Отговори

[/center] ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
  Септемврийката с любов голяма, дарява и мъжа и малчугана.- марианка
Месецът на любовта настана, септемврийчето целува сладко мама - марианка
Няма нищо по-голямо от септемврийското съкровище на мама-марианка
"Kуфарите за морето стягаме, септемврийското детенце да зарадваме"
"С пояс пъстър и със ръкавелки, септемврийското дете ще преплува цялото море"
"Лодка във морето плува, септемврийче гледа я в захлас и мечтае капитан да стане в този час"

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат рождени дни

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

полезни сайтове
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

САЙТ ЗА ПРОВЕРКА НА ДОПУСТИМИТЕ ЗА КЪРМАЧКИ ЛЕКАРСТВА

МАСАЖ НА БЕБЧО
8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
И С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДЕНИС ЗА:
Новороденото – въпроси и отговори
за коликите
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм... ново
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено

ЗА НОРМИТЕ
ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І ново от Ася
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката ново от Ася
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувкатаново от Ася

А СЕГА ЗА ХРАНАТА...

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст ново от Стес
примерна таблица за захранване по такъв модел може да направите и вашата
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ ново
инфо за храните и захранването ново
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 23:52 от irinii

# 1
  • Пловдив
СТРАХОТНО ЗАГЛАВИЕ! Браво на който го е измислил!
За 1-ви път и аз да се запиша първа в нова темичка! Wink
Приятен ден, мами!

# 2
Ехааа, чудна ни е новата темичка - irinii, поздравления!  bouquet

# 3
Супер ни е темичката, особено човечето нарамило раницата, да си топне дупето в морето Wink
Браво, Иринии!!!

При нас кипи настроение и стягам багаж за моренце. Само където ми вижда доста и ще взема да го намаля.

Миши 06 - по принцип не се ли качва повече от плодовото мляко отколкото от попарата? Знам, че продуктите съдържащи захар или по-скоро сладките продукти са по-калорични от солените. Вярно, че попарата е по-засищаща, но не смятам, че е по-калорична от плодовото мляко.

# 4
Да се разпиша и аз в новата ни чудесна темичка,личи си,че много избягаха на морето..........искам и аззззззззз,ама май няма да ни огрее тази година SadДо скоро на всичко и морските да не ни забравят Hug

# 5
Здравейте момичета  Hug
Със закъснение искам да ви почерпя  Grinning Светли вече е на 9 месеца и си имаме второ зъбче  Grinning

Много съжалявам, че не мога да пиша всеки ден, много ми липсвате  Confused Но ми е много трудно сама със Светли и вечер като се прибере татко му гледам да свърша нещо в къщи, да сготвя.... Неща, които през деня ми е невъзможно да направя  Crazy Много ми е буен, да е жив и здрав  Hug Ама сили нямам вече  Mr. Green Все иска прав да стои, а крачетата му са още слаби и се криви милия, ама упорит е иначе  Wink Втози ред на мисли да ви помоля за съвет за обувчици...
Какви обувки да купя? Досега сме имали много, но все буйки, сега искам нещо по-стабилно, което вече е за прохождане, да му държи крачето, да не се криви насам-натам. Преди доста теми се обсъждаше за обувките и Ирини е сложила в заглавната тема линкове, но аз искам да споделите какви обувчици смятате вие да вземете или вече сте взели на вашите дечица, може и предпочитана марка да споделите също. Разглеждах сайта на Колев и Колев и има категории- Пълзене и пристъпване и Прохождане. Чудя се дали първо да купя от първата категория и като започне да пристъпва по-сериозно да му взема от тези за прохождане  newsm78 А ето и обувките , които разглеждах- http://www.kolevikolev.com/indexNEW.html
Ще се радвам на всяко мнение по въпроса и съвет който получа  Hug
Лека вечер и целувки на всички   bouquet

p.s. Сега отворих старата тема и видях, че е писано за обувките  Embarassed Няма да трия поста си тук , ще се радвам на всеки съвет  Wink Ирини , много ме заинтригуваха тези обувки, мисля че съм виждала да се продават в някой интернет магазин, сега ще се разровя... Може ли да ми кажеш колко см ви е крачето и кое номерче ви става. Инфото което си дала е страхотно  Hug

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 01:18 от ive1ina

# 6

АЙДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ  ЗА РАНОБУДНИТЕ ПО ЕДНО КАПУЧИНО!!!!!!!!

# 7
  • Пловдив
Добро утро мами!!!

Темичката ни е така страхотна, но и много пуста тези дни!
Морски мами  и гостуващи................пишете !!! Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ БЕБОЦИ!

ive1ina , аз съм купила на КиК тези белите за пълзене и прохождане:
http://www.kolevikolev.com/indexNEW.html
Но мисля и някакви сандалки на Примиджи да му взема - тук имат магазин! Ако ти намериш в кой интернет магазин продават от обувките, за които даде инфо Ирини - пиши!
yoana77 - и на мен вече много ми се ходи на море...ама има още месец време да се пържим тук!

Иначе ново е че Стенли все повече е задобрял в лазенето /което преди въобще не обичахме/ и в пристъпянето. От снощи малкото разбойниче е при баба си и ние с баща му имахме страхотна вечер - вечеря, среща с приятели за по питие....и най-приятното е че тази сутрин се наспах!!!
Днес ще си го вземем чак следобяд и ще имам време да посвърша някои задачки и да си направим обяд навън! Hug

Приятен уикенд на всички!

# 8
Ето ни и нас в новата темичка.....
Откакто си дойде сестра ми, не сме се прибрали - все нагоре - надолу, разходки, кафета, бири и т.н.
Ох, в момента ям ябълка и Йоанка гризе и тя направо от нея. Вече е невъзможно някой да яде или да пие нещо и да не и даде и на нея. Опитвала е вече какво ли не, включително бира /хич не и горчи и само се облизва/, бяло вино, сладолед и лимон/прави мн смешни физиономии от киселото, ама изка още/. Grinning
В петък ходи на изложба на фотографии - "Зелен пояс - места забранени, забравени, запазени..." и много и хареса... Ето тук позира с баща си до неговата снимка на странджанска зеленика - за спомен... Party

За обувките - Йоанка ходи боса вкъщи, дори при подходящи условия и навън. Мислех да и купя някакви обувки, защото ходи на пръсти от време навреме, ама четах че това нямало връзка с обувките, тъй че за сега ще я караме така, пък за понатам ще я мислим.
Ние днес пропуснахме плажа, че другите плажуващи отидаха много рано. Сега отиваме на обяд долу при нашите и после на апартамента да чистим. Няма почивка днес......
4ао на всички и хубав ден!

# 9
 Здравейте мацки, аз нещо разбарла недоразбрала.... гледам никой не пише... чак сега на обяд получих просветление, че може и да има нова тема... заплес! ама както и да е важното е ,че ви намерих и ми олекна.. ние сме в Ахтопол, за съжалиение утре се прибираме и това пътуване постоянно ме побърква, но сама тука няма какво да правя, а и без кола като остана съвсем.. по нататък ще дойдем с две коли и дори тати да трябва да си ходи до Сф няма и аз да маам гащи като луда напред назад...
 Фибичка, я кажи ти като активно плажуваща, с кой фактор мажеш Йоанка, потъмняма ли и кожата и държиш ли я на слънце или само под чадъра... аз мажа Лаци с 50 на клоран и много ми дапада кремчето, но искам Лаци да почернее и си мисля дали не е много тоя фактор.. вече беше и в морето много му харесва, даже като го водя да ходи по плажа и сам наджапва в морето без грам притеснение, умира от кеф, ще кача и снимки, но не съм взела кабела на фотото..
 Лаци също яде всичко и няма шанс да подмине някой който яде... вчера например бяхме на рожден ден и той ме побърка докато не му дадох пържен калкан... изяде вътрешността на 3 парчета! Shocked е тва е бебе рибарче
  Аз също намерих една статия за детското краче и прохождането..За да не се кривят детските крака  като цяла сайта е много интересен  ние още нямаме обувки, но аз горещо се интересувам, моя приятелка ми беше казала , че geox са много добри за детското краче , но и за richter съм чувала много добри отзиви, както и Ирини е написала. Дори да ходи босо в къщи детето , те са все по активни и трудно се одържат навън... обувчици трябва да има
 Хайде приятен и сланчев ден от нас

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 13:16 от mama_meggie

# 10
Здравейте,
steli-ssd   , и Филип има съ6тите бели буйки за пълзене и прохождане, сестра ми ми ги изпрати и много им се радвам. Както съм виждала в София, всяко бебе има съ6тите буйки. Но и аз 6те купя ве4е обувки, 4е ние всеки момент о4акваме да проходи сам ... Стъпва на крака като се държи само с една ръка и посяга да тръгне, губи равновесие и сяда на дупе. Супер рефлекс има, подпира ръце и не пада по нос, както преди.
Говори много и повтаря като му кажа : Ба-ба, тати, папа. Майка ми много се трогна като го 4у по телефона да казва БАБА  Blush

Ние 6те поиз4акаме до края на август за морето, но пък отиваме на басейн сега...
Целувки от дале4  Heart Eyes

# 11
Здравейте и от нас! Наистина темичката опустя тези дни, така завиждам на всички на моренцето, мисля ние да го посетим през септември, когато Алекс ще е към годинка . Иначе тези дни при нас минават в разходки в парка, пазар, обичайни домашни задължения, а следобяд обикновено в къщи като завали дъжда. Бебко вече доста харесва проходилката, щъка напред назад и дори направи няколко бели, много е енергичен и засмян.
Големи сладури са Мартин, Мария и Лаци на снимките в Борисовата градина!
Ive1ina, честито второ зъбче,каква почерпка само, жалко че аз още съм на диетата! Ние пък си имаме трето, и откакто проби венеца нощите ни стават по-спокойни, продължаваме да си се будим към 4-5часа, но вместо с плач и носене на ръце,  със смях и радостно пискане, на нас така ни се спи, а пък той се чуди как да се закача и играе, и така по 2-3часа.
Steli-ssd, , Много е сладък Стенли с новата си прическа! И Алекс се опитва все по-успешно да пълзи, още не успява съвсем, но имаме голям напредък, ивето започна да лази едва когато проходи. От една две седмици вече и сам застава в седнало положение от легнало по корем, незнам при ваште бебоци как е.
Irinii, това че не се видяхме на срещата не пречи да се запознаем в квартала или в парка някой ден, ще ни бъде много приятно. Когато ви е удобно, пускай тел на лични и готово!
Относно обувките за прохождане-още се двоумя, засега имаме много готини маратонки и сандалки на Oshkosh, но май не стават за прохождане, а за след това, харесват ми летния модел буйки на К и К , тези с връзките и май ще му купя тези дни!
Засега толкова от нас, че отивам да вдигам каката от следобеден сън, желая хубав ден, а на морските ни бебчета-весело изкарване на почивката им! newsm51

# 12
Здравейте!!!
Бързам да се похваля: Имаме си вече ТРЕТО ЗЪБЧЕ. Днес проби след бурна нощ. Това, което ме изненада е, че очаквах първо от горе да пробият, защото са му доста надути венците, а то се оказа втори зъб долу от ляво. Е, въпреки всичко сме доста радостни!!! Simple Smile

# 13
Здравейте на всички!

За плодовото мляко, незнам дали от него се пълнее повече от попарката, но аз вече и давам и тя много го харесва. Изяжда си го сладко сладко и за още пита даже... Laughing

Desssy, браво на вас. Честито 3-то зъбче!!!  bouquet А, ние какво да кажем като нямаме нито едничко, за адет както казват хората. Но знам че колкото по късно, толкова по здравички били... Wink

Даная казва: мама, тата, тати, баба, ляля ( рядко ), даде, деда, а-ня-ня, ба-ляля-ба.... Все ги реди едни.... Ама е много сладка, като започна да и пея. Гледа ме право в устата и сякаш се мъче и тя да пее. Искам да ви кажа, че установих, че ме имитира. Аз като и кажа та-та и тя го казва със същия тон с който съм и го казала... Пляска с ръце, за бравоооооо, крие се, маха за чао, и т.н. Иска все да ходи и става все по стабилна. Става от седнало положение в право, само стига да има за какво да се хване.

mama_meggie, Благодаря за статията, ще ми е от полза...  bouquet

ivel1naи аз със закъснение искам да му пожелая да е жив и здрав и много да те слушка! smile3525
Как мина днес плажа, изгоряхте ли??? Hug

Момичета ставам да вечеряме, до скоро!!!

Чао!!!

# 14
Здравейте на всички!И от мен
Ние от няколко дена сме в много лошо състояние за най малкото ревем.Искам да ви попитам от кога се дава риба? и каква.Лека нощ на всички и дано бебоците спят спокойно

Общи условия

Активация на акаунт