Отговори
# 180
Мина да ти е жива и здрава тинейджърката  Hug да Ви радва и слуша много,много успехи и желая Hug.

# 181
Мина, да ти е жива и здрава дъщеричката. Да те радва и да ти дава поводи за гордост!

Весело изкарване! Поздравявам те са постижението с борбата с килограмите smile3501 smile3501 smile3501

# 182
  • София
Привет!
Днес в София вече се живее!

Карамфила, честита ти рожденничка. Да е жива, здрава и много щастлива в тази трудна възраст.

ReGe, geminarius, и аз като вас нищо не свалям с РХ в момента. Преди няколко години свалих неусетно, без усилия, и с повече прегрешения,  6-7 кг. за 2 месеца. А сега, въпреки че съм по-стриктна и от по-дълго време се храня разделно, не постигам никакъв резултат. Sad Сега отслабвам май само с глад - като огранича храната до минимум, за седмица мога да сваля 2 кг, обаче после ми трябват много усилия, за да ги запазя. И след това трудно се навивам за още една гладна седмица.
В края на април бях на диетата на доц. Байчева, с която доста си погладувах и за една седмица бях - 2 кг., които още задържам, но не мога да се навия за още един такъв гладен тур. А имам нужда. Sad
мартеа, в крайна сметка не може да се лишаваме от всичко. И аз поне веднъж в седмицата си хапвам неразедлно. Сега съм се наточила на пълнени чушки с яйца и сирене. Wink
Когато смесвам месо с картофи или ориз, или месо с хляб, сякаш тогава не се чувствам комфортно. Но при смесването на сирене с яйца нямам такъв проблем и затова в повечето случаи неразделните ми хранения са точно с това.
Май се поотплеснах днес. Rolling Eyes
Чао от мен. Heart Eyes

# 183
Карамфила, жива, здрава и много щастлива да е дъщеря ти!
И много успехи в житейският й път!

# 184
Здравейте разделни момичета!

От доста време ви чета, но чак сега се осмелявам да пиша и се надявам да ме приемете в редиците си. Вероятно и ще продължа да пиша рядко, защото бебето ми е на 4 месеца, гледаме се сами и малкото свободно време, с което разполагам, използвам да прочета набързо какво сте писали.

Отдавна се интересувам от разделното хранене и го възприемам не като вид диета, а като начин на живот. Опитвам се да се храня разделно, но признавам, че понякога си позволявам и си хапвам и  неразделно. От средата на май до момента съм по-стриктна по отношение на РХ и резултатът е -5кг (което много ме радва, защото имам още доста да свалям след раждането).

Много четох по темата и в общи линии принципите на РХ са ми ясни, но се явиха два въпроса, на които се надявам на отговор от вас и предварително се извинявам, ако вече са обсъждани:

1. Семената и ядките към коя група спадат. Според някои източници те са неутрални и могат да се комбинират с всичко останало, а според други е препоръчително да се консумират отделно от други храни  newsm78
2. Знам, че комбинацията хляб (изобщо въглехидрати) и сирене не е допустима и ми е ясно защо. Но защо тогава може да се смесват хляб и кашкавал??? Струва ми се, че някъде из по-горните дискусии срещнах тази комбинация и не съм спряла да се чудя.

Мнооооого ви благодаря за отговорите  Hug

P.S. На всички, които празнуват днес, пожелавам весел празник и всичко най-добро   bouquet

# 185
Привет и от мен  Hug
 да се разпиша и отчета днес минах през "моя  диетичния" магазин, защото ми бяха свършили семената и естествено покрай тях закупих и др. здравословни храни. Взех едни пълнозърнести солети със сусам (+трици), пълнозърнести соленки(+трици) с извара много са вкусни и стават , Взех си ги за работа и когато съм пригладея ще ги нападам!. А и един чай "Инхуа" закупих , но този следобяд май от него ми падна кръвното и сега не се чувствам добре. Ще ида по форумите  да почета за него нормално ли е. А семената сусам(100гр.)+ленено(50гр.) - смлени ситно ще ги смеся с 200мл.мед и сутрин на гладно по 1-2с.л. ще хапвам+ 1чаша хладка вода.1час след това може да се приема закуска или кафе или плодове. По думите на мацката(продавачка) това действа като "метла" на чирвата, изчиства всякакви налепи и токсини.

Карамфила, честита ти рожденничка!  Да ви радва в къщи  и носи много щастие!

Калида ми на такъв режим съм, защото в понеделник кантара ме изненада лошо с +1.5кг.Но като гледам засега съм смъкнала само 0.5кг от тях.А си и тренирам здраво. И аз като ReGe, geminarius и Верче съм зациклила,май!

Много хубава вечер желая на всички и много  smile3525 ви пращам!

# 186
Калида, забелязах, че единствения начина (поне при мен) да запазя килограмите си е като не ям след 18 ч. Трудно е 1-2 седмици да се издържи от там нататък не се изпитва никакъв глад. А също съм забелязала, че най-много се отслабва вечер. Имало е случаи цял ден пазя диета и вечерта не издържам и хапвам и като се кача на кантара се учудвах, че дори съм наддала. Иначе гълъбчето нещо много ни хареса, защото дори нощно време спи на терасата и когато му слагам храна си идва без да го е страх от мен. Не обичам животни в клетки и такъв домашен любимец на свобода страшно много ме кефи. Смятам да го кръстя Дундю, защото каквото му дам всичко изяжда и вече и той е на диета - хранене само сутрин и след обяд.
Вичито , Тони на 09.07. ще навърши 4 месеца. Това лято не знам дали ще дойдем към Русе, защото сме запланували планина и мисля, че мъжът ми няма да иска да разхождаме Тони на такъв дълъг път. И аз съм завършила във Варна ИУ.
Oda Maywelcome и  smile3501 за 5-те килца. Щом си успяла да свалиш толкоз за около месец, значи си доста упорита! Явно бебчетата ни са горе-долу една възраст. Ако можеш пиши ми на лични как смяташ да захраниш, защото в момента това ми е болната тема.
Приятна вечер на всички!   55

# 187
  • София
Карамфила, честит празник. Да ти е жива и здрава щерката и само радост да ви носи.

# 188
Мине, да ти е живо и здраво порасналото детенце! Да ти донесе много поводи за радост и гордост!  bouquet

# 189
Цитат на: Kalida
Дими, как си с двамата юнаци, цветята как издържат в тез жеги?
Двамата юнаци биват.
Големия ходи на градинка а малкия през деня при бабите...мама и тати ходят на работа...няма начин. Wink

Цветята горките едвам удържат фронта. Crazy

Надявам си е ,че и при теб всичко е ок. Peace

Мина , да ти е жива и здрава дъщеричката и много да те радва.  bouquet

# 190
Здравейте момичета,

Малко се позагубих от форума, но не и от рх... Ремонтът в къщи е в разгара си и къщата изглежда ужасно, но накрая ще стане много хубаво. Успяхме да посрещнем Неса с подновена стая и тя остана приятно изненадана... Сега си имам и нов проблем: градината излиза във ваканция за цели два месеца, а аз съм неподготвена. Разчитах на майка ми, но тя вече не е добре със здравето и не може да гледа детето...

Иначе всичко е наред, в понеделник кантара показа точно 59кг, т.е. целта ми е постигната. Сега остава само да си ги задържа...

Това е от мен за сега.
Целувки на всички

Геминариус, Ода Мей welcome

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 00:42 от Мади

# 191
Аз се засрамих....Пуснала съм си постинга във 2-ра тема и се чудя как никой не пише след мен, а вие сте вече на 12-та Simple Smile Embarassed

Отдавна ви следя и от около 2 месеца готвя разделно у нас, че и двамата с мъжа ми имаме нужда Smile и исках да ви благодаря за всичкия положен труд, за таблиците, рецептите, за разнообразието, за това, че така хубаво е систематизирано всичко, че не ми се налага да се питам- Какво да сготвя днес Smile.

Искам да ви предложа и една скромна рецепта, която не е моя, а на един известен тук готвач( Гордън Рамзи), но която ние просто обожаваме и ми се струва, че е разделна ( дано не греша, все пак съм отскоро в света на разделното хранене Smile, ако не съм права поправете ме).
Това може да се използва за гарнитура, плънка, основно ястие, както предпочитате. Самият готвач препоръчва да престои поне 2 часа след приготвяне преди консумация, за да се поеме хубаво аромата на подправките, също така споделя, че може да се използва до 4-5 дни, ако е престояло в хладилник. В името им присъства антипасти, защото този тип ястия се приемат като предястия, "заготовки" за други ястия и т.н.

Мариновани гъби Антипасти на Гордън Рамзи

250 гр печурки
250 гр гъби портабела
250 гр маслени гъби
2 глави червен лук
екстра върджин зехтин
балсамов оцет
пресен естрагон
сол, черен пипер

Сгорещявате малко екстра върджин зехтин в тиган и слагате гъбите вътре. Тиганът трябва да е горещ, за да не се "варят" гъбите, а да са по-скоро соте.  Когато гъбите променят цвета си, нарязвате на полумесеци лука и го прибавяте при гъбите. Прибавяте сол и черен пипер, 2 супени лъжици балсамов оцет.Добавяте още малко зехтин, след това изваждате и изсипвате в подходящ съд без капак. Накъсвате на парченца пресен естрагон и го поръсвате в/у гъбите.
След това както споменах те биха могли да бъдат използвани за основно ястие, за гарнитура, могат да минат отново през топлинна обработка, например добавени към печено месо и т.н зависи как ще ги използвате.

# 192
...Дай Бог да ми е жива и здрава...
Карамфила, от сърце Ти го желая!

Да Ти е здрава, все така непокорна и амбициозна/ наследство от Майчето, може би?!/ Алекс. Дано да сте имали хубав празник! Успя ли да й поднесеш подаръка- плажното парти?

...една скромна рецепта,...
Скромна ли каза, Тандурче?! Може като съставки да е ограничена, но поднесена от такава изкусна кулинарка като Теб я прави специална да знаеш! Радвам се че се появи сред нас!
...От доста време ви чета, но чак сега се осмелявам да пиша...
Oda May, добре ни четеш, но нима се иска смелост да влезеш при нас?! Както и да е, радвам се че вече направи стъпката и дано Ти хареса и да се появяваш по начесто. Питаш за ядките и семената, аз ги комбинирам само със зеленчуци, а хляба само с някаква мазнина/ масло или олио/. Ти кърмиш ли малчугана, как се казва всъщност?
Мади, и какви са вариантите, баба ще направи ли усилие да поеме гледането на Неса или имаш и скрити възможности? Успех с ремонта и поздравления за постигнатата цел, дано я задържиш.
...Двамата юнаци биват...
Дими, виждам аз че изглеждат добре, и втора снимка си добавила в подписа. Ти не само цветарка, но и Фотошопка си, явно усета към красивото е вроден в Теб.
...че единствения начина (поне при мен) да запазя килограмите си е като не ям след 18 ч...
Краси Васи, не е само при Теб, но е малко сложно да се спазва, особено вече когато и бебче се появи на хоризонта, аз гледам при мен вече изместих часа на вечерата от 18 в 19ч. А Ти от каква възраст мислиш да захранваш Тони, отказали се от 1/2годинката?
Вичито, а от "метлата" ще даваш ли и на мъжете си, освен че пречиства таз смес е хубав имуностимулант?
Верче, поздравления за задържаните кг. При всички отслабвания кг май по- лесно се свалят, но трудно се задържат?! Започна ли да се подготвяш за морето, Деян докога е на детска градина, няма ли лятна ваканция да ги пускат?
Ани33, честит Ти нов аватар!
Светли, много неприятни емоции са ти се насъбрали напоследък около малчугана. Дано повече нямаш подобни стресови моменти.
...И аз като шефка попълвам дупките...
РосиК, ама и шефката понякога има нужда от почивка, няма ли за Теб ваканция?
... ама явно трябва да се постарая .... 
Вили, не на мен тез думи, особено след хубавите Витошки снимки. Ти си постигнала доста, изглеждаш страхотно с дънките по Теб. Приятна морска ваканция Ви желая с Дидката и кака Петя, ще имаш ли възможност да ни навестяваш от Бяла?
...В момента освен запаси от излишни килца по себе си ... друго не откривам,...
Джеми, Ти и да искаш не можеш да видиш, никой не е добър съдник на самият себе си. Всичко се вижда отстрани, така че приеми думите ми не като ласкателство и действай. А за Амейката, Тя беше толкоз ентусиазирана преди и рецепти даваше, но явно новият дом, новото ежедневие я е завъртяло в друга посока. Много поздрави да й пратиш на нея и шялото й шоколадово семейство, а Ти подхващай разделните пилатес.
...Месо от две седмици не съм яла,...
Миленнко, ами че то не е необходимо, Ти си набавяш протейна от млечните, само че там трябва да следиш и мазнините.
...Това е и причината да не пиша...
Юзерче, дано не си го приела като вид "следене" но просто липсата Ти се усеща, затова попитах къде си! Иначе, шефовете трябва да бъдат уважавани, жалко че така Ти е се е отразила почерпката на храносмилането.
...косата ми е била тъмно руса, ...светло руса...червена....много тъмно лилава...
РеГе, през доста периоди- емоционални и физически трансформации си преминала. Ще е интересно да се покажеш с руса грива когато успееш. Докъде стигна с плануването на ваканцията?
Мартеа, поздравления за успешно завършеният проект!
...си избрах един бански и една рокля...
Копривена доня, честити придобивки! Със здраве да ги ползваш и красиво тяло да показваш в тях.
Любопитке, докога Ти е курса? 1/2 как се справя с ремонта?
Бифанко, кога заминавате за Рила?

# 193

Скромна ли каза, Тандурче?! Може като съставки да е ограничена, но поднесена от такава изкусна кулинарка като Теб я прави специална да знаеш! Радвам се че се появи сред нас!

Чак се изчервих  Embarassed Simple Smile Мерси за хвалбата, ама имам да уча още за разделното хранене много, там сте по-напред с материала от мен Simple Smile.
Засега обаче не мога да се похваля със свалени килограми, но пък кърмя, което май е причината. Таткото ни обаче убедително сваля, за наша радост. Поне един от двамата да се похвали Simple Smile.

Искам да попитам нещо, каква е разликата между хранителните комбинации, които са лоши и тези, които са проблемни, т.е какво е влиянието им.

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 04:46 от Tandoori

# 194
Добро утро, Hug
Как сте?При нас вече се живее,вчера валя и днес както изглежда ще е поносимо на вън Laughing.Калида не съм ги купила още,когато я водих на козметик ни дадоха едно кремче и то и действа добре,а и от жегата ли от какво лицето и се изчисти.В момента е много добре Grinning.Краси Васи и ние си имаме хвъркати на терасата от няколко години,врабчета имам доста гнезда.Понякога ме ядосват-цвъкат на прането ми,но никои не може да ги изгони,свикнахме с тях.И ние си ги храним,но наще нали са доста,че понякога много викат и се налага да им се карам Whistling.Ода Мау,Тандоори welcome.
Днес изпратих Криса на гости при баба и дядо,за две-три дни.Сега ми звънна комшийката-отивам да пия   food010,после пак ще ви пиша Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт