Отговори
# 225
Благодарим сърдечно - на вас и вашия екип пожелаваме също много здраве и все повече успехи на болницата.

# 226
 Честита Баба Марта от сдружение "Света София- Вяра, Надежда, Любов"/ това са родители на деца с увреждания/ ! Желаем здраве и късмет на всички, които бяха с нас в битката за болницата, която между впрочем още не е завършила, но поне смятаме, че е на финалната права.Надяваме се скоро да имаме повод за празнуване ! newsm10 newsm10

# 227
  • София
Честита Баба Марта на всички в този форум!

Баба Марта бързала
мартенички вързала
да сте бели и червени
румени, засмени!

И нека всички имаме ежедневни малки победи и да се увенчае с успех битката за болницата!!!

# 228
Здравейте! Моят син е с диагноза левкодистрофия. Поставиха я в педиатрията преди 8 месеца - детето беше на половин годи. С прибирането у дома седнах пред компютъра, набрах "левкодистрофия" и .......нищо. По темата нямаше абсолютно нищо. Това ме уплаши. Знаех, че заболяването е рядко, но чак толкова. Намерих необходимата ми информация в чужди сайтове, а вече седем месеца ходим на процедури в "болницата в Красна поляна".
Вчера отново потърсих нещо в бълг. сайтове и изненада: цели три страници. Така попаднах в този форум. Безкрайно се радвам, че мога да си поговоря с някого, без да си превеждам по един-два часа.
Поздрави!

# 229
Здрасти акманова,
Радваме се, че си при нас - можеш да се регистрираш и да напишеш нещо за вас в темата "Хайде да се запознаем". Надяваме се да сме си полезни една на друга.

# 230
Вече се регистрирах, само от невнимание влязох като гост. Разгледах публикациите от самото начало и много ме заинтригува диспута около болницата в Красна поляна. Ако този център стане държавен децата от провинцията ще имат равен достъп с тези от София и една несправедливост ще бъде премахната. Както и риска да бъде закрит. Какво е развитието по този въпрос? Ели

# 231
 Д-р Чавдаров от една страна и сдружение "Света София- Вяра, Надежда,Любов" от друга работят по въпроса за одържавяване на болницата, но всичко в държавата ни се случва трудно и бавно.

# 232
Здравейте Всички,

На 27 февруари 2006, предложих начин за увеличаване на свободното Ви лично време, което според някои от Вас е крайно ограничено.
Само Нанди отговори.
Как да възприемам мълчанието: като отказ на нереализируема идея ?, стандартна незаинтересованост??  или като трудна за разбиране приятна изненада ???

# 233
Здравейте, д-р Чавдаров! Разбира се прочетох предложението Ви и съм силно заинтересувана. Идеята Ви е новаторска и може би затова няма отговори. Аз също я обмислях, въпреки че съм нова във форума. Ще бъда благодарна ако разясните с повече детайли. Аз лично не съм в състояние да преценя какво би трябвало да е заплащането, защото не съм в течение на цените на тези услуги. Зная, че имате база и подготвени хора! Детето ми е още малко, не може да посещава детската градина при вас, затова наистина ми липсва време. Предлагате нещо като алтернативна забавачка ли?
Предварително благодаря за отговор!

# 234
  • София, "Младост 3"
д-р Чавдаров,ние май минахме с процедури при вас и с това се свършиха нашите премеждия /дано/.
Затова не съм особено компетентна майка на болно дете, но нека все пак споделя своето мнение - считам, че ще има ИЗВЕСТЕН интерес към предложението ви. Известен - защото за жалост повече от половината от родителите на деца с проблеми НЯМАТ финансова възможност и 10лв да отделят на час за гледане на детето им. А вие надали можете да смъкнете под тази НИСКА цена за високо кволифициран труд.
За жалост майките са лични асистенти на децата си, дори бащите да взимат солидни заплати  - пак делено на две - стават като да живеят нормално и тези пари няма да стигат да могат да се отделят суми за детегледачки, камо ли за по-дълго оставане на "хотел" при вас.
малкото майки които ще имат възможност да плащат, мисля, че ще предпочетат това да става у тях те най-вероятно ще имат условия да си го позволят/ и да е целомесечно срещу заплащане на заплата.
ЗАтова ако имате възможност предложете и почасови услуги и такива целомесечни /но тогава напрактика персонала няма да работи в болницата/, но мисля, че ще е толкова минимален процента желаещи и можещи да оставят с преспиване децата си...
ТОва е което мисля. За жалост ограничението идва откъм парите - маъката ще предпочете да се лиши от свободно време за да даде още някой платен логопедичен сеанс или рехабилитация!

# 235
Здравейте Всички.

В една от страниците на форума прочетох за проблемите, които всички имате с липсата на свободно лично време, както и с трудната задача да се намери подходящо лице или организация, да гледа детето Ви за час, два или повече, за уикенда, за през нощта или дори за почивката.

Отдавна ми се върти една идея, да предложа за майки на деца с неврологични увреждания възможност за по-часово гледане или за уикенда или за през нощта петък/събота (нали все още чат-пат ходим и по фризиори, диско, някой късен филм, а дори и по гости).

Интересувам се от мнението Ви, #2gunfire какви изисквания бихте имали, за персонал, за храна, цени и т.н.

Както повечето знаят, персоналът ми е добре обучен, достатъчно отговорен, подлежи на стриктен контрол, а когато става въпрос за някой допълнителен лев за него и болницата, смятам че би било добре за всички.

Е, чакам  Laughing

Д-р Чавдаров, предложението Ви е много хубаво...за жалост аз просто до момента съм го пропуснала...едва днес го прочетох. Честно да си кажа много пъти ми се е искало да взема човек за по час или два, но наистина не съм готова сякаш да си поверя детето в ръцете на кой да е. Аз винаги и на близки и познати казвам, че малкия ми син не ми е проблем...макар и само на 2г и 5м той е изключително самостоятелен и оправен. Ако има кой да му подаде бисквитата или сока, която в даден момент ще си поиска сам...всичко друго ще си направи сам Simple Smile и ще разхвърли всичксите играчки и после ще си ги подреди по местата им...но всички знаем, че с нашите по-особени деца въпросът не стои така. И не ми се иска да го поверя на който и да е. Той е много чувствителен и макар и да не може още да говори го чувствам че вече разбира всичко и когато има човек, който не проявява разбиране към него проямяма изблици на ярост...а аз не искам да му причинявам това...Ето защо до сега съм си оставала само с идеята си...А и да си призная честно хич не знам как стои въпроса със заплащането и дали ще ми е по джоба. Но ако Вие ни осведомите и по този въпрос...аз мога с чиста съвест да кажа, че ще се възползвам...не често, но все пак...
И благодаря за идеята Ви!

# 236
  • София
И на мен много ми хареса предложението. Мисля, че ще е голямо улеснение за майките. Може би първите клиенти, ще са от пациентите на болницата, защото познават обстановката.
Аз разбрах, че става на въпрос само за гледане от медицинските сестри, т.е цените да не са като за рехабилитация. Инфото за цената на услугата е важно. Само да кажа, че акушерките от неонатологията на Майчин дом гледат съвсем малки бебета (техни пациенти) за 3 лв. на час.

Последна редакция: пн, 06 мар 2006, 16:19 от tigonew

# 237
Сега се сетих, че в частната детска градина при нас  тарифата беше 1,5 лева на час. Все пак става въпрос за здрави деца и по повече в група. Може би 3лв. на час няма да е непосилна сума, ако не става въпрос за целодневно гледане. Става, ако е за почасово гледане. Например искам да заведа някъде по-голямото дете. Сега това е голям проблем. Иска на кино, иска в Патиланци - но аз просто не мога. Би ми била необходима помощ и ако се върна на работа, а работното ми време не е точно от 8-17часа.

# 238
  • София
И аз мисля, че идеята е добра, и ще е от помощ на много майки, но ми се вижда трудно осъществима.

Чудя как ще стане организацията с персонала (макар че това не е моя грижа). Предполагам, че родителят, който вероятно идва редовно в болницата ще иска да ангажира рехабилитатора, който прави гимнастиката на детето, защото този човек познава самото дете и родителя ще се чуства по-сигурен. Съответно ще трябва да се обади поне 1 седмица предварително за да резервира часа и човека. Става въпрос обаче за извънработно време на вашия персонал и трябва съответния специалист да е съгласен, нали? Струва ми се, че за сума от 2-3 лв на час, която се дели между болницата и него, малко хора от персонала ви ще се навият да отделят от почивното си време в петък вечер, примерно. Че то само транспорта (дори с автобус) ще им струва почти колкото са изработили за 2-3 часа въпросната вечер. Но пък цена от 2-3 лв на час е приемлива за родителите, по-висока такава ще откаже много родители.

Не казвам, че мнението ми е правилно, може би имате стройна организация, просто споделям какво си мисля. Силно се надявам да реализирате тази си идея. Аз лично бих се възползвала от такъв вид услуга за моето дете.

# 239
Мисля, че ще използват базата и персонала на детската градина. Те имат опит с децата. Осмен това мисля, че имат и персонал вечер-нали е болница. Нашата рехабилитаторка му прави упражненията, но дали ще може да го гледа?!

Общи условия

Активация на акаунт