Отговори
# 90
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Д-р Чавдаров видях, че имате регистрация. В е-маила който сте дал при регистрирането трябва да имате съобщение от BG-mamma вкоето е ника с ксойто сте се регистрирал и паролата, за да влезете в профила си трябва да влезете през линка, който е даден в писмото. Ако имате проблеми пишете тук.

# 91
  • София
Здравейте д-р Чавдаров!

Искренно Ви благодаря за бързият отговор!
Извинявам се, че съм използвала неправилно израза "Вашата клиника", аз знам че тя е общинска. Трябваше да напиша "Поверената Ви клиника", но много бързах да напиша въпорсите си към Вас и не отделих време, за да прочета съобщението си отново и да го редактирам.

Вашият отговор обаче прочетох много пъти.... и все ми се искаше да не разбирам правилно думите Ви - че рехабилитацията в момента е невъзможна.
Аз вече не вярвам на нищо от това което аз чувам,чета и виждам, защото психически съм съсипана покрай болестта на детето и затова винаги питам за второ,трето мнение.  Но уви и съпругът ми прочете написаните редове и ми каза, че в момента отново трябва да си стоим само вкъщи и да броим гърчовете Simple Smile
Никак не ни е лесно- даваме лекарствата редовно, увеличаваме дозата когато кажат, грижим се максимално добре за детето ни, но Уви хубавият ден още не дошъл за нас -гърчовете не спират и незнам кога и ще спрат.
Всички казват "търпение и Кураж".... но тях вече ги нямаме .... знам че не сме първото семейство с проблем и че други сигурно още повече от нас страдат, но всеки гледа в своята паничка.... и аз искам нашето дете да се оправи и да има и вкъщи радост и щастие.

Ние няма да се  откажем от възможностите които има в клиника "Св.София" и ще дойдем рано или късно... няма да оставим дъщеря си в това тежко положение.... но се молим и тя да има желание за борба и живот.

Ще се радвам да виждам повече положителни мнения за клиниката и повече излекувани от Вас и колегите Ви дечица. И нека един ден и ние кажем Добрата вест - "Мими е по-добре, имаме своите малки победи и вървим към още по-добро!"

Желая Ви всичко най-добро и повече успехи в благородната Ви кауза -ЗРАВЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА !

С Уважение: Надежда Василева

# 92
До Същият Автор.

Все още нямам е-майл от БГ-мамма. Възможно е да съм допуснал грешка при изписването му. Ето защо го изписвам за сведение още веднъж: hospital@cpcentresof-bg.com

Това е сайта на болницата (www.cpcentresof-bg.com), където можете също да влезнете във връзка с мен, когато имате да споделите информация, която сметнете че е съвсем лична, а също така и да се информирате относно ДЦП, ползваните методи на лечение в Болницата и Медицинския център към нея, какви договорености с НЗОК имаме, баланса на дружествата, връзки с други правителствени и неправителствени организации обслужващи ДЦП по света.

# 93
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Доктор Чавдаров, дал сте този адрес:
cpcentresof@info.unacs.bg

Проверете дали в него няма писмо от БГ- мамма.

Извинявам се на всички че оспамихме темата, но като оправим регистрацията на доктора, ще изтрия постовете.

# 94
Форумът е чудесен.Чудесно е хора с нашите проблеми да общуват открито, а не както се случва - по коридорите на клиниката, на ухо - шепнешком. Ние няма от какво да се срамуваме, ние само трябва да изискваме държавата, министерствата, "единствените" клиники да "влязат в час" и да осигурят на нашите деца модерно и адекватно лечение, а на нас, техните родители, пълна информираност, обучение, условия за нормален, достоен живот. Сигурно Ви позвуча пресилено, откъснто от действителността ? Така е! Нищо обаче няма да се случи ако ние, родителите, въпреки огромната психическа тежест и липсата на свободно време не станем двигател на един такъв процес. Бяхме при Чавдаров, след това в Германия и Украйна. Нашите деца имат право на същите условия, на същите усмивки и отношение от страна на персонала на клиниките, от същата лекарска компетентност и желание за работа в екип от рехабилитатори, психолози, ортопеди, офталмолози и т.н. С две думи - група родители сме твърдо решени да започнем борба за тази промяна. Имаме идеи, цели, имаме надежда. Всеки, който мисли като нас и вярва, че родителите са тези, които ще променят системата, е добре дошъл.

# 95
Имаме идеи, цели, имаме надежда. Всеки, който мисли като нас и вярва, че родителите са тези, които ще променят системата, е добре дошъл.
Включвам се към мнението ви защото и за мен нещата стоят така. Това, което успях да направя за детето си с хиперактивност е въпреки системата, но и благодарение на шанса. В голяма и основна степен се дължи именно на клиниката на д-р Чавдаров. Искам да му благодаря,че от 1992 до 1999г. бях член на екипа му  като логопед. За пределите на България това е клиника, в която се работи професионално, екипно и на ниво. До голяма степен промени мисленето ми към чисто терапевтичния модел, а не просто специална педагогика именно заради екипноста и работата с лекари.
 На мнение съм, че родителя е  също основен фактор при терапията, когато е в синхрон с позициите на терапевта

# 96
Абсолютно споделям мнението, че родителя е неотменна част от терапевтичния екип и като негов член той е проводник на информацията за собственото си дете. Така и ефекта от лечението е максимален, защото детето прекарва само малка част от времето си в болницата, а през по-голямото остава в къщи, където ако родителя не знае от какво има нужда детето му (а това понякога е доста специфично), то терапевтичните усилия на специалистите на практика пропадат.

Болницата в Красна Поляна бе съзадена през 1989 от двама родители "с повече връзки" и от специалисти познаващи проблемите на заболяването. През годините болницата продължаваше да се развива пак с помощта на много родители и дарители, като даренията оставаха за болницата наистина. Специално тази болница дължи съществуването си на родителите на тези деца, които са били заинтересовани от нейното развитие и благополучие, така че съм абсолютно съгласен с Жоро и Анита

За съжаление в момента състоянието на много столични болници е плачевно (с изключение на тази, която дори има възможност да вложи печалбата си в инвестиции за ДМА) и както каза кмета на София, предстои приватизация на всички общински дружества, каквото сме в частност и ние.  Може да сте сигурни, че приватизаторите ще се интересуват предимно от атрактивното място на което е разположена болницата, а не от проблемите които лекува, каквато е и моята частна информация. Така че в близко бъдеще е възможно децата с ЦП да останат и без тази болница, която въпреки различните мнения се грижи за децата с ЦП организирано и насочено.

В момента съм започнал кампания за трансформиране на болницата от общинска частна собственост в държавна собственост. Задачата, която съм си поставил е да защитя болницата, защото стане ли същата държавна, никой няма да може да я приватизира. Не съм против приватизацията, частната инициатина и конкуренцията, защото те са движещ фактор в развитието, но скромният ми опит и познания в областта на ДЦП и обслужването й, както и посещенията в различни подобни болници в Европа показват сериозната държавна, общинска и частна подкрепа, която получават такъв тип болнични заведения и държавната политика която закриля тези деца.

У нас за съжаление сме далеч от тези неща и всеки се опитва сам да си реши проблема прескачайки за 10 дни я до Германия, я до Украйна, я до САЩ. Но 10 дни или една операция не решават проблем, чието решаване изисква ежедневна работа с тези деца от съответен екип специалисти обогатен с родителя на детето. За съжаление задачата която съм си поставил ще излезне този път непосилна за мен и скромната светлинка която пазихме 15 години и насочвахме с нея много деца, ще угасне. Но какво от това, нима казвам нещо ново, като всички знаем какво се случва в последните 15 години.

Проблема с вероятната загуба на болницата и невъзможността да я съхраня правейки я държавна собственост ме мъчи вече повече от 2 месеца. Сега знаете и всички Вие, които може би също сте част от тази болница, а на мен май ми поолекна. Аз ще продължавам усилията си към одържавяване на болницата. "Ако падна, дано някой друг да ме смени!"

Нанди, още ли продължават гърчовете ? Имам идея за тях ......

# 97
  • Кори Селести
Ако тази болница изчезне...ще е наистина жалко.
Въпреки това, което се случи на Диана, съм наясно, че тя е жизнено необходима за страшно много деца и родители.

Не бива да позволяваме това да се стане!
Има ли начин да се спре?

# 98
  • София
Здравейте д-р Чавдаров!

Да, все още продължават  Cry
Благодаря Ви, че мислите за нас!
Радвам се че имате идея за решаването на болният ни проблем.
Кажете какво да направим, как и кога да се свържем с Вас?

Успешен ден!

# 99
Включвам се към мнението ви защото и за мен нещата стоят така. Това, което успях да направя за детето си с хиперактивност е въпреки системата, но и благодарение на шанса. В голяма и основна степен се дължи именно на клиниката на д-р Чавдаров. Искам да му благодаря,че от 1992 до 1999г. бях член на екипа му  като логопед. За пределите на България това е клиника, в която се работи професионално, екипно и на ниво. До голяма степен промени мисленето ми към чисто терапевтичния модел, а не просто специална педагогика именно заради екипноста и работата с лекари.

Здравейте, Оля!
Казвам се Мая Петрова и съм майка на дете, за което търсихме помощ при вас преди три годинивъв факултета по логопедия. За съжаление не можахте да ни помогнете и се наложи да търсим друг логопед.
Поводът, по който си позволявам да пиша е, че ме изумява двуличието на хората по принцип.
Преди 3 години бяте на мнение, че специалистите в клиниката на
д-р Чавдаров не са изобщо добри и че самият доктор Чавдаров се държал като собственик на клиниката и експлоатирал екипа си и там не било възможно да се получи никаква екипна работа, защото екипът работел под стрес. Затова и сте напуснали? А и смятате, че най-добрата екипна работа се прави във факултета по логопедия?

# 100
Поводът, по който си позволявам да пиша е, че ме изумява двуличието на хората по принцип...

Това пък кому беше нужно? Confused На кой и с какво помагате? Нещо не ми е ясно!

# 101
Поводът, по който си позволявам да пиша е, че ме изумява двуличието на хората по принцип...

Това пък кому беше нужно? Confused На кой и с какво помагате? Нещо не ми е ясно!

Просто изказвам мнение! Не може ли?

# 102

Не мисля, че винаги хората се харесват взаимно! И това е напълно нормално. Плюс това за да стане сработване с даден терапевт трябва доверие, а не винаги родителя е склонен да се довери, особено на неща, които не разбира съвсем или не му харесват. Понякога има съпротиви докато осъзнае проблема.

За мнението ви-всеки има право на такова! Както и във всяка уста след време може да се сложат всякакви реплики! Това, което човек казва и това, което вие искате да чуете зад това са две различни неща.

Споделих благодарност за нещата,които съм видяла и научила. Визирам професионални качества и комплексно обслужване на децата с ДЦП. Става дума за един голям екип. В центъра, в който работя сега екипа е от логопед и психолог и вероятно това е бил добър вариант за вашето дете. Не съм на мнение, че всеки случай на речево нарушение трябва да се лекува в клиника като тази за ДЦП. Понякога воденето на детето на едно такова място му действа негативно, защото се сравнява с другата тежка патология. Стрес има- ДА! На екипа също се отразява продължителната работа. В страните, с които все се сравняваме се прави периодична среща с психолог или терапия на хората, работещи дълго само това. Добре е също и самите деца да виждат различни хора. Екипа да е динамичен, защото те от бебета до късна училищна възраст са в този център.
Цитат

Последна редакция: пн, 12 дек 2005, 21:52 от olia

# 103
  • София, "Младост 3"
Мая Петрова, съгласна съм, че това изказано мнение не е нито първото, нито ще е последното от хората, работещи в болницата.
НО наистина съм на мнение, че независимо колко се оплаква персонала - резултати се постигат и то добри. Разбира се и там се допускат грешки, и там остават неразрешени проблеми. Ще се радвам ако вие сте намерили решение на проблема си - където и да сте!
Оля, може и да го е казала, може и да го е мислила, може и вие да бъркате, може пък и да си е променила мнението.
Резерви към клиниката винаги и всеки може да има, но тя е ЕДИНСТВЕНА по рода си и бе било невероятна загуба ако спре да съществува.
Рядко съществуват интегрирани заведения за даден медицински проблем, още по-рядко работещи с пациенти под 1 годинка! Практиката е да се разрешава само един единствен проблем и няма начин човек да открие решение за проблемите след операция, или друга сериозна хирургична или въобще физическа и психическа лекарска намеса. Това заведение е ЦЯЛОСТНО, ако ме разбирате.
А подчинените винаги се оплакват от шефовете си, нима не го знаете? Въпроса е да отсеете плявата от истината в дадено изказване - възможно е човека дето го казва да е афектиран, възможно е да не се е замислил като ви го каже, как това ще ви се отрази на мнението за болницата и дали да лекувате детето там! НО пък вие имате свои наблюдения - разсъждавайте върху тях, а не върху нечие чуждо мнение.

п.п. все пак намерихте ли решение за детето си? ДАно да сте се справили с проблема

# 104
Здравей докторе

Много се радвам да видя постингите тук при майките и дечицата които имат нужда.

Поздрави на всички
Боби

Общи условия

Активация на акаунт