МАРТ 2006

• 11 235
  • 277
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Ако Преслав види друго дете да яде и иска му разрешавам да опита (той така опита зрънчо), но ние по принцип с малко деца общуваме, а и той като не знае едно нещо какво е, не го иска обикновено. Дори много трудно му набутвам нови неща в устата. Rolling Eyes
А сега да се оплача. Преслав пак е болен, този път алергичен артрит. Shocked Вчера вдугна малко Т, имаше и лек обрив. Заведох го при педи. Тя видя леко зачервено гърло и реши, че пак вирус някакъв го е лепнал.  Пусна му профилактично изследвания, изписа му Вит. С и Калций и сироп за обрива. Тъй като в сряда следобед се добрахме до плажа, майка ми като разбра, че има Т веднага ми вдигна скандал, че бил много малък за плаж, освен това бил скоро болен и съм го разболяла пак. Обясних и, че той беше с потник и памперс, не сме го водили до водата, само на хавлията е седял, следила съм да не му е студено и.т.н., но върви се разправяй. Вечерта обаче му се подуха глезените. Тогава се сетих преди време как куцаше с едното краче, след като беше вдигнал Т и се оказа, че е същото, само че тогава е минало от само себе си. Днес пак отидохме на лекар-специалист и такава диагноза ни поставиха-алергичен артрит. Сега е в болницата с баща си, пуснаха му банка с глюкоза, като изтече ще си дойдат. Майка ми ще му прави инжекции венозно и в понеделник на изследвания. Направо ще лудна. Малкото тъкмо се закрепи и започна да наддава. Добре, че това не е заразно, че направо не знам иначе. ooooh!

# 241
  • София, център
Ех Кате, през големи изпитания минахте вие! Дано да се оправи Преслав бързо, бързо тоя път!

Мария е с разстройство, няма т, няма нищо…това какво е…не знам! Взех и сутринта Хумана за такива случай, направих каша и сега пък на обяд не иска да яде и заспа така…гладна! К`во става…като стане ще я видя ще яде ли ,няма ли! Не иска варени картофи, нито с мляко, нито без… И сега по цял ден на тая Хумана ли да карам!
Моля ви ми кажете нещо по случая!
Не ще Ентерола, гоня я с една спринцовчица и и слагам по 5мл в устата от време на време!

Иначе се разхождам в НДК, но ми е домъчняло за Южния парк!

Целувки и чакам съвети!

# 242
  • София
Ади и Денито беше така миналата седмица.
Едно 10 дни с разтроиство ooooh! не много сташно, ама цапаше памперса всеки час. Без Т без нищо newsm78 . Накрая му изби зъб Rolling Eyes Но пък и бяха големи жеги newsm78

Расти ли ви някой зъб?

# 243
  • София
Момичета, дайте ми един съвет Rolling Eyes Не мога да реша дали да взема камера за морето newsm78 На апарата имаме клипчета, но бързо му се пълни паметта Thinking А колко багаж се събира са плажа Crazy
а и сме само аз и мъжа ми и все ще трябва да внимаваме Thinking
А пък ми се иска да му заснемем първото море Rolling Eyes
Дайте съветчета, че много се чудя newsm78

# 244
Здравейте!
Ади, добре дошла. Давай на Мария само Хумана 2-3 дни, докато се пооправи. И ние бяхме така пролетта. Остави я да спи повече, и Алекс тогава нямаше температура, но беше доста изтощена и спеше повече.
Кате, дано свършат вече тия болести.
Кети, ако се притесняваш, не носи камерата, направете му само снимки и клипче на Дени. И това са спомени. Ти си прецени.
Лек ден

# 245
Их, Кате, много гадно звучи таззи диагноза, за пръв път чувам такова нещо при толкова малко дете, като е алергичен артрит, от какво аджеба се причинява...дано да мине бързо и да се оправи...между другото това, което майка ти е казала че толкова малко дете не се води на плаж не мисля, че е вярно.

Кети, вземете камерата на всяка цена, аз съжалявам че ние нямаме, такива номера ни въртя малката на морето, че с апарат въобще не можеш да ги хванеш.

Ади, аз за разстройство знам Ентерол, ако не иска да яде, давай си й само млякото, мисля че разните запичащи чайове са подходящи.

Да ви кажа мойто диване какъв номер ми сви...като беше новородена я мъчех с един биберон, който така и не засмука, седи си той вече година и кусур, презрян измежду играчките и нашата девойка вчера го откри, оттогава не можеш да й го извадиш от устата, сега взе че заспа с него  Shocked децата на нейната възраст се чудят хората как да ги отучват, а тя тепърва се пристрастява  ooooh! а пък днес как се изтърси на една катерушка, хиляда пъти мина на едно и също опасно място и хиляда пъти й казах да си гледа в краката, на хиляда и първия тя се спъна, падна по лице и сега резултата е цепната вежда и надуто и посинено оче, а даже не е от палавите, като гледам какви фурии има на нейната възраст вече да съм се свършила.

# 246
Кате, направо се намъчихте .... незнам какво да кажа, дано бързо се оправя Преслав.
Ти като каза за морето - аз тъкмо се наканих и сега трябва малко да се оборудваме - басейнче, чадър, между другото никъде не намирам памперс-бански във Варна  newsm78 Ели ти къде си виждала?
И да ви се оплача по повод плажа - пробвам си банския от преди 2г и не става  Shocked особенно горницата  Shocked Shocked Shocked направо съм като крава с целулит до целулита  /по д-то/ Sad Cry Confused може и да ми се размине плажа, иначе ще трябва да отида на някой безлюден или със скафандър. Като се видях момичета такава депресия ме тресна, че си купих една кутия с бисквити и си я изядох почти сама. Само аз ли съм така  Rolling Eyes?
Аз давам солети, бисквити и зрънчо, но не редовно само като види или поиска като сме навън. Шоколад е опитвала, но не и давам, сладолед и чипс не съм давала.
Напоследък е първа кипра с нас на масата и си хапва пържени картофки, слата /основно краставици/, вчера куса кюфте, но не и хареса май, най-много обича тараторче. Плодове продължава да ми отказва всякакви.
  bouquet

# 247
Герда, не се бой и мен като ме хване депресията се тъпча, вечер не си лягам без да съм изяла една кутия сладолед, тайно като приспя детето, ама си въобразявам, че нея ще я науча на хранителни навици, в интерес на истината с баща й сме луди по сладоледа - зиме, лете има по 5 кутии във фризера. Иначе Алис вечеря с нас на масата откакто е захранена. В началото си ядеше разните му бебешки манджи, но вече й режа в една чинийка храната на кубчета и я оставям да се оправя сама, примерно ние много ядем скара, режа й месото, малко домат, сирене, краставица и залчета хляб, после си дояжда с кисело мляко, общо взето само на обяд все още й давам аз в устата, защото тогава яде по-течни неща и ще се омаже много, абе да чукам на дърво сега добре се храни, даже май е понапълняла малко, ако почне и да спи нощееем цена няма да има. А за плодовете и тя не е фен на друго освен ябълка и банан, пробутвам другите плодове с кисело мляко.

# 248
  • София
ей Катееееееее, не ти бях прочела постинга Sad Много мъчно ми стана, каква е пък тази диагноза Shocked
Пиши като се върнат от болницата и дали са предписали нещо Rolling Eyes

Да се отчета и аз за зрънчото Rolling Eyes Дени яде вече всички забранени работи Whistling Аз бях много против , ама дядовците и бобите като му дават аз после как да му обясня на детето Rolling Eyes
Абе не съм случила на баби и дядовци.Оня ден баща ми доволен ми показва как го научил да си отваря кутията с цигари и да лапа цигара сам Shocked Миналата седмица пазаруваме в Метро със свекитата и свекър ми носи Дени на кенгуро.............обръщам се и гледам Дени държи едно шише Циф и го лапа Shocked Shocked Shocked дали му го да мълчи ooooh! абе..................
Веднъж свекърва ми лапа един шок. бонбон и Дени я гледа и тя си вади едно парче от устата и вика "Айде момче си........." имах време само за тази реакция Shocked
Та така и шоколад е опитвал . А солети , бисквити и аз му давам, че преди хич не ядеше и така поне нещо му пълни корема. Знам, че сега ще ме изедете с парцалите, ама аз направо се бях отчаяла Rolling Eyes Ядеше макс половин бурканче на ядене и вечер мляко беше бая изкльощавял, чак и крачетата му станаха едни слаби, а ощи не ходеше Rolling Eyes
сега да ви кажа яди глупости, но и манджите си изяжда Sunglasses

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 20:26 от ketito

# 249
Катенце, миличкия Преско, пак ли с тази странна диагноза...Боже, дано бързо се оправи! Наистина, от какво се причинява? А за плажа аз лично мисля, че като внимаваме в кои часове ги водим и по колко време са във водата, даже каляваме децата си, не мисля, че са малки.
За храните, аз също съм на принципа да не й давам боклуци от типа на зрънчо, чипс и т.н., но когато някой яде, естествено е да я почерпят и мисля, че от една-две хапки веднъж месечно няма да й навредя. По-зле ще се почувства детето ако му забраня и може да има обратен ефект в бъдеще. А и винаги казвам на майките, че не й давам да яде такива неща и те гледат да не я "дразнят", но по принцип повечето ми приятелки с деца не дават такива храни. Аз много се радвам, че Писи обожава всякакви видове плодове и гледам да й давам всеки ден по два-три вида.
Вечер започна да яде с нас от нашата храна, и аз като Дейзи и режа на парченца салата, месце, паста и се опитва все по-успешно да яде сама. Продължавам да я кърмя само вечер преди да заспи  Laughing Неуспешно се опитвам да й пробутам Нестле Джуниър през деня и сега яде млякото, което яде е био киселото.

adiland, аз си спомням Констанс беше писала при разстройство отвара от камшик, че действа безотказно, дано тя се включи с разяснения  Grinning

# 250
Оф Катенце, миличкия Преско, дано се оправи, бързо, бързо!  Praynig Не съм чувала и аз за подобна диагноза. Стискам плаци вързо да се оправи !!! Силни прегръдки  Hug  Hug  Hug
А за плажа, не мисля че това му е навредило, напротив, децата се каляват по този начин. Анна-Мария миналата година изкара 2 месеца на морето, толкова добре и повлия. Аз я водих сутрин рано към 9 до към 12:30-13:00 най-късно.

Днес я изпратих с баба си и дядо си на морето, то бяха едни целувки и прегръдки като тръгваха, и се поразплаках Sad

Ади, за разстройството, опитай на дадеш този сок на ХИП OS 2000. Иначе камшик, 1/2 чаена лъжичка на 200 мл вода, вариш, престоява около 1 час, прецеждаш и после й даваш да пие .

Кетито, вземете си камерата задължително, толкова хубави и весели моменти ще си имате на първото моренце че задължително трябва да се заснемат  Simple Smile

Цунки!

# 251
Герда,  Hug да не ти пука изобщо, никой не е перфектен,  ходи си на плаж с бебка и хич да не ти дреме, Simple Smile А пък има някои бански ( тип боксерки) с които можеш да прикриеш несъвършенствата Simple Smile Не се депресирай за такива неща, лято е  и живееш в един от най-прекрасните градове в БГ  Hug

# 252
  • Варна
Благодаря, милички, за подкрепата. То аз напоследък все за болести и проблеми пиша. Върнаха се от болницата с един списък с разрешени храни, от който не заболя главата. То в него почти нищо няма-картофи, ориз, ябълки, круши, зелени чушки, тиквички, зеле и още някои неща. Та сега е на диета детето, а той толкова изхърбавя с тези болести и тъкмо започна да се храни. Сега ще му бие майка Орбазон и Вит. С венозно и ще пие Ириус. Това е лечението.
А за плажа питах педито и каза, че не е малък и точно както трябва съм постъпила. Но за сега плажа се отлага, защото предположиха, че може да е бил "капката, преляла чашата" (аз имам слънчева алергия). Този вид алергична реакция се проявявал при наслагване на няколко алергизиращи фактора, особено след прекарана инфекция и прием на АБ. Но кои са никой не може да каже. Първото нещо, което ме попитаха като влязох е дали съм давала мед, шоколад, ядки. Та "пазенето", за което в къщи се борих със зъби и нокти поне свърши работа-няколко храни по-малко в списъка с възможните алергени. Той и на ухапвания от комари много силно реагира, подува се много, та и това може да е допринесло. Не знам, и аз се обърках вече. Ще слушаме докторите и каквото сабя покаже. Rolling Eyes Дано да разберем къде е причината. Praynig

# 253
Само мернах какво е писала Ади и да кажа- бях писала по-напред в темичката , когато Константин се разболя на морето след адската диария ни помогна отвара от камшик.Билката я има във всяка билкова аптека.Слагаш лъжица и половина в 400мл вряла вода, попарваш и след като изстине прецеждаш и даваш да пия-на мига ще спре да дриска!
Отивам да ви чета............

# 254
Кате имаш и от мен една виртуална прегръдка Hug Hug Hug,стискам палци Преслав бързи4ко да се оправи,междудругото и Дани реагира много силно.
Герда и на мен горнището от преди 2г не ми става.,ама как да ми стане като преди носех сутиени размер 85В,а сега 90Е,а пък за корема си няма да говоря,4е още си е като на бременна в 4ти месец.
Кетито нали щеше да пращаш снимки на Денис с новата при4еска Wink
Дейзи аз се притеснявам от факта,4е в детската градина има няколко де4ица,които ползват залъгалки,макар 4е са по големи от Дани и той от лиубопитство им ги дърпа,ама като те слушам теб,определено ще изнамеря нашите от игра4ките и ще ги хвърля преди да е решил,4е иска.
Приятен уикенд на вси4ки

Общи условия

Активация на акаунт