Пържите ли тиквички във фритюрник?

  • 17 648
  • 64
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 011

Лично аз ,когато имам голямо количество тиквички  - ползвам,макар че вкусът им не е като на стандартно изпържените.

# 1
  • Мнения: 149
в повечето случай пържа във фритюрник.предварително ги нарязвам нарязва  осолявам и ги поръсвам с брашно, така ги оставям да престоят известно време и после ги пържат. стават по хрупкави

# 2
  • Мнения: 431
Мдааа почти винаги ги правя във фритюрника  Peace по бързо стават

# 3
  • Мнения: 3 622
Аз пък ги пържа в тигана - стават по вкусни  Wink

# 4
  • Мнения: 4 546
а има ли разлика между тези на тиган и тези във фритюрник, когато се вадят от фризера? основно за зимнина на тиквички искам да си взема някакъв мини фритюрник, но се чудя дали ще ги ядем после  newsm78

# 5
  • Мнения: 2 011
ами да- аз точно за това ползвам фритюрника
след като ги изпържа чакам да изстинат и слагам в кутийки- после във фризера
може и в торбички
После в МВ- и готово
вкуса им е    като на  прясно изпържени

# 6
  • Мнения: 1 669
Вкъщи ги предпочитаме предимно на тиган, по-вкусни са... Не е приятно пърженето в тази жега, но пък после... ММММММ Laughing Laughing Laughing

# 7
Само на тиган. Наистина отнема време, но резултата си струва.

# 8
  • Мнения: 1 877
Ами обелвате ли ги преди пържене?Щото ние не ги белим.Иначе ги пържим в тиган - даже нямаме фритюрник.

# 9
  • Мнения: 1 669
не, аз не беля тиквичките... Shocked

# 10
  • Мнения: 14 499
не ги беля, режа ги на кубчета, оставям ги да се отцедят и във фритюрника

# 11
  • Мнения: 4 546
не беля, режа на кръгчета. не оставям да се оцеждат, просто ги нарязвам повечко в една купа.

# 12
Мисля, че тайната на хрупкавите тиквички е в начина на пържене. След като ги сложа в тигана ги обръщам след около 15 секунди. Това ги запечатва и отвътре не изсъхват, а отвън хващат хрупкава коричка.

# 13
  • Мнения: 1 669
нещо не разбрах... обръщаш на всеки 15 секунди ли...
За 15 секунди не могат да се изпържат тиквички...  Wink

# 14
Не могат разбира се  Wink само в началото.  Слагат се в олиото, чака се 15 сек и се обръщат. По този начин се бланшират и това не позволява на сърцевината да изсъхне и да се спаружат. След това вече следващото обръщане е когато от едната страна са готови.

# 15
  • Мнения: 983
Да, във фритюрника ги пържа, неееемам нерви за тигана

# 16
И аз така!  Simple Smile - само във фритюрник, но като ги пържа ги подреждам в кошничката, като ги застъпвам по начина, по който се редят керемиди или тухли - незнам дали го обясних добре  Crazy - така става точно като на тиган!  Simple Smile

# 17
  • София
  • Мнения: 1 423
На тиган са ми по-вкусни, но става бавно. По-често ги пържа във фритюрник. А напоследък правя мързеливи тиквички по форумската рецепта   chef

# 18
  • софия
  • Мнения: 376
във фритюрник,стават по-вкусни на тиган,но не ми се занимава.

# 19
# 20
  • Мнения: 1 808
Винаги ги правя във фритюрник. Не ги обичам оваляни в брашно.
Режа и директно пълня кошницата.
Вадя и заливам с предварително приготвен сос от кисело мляко, сол и пресован чесън.
И си облизваме пръстите  Laughing

# 21
  • Мнения: 2 199
Не! само в тиган от двете злини избирам по-малката  Whistling

# 22
  • Мнения: 49
Ако нямам време,във фритюрника,но ако имам време,предпочитам на тиган.

# 23
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
никога

# 24
  • Габрово
  • Мнения: 1 220
Не,пържа ги в тигана-стават по-вкусни.

# 25
  • Мнения: 27 524
Не. Става, ама ми се слепват обикновено и стават прекалено мазни. Предпочитам в тиган, но наистина, ако са ужасно много фритюрникът е добро решение  Peace

# 26
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Изхвърлих си фритюрника,без да се замисля.И без да съжалявам.Нищо не става така вкусно,както приготвено в тиган.А ако тиквичките са много,изпичам ги във фурната.Овалвам ги в брашно и малко червен пипер.Стават хрупкави и съвсем не са лоши.

# 27
  • Мнения: 711
Не. Пържа само на тиган. Във фритюрник пържа само картофи.  Peace

# 28
  • Мнения: 1 808
А може и в тавичка.
Нарязваш на кубчета, поръсваш със сол, червен пипер и олио, разбъркваш.
Слагаш във фурната на 220 С и разбъркваш отвреме-навреме.
После може да залееш порцията със сос от кислео мляко, сол и чесън.
Можеш да им направиш и заливка.
Можеш да сложиш и ориз. И кайма.
Абе импровизация е нататък.

Последна редакция: вт, 19 юни 2007, 11:15 от cathie

# 29
  • Мнения: 526
На тиган-по-вкусни са ми...

# 30
  • Мнения: 663
във фритюрник-по бързо става

# 31
  • Самоков
  • Мнения: 561
Не ги пържа във фритюрник, аз ги обичам с панировка от яйце и брашно а там не се получава добър ефект. Заслужава си висенето над тигана.

# 32
  • Мнения: 1 564
По-вкусни са ми в тиган.     food002     Но ако са в голямо количество ползвам фритюрник.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 057
Да, става по-бързо.

# 34
  • Мнения: 732
И аз ги пържа във фритюрника, в тиган ме мързи. Не ми се виси в тая жега до котлона Mr. Green

# 35
  • Мнения: 5 362
Винаги ги пържа във фритюрника.  Peace

# 36
  • София
  • Мнения: 4 294
Да само във фритюрника ги пържа Peace

# 37
  • Мнения: 3 268
Обелвам тиквичките,нарязвам но кръгчета и пържа във фритюрник.После ги заливам със сос от кисело мляко,чесън и копър.

# 38
  • Мнения: 5 183
Изобщо не използвам фритюрник
Родителите ми имат, знам 4е е голямо удобство, но супер нездравословно ми се струва
Като се омъжих, изобщо не исках и да 4увам за такъв уред

# 39
  • Мнения: 133
Тиквичките НЕ ги пържа -никога.
Пека ги на скарата и стават убийствено вкусни.
След това ги заливам със сол,оцет,олио,босилек,чесън и копър.

Последна редакция: вт, 19 юни 2007, 21:00 от Зла(то)

# 40
  • до канала
  • Мнения: 518
да по лесно ми е

# 41
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 473
Пържа, разбира се. Знам, че е нездравословно, но не мога да живея без пържено  Whistling Респ. и без фритюрник в кухнята  Grinning

# 42
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Стават много мазни.  Sick Обичам ги единствено на тиган с хрупкава коричка, макар да отива много време. Мъжът ми обаче ги консумира във всякаква форма. Mr. Green

# 43
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 522
Един път пържих и не ми харесаха. Много мазни стават. Предпочитам тигана.

# 44
  • Мнения: 279
Да,предимно там.

# 45
  • Мнения: 444
Аз ги пържа в тенджера , топвам ги преди това в кашичка от брашно , вода и сол - стават много бързо и много вкусни !!!

# 46
  • София
  • Мнения: 7 097
И аз предпочитам вкуса на пържени в тефлонов тиган тиквички, но не ми се занимава, защото пържа големи количества и затова се примирявам с фритюрника.

# 47
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 473
Стават много мазни.  Sick Обичам ги единствено на тиган с хрупкава коричка, макар да отива много време. Мъжът ми обаче ги консумира във всякаква форма. Mr. Green

Стават точно толкова мазни, колкото в тигана  Peace

# 48
  • София
  • Мнения: 160
имам фритюрник,но  там стават много мазни  и ги пържа на грил-тигана.

# 49
  • Мнения: 634
Мъжа ми така ги пържи веднъж, понеже не му се занимаваше Mr. Green,станаха много мазни и тежки Confused

# 50
  • Мнения: 2 591
пържа тиквичките само там! нямам нерви за тиган  Rolling Eyes

# 51
  • Мнения: 286
След като си имам вече нов фритюрник, стария го използвам само за тиквички.

Преди това ги пържих в тези тенджерки с кошничките.
В тиган не се наемам Laughing

# 52
Имам фритюрник от 3месеца и почти всичко пържа в него,особено тиквички.
Става супер бързо. Peace

# 53
  • Мнения: 398
Пържа само във фритюрник Naughty,нямам време и нерви за тиган.С две малки деца,фритюрникът е незаменим.Нарязвам ги на кръгчета,осолявам,изчаквам да си пуснат водата , мятам ги в кошницата и ХОП готово след няколко минутки.С мляко чесън и копър са разкошно мезе за студената ракия в топлото време.

# 54
  • Мнения: 1 494
Не ползвам фритюрник- прибран е в шкафа. Препържената мазнина е изключително вредна. Тиквички само в тигана пържа и то с брашно.

# 55
  • Мнения: 656
Не. Пържа само на тиган. Във фритюрник пържа само картофи.  Peace
И аз Peace

# 56
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Не ползвам фритюрник- прибран е в шкафа. Препържената мазнина е изключително вредна. Тиквички само в тигана пържа и то с брашно.
И аз  Peace

# 57
  • Мнения: 1 117
Само там ги пържа. Сменям си често олиото и така.

# 58
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
пържа ги, да.

Но разводняват адски много мазнината и след 2-3 пържения трябва да се смени.

# 59
  • Мнения: 2 126
И аз ги пържа във фритюрника и не виждам разлика в мазността Mr. Green между пържени в тиган и във фритюрник Peace Идвете се еднакво мазни и тежки,но........обичаме тквички кво да се прави Grinning

# 60
  • Мнения: 2 381
В тиган ги пържа.Първо ги беля.
Харесваме и печени на грил-тигана Peace

# 61
  • Мнения: 5 026
По-голямо количество-да.

# 62
  • Мнения: 4 406
не, не са ми се получавали вкусни, по- скоро мазни...

# 63
# 64
  • Мнения: 1 426
По жегите - само във фритюрник. И после - с кисело мляко, копър и чесън.
Когато е по-хладно, си позволявам лукса да правя вкусни хрупкави тиквички с брашно и сол в тиган.

Общи условия

Активация на акаунт