Игри, моделиране и апликации за малки и големи.

• 252 717
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 225
iviche, ще я поздравя  Simple Smile Сега делфините са станали по хубави, защото повече търпение вложи. Ще трябва да почна май от по големите картини да купувам. Има една с наклонената кула в Пиза. Може да я накарам да се пробва  Simple Smile

Такава люлка, моята миналата година прави по Домашен бит. Само че страничните "греди"  Simple Smile бяха от клечки за зъби и бяха забити в парче от картон. Само със сламки също е готино и по стабилно ми изглежда.

# 226
Летисия, Калина се оказа с 2 такива картинки- подаръци от РД-то.
С нетърпение очаква да и дам знак и да ги почва...
но трябва малкото торпедо не е около нея...
Щерка ти се е справила много добре!
iviche, благодаря! Оставила съм я да ги прави както иска и май така се получава най- добре. И аз забелязвам че имат дух  Laughing

# 227
  • Sofia
Аз записах дъщеря ми в  градината и' на "Приложни изкуства". Ще видим какви ще ги творят, майките от квартала са доволни. Градината е на ул."Мизия", близо до Орлов мост.
Иначе  люлката от сламки е за по-големи дечица, мънички няма да се справят. Аз пробвах, понеже дъщеря ми я видя и хареса-играчка е.

# 228
И ние правим много неща от сламки. Трябва да пусна някои снимки.
Люлката ще я спретнем в най-скоро време! Благодаря за идеята.

# 229
Малейй, де съм бляла толкоз време и по чии форуми съм дремала...?

Ивиче, видя ме снощи и нищо не каза!

Момичета, чудни сте!   bouquet

# 230
Малейй, де съм бляла толкоз време и по чии форуми съм дремала...?

Ивиче, видя ме снощи и нищо не каза!

Момичета, чудни сте!   bouquet

Казах ти, че само в творческата пиша, ама явно не си ме чула....то сигурно и така съм го казала, де....абе нещо не съм аз напоследък. Rolling Eyes

та, хайде пускай какъвто имаш матРиЯл. при три деца сигурно има тройно повече. Laughing

# 231
Ето какво открих в нета, дават чудесни идеи:

Апликации от тъкани
Пластелин
Тесто

Съжалявам ако съм повторила линкове, но не съм преглеждала всички, които сте дали.

# 232
Ааааа.... и аз се извинявам че не съм прегледала всичко.
Не знаех че си пускате и идеи. За мен е много ценен този сайт:
http://www.bititechnika.com/?81&02&9639

# 233
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В един от сайтовете, които сте дали по- нагоре, намерих това:

http://www.lobzik.pri.ee/modules/news/article.php?storyid=186
и това :

http://handmade.idvz.ru/forum/forum_posts.asp?TID=54&PN=1&TPN=1

Супер е..лесно и готино

# 234

Ати, извинявай невежеството ми, но нещо не мога да се справя с инсталирането на това нещо. От снощи се бъхтам , резултат няма.

Ако някой може да ми помогне с обяснения ли що ли?
Благодаря ви!   bouquet

# 235
secretgarden, много ме е яд, когато някой пусне подобни линкове и потъна в тях Laughing
По линкове, по линкове...намерих една дузина книжки за сваляне по темата:
http://superbook.ucoz.ru/load/2-1-2

# 236
Много ми се искаше да изчета всичките 12 страници, но просто не успях Sad  Но и това, което видях е достатъчно да съм много благодарна за идеите, които споделяте тук, момичета   bouquet

У дома се занимаваме основно с четене на книжки, рисуване, апликации с гланцови блокчета - съвсем обичайни неща, уви.

Но сега се заредих с толкова много нови възможности, че нямам търпение да станат зайците, да им предложа нови занимания!

Целувки и много щастливи часове с дечицата Simple Smile   bouquet

# 237
  • нейде там, където ....
Големи красоти, на нас все още не ни стига времето. Тези дни смятам да ми отпадне един ангажимент най-малко.

# 238
  • София
Записвам се в темичката и да ви питам какво правите от есенните листа?

# 239
Слагат се под лист хартия и се натъркват от обратната страна с пастел. После полученото листо се изрязва и може да се използва за трайна украса - гирлянди или "есенно дърво" в стаята. Особено готино е, ако се използват цветни листи - жълти, червени и оранжеви.
За последното на стената с блу-так се залепя клонче с повече разклонения и на края им се залепят така изрязаните "листа". Правила съм го с истински, много хубаво става, но много нетрайно. Основата може да бъде и изрязано от картон дърво. Или просто нарисувано.
Може да се апликират по рисунките и по друг начин - като лодка, в която се вози Палечка, като покрив на къща за калинки, като... вие сте на ход.

За да бъдат трайни есенните листа, се киснат в специален разтвор на вода и глицерин. Някъде трябва да имам съотношението, ще го потърся по-късно. Стават лъскави и издържат по-дълго време. Иначе натюр след ден-два изсъхват и изгубват красивите си цветове.

Дотогава обаче могат да се залепят на хартия и да им се дорисуват разни детайли - едно листо може да е коса на дете, друго - рокля на принцеса и т.н.

Бърза "корона" в парка става, като се вземат жълти липови или сходни на тях листа и се "забодат" с предварително откъснатите дръжки, т.е. странично като с топлийки, всеки две листа се свързват с вертикално ориентирана дръжка. Дано съм била ясна. Става красива корона, като венец. Ако имате повече време и листа на разположение, може и полички да се "ушият" Simple Smile

Пак в парка - можеш да нарисуваш с тебешир контурите на някаква картина - да речем слънце - и да поканиш детето да я "оцвети", запълвайки я с листа в съответния цвят. Бърза и безплатна мозайка Simple Smile Трае докато задуха вятърът.

Естествено, листата служат и за скачане в шумата.

Миналата година някой пусна идея как се правят рози от есенни листа - то е по-скоро забавление за майки, но става много красиво.

Стават и за украса на плашила Simple Smile
цък

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 21:05 от Aнда

Общи условия

Активация на акаунт