Отговори
# 210
Съжалявам д-р Петров, но тогава съм на работа и не мога /16,02/, мога в петък на 17.02. Ако не може за тогава ще се обдя допълнително.
Няма да мога да взема направление, колко струва прегледа?
Благодря Ви

# 211
Здравей, Мим - д-р Гергинова преглежда в центъра всеки четвъртък до обяд, като обикновено до вторник-сряда графикът й се запълва с деца. просто трябва да решите кога ви устройва и да се запишете. Ако ви е невъзможно преди обед, ще мислим за следобеден вариант, но е доста по-сложно. Прегледите на всички лекари по ценоразписа на Центъра са 20.00 лв., но по НРД 2005 на деца до 6 години, а по НРД 2006 до 14 г. GP-тата не могат да отказват талон за педиатър, така че, по-добре изберете варианта с талон. Ако изберете платен преглед, ще е нужно да дойдете 10-тина минути преди прегледа, за да ви се напише касова поръчка за касата. Както и да е, когато решите, се обадете на някой от телефоните. Лек ден.

# 212
ДТК имам намерение ижобщо да не му слагам - има ли такава възможност?

На дъщеря ми не биваше да се слага ДТК и личната лекарка ни насочи към специална комисия от имунолози в Университетската педиатрия (по бул. Д. Нестеров, до центъра по хигиена), която възоснова на епикризи и документи за развитието й към оня момент се произнесе по въпроса и отмени коклюшната компонента на ваксината.

В някои случаи преди ваксиниране се препоръчва предварителен прием на лекарство, за да се намали твърде силната реакция на организма към ваксината. Но подчертавам отново, има специална комисия от имунолози, които дават тези предписания. Към същата болница има и поликлиника, където можете да се запишете с детето за прием от имунолог.

# 213
Д-р Петров,
тогава запишете ни час за другия четвъртък около 10.00 ако може,
за Христиан Каишев.
Благодаря Ви

# 214
Добро утро - Христиан е записан  за 23.02. - 10.00 часа. Моля, изпратете на ЛС или по телефона телефон за обратна връзка в случай на непредвидени обстоятелства /лекарите също боледуват, нали? Simple Smile/ Лек ден.

# 215
Информация  Thinking

Болницата води преговори за получаване на финансиране от Столична Община за обслужване и на деца с диагнози различни от ДЦП, но нуждаещи се от двигателна, говорна, психологическа и поведенческа рехабилитация.

Прилагам списък от диагнози за които кандидатстваме:

Клинични диагнози с възможност за обслужване от СБДПЛРДЦП
невключени за лечение по  клинични пътеки- диагнозите са по МКБ 10

Пациентите от долуизброените диагнози са с различна степен на двигателен и психо-говорен дефицит, повлияващ се от комплексна рехабилитация.

Вродени аномалии /пороци на развитието/ на нервната система
Q02 Микроцефалия
Q03 Вродена хидроцефалия
Q04Други вродени аномалии на мозъка
Q05 Spina bifida
Q06 Други вродени аномалии на гръбначния мозък
Q07 Други вродени аномалии на нервната система

Хромозомни аберации, некласифицирани другаде - Q90 -Q99 - група генетични заболявания с изоставане в говора,  двигателното   и интелектуалното развитие - синдром на Даун, други генетични синдроми, 

Умствена изостаналост - подлежат на рехабилитация:
F70. Лека умствена изостаналост - коефициент на интелигентност  - IQ = 50-70
F71.Умерена умствена изостаналост - коефициент на интелигентност - IQ =  35-49

Разстройства в психологичното развитие.
F80.Специфични разстройства в развитието на речта и езика-  закъснение в  разбирането на речта и проговаряне - отделни думи и свързана реч, нарушена артикулация
F81 Специфични разстройства в развитието на училищните умения - деца със затруднения в обучителния процес - четене, разказ, преразказ, писане, смятане.
F82.Специфични разстройства в развитието на  двигателната функция

Поведенчески и емоционални разстройства с начало,  типично за детството и юношеството.
F90. Хиперкинетично разстройство - деца с нарушено внимание, импулсивни, с нарушена социална адаптация
F91.Разстройство на поведението -  деца със асоциално, агресивно, провокативно  или предизвикателно поведение
F94.Разстройство  на социалното функциониране с начало типично за детската възраст - деца с елективен мутизъм /избирателност в общуването, нежелаещи да разговарят в определени ситуации/
- разстройство на привързаност в детството - емоционална лабилност  и повишена реактивност при промени в средата
F98. Други поведенчески и емоционални разстройства с начало, типично за детството и юношеството.
-   деца с разстройства на социалното функциониране, с изолация и плахост
-   деца с аутистични черти, стереотипно поведение и игри , отказ от общуване
F54.Психологични или поведенчески фактори, свързани с разстройства или болести, класифицирани другаде /  - деца с хронични соматични  и неврологични заболявания,  деца преживели транспортни злополуки, битови инциденти и др.

Възпалителни болести на централната нервна система.
G09 Последици от възпалителни болести на централната нервна система.

Ще ви държим в течение, за резултатите от тази кампания

д-р Ив. Чавдаров

# 216
Ще е страхотно, ако стане. Дано хората, от които това зависи са наистина далновидни и го разрешат - заради нас и децата ни, заради всички ония, които имат нужда от помощ. Стискаме палци.

# 217
От 20 до 22 април, в Словения ще се проведе 6 международен конгрес по церебрална парализа. Програмата е изключително интересна и може да се види във http://animus.mf.uni-lj.si/~icna/bled/

Болницата търси спонсори за да изпрати двама лекари по физикална медицина на конгреса ?????

# 218
За информация на спонсорите:

правоучастие  -  2 х 200 евро
нощувки 4       -        280 евро
пътни с кола    -       300 евро
(2500 км. по 10л на 100 км по 1,2-1,3 евро литър бензин)

ОБЩО        -    1000 евро или 2000 лв.

Ще бъдат представени отчетни документи

При желание от страна на родителите можем да организираме информационен семинар по темите от конгреса, където са поканени водещи лекари по различни методологии от цял свят!!!!

Благодарим предварително на всички спонсори !!!

# 219
5-ти международен симпозиум по "Хипербарна оксигенация и мозъчно възстановяване"
Форт Лаудърдеил, Флорида, САЩ,  18-22 юли 2006 година.

За повече информация: www.HBO2006.com

# 220
Чакаме,,,,,,,
все още приемането на бюджета на Столична Община, за да разберем да ли са утвърдени и в какъв обем от тях, предложените от Болницата дейности, които не се финансират от НЗОК - немедицински услуги (логопед, психолог, дефектолог), други диагнози от ДЦП, Ботулинов токсин А и Хипербарна оксигенация.

# 221
Здравейте Всички.

В една от страниците на форума прочетох за проблемите, които всички имате с липсата на свободно лично време, както и с трудната задача да се намери подходящо лице или организация, да гледа детето Ви за час, два или повече, за уикенда, за през нощта или дори за почивката.

Отдавна ми се върти една идея, да предложа за майки на деца с неврологични увреждания възможност за по-часово гледане или за уикенда или за през нощта петък/събота (нали все още чат-пат ходим и по фризиори, диско, някой късен филм, а дори и по гости).

Интересувам се от мнението Ви, #2gunfire какви изисквания бихте имали, за персонал, за храна, цени и т.н.

Както повечето знаят, персоналът ми е добре обучен, достатъчно отговорен, подлежи на стриктен контрол, а когато става въпрос за някой допълнителен лев за него и болницата, смятам че би било добре за всички.

Е, чакам  Laughing

# 222
  • София
Д-р Чавдаров това е страхотна идея!
Не можете да си представите какво облекчение ще е за мен например. Аз от 7м не съм имала лично време светът ми е само детето и все си стоим вкъщи.А никога не бих се доверила на неквалицирана жена да гледа детето ми дори и за половин час (или поне така мисля сега ).
Не съм се интересувала дори колко струва наемането на бавачка за дете, но със сигурност ще има компетентни майки и ще предложат цена, условия и т.н. Аз също ще се поинтересувам.
Само да ми е жива и здрава и със сигурност ще се възползваме от услугите ви - в каквато форма  ги измислите.
Убедена съм че с общи усилия ще стигнем до най-удачният и за двете страни вариант.
Аз съм ЗА с две ръце!!!!

# 223
Болницата сключи договор със СЗОК от 01. март 2006 да обслужва деца със следните заболявания:

1. Физикална терапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия (заболявания на мускулите и гръбначния мозък водещи до паралитични състояния)
2. Физикална терапия и рехабилитация на болести на централна нервна система - за възраст до 18 години (посттравматични или постинфекциозни състояния след 12 мес. на ЦНС свързани с парези или парализи)
3. Физикална терапия и рехабилитация при детска церебрална парализа
4. Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система (новородени с данни за мозъчен кръвоизлив)
5. Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система (новородени с т.н. "акушерска пареза", както и до възраст 18 години)

# 224
Честита баба Марта на всички от рубриката и много, много здраве и късмет......

Общи условия

Активация на акаунт