Отговори
# 240
  • София, "Младост 3"
Между другото наистина цените за рехабилитация са 10лв, а за гледане на деца са 1-2лв, най-скъпо, но пък наистина става дума за 1ч /спортни зали/ - т.е. за кратко е 3лв.
Предполагам, че ако успеете в тези рамки да се вместите /само гледане - не рехабилитация/ ще е удобно и достъпно.
Не вярвам да стане с рехабилитаторите - те носят приходи с рехабилитацията и би било глупаво от страна на болницата да ги кара да гледат деца за 2-3лв начас, като труда им може да се заплаща 4-5-но по-скъпо!
Предполагам може да се вземе компетентен персонал за ГЛЕДАНЕ на деца - за това не са нужни ЧАК такива квалихфикации като за рехабилитатор - съответно и заплащането няма да е такова, и ценат на труда ще е по-ниска.
Успех! Дано се справите

# 241
  • София
Aхаа, идеята е ние да водим децата там за няколко часа... аз не бях разбрала, извинявам се.

# 242
Всъщност и аз не съм много сигурна. Може би от болницата ще се включат и ще разяснят идеята си. Както разбирам въпроса на д-р Чавдаров е ще има ли желаещи. А допълнително вероятно ще се реши как да стане. Аз бих искала да мога да обръщам специално внимание и на по-голямото дете. То усеща, че нещо се е променило.
За мене е тежко, не искам да обърквам и неговия свят.

# 243
Тази информация трябва да се обяви в болницата на едно събрание на сдружението или родителска среща.Все пак не всички родители имат достъп до този форум.Много от тях дори незнаят какви важни теми се разискват тук.

# 244
Напълно съм съгласна с ADV за събранието, но ако е чел по предните страници, ще знае че не всички родители тук са пациенти на тази болница. Въпросът е принципен и доколкото съм осведомена в начален стадии.

# 245
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Чета тази тема от няколко дни... Идеята, която е хрумнала  д-р Чавдаров  е същата, която ми хрумна на мен преди една година. Между другото, работим вече по идеята и мамите да го имат предвид, че ще имат възможност за избор. Скоро ще ви запознаем със нашата идея и ще ви държим в течение на осъществяването и.
Ето тук всъщност се роди идеята:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19095.0

# 246
Здравейте Всички.

Във връзка с по-горе направеното от мен предложение, ще подам допълнителна информация.
Болницата би могла да предлага и услугата "отглеждане на деца с увреждания", която ще се извършва от мед.сестри и детегледачки, под контрола на лекар.

В момента обслужваме по подобен начин деца, които не са по клинични пътеки и желаят да бъдат обслужвани от наши специалисти частично, по следната схема:

1.в стационар без процедури /от 7,00 до 7,00ч./      17,00 лв.
2.в стационар без процедури /от 7.00 до 19.00ч/     12,00 лв.
3.в стационар без процедури /от 7.00 до 13.30ч/      8,00 лв.
4.в стационар без процедури /от 13.30 до19.00ч/     4,00 лв.

Цената включва обслужващ персонал, престой в игралната зала, ползване на спалното помещение и храна: по т.1 - закуска, обяд и вечеря; по т.2 - обяд и вечеря; по т.3 - обяд и по т.4 - вечеря.

Към тази схема можем да прибавим още:
5. престой 1 час в стационар без процедури /от 7.00 до 19.00ч/            2,00 лв.
6. престой 1 час в стационар без процедури /от 19.00 до 23.00ч/          3,00 лв.
7. престой в стационар без процедури /от 19.00  до 7,00ч и закуска/    12,00 лв.

Представените схеми важат само за делнични дни !!!

Това са  само предложения !!!!!

Бих се радвал да разбера Вашите мнения, аргументи, допълнения (за време, часове, пари) и контрааргументи, за да изготвим оптимален вариант за услуги - удобен финансово и времево за Вас и финансово изгоден за Болницата.

д-р Ив. Чавдаров

# 247
Доктор Чавдаров, благодаря за изнесената информация. Така вече е много по-ясно и всеки един родител може да си направи своята собствена сметка. Ще си позволя да изнеса това Ваше предложение в самостоятелна тема, така мисля, че повече родители ще могат да го прочетат. А и имам още едно предложение към Вас: да се пусне същото такова съобщение и в болницата. След като уточним всичко естествено.

# 248
Разбира се.
След като всичко се обсъди, уточни и приеме.

Ако се стигне до включване на тази услуга, ще бъдат подготвени и съответни документи, задължаващи и двете страни по определен начин, защото когато се касае за пари, нещата трябва да са ясни.....

# 249
Изказах мнение в новата тема, но ще пиша и тук. Според мен цените са  разумни. Ако тази услуга стане факт ще се въэползвам от почасовото гледане и стационара следобед. Ако се върна на работа това ще е огромно улеснение. Благодаря на д-р Чавдаров за допълнителната информация.

# 250
  • густо майна Филибето
Намирам идеята за повече отстрахотна, не съм взела отношение досега само защото няма как да се възползвам от нея. Лично моето дете не търпи понякога и присъствието на сестра си, така че при това положение хората които ще трябва да я изтърпят ще трябва да са наясно с проблема й. СДпоред мен психолог или логопед биха се справили по добре от една рехабилитаторка, която е свикнала да си гледа работата независимо как се чувства от това детето. В случая нямам в предвид някакви специални занимания, става дума за подход. Може би ще е добре ако родителите имат възможност да избират персонал , който да гледа детето, като съответно цените могат да варират според квалификацията.

# 251
Здравей Любознателна,

Твоето предложение е възможно за реализиране, като зависи само от заплащането.

Какво разбираш под термина "логопед или психолог да гледат детето"
По-добре би било тези специалисти да "интервенират" или нека го кажем по разбрано, да терапевтират детето час, два или три с различни насочени игри, като за това им се заплаща съгласно тарифата на болницата (www.cpcentresof-bg.com).

Може да го интервенират 1 час и 1 или още 2 часа да остане в игралната зала с други деца и игри където под контрол на мед.сестра и с участието на детегледачката да се занимава по предварително задание на логопеда/психолога. Заплащането ще бъде съответно за специалистите.  Ако е по-буен, може да се наложи индивидуален пост-детегледач.

Цените които предлагам смятам за разумни, защото толкова струват на час детските площадки в Патиланци и кината "Арена". Вярно е че там се разчита на оборота, а децата са под "самоконтрол", но пък при нас има непрекъснато пациенти и няколко деца повече или по-малко няма да нарушат режима на другите.

Да видим колко мераклии ще има.......

Честит Празник на всички Майки с пожелания за много радост и късмет.

д-р Ив. Чавдаров

# 252
Тук по лесно ще намерите цените за услуги в Спец.Болница за ДЦП
http://www.cpcentresof-bg.com/bg/TheHospital/price_list.html

# 253
 Здравейте! До колкото разбирам, и досега е имало възможност да оставим детето си в болницата/т.н.стационар/.  Виждала съм цените, закачени на  "Регистратура", но нямаше достатъчно иформация-затова не съм се възползвала. На този етап за мен по въжно е почасовото гледане. Предполагам, че няма да е проблем да се прибави към другите опции, а дали ще има много желаещи -времето ще покаже. Аз не бих се притеснявала да оставя при вас детето за един час. Храня повече резерви към детегледачките. Още веднъж ще кажа, че ако тази идея стане факт, много работещи майки може би ще бъдат улеснени. Въпрос към д-р Чавдаров: къде мога да получа информация за детската градина при вас. Детето ми е с четвърта степен. Ще има ли право да я посещава, когато навърши 2 години?

# 254
Здравйте д-р Чавдаров имам въпрос - кой от специалистите в ДЦП - центъра сега извършва изследването ТФЕ?
Педиатърът на бебе Радост ни изпраща на това изследване и то скоро. Тя се роди на 28 февр. Какви са сроковете и какво трябва да подготвим за изследването?
 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт