо, затова границата за това е 2 години и 8 месеца), както и да сричкува, ако направо чете гладко го слагайте в графата "добре развиващи се деца". Ако започне да пише поезия около 2 години го пращайте направо в Кеймбрижд.
И не забравяйте летенето.
Достигнали сте възрастта за започване на опити, към 4 години и 2 месеца трябва да може да се движи свободно във въздуха за около 2 минути, 46 секунди и 18 стотни.

Последна редакция: чт, 02 май 2024, 09:25 от Светулчица

# 13
 • Мнения: 3 307
Моите пет стотинки по темата: вижда как се впрягаш като започне да върти и че веднага му обръщаш внимание. Това е гаранция да започне още повече да го прави, защото мама го гледа, започва да му говори, да се разправя с него. Напомня ми за един хитрушко на пясъка, той на 2 години ядеше пясък. Майка му иначе обръща внимание на бебето или на телефона си, но яденето на пясък работеше всеки път. Мама зарязва всичко, за да го гледа и да му каже, че пясък не се яде, толкова ли не се научи, всеки път ли ще ядеш пясък... От моя скромен опит като родител...

# 14
 • Мнения: 2 998
Топ 😂😂 абе ние се смеем ,но трагичното е,че авторката за да пуска тези теми значи е твърдо убедена, че детето има проблем,което е много тъжно. Какво лошо има в това ,че детето си върти предмети ? Аз пък доброволно купих на моя син,който също е на 1,8 г пумпъл и обича да си го върти дори вече може да каже ,,пумпул" и адски му се радвам за което,авторке никой не иска да ти се подиграва,но прекаляваш със,,страховете си" които в случая са безпочвени. И какъв е този тренд всяка 2ра майка да си мисли,че детето й има аутизъм 🤯 жена която тук мислеше ,че нейното има аутизм взе да ми разправя,че моя щом пърха с ръчички и това е аутизъм ,да но месец по-късно моя син спря да го прави ,хмм защо ли . Спрете да слагате такива ужасни диагнози на децата си
Какво е "по и ена"?
Според мен детето има проблем!
Дете на 1,5 години е редно да рецитира стихове, да знае нотите, да комппозира също, но това е около 3 години. Но поне трябва да може  да свири на пиано. Хубаво е дазнае таблицата за умножение с 9 (с 10 е малко по-сложо, затова границата за това е 2 години и 8 месеца), както и да сричкува, ако направо чете гладко го слагайте в графата "добре развиващи се деца". Ако започне да пише поезия около 2 години го пращайте направо в Кеймбрижд.
И не забравяйте летенето.
Достигнали сте възрастта за започване на опити, към 4 години у 2 месеца трябва да може да се движи свободно във въздуха за около 2 минути, 46 секунди и 18 стотни.

Общи условия

Активация на акаунт