МАРТ 2006

• 11 233
  • 277
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Деси  Heart Eyesаз някъде бях чела,че не било добре да се обяснява надълго на децата как може да се ударят и как ще плачат ,защото щели да изградят въображение за страшни неща -ох и аз как го обясних.Надявам се,че ме разбра
На мен например баба ми все ми обясняваше,как като тичам дяволчето щяло да ме спъне и т.н. и аз имам доста въображние към страхотиите,винаги си представям, какви ли не ужасии ,които могат да станат #Crazy
Ази  Heart Eyesпоправи ме ако греша-нали си завършила и детска психология Heart Eyes
Леле как помниш  Wink
Да, в момента е т.нар. предметно-образно мислене при децата, което означава, че не възприемат метафорични образи, а само буквални, засега. С две думи ако кажем "дяволчето ще те спъне, ако тичаш бързо"- детето ще си го представи буквално. Или "внимавай в картинката"- детето ще търси картина на стената, в която да внимава. Много идиотски го обясних, дано сте ме разбрали.
Важното е всичко да се обяснява много търпеливо и да не забравяме, че принципа "проба-грешка" в момента е в основата на изграждането на понятия в децата ни. Ако им кажем " огъня пари"- те няма да го разберат, докато не се доближат прекалено близо и усетят парване.
Не забравяйте, че развитието на речта /независимо пасивно или активно/ е право пропорционално на развитието на ума, затова не си спестявайте обяснения, книжки, изобщо нови понятия, т.е. образи, които детето да свързва асоциатовно /реалния образ с картинката в книжката, или животното/предмета със звука, който възпроизвежда, например- миксера казва "брррр"/.Колкото повече понятия въведем, толкова повече асоциативни точки има детето, за да прави връзка между тях.
Много хора бъркат интелекта с информацията, интелекта е способността от минимална информация да се направят максимално изводи, разбира се колкото по-информиран е човек, толкова повече асоциации може да направи, но в този ред на мисли, много ме дразни, когато някой каже "Ау, колко е интелигентен този човек- прочел е толкова книги", да речем.
Моториката също е важен елемент в развитието на децата- сега са подходящи играчки/предмети с елемент на сглобяване, влизане едно в друго- например бутилката с капачката, големи кубчета, които се подреждат едно върху друго, тип "матрьошка"- предмети, които влизат едно в друго и т.н. Това е степента на координацията, която постепенно се усъвършенства.
Дано не се отегчавате от дългите обяснения  Embarassed

# 31
DessyM  благодаря за иформацията дано да го хващаме този канал  Peace

Azzy  мерси  Hug много полезни неща  Peace

# 32
ази, мисля че ако имаш време, точно тези "дълги обяснения" биха били сто пъти по-полезни отколкото злободневните неща, които ние споделяме.
ще ти бъдем много благодарни за професионалните съвети!

# 33
Ази Heart Eyesмерси скъпа ,помня и още как
общо взето помня почти всичко Shocked което някога някой е казал Shocked newsm78
поучавай ни по често Hug Hug

Ази Heart Eyesисках да те питам и мислиш ли,че гледайки baby tv децата научават някои думи на английски,защото аз по принцип бях доста против тв ,но виждам,че тази програма е сякаш правена точно за бебета  не само от аниматори ,но и от детски психолози защото страшно впечатлява Б и ако и език учи съвсем ще си успокоя съвестта,че му я пускам Joy
BBC prime почти не го харесва,Телетъбисите също,само песента на Големия и малкия готвач Joy

Кали Heart Eyesаз изобщо не те водя за лоша майка  Joyнадявам се,че се шегуваш
напротив   bouquet
а аз без да искам ако падне Б и изписквам Embarassed,пробвах да не го правя-не мога да се контролирам newsm78
а и той е мамин глезльо Embarassed и много се обижда ако се удари и идва да го гушкам ,което правя и ми е мило

Жане Heart Eyesкъде се губите
липсваш ни

# 34
докато сме още на тема "падане", една поредица от снимки, правени през няколко секунди. (без да пускам спусъка, снимани са автоматично) преди около месец.
първата е преди падане, втората е в летеж, а на третата калоян си изтупва ръцете от боклучките. Мила, забележи какво спокойстви цари на лицето му по време на самото падане.

видео на Кало на 5м и 3 седмици, заварих го изправен в леглото да тараши шкафа:

# 35
Здравейте милички! Heart Eyes Да се оплача  Sad Юджи от вчера е с Т,а снощи беше с 39,никога не е вдигал толкова висока температура Confused Направо изкарахме кошмарна нощ  ooooh! Педито каза,че е нещо вирусно и за сега няма да пие антибиотик,поне от сутринта Т му поспадна,дано се оправи бързо! Praynig А ние утре с мъжа ми имаме годишнина  Heart Eyes но явно никаде няма да можем да отидем  Tired  Mila,много е хубав Бобата! Hug Танита,Честит рожден ден!   bouquet

# 36
  • София
Ази Heart Eyesисках да те питам и мислиш ли,че гледайки baby tv децата научават някои думи на английски,защото аз по принцип бях доста против тв ,но виждам,че тази програма е сякаш правена точно за бебета  не само от аниматори ,но и от детски психолози защото страшно впечатлява Б и ако и език учи съвсем ще си успокоя съвестта,че му я пускам Joy

Мила, за това съм 200% сигурна,синът ми е жив пример, той научава не само думи, а цели изрази и ги употребява съвсем на място.
И Лия е с температура - висока, докито каза че е някакъв еднодневен вирус, който протича с висока Т, повръщане или разстройство, но минава бързо и без антибиотик.
Мами, как слагате децата да спят с или без чорапки, аз Лия вчера за първи път я сложих боса, то това беше заради температурата, понеже тя спи съвсем отвита на отворен прозорец и ме е страх да не настине.
Честит рожден ден на Танита на патерица!   bouquet

# 37
  • София
Милички, благодаря, пак ви напомням, че не се занимавам с това от доста време, така, че може и да съм поизостанала малко в информацията, нали знаете, когато не се ползва активно.. иначе с удоволствие бих споделяла с вас, излишно е да ви го казвам  Hug
Мила, напротив, можеш спокойно да оставяш Боби да гледа, когато всичко е в граници, няма проблем. Освен това наистина възприемат от езика малчовците, а програмите за деца задължително се консултират с психолози  Hug
На болничките пожелавам скорошно оздравяване!

# 38
Здравейте,

завърнахме се най-сетне Grinningвчера си дойдохме в София и по-хубаво от вкъщи няма  Grinning Времето беше прекрасно /още по обед ставаше 35 градуса/, водата беше най-чистата и топла която съм виждала, плажовете също страшно чисти, с много малко хора, а и имаше направо самотни, но те бяха с камъни. В интерес на истината на Али хич не й допадна морето и не оцени чак къде я бяхме замъкнали GrinningПървият ден на плажа само като видя пясъка между пръстите си и хлъцна, стоя така 2-3 мин. и щеше да ревне, оттам нататък не е стъпила повече, седеше все на шезлонга или в количката Crazyс морето същата работа, даже не успях да й топна пръстчето на крака, беше вирнала краката по турски и викаше Не-не и се въртеше бясно, за да избяга Laughingкупихме басейн, с който поплува известно време във водата /добре че успях да я наснимам тогава/, когато излезе една единствена вълна за 5 дена и я изплиска, тя ревна и оттогава намрази и басейна и все го риташе и блъскаще с ръка Crazyта смятайте какви плажове сме правили на смени, не съм хич почерняла. Жегата също не й влияеше добре, все потна и съответно обрината беше. Иначе Али се разяде зверски там, май и понапълня, за мой резил прояде и пържени картофи, сладолед, пица Embarassedв  малки количества де, колкото да се омаже само и да ни даде 5 минути и ние да хапнем EmbarassedОт хотела хич не сме доволни, сменяхме стаи и прочие, в крайна сметка Али я нахапаха яко комари въпреки комарниците и апаратчето, а едната пъпка на бузката се беше възпалила жестоко, по цяла нощ не ни оставиха да спим гърците с техния прословут нощен живот, направо как издържат тия хора по кръчмите до 4-5 сутринта  незнам, а и Али се будеше между 30 и 40 пъти на нощ. Предпоследния ден забравих да я намажа със слънзезащитен крем /а беше само 9 сутринта/ и тя направи нещо като слънчева алергия по раменете. Горе долу това е, пътя го взехме на два пъти с преспиване в Сандански, ферибота едвам го издържа, но като цяло беше нормално. Като тръгвахме си мечтаехме за второ море през септември, а на връщане не ни се и помисляше да тръгваме някога повече нанякъде Crazy

Пускам снимки, ако ви се гледа, едвам подбрах измежду 300 снимки, а и някои от най-красивите пейзажи не мгат да се качат, че са повече от 3 КВ: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=144577               парола :  ALICE

# 39
daizy, много хубави снимки  и много хубави мама и бебе  bouquet

# 40
Дейзи миличка Heart Eyes добре дошла
страхотни снимки с огромно удоволствие ги разгледах,много сте красиви с Али ,много  Heart Eyesа и  моренцето изглежда страшно чисто и хубаво Hug
а по пътя как мина,кога тръгнахте,използвахте ли някое от дневните и спанета
а за храната-и Боби имаше голям скок на почивката,почна да яде сурови зеленчуци и плодове(преди го беше гнус)
пържени картофки и аз давам,то картофа му е любимото ядене-сега почти всеки ден му пека картофчета,нарязани като пържени

# 41
  • София
Привет,милички! Hug

Дейзи,много сте хубави Hug,добре дошла!

Мила,много хубава прическа си му направила на Бобчо Hug,Кали,а Кало е голяма фога Simple Smile,много се изкефих на филмчето,на тая възраст Дани само лежеше още.

Пак има болнички Sad,Джеси,дано се оправи по-скоро малкия Hug

За телевизията,Дани много гледа,а аз изобщо не му забранявам Embarassed.Ами,много обича да зяпа музикалните канали,анимационни филмчета,реклами...Ще взема да почна да го ограничавам малко.
За падането и аз не реагирам бурно като падне, ако не се е ударил лошо.Оставям го сам да стане и му казвам ,че нищо не се е случило,да си продължава по пътя Simple Smile
Днес имаме страхотен напредък,нали ви бях писала съвсем скоро,че ужасно го е страх от подвижния душ и даже го къпехме цяла седмица в стаята,че пищеше само като влезем в банята... е, днес го изкъпах под душа.Лека полека,влязох първо аз,намокрих се пред него,накарах го да пипне водичката,после му намокрих крачетата и така постепенно целия,май му хареса в крайна сметка Grinning.Много исках да го направим това преди морето,че да не мъкнем там и корито,освен всички други багажерии.
Ето и от нас малко снимчици http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=13408&AlbumId=97363

Лека нощ и целувки!

# 42
тася, тази снимка ми е любима!

Супер е, че си намерила как да се справиш с душа. Сега ако ме посъветваш аз как да откажа Калоян от душа....
От бебе го къпем само под душ, преди месец-два ми натежа и го оставих в кръгъл леген за пране, иначе се давеше в бебешкото корито. Сега обаче излиза и излива водатата от легена и с душа полива всичко и всички. ламината пред банята започна да се надува.... а кало се хили с глас и си полива....

Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 23:28 от kalina na kayo

# 43
Привет мами!

Дейзи добре дошла!  Hug Снимките са страхотни, много сте хубави всички!  Heart Eyes Браво на Али че е прояла там, то чистия въздух и прекрасната храна увеличават апетита Simple Smile В Лименариа ли бяхте?

Мила  Hug много кофти за майка ти, според мен ще и мине, ще разбере че трябва да е по-внимателна.

Кали, страхотни снимки с падането на Кало (много професионално снимано) , а клипчето изправи ми се косата, Кало е голяма фога Simple Smile

Тасинка, Дани е страхотен сладур!!!

За паданията - да чукна на дърво, Анна-Мария е супер предпазлива, въпреки че е доста дива, и на едно място не може да стои. Но аз не шашкам като падне, тя си се изправя и продължава, много рядко да проплаче ако падне. И майка ми и гледачката също не и треперят като падне.

Оф така ми се доходи и на мен на моренце след снимките на Дейзи, още малко и заминаваме за цялото лято Simple Smile Нямам търпение да се плискам с  Анна-Мария във моренцето Simple Smile

Цунки!

# 44
Джеси  Heart EyesЧестита Годишнина  bouquet  bouquet  bouquet
много много любов Heart Eyes

Тасинка Heart Eyes,много е пораснал Дани-страхотен сладур   bouquet

Зори Heart Eyesза сега Анна Мария май е най смела -нали само на нея и хареса моренцето  bouquet

Дейзи  Heart Eyesоще веднъж да кажа колко сте хубави,пак разгледах снимките  Heart Eyes

Кали  Heart Eyesимаше едни по хард кадри с проходилката Wink

на болничките стискам палци Hug

Общи условия

Активация на акаунт