Отговори
# 60
  • София
Дайте направо да се внесе и искане в общината след края на митинга с номер и всичко за да се задейства нещо. А за хората , които ще дойдат на митинга ако са малко ще подкрепим с подписката онзи ден беше стигнала до 774 подписа не е малко. Какво ще кажете?

# 61
  • София
Едва снощи открих това  инфо http://www.sofiaculture.bg/edu/list_molbi.html, от което научих колко много молби за двете ни ОДЗта са били подадени, също така видях и тези инструкции за прием http://www.sofia.bg/oks_new.asp?sub_open=21137, които са публикувани едва на 15.06.2007.
Идеята за внасяте на искане в общината за повече ясли и детски градини и по-кратки летни отпуски на тези  детски заведения е прекрасна. Аз лично обаче нямам представа как се пише такова искане.

# 62
И аз съм ЗА Peace
Наистина има доста голям проблем с яслите и детските #Cussing out особено в Младост

# 63
      Утре вече пускам молбата за-29.06.2007г.,да проведем протестен митинг,пред сградата на Софииска община.Или протестно шествие от НДК до Общината?!От 10часа.
     Еве 23,това което предлагаш е чудесно.Но ако успееш и да го напишеш,да е готово,ще е още по добре.
     И моля някой да разпечата и подписката!Ще я приложим,звучи наистина добре-770човека,въобще не са малко.

# 64
  • София
Ще пробвам да измисля нещо, но не съм писала такива неща до сега ще го пусна тук да го редактирате и някой да го разпичата, защото нямам принтер

# 65
   Подкрепям ви напълно,нищо че моето дете е вече прието за наесен в яслата.Като добавка към всичко друго,и Смайли го е написала,да се определи максимум деца в една група-всичките групи,които са оформени са с 33,а в другата даже е добавено 34то дете!!!!!!!Оправданието,че се събират най-много 25,не е достатъчно,и 25 са много за 2 лелки(всъщност и незнам по колко лели са в група всъщност)

# 66
  • София и там където не се пуши
Само искам тук да попитам, да е видял, някой да се построят нови или ремонтира стари затворени детски градини. А София колко милиона стана. А колко нови сгради се построиха, без наоколо училища, а да знаете че има райони без училища, не че останалите са пълни, а колко сгради са направени и да са предвидени отдолу гаражи, колко сгради се направиха и да са предвидени децата къде да играят. Затворени за външни хора дворовете им, а пълнят детските площадки на околоблоковите пространства и въпреки всичко пак никой не мисли дори за собствените си деца.

Та просто изкам да предложа като дават разрешение общинарите да не дават разрешение без да са включени тези изиквания,  детска площадка, детска градина, училище, поликлиника, гаражи и т.н.

# 67
      Дороти,мисля абсолютно като теб,но е твърде амбициозно за нашата страна...Аз дори не разбирам хората които купуват тези апартаменти,без да изискат самите те тези условия на живот.Но това е друга тема.

# 68
Само искам тук да попитам, да е видял, някой да се построят нови или ремонтира стари затворени детски градини. А София колко милиона стана. А колко нови сгради се построиха, без наоколо училища, а да знаете че има райони без училища, не че останалите са пълни, а колко сгради са направени и да са предвидени отдолу гаражи, колко сгради се направиха и да са предвидени децата къде да играят. Затворени за външни хора дворовете им, а пълнят детските площадки на околоблоковите пространства и въпреки всичко пак никой не мисли дори за собствените си деца.

Та просто изкам да предложа като дават разрешение общинарите да не дават разрешение без да са включени тези изиквания,  детска площадка, детска градина, училище, поликлиника, гаражи и т.н.
                                                                                    Hug   Да ,,има и такова чудо, в" Стрелбище "се събори 127 Детска градина и сега се строи наново, на същото място , беще барака, обявиха я за пожароопасна и решиха ,че е по-добре да се построи наново ,отколкото да се ремонтира .    bouquet    Даже Береану беше направил предаване за този случай.Мисля ,че и Бойко се е намесил .                                                                                                                                         

# 69

Та просто изкам да предложа като дават разрешение общинарите да не дават разрешение без да са включени тези изиквания,  детска площадка, детска градина, училище, поликлиника, гаражи и т.н.
                                                                                    Hug   Да ,,има и такова чудо, в" Стрелбище "се събори 127 Детска градина и сега се строи наново, на същото място , беще барака, обявиха я за пожароопасна и решиха ,че е по-добре да се построи наново ,отколкото да се ремонтира .    bouquet    Даже Береану беше направил предаване за този случай.Мисля ,че и Бойко се е намесил .                                                                                                                                         

Да права си, но се строи върху стара има и една на Хиподрума по същия начин, но е нещо крило на детска.
Питам за новопостроена, която не е имало там детска градина. Строят квартали нови, а детски градини, училища не. Ами направи ми впечатление много красиви къщи построени над околовръстното мужду Бояна и Драгалевци и нещо като сграда училище детска градина не. Е тези хора, предполагам са млади с деца горките деца от малки ще пътуват на километри, а това се отразява и на психиката на децата.

# 70
  • нейде там, където ....
моето дете посещава детско заведение, но съм солидална. не можах да го запиша там, където ще се грижат добре, а просто където имаше места. зависи кога е протеста, ще направя всичко възможно да дойда

# 71
Абсолютно подкрепям и ще дойда непременно на митинга. Само за сведение, ходих в Общината в Младост да повдигна проблема. Оттам ми обясниха любезно, че са запознати с проблема и че само в Младост 700 деца остават без градина. Обясниха ми, че ще реконструират едно частно училище и ще строят нова детска градина, както и, че очакват БЧК да освободи една сграда, в която да открият още една яслена група от 25 деца. Колкото и да си правя сметката обаче, това няма да реши проблема на всичките 700 семейства.

# 72
Абсолютно подкрепям и ще дойда непременно на митинга. Само за сведение, ходих в Общината в Младост да повдигна проблема. Оттам ми обясниха любезно, че са запознати с проблема и че само в Младост 700 деца остават без градина. Обясниха ми, че ще реконструират едно частно училище и ще строят нова детска градина, както и, че очакват БЧК да освободи една сграда, в която да открият още една яслена група от 25 деца. Колкото и да си правя сметката обаче, това няма да реши проблема на всичките 700 семейства.

А в Младост имаше една детска градина, която допреди година събираше наркомани зад блока на спирката на 43-ти блок -  направиха ли нещо от нея. 

# 73
Подкрепям и ще напрявя каквото мога да дойда.  Peace
Проблемът е актуален и за нас!

# 74
На общественото обсъждане на общинския бюджет бяха предвидени реконструкции на 5 ДГ (като тази в Стрелбище) и строеж на 1 (мисля, че беше в Казичене, но може и да греша). Когато казахме, че това е недостатъчно, ни отговориха, че е така, но засега няма средства.
За нови училища няма предвидено нищо.

От "Пълна къща" внесохме искане в Икономическия и социален съвет искане за намаляване на летните ваканции на ДГ и ДЯ и спазване на работното време (до 19 ч.). Уж ни подкрепиха, но как и кога ще се задействат... newsm78
При обсъждането на Националната стратегия за детето внесохме предложение за строителство на нови училища и преминаване към обучение на една смяна. Само че много са тромави механизмите.
Дано с този протест се задействат по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт