Отговори
# 315
Благодаря за информацията и поканата, д-р Чавдаров!

# 316
изтрит пост

Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 23:21 от shammi

# 317
Мисля, че Спортната зала е страхотна - вече имахме възможност да я изпробваме  Wink и се надявам да можем да дойдем за откриването й. Благодаря и аз.

# 318
E, страхотна..... е малко силно казано,
но все пак това е едно съоръжение, което ще даде възможност на нашите деца от Болницата, а и на други деца също, да се занимават с адаптирани спортни дейности.

Днес се проведе и среща с преподавателка от НСА, която обеща да поеме организирането на спортни занимания в залата, които ще започнат да се провеждат в най-скоро време.
По този начин смятам че,ще разнообразим методите на физическо и емоционално въздествие върху децата, което определено ще подобри тяхния социален статус.

д-р Ив. Чавдаров

# 319
Д-р Чавдаров,

Веднъж бяхте ми помогнали с информация по нашия случай (Акушерска пареза)! Сега бих искала да ви помоля да ми кажете по здравна каса на колко физиотерапевтични процедури имаме право и колко се правят във Св.София понеже в една софийска клиника (няма да кажа името по разбираеми причини) днес ми обясняваха как имаме право на 7 такива...Последно бяха 20 има ли някаква промяна и ако има променила ли се е "схемата" на лечение на АП във Св.София?

# 320
Здравей Керацуда,

По клинична пътека Ви се полагат 2 вида терапевтични процедури по 10 броя - по време на минималния 10 дневен престой на детето в съответната болница - тоест 20 процедури общо.
До 24 мес. възраст, детето има право всеки месец да бъде приемано за рехабилитация.

Клиничната пътека важи за всички болници.

В някой от болниците има и медицински центрове, което би могло да направи нещата да стоят по различен начин.???

д-р Ив. Чавдаров

# 321
Относно "терапията по Войта".

Последната не е болезнена !!!!!
Детето плаче - вярно е.
Позициите на методиката водят до спиране на произволната двигателна активност на кърмачето, което го дразни и същото реагира с плач........ защото неможе ........да ни каже, че му е неприятно да го блокират или "захлупват" по очи.
В момента на спиране на терапията, детето спира да плаче и след известно време започва да се смее както си му е редът. Спомени няма.

Кое е по неприятно - детето да плаче няколко месеца или след няколко месеца всички около него да плачат безкрай........??????
Изборът Ви е собствен.

# 322
Д-р Чавдаров до каква възраст се прилага терапията на Войта.Ние в момента сме  на 1г.8 мес и овладяхме епилепсията,от Велигден не сме правили гърчове,още не сме ходили на ЕЕГ,но смятам да подновя усилена рехабилитация,но за терапията на Войта не съм сигурна.Какво ще ме посъветвате.

# 323
   bebo4e, на нас упражнения по системата на Войта ни прилагаха докъм 1г. Но при първите съмнения за гърч, не че прави в действителност, веднага я смениха с другата.
    Д-р Чавдаров, какво значи.....до 24 месеца детето има право всеки месец да бъде приемано за терапия.....След това не може ли? Още не мога да се ориентирам в правилата на здравната каса. 

# 324
За Бебоче,

Съжалявам че отговарям със закъснение, но имаше проблеми със "форума".
Не знам каква е основната диагноза, нито пък моторната възраст (двигателните възможности) на детето Ви,
което ще направи отговора ми неточен.
Дайте ми повече данни.

За Елена Акманова,
И след това може , но безплатното лечение става през месец, а с покачване на възрастта и по-рядко - няколко пъти в годината - 4 до 2 х.
Повече подробности може да намерите в сайта на НЗОК.

д-р Ив. Чавдаров

# 325
За всички които не знаят Болницата за лечение на ДЦП има нови телефони

82 81 869
                  82 84 881

Успех на всички нуждаещи се от лечение там!

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 326
За клиниката на д-р Чавдаров ли става въпрос?  Shocked Кой е за регистратура?  Sick

# 327
Да за клиниката на д-р Чавдаров в Красна Поляна!
И двата са на централа и там питаш за каквото те интерсува, аз сутринта ги открих на втория че първия даваше заето.
Надявам се и доктора да се включи, ако трябва да ме коригира или да допълни информацията.
Лек ден!

smile3525

# 328
Благодаря за инфото!   bouquet Определено ме изненада!  #Crazy Лек и успешен ден!  Heart Eyes

# 329
и аз едва вчера разбрах и реших да ви пиша - дано съм помогнала... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт